הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם אפשר להתמודד עם חוסר פרופורציה?

daniel2006

משתמש מתחיל
34
0
נק' מוניטין:
0
34
0
טוב אז בהמשך לאשכול הזה
ייעוץ - חיטוב? תמונות בפנים
(תמונות + משקלי עבודה בפנים. אגב בשקילה הבוקר אני בכלל 86 ק״ג... מיד אחרי השינה)
קיבלתי את התשובה להמשיך את המסה בפלוס נמוך ולנסות לצבור עוד כמה שיותר מסה

הבעיה שלי היא חוסר פרופורציה בצורה יוצאת דופן בין פלג עליון לתחתון
המכנסיים שלי מלפני חצי שנה לא עולות בכלל, הרגליים גם חזקות(מבחינת משקלים ומבחינת המוטיבציה לסוג האימון בחדר כושר חח) וגם ענקיות בהשוואה לפלג העליון
השאלה שלי האם בממד הנוכחי שאני ימשיך מסה נקייה לעוד נניח חודש, האם זה אפשרי להתאמן *רק* על גוף עליון, ורק לשמר מסת רגלים כמו שעושים בחיטוב(להוריד 2/3 מנפח האימונים)?
בחודש הזה אני רוצה לצמצם את הפער עד כמה שאפשר

נערך לאחרונה:
אי אפשר להכנס לאשכול ההוא. שים כאן תמונות, וכדאי גם לכתוב משקלי עבודה. אתה שוקל 86 על איזה גובה?

אני אישית לא רואה חוסר פרופורציה בין פלג הגוף העליון לרגליים.
איך תכנים האימונים נראית היום?

• פותח/ת השרשור
אולי לא רואים את זה כלכך בתמונות, אבל הגוף העליון שלי בכלל לא מפותח והרגליים מאוד חזקות ומוצקות
ואני חושב שזה גם מתבטא ביכולת עם המשקלים, לא?
הרגליים די מוצקות (להבדיל מהתחת ששם הצטבר מלא שומן), והפלג העליון מאוד רופס ויש שם רק עור ושומן... בחזה מעט שריר שאני מרגיש אם אני תופס אותו, כתפיים ממש חלשות, ידיים לא עבדתי בכלל...

סקוואט 110 kg ב5x5
דדליפט 90 kg ב5x5
לחיצת כתפיים בעמידה 40 kg ב 5x5
בנץ פרס 60 kgב5x5
חתירה 67 5x5
פולי עליון 57 5x5

**

בגדול כמו שאמרתי, לפני 6 ימים התחלתי לעשות את תרגילי הss, רק ללא הדרישה הקלורית ומספר האימונים (מתאמן 6 פעמים)
בנוסף אל ה4 הוספתי פולי עליון וחתירה, (אבל באימון היום אני יתחיל לעשות מתח, ובטח אוותר על אחד מהם )

[השאיפה היא לביצוע תכנית עם התרגילים
סקוואט
דדליפט
בנץ
אוברהד
מתח]

זה לגבי התרגילים
לגבי הסדר, אז כמו שאמרתי אני מתאמן 6 פעמים מהסיבה הפשוטה שחוץ מהסקוואט והדליפט אני לא מרגיש שאני לא יכול לעשות את אותו השריר יום אחרי יום... אני מרגיש שאני מתאושש מהר מאוד בכל התרגילים מלבד הסקוואט ובגלל זה אני גם מרגיש שבהשוואה לשאר הגוף הגעתי בו למשקל הרבה יותר גבוה

**אני מצרף פה עוד תמונה שמצאתי

מה שרואים בצד ימין זה לפני כ11 חודשים לפני חיטוב
ומצד שמאל לפני 8 חודשים אחרי חיטוב (פה הייתי 80 קג) וכמו שאפשר לראות בלי שריר כמעט ועם הרבה עור ושומן בעיקר בבטן התחתונה
את החיטוב הזה עשיתי לפני שידעתי משהו על אימונים בכלל, בלי אימוני כוח בכלל(לא שהיה שריר לאבד בכל מקרה...), רק אירובי בעצימות גבוהה מאוד

קבצים מצורפים

• IMG_4063.JPG
    IMG_4063.JPG
    KB 77.8 · צפיות: 193
נערך לאחרונה:
בגדול כמו שאמרתי, לפני 6 ימים התחלתי לעשות את תרגילי הss, רק ללא הדרישה הקלורית ומספר האימונים (מתאמן 6 פעמים)
בנוסף אל ה4 הוספתי פולי עליון וחתירה, (אבל באימון היום אני יתחיל לעשות מתח, ובטח אוותר על אחד מהם )
בעיקרון אם אתה רוצה פחות לפתח את הרגליים ויותר את פלג הגוף העליון (למרות ששוב, לא נראה רעיון טוב כי אני לא רואה חוסר פרופורציה) אז אפשר לדעתי להוריד נפח בתרגילי רגליים או להוסיף בתרגילי פלג גוף עליון. אבל עדיין לא כתבת מה התכנית שאתה עושה. מה הכוונה עושה את תרגילי ה SS שש פעמים בשבוע? ולמה בכלל להתאמן 6 פעמים בשבוע?

• פותח/ת השרשור
בעיקרון אם אתה רוצה פחות לפתח את הרגליים ויותר את פלג הגוף העליון (למרות ששוב, לא נראה רעיון טוב כי אני לא רואה חוסר פרופורציה) אז אפשר לדעתי להוריד נפח בתרגילי רגליים או להוסיף בתרגילי פלג גוף עליון. אבל עדיין לא כתבת מה התכנית שאתה עושה. מה הכוונה עושה את תרגילי ה SS שש פעמים בשבוע? ולמה בכלל להתאמן 6 פעמים בשבוע?
אני חושב שהתמונות לא ממחישות מספיק טוב את חוסר הפרופורציה, אבל נגיד שאתה מגבש עמדה נכונה למרות זאת, האם משקלי העבודה בחזה וברגליים הם בקנה מידה יחסי פרופורציונלי? (אני מתכוון האם חוסר פרופורציה נמדד רק במראה או גם במשקלי עבודה? נכון שזה לא מדע מדוייק אבל אנשים עם גוף פרופורציונלי שמרימים 110 בסקוואט לא אמורים לעשות הרבה יותר מ60 בחזה?)

לגבי איך אני עובד אתחיל מהתרגילים עצמם
סקוואט
דדליפט
אוברהד
בנץ
חתירה
פולי עליון
(מהיום התחלתי להוסיף מתח ופרפר)

אלההתרגילים, ולא התכוונתי שאני עושה את כולם כל אימון כמובן (בגדול סקוואט ודדליפט אני עושה כל יום שני, כלומר ראשון שלישי חמישי, אבל חזה וכתף משתדל כל אימון. את הסיבה אציין בסוף)
בכולם אני עושה 5*5 (חוץ מבמתח שלא הצלחתי)
בגדול את הרשימה הזאת התחלתי לפני 8 ימים אז זה עוד לא התגבש ואשמח לעזרה פה...

ועכשיו לסיבה שאמרתי שאציין בסוף
מה שקורה זה דבר כזה:
דדליפט 100 וסקוואט 110 שניהם 5*5, לא רק שזה המקסימום עצימות שאני מגיע, אלא שאני גם מרגיש את העומס ביום שאחרי, להבדיל מכל שאר התרגילים שאמנם באימון אני עושה עצימות הכי גבוה אבל אני מרגיש שמהם אני מתאושש מהר מאוד ואין לי שום בעיה לעשות אותם גם יום למחרת...
בגלל זה אני מרגיש שגם אם ביום מסויים אני לא יכול לעשות את השניים האלה, עדין חבל לוותר על אימון על שרירים שאני לא מרגיש בכלל....

אגב עליתי היום 10קג בחתירה ופולי...

עכשיו משיטוט קצר בפורום הגעתי לעמוד על מערכת העצבים
מההבנה שלי, האם מה שקורה לי בסקוואט זה לאו דווקא שריר אלא מערכת העצבים?

לדוגמא
אתמול עשיתי
סקוואט
דדליפט
אוברהד
בנץ

עוד מאתמול בלילה במיטה הבנתי שאין מצב שאני יעשה סקוואט או דדליפט היום...
אז היום עשיתי
חתירה
פולי
פרפר
ומתח

אף אחד מהשרירים הפעילים לא כאב אתמול, להבדיל מהגב, ובכל זאת עשיתי גב על המכונות ואפילו עליתי משקל

האם זאת טעות? האם המוות שעברתי אתמול עם המוט הוא בגלל מערכת העצבים ולאו דווקא השרירים הפעילים, והיום הייתי אמור לנוח למרות שלא שבכלל לא עבדתי על השרירים של אתמול?!

סליחה על החפירה אני די מנסה להתמקצע כל עצה תתקבל בברכה

נערך לאחרונה:
היה יותר נוח אם בכל זאת היית כותב פשוט במפורש מה אתה עושה כל יום, אבל אם הבנתי נכון אתה עושה 5*5 סקוואט ו 5*5 דדליפט 3 פעמים בשבוע (הרבה יותר מדי) ושאר התרגילים כל יום כלומר 6 פעמים בשבוע. אם כן אז תפסיק. אם לקחת את ss או fbw אחרת ופשוט החלטת שיש לך זמן אז למה לא להתאמן פי 2 יותר פעמים ולקבל פי 2 יותר תוצאות אז תבין שזה לא עובד ככה.
באימון אתה מעמיס על הגוף, כשהגוף מתאושש מהעומס זה בעצם מה שמקדם אותך (בין אם זה כוח או מסת שריר), הגוף שלך מתאושש ורוצה להשתפר בשביל שפעם הבאה שתעשה אותו אימון הוא יוכל להתמודד איתו יותר בקלות. ואז אימון הבא אתה מוסיף משקל/סט/חזרות ושוב נותן לגוף עומס חדש והכל חוזר חלילה. זה עבור מתאמן מתחיל, למתאמן יותר מתקדם לא יספיק אימון אחד בשביל להביא את הגוף למצב הזה אז צריך תכנון יותר מורכב אבל זו הדרך.
עכשיו כשאתה עושה את מה שאתה עושה אתה לא נותן לגוף להתאושש מהאימונים לפני שאתה עושה את האימון הבא (גם לקבוצות שרירים שאתה מאמן בתדירות גבוהה מדי וגם למערכת העצבית) ואז מה שיקרה זה שבמקום להתקדם אתה תלך אחורה או שתגיע לאימון יתר או תיפצע. אני מבין שאתה רוצה לתת יותר דגש על פלג גוף עליון כי אתה מרגיש חוסר פרופורציה אבל זאת ממש לא הדרך, אני מניח שזאת גם אחת הסיבות שפלג גוף עליון לא גודל/מתחזק, אתה לא מאפשר לו. אני מתפלא שאתה מצליח לסחוב 5*5 בסקוואט וגדליפט 3 פעמים בשבוע בלי לקרוס, אני מניח שהמשקלים לא מספיק מאתגרים אולי.
הנה גרף שמראה פחות או יותר מה שדיברתי עליו. אם אתה עושה אימון זמן קצר מדי אחרי האימון הקודם כשלא התאוששת אתה תהיה במצב של הגרף השלישי, כלומר תלך אחורה במקום להתקדם.
supercompensation-curve_scenario.jpg

Back
למעלה תחתית