הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התמודדות עם שליליות

תקשיב, זה כל כל טריוויאלי היום, שאין לזה שום משמעות אם ואיפה זה כתוב. כולם עושים את זה.

רק אם עוקבים אחרייך או שאתה משתף את זה או אולי אם אתה משלם עם אשראי ומישהו רואה את זה בפירוט החודשי
אז אם אני הולך עצמאית ומשלם במזומן לאף אחד אין גישה לזה. הקץ' כמובן זה המחיר.
לעומת שאם הולכים דרך הפניה מקופת חולים זה יוצא הרבה יותר זול אבל נרשם לך בתיק הרפואי נכון?
תקשיב, זה כל כל טריוויאלי היום, שאין לזה שום משמעות אם ואיפה זה כתוב. כולם עושים את זה.
הייתי רוצה לחשוב ולהאמין שזה ככה, אבל שמעתי מאנשים קרובים אליי שלפעמים בודקים את זה בכל מיני מקומות וראיונות עבודה ושזה נחשב סוג של כתם.

אז אם אני הולך עצמאית ומשלם במזומן לאך אחד אין גישה לזה. הקץ' כמובן זה המחיר.
לעומת שאם הולכים דרך הפניה מקופת חולים זה יוצא הרבה יותר זול אבל נרשם לך בתיק הרפואי נכון?

הייתי רוצה לחשוב ולהאמין שזה ככה, אבל שמעתי מאנשים קרובים אליי שלפעמים בודקים את זה בכל מיני מקומות וראיונות עבודה ושזה נחשב סוג של כתם.
במקומות עבודה שבאמת חשוב להם לדעת לדוגמא שירות הביטחון יש את היכולת לברר כל מיני דברים.
הבריאות הנפשית שלך יותר חשובה מקבלה למקום עבודה

הייתי רוצה לחשוב ולהאמין שזה ככה, אבל מאנשים שקרובים עליי שמעתי שלפעמים בודקים את זה בכל מיני מקומות וראיונות עבודה ושזה נחשב סוג של כתם
בעבודה עם היבטים בטחוניים - יש מצב שהתיק הרפואי ייבדק ויידרש בירור (ואני בספק). בכל דבר אחר - פשוט לא.

במקומות עבודה שבאמת חשוב להם לדעת לדוגמא שירות הביטחון יש את היכולת לברר כל מיני דברים.
הבריאות הנפשית שלך יותר חשובה מקבלה למקום עבודה

בעבודה עם היבטים בטחוניים - יש מצב שהתיק הרפואי ייבדק ויידרש בירור (ואני בספק). בכל דבר אחר - פשוט לא.
כן בעבודות בטחון אני יודע שיכולים לבדוק
השאלה אם חוץ מזה, אם הולכים לפסיכולוג בצורה עצמאית ומשלמים מזומן האם מישהו יכול לדעת שהייתי אצל פסיכולוג ולבדוק את זה? או האם זה נרשם איפה שהוא?

אם אתה הולך לפסיכולוג פרטי ,למשרד הבטחון ושאר המשרות שעושות תחקיר יגיעו גם לשם, אל דאגה.
זה לא משפיע על התחקיר אלא אם גם אתה משוגע עם תעודות, מכיר כמה אנשים שנמצאים על כדורים ויש להם סיווג בטחוני גבוה

לברוח מהמחשבות זה לא משהו יעיל,הן יחזרו מהדלת האחורית.
דבר על זה עם מישהו ותפתור אותן,יש לי חבר ממש בעייתי בקשרים,אוכל כאפות עם עצמו,אחרי כמה מפגשים עם פסיכולוג (אנלטיקאי) השפת גוף שלו הרבה יותר רגועה והוא הפך לבנאדם טוב יותר
תלוי איזה מחשבות , אם אנסו אותך בילדות או משהו אז ברור שלברוח מהמחשבות זה לא יעיל כי זה ירדוף אותך כל הזמן אבל לפי איך שזה נשמע ממנו זה לא הבעיה
over thinking הוא ממש לא בריא ויכול לכניס אותך לדכאון/חרדות ולפעמים צריך פשוט לא לחשוב יותר מידי אחרת אתה אוכל תסביכים עם עצמך
סתכל על אנשים אדישים , שלא נלחצים מכלום , הם פשוט לא מבצעים over thinking

זה יותר מורכב מזה.
פשוט צריך להכיר את התהליכים שגורמים לזה.

לאחד אונס בילדות יהיה טראומטי, לשני כאפה שהמורה שלו הביאה לו תגרום לו להרהר כל החיים אם הוא עושה משהו לא נכון ובעצם לגרום לחשיבת יתר.
נכון והרבה פעמים לאנשים האלה יש נטייה לחשוב ולהתקע על דברים יותר מדי , וזה דבר שכן אפשר לשלוט עליו , אתה בוחר לחשוב על משהו הרבה וזה עושה לך לא טוב אז פשוט תבחר שלא לחשוב על הדבר הזה כל כך הרבה

• פותח/ת השרשור
לאחד אונס בילדות יהיה טראומטי, לשני כאפה שהמורה שלו הביאה לו תגרום לו להרהר כל החיים אם הוא עושה משהו לא נכון ובעצם לגרום לחשיבת יתר.
הבעיה שכשאתה חושב מידי אתה מתחיל למצוא עוד דברים שליליים ואז נדמה לך שהכל רע. נראה לי שאנשים שמתאבדים פשוט חשבו מלא על הבעיות שלהם ומצאו עוד יותר בעיות והכל נראה בעינהם רע ושלילי והם מחליטים לעשות את זה. כמובן שזה לא הפתרון.

הבעיה שכשאתה חושב מידי אתה מתחיל למצוא עוד דברים שליליים ואז נדמה לך שהכל רע. נראה לי שאנשים שמתאבדים פשוט חשבו מלא על הבעיות שלהם ומצאו עוד יותר בעיות והכל נראה בעינהם רע ושלילי והם מחליטים לעשות את זה. כמובן שזה לא הפתרון.
יכול להיות לאנשים מלא סיבות להתאבד , יותר מדי לחשוב על משהו זו יכולה להיות אחת מהן
אנחנו לא שולטים על המחשבות שלנו אבל אנחנו כן יכולים לבחור שלא לחשוב על משהו כל כך הרבה וחשיבה רבה מדי נעשת תחת שליטה

• פותח/ת השרשור
יכול להיות לאנשים מלא סיבות להתאבד , יותר מדי לחשוב על משהו זו יכולה להיות אחת מהן
אנחנו לא שולטים על המחשבות שלנו אבל אנחנו כן יכולים לבחור שלא לחשוב על משהו כל כך הרבה וחשיבה רבה מדי נעשת תחת שליטה
אני לא יודע אם אני יכול לשלוט במחשבות אבל לברוח אני מצליח. אני משחק בסוני, רואה משהו או קורא משהו בדרך כלל כדי לברוח.

אני לא יודע אם אני יכול לשלוט במחשבות אבל לברוח אני מצליח. אני משחק בסוני, רואה משהו או קורא משהו בדרך כלל כדי לברוח.
גם לי זה היה קורה ואז פשוט למדתי להפסיק לחשוב יותר מדי וממש לשלוט בזה , אולי זה דורש תרגול מסויים שעשיתי בלי ששמתי לב , אולי המחשבות שלי היו לא כאלה רציניות ואיפשרו לי לא לחשוב עליהן יותר מדי ... איזה מחשבות אלה ? משהו בסגנון של מה אני אעשה בעתיד וכאלה ? זה ממש over thinking ואתה יכול פשוט להפסיק להתעמק יותר מדי במחשבה אבל כן חשוב לתכנן את המשך החיים

לא מתעניין יותר מידיי במצבי קיצון, אלא יותר בחיי היום יום

• פותח/ת השרשור
גם לי זה היה קורה ואז פשוט למדתי להפסיק לחשוב יותר מדי וממש לשלוט בזה , אולי זה דורש תרגול מסויים שעשיתי בלי ששמתי לב , אולי המחשבות שלי היו לא כאלה רציניות ואיפשרו לי לא לחשוב עליהן יותר מדי ... איזה מחשבות אלה ? משהו בסגנון של מה אני אעשה בעתיד וכאלה ? זה ממש over thinking ואתה יכול פשוט להפסיק להתעמק יותר מדי במחשבה אבל כן חשוב לתכנן את המשך החיים
כן בסגנון הזה.

כן בסגנון הזה.
אולי כדאי לשקול ייעוץ פסיכולוגי , אני גם הייתי שוקע במחשבות עמוקות שכאלה בעבר (בעיקר שהייתי משועמם) אבל למדתי פשוט לא להיכנס יותר מדי למחשבות ולהסתבך עם עצמי (לא השתמשתי בשום איש מקצוע , למרות שאולי הייתי צריך)
אני מאוד לא אוהב אגב את הגישה של "תחשוב חיובי" זה מאוד מאולץ כזה לחשוב חיובי שאתה בתת מודע שלך בכלל לא חושב חיובי

• פותח/ת השרשור
אולי כדאי לשקול ייעוץ פסיכולוגי , אני גם הייתי שוקע במחשבות עמוקות שכאלה בעבר (בעיקר שהייתי משועמם) אבל למדתי פשוט לא להיכנס יותר מדי למחשבות ולהסתבך עם עצמי (לא השתמשתי בשום איש מקצוע , למרות שאולי הייתי צריך)
אני מאוד לא אוהב אגב את הגישה של "תחשוב חיובי" זה מאוד מאולץ כזה לחשוב חיובי שאתה בתת מודע שלך בכלל לא חושב חיובי
זה יכול רק להחמיר אם אתה לא מוצא שום דבר חיובי. וכן אני חושב שאלך לאיש מקצוע אולי.

זה יכול רק להחמיר אם אתה לא מוצא שום דבר חיובי. וכן אני חושב שאלך לאיש מקצוע אולי.
לרוב החיים הם לא כאלה חיוביים , לפחות מהנקודת מבט שלי , ולפי דעתי "לחשוב חיובי" ולעבוד על עצמך זה לא פתרון טוב , אבל הפתרון שונה אצל אנשים שונים וגם הבעיות שונות ושורשי הבעיה שונים ואין פה באמת חוקים אז לא יודע

נפש האדם זה לא מתמטיקה (חוקים ברורים) לצערנו או לטובתנו וזה דבר מאוד מורכב ואין פה שחור ולבן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית