הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אנדוקרינולוגיה נהנים לצפות באולימפיאדה או בתחרויות אירופאיות משובחות?

Mike Bikov

מנהל אתר
103,293
12,433
מנהל
נק' מוניטין:
58,710
103,293
12,433
אנשים נאיביים ואולי טוב שכך....
נהנים לצפות באולימפיאדה או בתחרויות אירופאיות משובחות? יופי, גם אני. מה שאתם אולי לא יודעים או מסרבים להאמין לו הוא שרוב (אני נזהר לומר "כל", אם כי אני מאמין בהגדרה השנייה יותר) הספורט מבוסס על פרמקולוגיה (סמים) מתוחכמת למדי שכוללת לא רק צריכה של משפרי ביצועים כאלו ואחרים, אלא גם חומרים שנצרכים בסמוך לבדיקות סמים של הוועד האולימפי (או כל גוף אחר שדומה ל-WADA) כדי לטשטש ראיות.

בתמונה שצורפה לפוסט זה ניתן לראות רשימה של שיאנים לריצת 100 מטר. כל מי שיש עליו קו אדום נתפס משתמש בסמים למען שיפור הביצועים במקצה. היחיד שלא נתפס ולא מסומן באדום הוא זה שעוד היה חכם מספיק כדי לטשטש ראיות (או לפחות זו דעתי).

ניתן להתייחס לבדיקות סמים וספורטאי עלית כמו טום וג'רי (או חתול ועכבר). ספורטאי עילית בימינו משתמשים בתרופות ומשפרי ביצועים שבדיקות הסמים, אולי, יגלו עוד 20-30 שנים. לכל ספורטאי עילית יש בעצם פרמקולוג צמוד שאומר לו בדיוק מה וכמה לקחת ומתי להפסיק לפני בדיקות הסמים. יתרה מכך, ישנם גם אנשי מקצוע שמייעצים לאתלטים מקצועיים כיצד ניתן להתחמק מבדיקות סמים באופן הכי חלקלק שרק ניתן לתאר. ישנו סרט דוקומנטרי שמדבר בדיוק על כל התעשייה שיצא לאחרונה בטנפלקיס בשם איקרוס (Icarus). בסרט חושפים כיצד מדענים עזרו לנבחרת הרוסית בסוצ'י לגרוף מדליות זהב זו אחר זו, להיתפס, לעורר סקנדל וגם למצוא מקלט בארה"ב עקב איומים על חייהם.

תעשיית הסמים לדעתי האישית משרתת כמה מטרות בכמה אפיקים בו זמנית. הראשונה היא עניין. תארו לכם אולימפיאדה שבה לא היו נשברים שיאים 50 שנים ברציפות – האם הייתם צופים בתחרות שכזו? זה היה עדיין מעניין אתכם? סביר להניח שפחות מאחר והייתם יודעים מראש ששום דבר "מרגש" לא היה מתרחש שם. תופעה זו הייתה יוצרת כדור שלג וספונסרים של אותה תחרות לא היו מעוניינים לפרסם שם וכך כל העניין של האולימפיאדה היה מהר מאוד מוצא את עצמו בקריסה וכישלון ואולי אף נעלם מהעולם. האספקט השני הוא לראות עד כמה באמת אפשר להביא את הפיזיולוגיה של האדם לקיצון. ברמות הללו זו כבר לא רמאות( לדעתי), אלא אומנות לכל דבר.

דבר ראשון יש פה גנטיקה שמשחקת תפקיד מאוד משמעותי מבחינה התגובה של אותו חומר שמכניסים לגוף האדם והקולטנים/פיזיולוגיה באופן כללי שמגיבה אליו. התגובה תהיה שונה בתכלית בין שני אנשים שונים. דבר שני היכולת להפיק מהחומר תועלת מקסימלית ע"י שינויים מזעריים בתוכנית האימונים, הטכניקה ואולי אף בתפריט התזונה. ואחרון אך לא חביב, הציוד שבו משתמשים הספורטאים. בשנים האחרונות אנו עדים לשיפור משמעותי בטכנולוגיות ושיפור ציוד הספורט, במיוחד אצל אצנים לטווח קצר, ושיפור ניכר בתוצאות של הספורטאים ע"י שימוש בציוד ספורט זה (שיכול להיות אפילו מכנס או נעל שונה שבפני עצמם יכולים להוריד מאית שנייה ממקצה של 100 מטרים – משמעותי מאוד ברמה עילית).

לסיכום, WADA וספורטאים מקצועיים ימשיכו במרוץ שלהם אחד נגד השני כנראה גם עוד עשרות שנים. מי ינצח? את זה נראה רק עם הזמן.

DGfwQreXcAI7qsU.jpg

נערך לאחרונה:
אני ממש לא הייתי קורא לזה אומנות. צריך לזכור שהמטרות של האולימפיאדה ושאר אירועי הספורט,הם קודם כל להעלות את המודעות לאורח חיים בריא. כלומר,בשימוש בסמים,המטרה הראשית הולכת לאיבוד.

• פותח/ת השרשור
אני ממש לא הייתי קורא לזה אומנות. צריך לזכור שהמטרות של האולימפיאדה ושאר אירועי הספורט,הם קודם כל להעלות את המודעות לאורח חיים בריא. כלומר,בשימוש בסמים,המטרה הראשית הולכת לאיבוד.
המטרה היא לגרוף כמה שיותר כסף ולא מודעות לאורח חיים בריא. מה שיש באולימפיאדה זה הכל חוץ מאורח חיים בריא. חייו של ספורטאי עילית רחוקים מלהיות בריאים הן בתזונה שהוא צורך או בנפח/סוג האימונים שהוא עקוב אחריהם על בסיס יומי. על פניו זה נראה "בריא" אבל כל מי שמתמצא קצת בתזונה ואימונים של ספורטאי עלית יודע שבריאות זה הדבר האחרון שמעניין מאמן או אתלט עילית בכל מקצה ומקצה (המדליה שווה יותר מהכל).

המטרה היא לגרוף כמה שיותר כסף ולא מודעות לאורח חיים בריא. מה שיש באולימפיאדה זה הכל חוץ מאורח חיים בריא. חייו של ספורטאי עילית רחוקים מלהיות בריאים הן בתזונה שהוא צורך או בנפח/סוג האימונים שהוא עקוב אחריהם על בסיס יומי. על פניו זה נראה "בריא" אבל כל מי שמתמצא קצת בתזונה ואימונים של ספורטאי עלית יודע שבריאות זה הדבר האחרון שמעניין מאמן או אתלט עילית בכל מקצה ומקצה (המדליה שווה יותר מהכל).
מה הבעיה בתזונה?

תודה על המאמר

אוסיף על השאלה של הרקון. אם האימונים נעשים לפי העקרונות של התקדמות הדרגתית, תכנון בין התקדמות והתאוששות. למה זה לא בריא? לפי דבריך לכל אדם יש איזושהי נק׳ מסויימת שממנה והלאה התקדמות בנפח/ משקל תהיה לא בריאה

אני תמיד שמח שמעלים מודעות לעובדה הזו.
למען הספר ספק גם לי אין שום דבר נגד שימוש בסמים בשום ספורט (ובכלל), רק חשוב שאנשים יהיו מודעים שכל ספורטאי תחרותי ברמה בינלאומית משתמש וסמים וזה לגיטימי.
אוסיף על השאלה של הרקון. אם האימונים נעשים לפי העקרונות של התקדמות הדרגתית, תכנון בין התקדמות והתאוששות. למה זה לא בריא? לפי דבריך לכל אדם יש איזושהי נק׳ מסויימת שממנה והלאה התקדמות בנפח/ משקל תהיה לא בריאה
כי נפח, תדירות ועצימות האימונים שבהם הם עובדים מטרתן להביא לכמה שיותר תוצאות בלי פציעות משביתות ותו לא.
לא מעניין לא את הספורטאי ולא המאמן כמה שבור יהיה הספורטאי עוד 20 שנה, אלא איך מביאים אותו לתוצאה אופטימלית בכמה שנים הקרובות.

יש סרטון מעניין של מישהו שאומר שהאולימפיאדה ובכלל משחקי הספורט (בעיקר כדורגל/בייסבול/כדורסל/פוטבול) הם סוג של המקביל למשחקי הגלדיאטורים, כלומר הם היו בשביל שאזרח הפשוט יסתכל אליהם ופחות על המצב במדינה/ממלכה.

וכמו שמשה רשם ללא סמים המשחקים האלו יהיו פחות מעניינים

מה הבעיה בתזונה?

תודה על המאמר
מייקל פלפס לפני בייג'ין 2008 היה בתקופה עם תפריט של 12 אלף קלוריות (מפוצץ גאנק) שהזכיר תפריט של סטרונגמן יותר מאשר תפריט של שחיין אולימפי, הוא אמנם עילוי והכל אבל יש יותר מידי בעיות בתפריט הזה ובכל מה שסובב אותו. זה עדיין לא משנה את העובדה שהוא הספורטאי האולימפי הכי גדול בהיסטוריה לדעתי

קראתי המאמר אחרי צפייה בסוף שבוע בסרט ICARUS שמדבר על כל השיטה הרוסית למימון הספורטאים ואיך הם פעלו בסוצי בשביל למנוע את תפיסתם.

אני בעד השימוש בחומרים ברמה הכי גבוה כי בכנות את הפוטנציאל הגנטי הטבעי כבר גילינו והדרך היחידה להתקדם זה בשימוש בכימיה וביולוגיה בשביל לשפר את הגוף, מה שכן אני חושב שכל החוסר דיבור על זה והידיעה הנמוכה מאוד של הציבור כן יוצרת אשלייה שאנשים נופלים אליה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית