הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

הגירה לקנדה

באמת רק בנאדם אחד אמר דעה נגד?
אתה מזכיר לי את חבר שלי, שנים חפר על כמה שלא טוב פה ושהוא הולך לעזוב.. בינתיים הוא פה
הכי קל להתלונן והמצב לא מושלם, אבל בכל מקום יש חסרונות, ופה אתה לא זר ואפשר לחיות טוב..
לך תלמד משהו.. אולי אפילו תנסה לשפר את המצב פה..

תקרא את כל הפוסט. בכל מקרה, להרבה אנשים אין אפשרות כספית לעבור מפה כי זה נטו להתחיל מחדש ולא לכולם יש זין לכל הבלאגן הזה אז הם מעדיפים להתפשר ולהמשיך לאכול פה חרא. אני לא קונה את כל החרטא הזאת ״אנטישמיות״ ולשחק אותה הכי מסכנים בעולם. גם כל הבולשיט על עם מלוכד עלק.. עם מלוכד חחח.. יוני אמר נכון כשקורה רק משהו כולם פתאום רושמים סטוטסי בולשיט וצביעות על כמה שקורבן הפיגוע מסכן. ותוך יומיים הכל נשכח. הצביעות חוגגת פה חופשי חביבי. הכפייה הדתית המגוכחת שיש במדינה הזאת שוברת כל שיא של טימטום. כל אחד משחק לי אותה צדיק עלק. בשבתות הכל פאקינג מת פה בחגים הכל מת וגם העסקים שרוצים להיות פתוחים סוגרים אותם בכפייה ולפעמים אפילו באלימות. והמשפט הדבילי הזה גם לא עובד עלי - ״זאת מדינה יהודית מה לעשות״ מדינה יהודית בתחת שלי. אם לא הייתה פה כפייה דתית ואם פחדניהו לא היה מלקק לש״ס את שק האשכים בכל בוקר, חצי ממדינת ישראל הייתה פתוחה גם בשבתות וגם בחגים כי הייתה בחירה חופשית. תראה איזה גועל נפש הולך היום ויהיה עוד יותר גרוע ולא, לא בגלל שזאת מדינה יהודית קסומה וקדושה אלא כי הכל כסף ושחיטות.

• פותח/ת השרשור
תקרא את כל הפוסט. בכל מקרה, להרבה אנשים אין אפשרות כספית לעבור מפה כי זה נטו להתחיל מחדש ולא לכולם יש זין לכל הבלאגן הזה אז הם מעדיפים להתפשר ולהמשיך לאכול פה חרא. אני לא קונה את כל החרטא הזאת ״אנטישמיות״ ולשחק אותה הכי מסכנים בעולם. גם כל הבולשיט על עם מלוכד עלק.. עם מלוכד חחח.. יוני אמר נכון כשקורה רק משהו כולם פתאום רושמים סטוטסי בולשיט וצביעות על כמה שקורבן הפיגוע מסכן. ותוך יומיים הכל נשכח. הצביעות חוגגת פה חופשי חביבי. הכפייה הדתית המגוכחת שיש במדינה הזאת שוברת כל שיא של טימטום. כל אחד משחק לי אותה צדיק עלק. בשבתות הכל פאקינג מת פה בחגים הכל מת וגם העסקים שרוצים להיות פתוחים סוגרים אותם בכפייה ולפעמים אפילו באלימות. והמשפט הדבילי הזה גם לא עובד עלי - ״זאת מדינה יהודית מה לעשות״ מדינה יהודית בתחת שלי. אם לא הייתה פה כפייה דתית ואם פחדניהו לא היה מלקק לש״ס את שק האשכים בכל בוקר, חצי ממדינת ישראל הייתה פתוחה גם בשבתות וגם בחגים כי הייתה בחירה חופשית. תראה איזה גועל נפש הולך היום ויהיה עוד יותר גרוע ולא, לא בגלל שזאת מדינה יהודית קסומה וקדושה אלא כי הכל כסף ושחיטות.
זה שהמדינה יהודית זה לא אומר שצריך לחיות פה לפי מיעוט דתי אלים שחי על חשבון אזרחים נורמלים ועוד מכתיב את החוקים. בזמן שבכל מקום הסופי שבוע מלאי חיים ודברים כיפים לעשות אצלנו זה נראה כמו יום אבל מסריח. תעבוד כל השבוע ובשבת אל תצא כי אי אפשר לפתוח מקומות שחס וחלילה זה לא יפגע ברגשות של דתיים. בדיוק כמו שלא מעניין אותי שלמוסלמים מפריע שאני אוכל בייקון ככה גם לא מעניין שלדתיים פה מפריע שאני מתלבש איך שבא לי או יוצא בשבת.
כשאני עושה משהו שנוגע אליי אני לא צריך לתת דין וחשבון לאף אחד.
אם לא שמתם לב אז חלק גדול מהמיסים הולך על דת. למה בכל מדינה נורלית אני יכול לקנות בייקון בכל חנות ופה אני צריך לחפש כי כמעט ואין? למה אני לא יכול להתחתן? כי איזה רב פדופיל מחליט שאי אפשר? לא אשאר במדינה המתפרקת הזאת. בשבילכם בכפייה הדתית, המלחמות, הפיגועים והמיסים ההזויים הפכו לנורמה. אני מודע לכל זה ולא מתכוון להשאר עבד ולממן ממשלה שלא עושה כלום לטובת האזרחים והבחירות הן תמיד במי הכי פחות גרוע.
כל התומכים בממשלה המדהימה עדיין לא ציינתם משהו טוב שעשו לטובת האזרחים ב10 השנים האחרונות. אולי מחירים ירדו? אולי נהיה יותר קל מבחינה כלכלית או נהיה יותר בטוח במדינה? לא? ברור שלא! אני גם לא מתאכזב כבר מזמן כי אני יודע שכולם מושחתים שלא אכפת להם אלא רק מהתחת שלהם ותכלס מעניין להם את הז*** שרוצחים פה אנשים. אשמח מאוד לדוגמא למשהו טוב שנעשה לטובת האזרחים ב10 השנים האחרונות.
אגב אם יש לי דודים אזרחי קנדה אפשר איכשהו לעבור בעזרתם?

עצרתי ב ״אני לא קונה את החרטא הזאת אנטישמיות״ , אתה חי בסרט . מקווה בשבילך שתישאר פה ולא תגיע למציאות.

עצרתי ב ״אני לא קונה את החרטא הזאת אנטישמיות״ , אתה חי בסרט
שוב אין באמת אינטשימות במדינות הנורמליות. כמובן שיש מיעוטים שאולי כן גזענים. אבל זה יש גם בארץ. בסופו של דבר אנחנו לא גרים בגרמניה בתקופה של היטלר.
אני לא יודע מאיפה הפחד שלך או המידע הזה. אבל בקבוצות של הגירה לאוסטרליה וקנדה היו על זה דיבורים ומהמאט אנשים שכן חוו אנטישמיות זה מאנשים לא מתורבתים שהם גזענים לא רק ליהודים. אז זה לא משהו מיוחד. וזה לא מפריעה לאף אחד בחיים.

כמה קל לברוח מהבעיה ולא לנסות לפתור אותה, אני בטוח שככה אתה ניגש לרוב הדברים בחיים שלך.

לא מבין למה אני צריך לפתור בעיות. כאשר יש מקומות שאין בעיות. למה שלא תעבור לגור בסודן ? שם יש בעיות לך תנסה לפתור אותן.

וכמובן שבן אדם פשוט לא מקושר כנראה לא יגיעה פה לנקדות השפעה. במיוחד נגיד בדבר שהכי כואב לי וזה הכפייה הדתית. היא לא תעלם בזמן הקרוב.

ובשביל חלקנו זה לא בדיוק לברוח. אנחנו עלינו לפה ממדינה אחרת. אין שום בעיה להמשיך הלאה.

עזוב הוא ילד.. הוא חושב שלהשאר פה ולאכול חרא כל החיים זה מה שיהפוך אותו לגבר. יום אחד זה התפוצץ לו בפרצוף אבל כרגע הוא חיי על חשבון ההורים אין מה להתווכח איתן בכלל.
כבר רשמתי לו שכנראה זה ישתנה אצלו בעוד 10 שנים. אבל אתה סתם יורד אליו. אתה מבין ששאתה לא יכול להסביר לו את מה שהוא לא חווה בחיים שלו. כנראה גם החינוך שלו שונה ואולי בבית סיפרו שכל העולם נגדנו וצריך לאהוב את הארץ. חינוך בבית שכזה מנצח כמה הסברים בפורם של ספורט 😃

עזוב הוא ילד.. הוא חושב שלהשאר פה ולאכול חרא כל החיים זה מה שיהפוך אותו לגבר. יום אחד זה התפוצץ לו בפרצוף אבל כרגע הוא חיי על חשבון ההורים אין מה להתווכח איתן בכלל.
אני חייל, מה ציפית שאני אשכיר לי דירה בשביל 6 ימים בשבוע? מספיק ללמוד ולהיות בעל מקצוע הגון ולחיות פה טוב במדינה וכל מה שכתבת פה זה התחמקות מהשאלה ולא יותר.
כבר רשמתי לו שכנראה זה ישתנה אצלו בעוד 10 שנים. אבל אתה סתם יורד אליו. אתה מבין ששאתה לא יכול להסביר לו את מה שהוא לא חווה בחיים שלו. כנראה גם החינוך שלו שונה ואולי בבית סיפרו שכל העולם נגדנו וצריך לאהוב את הארץ. חינוך בבית שכזה מנצח כמה הסברים בפורם של ספורט 😃
יורד אליו? אוי
״אנחנו עלינו מפה ממדינה אחרת, אין לנו שום בעיה להמשיך הלאה ״ ואחרי זה אתם מתפלאים למה אתם מבודלים משאר האוכלוסייה בארץ, אולי כי אתם חושבים שאתם לא חלק ממנה?

• פותח/ת השרשור
שוב אין באמת אינטשימות במדינות הנורמליות. כמובן שיש מיעוטים שאולי כן גזענים. אבל זה יש גם בארץ. בסופו של דבר אנחנו לא גרים בגרמניה בתקופה של היטלר.
אני לא יודע מאיפה הפחד שלך או המידע הזה. אבל בקבוצות של הגירה לאוסטרליה וקנדה היו על זה דיבורים ומהמאט אנשים שכן חוו אנטישמיות זה מאנשים לא מתורבתים שהם גזענים לא רק ליהודים. אז זה לא משהו מיוחד. וזה לא מפריעה לאף אחד בחיים.

לא מבין למה אני צריך לפתור בעיות. כאשר יש מקומות שאין בעיות. למה שלא תעבור לגור בסודן ? שם יש בעיות לך תנסה לפתור אותן.

וכמובן שבן אדם פשוט לא מקושר כנראה לא יגיעה פה לנקדות השפעה. במיוחד נגיד בדבר שהכי כואב לי וזה הכפייה הדתית. היא לא תעלם בזמן הקרוב.

ובשביל חלקנו זה לא בדיוק לברוח. אנחנו עלינו לפה ממדינה אחרת. אין שום בעיה להמשיך הלאה.
למה שתקדיש מזמנך ומכספך על לפתור בעיות שמישהו אחר יצר? אפשר פשוט לעבור למקום שאין שם את הבעיות ולחיות חיים שרצית ולא לבזבז את החיים כדי לפתור בעיות שמישהו יצר.

• פותח/ת השרשור
אני חייל, מה ציפית שאני אשכיר לי דירה בשביל 6 ימים בשבוע? מספיק ללמוד ולהיות בעל מקצוע הגון ולחיות פה טוב במדינה וכל מה שכתבת פה זה התחמקות מהשאלה ולא יותר.

יורד אליו? אוי
״אנחנו עלינו מפה ממדינה אחרת, אין לנו שום בעיה להמשיך הלאה ״ ואחרי זה אתם מתפלאים למה אתם מבודלים משאר האוכלוסייה בארץ, אולי כי אתם חושבים שאתם לא חלק ממנה?
אם מבחינתך להיות בעל מקצוע הגון ולקבל משכורת שתספיק לך לקיום בסיסי וקצת יציאות פה ושם זה השאיפה אז אתה תסתדר פה יופי. רק תזהר מהקסאמים, אל תישן באוטובוסים ורכבות ותמיד תממש את זכותך הדמוקרטית ללכת ולבחור ליצן אחד על פני השני.

אם מבחינתך להיות בעל מקצוע הגון ולקבל משכורת שתספיק לך לקיום בסיסי וקצת יציאות פה ושם זה השאיפה אז אתה תסתדר פה יופי. רק תזהר מהקסאמים, אל תישן באוטובוסים ורכבות ותמיד תממש את זכותך הדמוקרטית ללכת ולבחור ליצן אחד על פני השני.
אל תדאג לי, מה שאני עושה בצבא יתגמל אותי באזרחות מצוין

ואחרי זה אתם מתפלאים למה אתם מבודלים משאר האוכלוסייה בארץ, אולי כי אתם חושבים שאתם לא חלק ממנה?
בתור חרדי, לא צעיר, ממוצא (בעיקר) רוסי, מוזר שדווקא המשפט הזה בשיחה הזו הקפיץ לי את הפיוז. חביבי, השיחה הזו קיימת רק בגלל שלמשתתפים יש הרגשה שהם חלק ממנה.

בתור חרדי, לא צעיר, ממוצא (בעיקר) רוסי, מוזר שדווקא המשפט הזה בשיחה הזו הקפיץ לי את הפיוז. חביבי, השיחה הזו קיימת רק בגלל שלמשתתפים יש הרגשה שהם חלק ממנה.
השיחה הייתה איך להוציא אזרחות קנדית, לא האם כדאי לעבור לקנדה לכן הסיבה היחידה שהשיחה הזאת מתקיימת כי רוב המדינות לא ירצו אותו.

אולי כי אתם חושבים שאתם לא חלק ממנה?
לדעתי דווקא רוב הרוסים כן מרגישים חלק, הסיבה שאני ימני לדוגמא זה כי חשובה לי המדינה. אבל זה כי אני גר פה. אם אני לא יגור פה לא יהיה אכפת לי מה הולך פה.

ובגלל שכיום יש אפשרויות לגור במקומות אחרים אז למה לא. אני חוזר ואומר שלא בהכרח שם יהיה יותר טוב לכל אחד. הכל תלוי מה חשוב לך בחיים. ואיזה חינוך קיבלתה ועד כמה זה יושב חזק אצלך.

לכן הסיבה היחידה שהשיחה הזאת מתקיימת כי רוב המדינות לא ירצו אותו.
אף מדינה כמעט לא רוצה מהגרים. לדוגמא ישראל היא בין המדינות שהכי קשה להגר אליהם לדעתי. אבל קנדה כן מאפשרת הגירה לבעלי מקצועה. כי חסרים שם. וזה מראה שהמדינה עושה משהו לטובת האזרחים (מנסים להביא רופאים וכו') וגם לבעלי עסקים שהיו צריכים להיסגר או להעביר פעילות למדינות אחרות.

הסיבה שהדיון הזה קיים זה כי יש אנשים עם העדפות שונות בחיים. וסדר עדיפויות שלהם שונה משלך כנראה.

שמעו, הוא (RAW) העלה נקודה חשובה ואתם בוחרים להגיב לו בגיחוך, אבל יש בזה משהו.
הרבה אומרים שהעליה הרוסית לא השתלבה כמו השאר, וגם פה בדיון עלה הנושא של גזענות, אבל כשאתה מתייחס למדינה כ'אין לנו בעיה להמשיך הלאה' זה יוצר אנטגוניזם. לא יעזור. יש פה עדות שנלחמו יום יום שעה שעה בשביל לעלות לכאן, ממניעים דתיים ומסורתיים ולא ממניעים כספיים וכו'.
למה תאכלס עליתם לכאן? אני שואל ברצינות ולא מתוך זלזול או בטון שופט.
לאנשים שעלו ממניעי נוחות יותר קל לעזוב. לאנשים שעלו מטעמי דת ומסורת, הרבה יותר קשה. וכמובן שהיו הרבה רוסים שעלו מטעמי דת, כן?

אני אישית לא מאמין בכלל, ולמען האמת הייתי שמח לעזוב גם כן, אבל בלב כבד, ועם כל החרא שהמדינה הזאת מאכילה אותי אני לא מזלזל בה כמו הזלזול שעלה בדיון הזה, אתם מתייחסים לRAW כילד, אבל הזלזול הזה במדינה הוא ילדותי ביותר.
זו מדינה צעירה, מוקפת אויבים, ומלאה בפאנטיים דתיים משני הצדדים, יחסית לנתונים האלה, הייתי אומר שהיא בסדר גמור.

כי היה חרא ברוסיה והייתי בן 5 אז זה לא שיכלתי להגיד להם זין שלי אני נשאר פה.

וכמובן שהיו הרבה רוסים שעלו מטעמי דת, כן?
ממה שאני יודע לא. כמובן יש קהילות יהודיות וכו', אבל תשים לב שרוב האנשים מרוסיה (אני מתכוון לברית המועצות כן ) הם לרוב חילונים. חלקנו לא יהודים, כשר לשרת ולמות למען המדינה וצריך לטוס לפראג להתחתן שזה משהו שקשה להבין לאחרים

הסיבה הגדולה כי המצב היה דיי חרא בשנות הקומוניזם ברוסיה, תשים לב שכיום יש יותר ירידה מהארץ מאשר עליה.

אני לא מזלז במדינה שירתתי בקרבי ועושה מילואים. אין לי בעיה אם המדינה אבל כן יש לי דברים שמאוד מפריעים לי ופשוט במקום אחר הדברים הקרטיים האלו לא יפריעו לי.

לעזוב באמת קשה ובאמת לעזוב חברים משפחה וכו' זה לא פשוט. ובגלל זה אני מבין את הבחור פה שכנראה נולד פה ויש לו גם בטח משפחה יותר רחבה.

לסיכום מאמין שלרוב הגדול אין באמת בעיה במצב ביטחוני כי נגיד בארה"ב יש אלימות גם ובעיות. מה שמפריעה בעיקר זה הדת. שלחילונים פשוט קשה לקבל את זה. ורובנו נפגעים מזה חלק יותר וחלק פחות. אבל הפגיעה הזאת היא על בסיס יום יומי.

שמעו, הוא (RAW) העלה נקודה חשובה ואתם בוחרים להגיב לו בגיחוך, אבל יש בזה משהו.
הרבה אומרים שהעליה הרוסית לא השתלבה כמו השאר, וגם פה בדיון עלה הנושא של גזענות, אבל כשאתה מתייחס למדינה כ'אין לנו בעיה להמשיך הלאה' זה יוצר אנטגוניזם. לא יעזור. יש פה עדות שנלחמו יום יום שעה שעה בשביל לעלות לכאן, ממניעים דתיים ומסורתיים ולא ממניעים כספיים וכו'.
לאנשים שעלו ממניעי נוחות יותר קל לעזוב. לאנשים שעלו מטעמי דת ומסורת, הרבה יותר קשה. וכמובן שהיו הרבה רוסים שעלו מטעמי דת, כן?

אני אישית לא מאמין בכלל, ולמען האמת הייתי שמח לעזוב גם כן, אבל בלב כבד, ועם כל החרא שהמדינה הזאת מאכילה אותי אני לא מזלזל בה כמו הזלזול שעלה בדיון הזה, אתם מתייחסים לRAW כילד, אבל הזלזול הזה במדינה הוא ילדותי ביותר.
זו מדינה צעירה, מוקפת אויבים, ומלאה בפאנטיים דתיים משני הצדדים, יחסית לנתונים האלה, הייתי אומר שהיא בסדר גמור.
אני מגיל 4 פה ולא ממש הייתה לי אפשרות בחירה. אנחנו לא מזלזלים במדינה. להגיד לך תאמת? אין לי שום בעיה עם המדינה. הבעיה שלי זה עם הממשלה הבזויה והמושחטת הזאת. שים שניה את האנטישמיות בצד, זה לא באמת מה שמעניין אותנו וזה לא הנושא העיקרי בדיון הזה. איך לעזאזל זוג צעיר אמור לקנות פה דירה? תעשה חישובים רגע.. כמה כסף צריך לשים בצד בכל חודש כדאי לקנות פה דירה בת 60-50 שנה? זה מגוחך ולא הגיוני.. לפני 25 שנה ההורים שלי קנו את הדירה הנוכחית שלהם ב 93000 דולר היום היא עולה יותר ממליון. זה נשמע לך הגיוני? מה הסיבה לעזאזל? איך זוג יצליח לחסוך כמו כזאת של כסף כשהוא משלם 3000+ שכירות וכל מה שמסביב?!
ולדעתך המחירים בסופרים זה נורמלים? עזוב את הדת והמוסרת בצד. תסתכל על איכות החיים פה. נראה לך הגיוני כל מה שהולך פה? לי נשבר לראות כל פעם מחדש מחבל שוכב בבית חולים עם חיוך כי הוא יודע שלא מחכה לו שום דבר רע. זאת בושה וחרפה והממשלה הזאת ממשיכה לעשות צחוק מהאזרחים ולהשלות אותנו שהכל יהיה בסדר. שום דבר לא יהיה בסדר. הפיגועים ימשיכו המחירים ימשיכו לעלות.. למה אני צריך לגדל את הילד שלי בפחד? האחים הקטנים שלי כבר בטראומה מכל הטילים המחורבנים האלה. אין פה תחושת ביטחון בשיט.

כי היה חרא ברוסיה והייתי בן 5 אז זה לא שיכלתי להגיד להם זין שלי אני נשאר פה.

בגיל 5 עזבת את רוסיה כדי לעלות לארץ כי היה שם חרא, בגיל 30 אתה רוצה לעזוב את הארץ כי פה חרא.
ממש מזיין וזורק

הרבה אומרים שהעליה הרוסית לא השתלבה כמו השאר
מי אמר את זה? הדור שעכשיו בני 65+ אולי ברובו לא השתלבו כי הם באו בשנות ה 90 בגיל 40 והרבה מהם התחילו לעבוד המון שעות במפעלים כדי להרוויח כסף כי משלמים לפי שעה, ועכשיו הם 25 שנים בארץ ולא יודעים עברית. אבל הדור של הילדים שלהם (אני, @godlin23 ועוד) - זה ממש לא נכון להגיד שאנחנו לא השתלבנו. מצד שני אני גר במעלות משנת 91, זו עיר שבנו אותה המרוקאים שעלו בעליה של שנות ה 50 או ה 60 לא זוכר בדיוק, ויש כאן מלא כאלה שהם כבר דור שני או שלישי חיים על חשבון משלם המיסים, ככה שאני לא יודע עם איזה עליה אתה משווה.
ועם כל החרא שהמדינה הזאת מאכילה אותי אני לא מזלזל בה כמו הזלזול שעלה בדיון הזה, אתם מתייחסים לRAW כילד, אבל הזלזול הזה במדינה הוא ילדותי ביותר.
אני מניח שלפחות חלקית הזלזול הזה בא בשביל להבהיר לו את הנקודה.

הסיבה הגדולה כי המצב היה דיי חרא בשנות הקומוניזם ברוסיה
ממה שהבנתי זה היה דווקא בגלל סוף שלטון הקומוניזם, המדינה התפרק ולאנשים לא היה שום בטחון לגבי מה יהיה מחר, אז מי שהייתה לו אפשרות עזב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית