הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חיטוב או מסה?

• פותח/ת השרשור Bar323
  • פורסם בתאריך

Bar323

משתמש מתחיל
46
1
נק' מוניטין:
1
46
1
שלום כולם!
אני מתלבט אם להתחיל מסה או חיטוב.
המצב הוא כזה:
בן 23, 181 ס"מ ושוקל 72.
ירדתי בחצי שנה האחרונה 8 קילו.
עשיתי כמה דיאטות בחיי ואני מאמין שבעקבות איבוד מסת שריר וכנראה האטה בחילוף חומרים הגעץי למתב הנוכחי שאני לא מצליח כרגע לרדת יותר מ200 גרם בשבוע, ברמה שאני מקפיד לאכול 1300 קלוריות (יותר מזה פשוט לא ירדתי תקופה).
אני מאד רופס, ולפי ץמונות שראיתי באתר יש לי לפחות 20 אחוז שומן.

אני לא בטוח האם כדאי פשוט להתחיל מסה ואז אולח בחיטוב אשכרה אצליח לרדת, או ללכת על חיטוב ולקוות שארד יותר מהר, אחרת זה ייקח שנים.

תודה מראש !!

הספיק לי לראות את הנתונים של גובה ומשקל
אין לי ספק שאתה צריך להתחיל מסה

הספיק לי לראות את הנתונים של גובה ומשקל
אין לי ספק שאתה צריך להתחיל מסה
נתונים לא אומרים מספיק.
פותח האשכול, תמונה תעזור. ו1300 קלוריות לכל אדם שהוא לא בחורה במשקל נוצה זה פחות מדי, אולי דווקא בגלל זה לא ראית ירידה.

אשמח אם תסביר את עצמך
כי לפי הנתונים שלו הוא 10 קילו פחות מהגובה שלו והוא אומר שהוא עדיין עם אחוז שומן גבוה, כלומר אין מסת שריר.
אני חושב שאין כל כך טעם במצב כזה לרדת במשקל.. גם לא מבחינת מראה וגם מבחינה בריאותית
לפי דעתי אם הוא יעשה מסה טובה שלא "מלוכלכת" אז הוא ירד באחוז שומן, יראה טוב יותר וגם ירגיש יותר טוב ויהיה בריא יותר
בכל מקרה תמונה תעזור תמיד, אבל אני באמת בספק שיכולה להיות פה סיבה לרדת במשקל

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התגובות!
תמונות:

קבצים מצורפים

• IMG_20170810_233553.jpg
    IMG_20170810_233553.jpg
    KB 45.6 · צפיות: 278
  • IMG_20170810_233548.jpg
    IMG_20170810_233548.jpg
    KB 42.8 · צפיות: 258
אשמח אם תסביר את עצמך
כי לפי הנתונים שלו הוא 10 קילו פחות מהגובה שלו והוא אומר שהוא עדיין עם אחוז שומן גבוה, כלומר אין מסת שריר.
אני חושב שאין כל כך טעם במצב כזה לרדת במשקל.. גם לא מבחינת מראה וגם מבחינה בריאותית
לפי דעתי אם הוא יעשה מסה טובה שלא "מלוכלכת" אז הוא ירד באחוז שומן, יראה טוב יותר וגם ירגיש יותר טוב ויהיה בריא יותר
בכל מקרה תמונה תעזור תמיד, אבל אני באמת בספק שיכולה להיות פה סיבה לרדת במשקל
אי אפשר להוריד שומן בפלוס קלורי. ואחוז שומן גבוה לא מתקשר במקצת לכמות מסת שריר.
לפותח האשכול, בלי להעליב, קשה להבין מה קורה בפלג גוף העליון. הרגליים נראות רזות למדי; הייתי אוכל על נייטרלי (ומוודא שמגיע למינימומים של חלבון ושומן) לתקופה של כחודשיים ומסיק מסקנות. ככל הנראה אין לך כמעט מסת שריר, במאזן נייטרלי עם תוכנית נכונה (וההנחה שאתה מתאמן מתחיל) אתה אמור להתחזק לפחות בהתחלה, ולצבור קצת מסת שריר על הדרך.

• פותח/ת השרשור
אי אפשר להוריד שומן בפלוס קלורי. ואחוז שומן גבוה לא מתקשר במקצת לכמות מסת שריר.
לפותח האשכול, בלי להעליב, קשה להבין מה קורה בפלג גוף העליון. הרגליים נראות רזות למדי; הייתי אוכל על נייטרלי (ומוודא שמגיע למינימומים של חלבון ושומן) לתקופה של כחודשיים ומסיק מסקנות. ככל הנראה אין לך כמעט מסת שריר, במאזן נייטרלי עם תוכנית נכונה (וההנחה שאתה מתאמן מתחיל) אתה אמור להתחזק לפחות בהתחלה, ולצבור קצת מסת שריר על הדרך.
תודה על התגובה,
מה הכוונה במינימום חלבון ושומן? לפי מה שהבנתי מהפורום הכי חשוב זה החלבון , תוכל לפרט?

תודה על התגובה,
מה הכוונה במינימום חלבון ושומן? לפי מה שהבנתי מהפורום הכי חשוב זה החלבון , תוכל לפרט?
מינימום של 0.9ג שומן לקג מג, אידיאל שלא יהיה שומן טראנס בכלל וששומן רווי לא יעלה על שליש מסך השומנים.
בחלבון ההמלצות משתנות, המינימום של כולם יהיה 1.8ג, אם זה לא יקשה עליך יותר מדי אולי יהיה עדיף לכוון יותר לאזור ה2.2.

בלי קשר, ואלו דברים שלצערי הפורום הזה אינו מתמצא בו, תדאג להכניס מספיק מיקרונוטריינטים, שבפשטות של הדבר אומר לאכול הרבה ירקות מסוגים שונים ומעל 30ג של סיבים תזונתיים.

לא בטוח שהוא ירד באחוז שומן, זה תלוי בכמה שומן הוא יעלה במסה. אם הוא יעלה בעיקר בשריר במסה יחסית נקייה אז הוא ירד באחוז שומן.
אם הוא יעלה בהרבה שומן בנוסף לשריר אז הוא כנראה יעלה באחוז שומן.
אבל בשני המקרים המראה שלו ישתפר כי גם באחוז שומן מעט גבוה יותר הוא יהיה עם שריר וזה יראה טוב יותר. ויותר חשוב מזה הוא גם יהיה בכיוון הנכון לחיטוב עתידי מוצלח יותר..

לגבי התמונה, רואים שהוא אדם כמו שאומרים skinny fat
לאדם כזה בדרך כלל ממליצים לעשות מסה

לא בטוח שהוא ירד באחוז שומן, זה תלוי בכמה שומן הוא יעלה במסה. אם הוא יעלה בעיקר בשריר במסה יחסית נקייה אז הוא ירד באחוז שומן.
אם הוא יעלה בהרבה שומן בנוסף לשריר אז הוא כנראה יעלה באחוז שומן.
אבל בשני המקרים המראה שלו ישתפר כי גם באחוז שומן מעט גבוה יותר הוא יהיה עם שריר וזה יראה טוב יותר. ויותר חשוב מזה הוא גם יהיה בכיוון הנכון לחיטוב עתידי מוצלח יותר..
אתה משחק עם יחס של 4 יחידות. מן הסתם שאם השריר יגדל אחוז השומן ירד בהתאם; אבל מסת השומן לא תרד כלל.
אני מבין למה באה ההמלצה למסה, ודווקא בגלל זה אני ממשיך לעזור לאנשים - הפורום הזה מלא במידע טוב ונכון, אבל כל ההתייחסות פה למסה היא ממש לא כמו שכל העולם עובד בה - ותכלס זה דיי הגיוני כי אלה שמכתיבים פה את הקצב מעוניינים בכוח, ולא בשריר.
לידיעתך, בהמון מקורות אחרים - וביניהם לייל מקדונלד שהוא מבחינתי הדמות להקשיב לה, ממליצים לחטב מ15.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה,
אני יותר נוטה לכיוון מסה, רוצנ להתחיל לבנות שריר.
הבנתי שעלייה נקייה לגמרי היא מאד איטית,
לאן כדאי לכוון? מלוכלכת מידי ותוך חודשיים אראה ממש שמן.. יש דרך ביניים?

אם כך תשאף לעלות עד לקג בחודש.
זה בדכ ייצא פלוס קלורי של 200-300 אבל פשוט תווסת את הקלוריות בהתאם עד שתגיע לעלייה כזו.

לא אמרתי שהוא ישרוף שומן... זה חישוב פשוט - אחוז שומן תלוי בכמות השומן ובמשקל הגוף, לכן אם הוא יעלה בעיקר בשריר אז משקל הגוף יעלה וכמות השומן באופן יחסי תרד..
אני מכיר את ההמלצה של לייל מקדונלד אבל זה לא רלוונטי פה לבן אדם.. הוא skinny fat במשקל 10 קילו פחות מהגובה, איך אתה יכול להמליץ לו לעשות חיטוב זה לא הגיוני לי

לגבי המסה תעשה אותה נקייה יחסית. במיוחד במצב שלך אם תעשה מלוכלך אתה רק תתבאס בסוף

• פותח/ת השרשור
אם כך תשאף לעלות עד לקג בחודש.
זה בדכ ייצא פלוס קלורי של 200-300 אבל פשוט תווסת את הקלוריות בהתאם עד שתגיע לעלייה כזו.
שאלה אחרונה אלייך,
המלצת בהתחלה חודשיים בלי להעלות שריר אם הבנתי, מה היתרונות של ללכת בדרך הזו לעומץ מסה?
וקילו בחודש יוצא עלייה משמעותית בשריר?
לא אמרתי שהוא ישרוף שומן... זה חישוב פשוט - אחוז שומן תלוי בכמות השומן ובמשקל הגוף, לכן אם הוא יעלה בעיקר בשריר אז משקל הגוף יעלה וכמות השומן באופן יחסי תרד..
אני מכיר את ההמלצה של לייל מקדונלד אבל זה לא רלוונטי פה לבן אדם.. הוא skinny fat במשקל 10 קילו פחות מהגובה, איך אתה יכול להמליץ לו לעשות חיטוב זה לא הגיוני לי

לגבי המסה תעשה אותה נקייה יחסית. במיוחד במצב שלך אם תעשה מלוכלך אתה רק תתבאס בסוף
אז אתה ממליץ לכוון לאיזו עלייה במשקל? גם איזור קילו בחודש?

איפה המלצתי לו לעשות חיטוב?
והבנתי למה התכוונת עם יחס השומן, אמרתי שזה לשחק עם יחס של 4 יחידות והתכוונתי לזה שזה מובן מאליו.

לפותח האשכול, ההגדרה של מסה נקייה נקבעת לפי עלייה כמה שיותר "נקייה" בשריר; כלומר עם כמה שפחות שומן. מעבר למינימום של חלבון ושומן ותוכנית אימונים נכונה, הפרמטר היחידי במשוואה הוא כמות הפלוס הקלורי (וכמובן נגזרת של עלייה במג). למסה נקייה מכוונים לעלייה של בין חצי קג לקג בחודש.

ההמלצה שלי לנייטרלי באה מזה שאתה מתאמן מתחיל. יש אימרה שרצה חזק והיא אומרת תאכל כמה שצריך בשביל להתחזק; מתאמן מתחיל יכול גם להתחזק בגירעון וכמובן שבנייטרלי (שוב, עם תוכנית אימונים נכונה). כלומר במידה וכרגע נתון שבא לך לעלות במסת שריר, אבל בהכרח לא לעלות בשומן - ככל הנראה נייטרלי יעשה את העבודה, לפחות להתחלה עד שתצטרך להיות בפלוס קלורי בשביל להתחזק.

אני יכול להעיד על עצמי שאכלתי בנייטרלי עד לגירעון של 200 לתקופה של כחצי שנה והתחזקתי המון. כנראה שיכלתי להתחזק יותר, ספק ויכלתי לעלות יותר במסת שריר, אבל תוך כדי גם ירדתי באחוז השומן והמראה הכללי "השתפר" בצורה מכרעת. אגב, עכשיו לדוגמה, אני כבר ממש מתקשה להתחזק על נייטרלי ולכן עובר לפלוס קלורי קטן.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
איפה המלצתי לו לעשות חיטוב?
והבנתי למה התכוונת עם יחס השומן, אמרתי שזה לשחק עם יחס של 4 יחידות והתכוונתי לזה שזה מובן מאליו.

לפותח האשכול, ההגדרה של מסה נקייה נקבעת לפי עלייה כמה שיותר "נקייה" בשריר; כלומר עם כמה שפחות שומן. מעבר למינימום של חלבון ושומן ותוכנית אימונים נכונה, הפרמטר היחידי במשוואה הוא כמות הפלוס הקלורי (וכמובן נגזרת של עלייה במג). למסה נקייה מכוונים לעלייה של בין חצי קג לקג בחודש.

ההמלצה שלי לנייטרלי באה מזה שאתה מתאמן מתחיל. יש אימרה שרצה חזק והיא אומרת תאכל כמה שצריך בשביל להתחזק; מתאמן מתחיל יכול גם להתחזק בגירעון וכמובן שבנייטרלי (שוב, עם תוכנית אימונים נכונה). כלומר במידה וכרגע נתון שבא לך לעלות במסת שריר, אבל בהכרח לא לעלות בשומן - ככל הנראה נייטרלי יעשה את העבודה, לפחות להתחלה עד שתצטרך להיות בפלוס קלורי בשביל להתחזק.

אני יכול להעיד על עצמי שאכלתי בנייטרלי עד לגירעון של 200 לתקופה של כחצי שנה והתחזקתי המון. כנראה שיכלתי להתחזק יותר, ספק ויכלתי לעלות יותר במסת שריר, אבל תוך כדי גם ירדתי באחוז השומן והמראה הכללי "השתפר" בצורה מכרעת. אגב, עכשיו לדוגמה, אני כבר ממש מתקשה להתחזק על נייטרלי ולכן עובר לפלוס קלורי קטן.
תודה רבה על התשובה המפורטת!
משהו שלא הבנתי:
לפי המאמרים שקראתי באתר בלתי אפשרי להוסיף מסת שריר אלא במאזן קלורי חיובי.
אז כוונתך היא שאתחזק בפרמטרים אחרים? האם אתה חושב שבחודשיים כאלה יהיה שינוי במראה על אף שלא אמור להיות שינוי במסה?

רוב האפקט של מתאמן מתחיל שמתחזק גם על מאזן ניטרלי נובע לא מעלייה במסת שריר אלא משיפור נוירולוגי
אז כן, כנראה שהוא גם יעלה קצת במסה אפילו על ניטרלי אבל הוא סתם יגביל את עצמו ככה ולדעתי חבל על הזמן

תודה רבה על התשובה המפורטת!
משהו שלא הבנתי:
לפי המאמרים שקראתי באתר בלתי אפשרי להוסיף מסת שריר אלא במאזן קלורי חיובי.
אז כוונתך היא שאתחזק בפרמטרים אחרים? האם אתה חושב שבחודשיים כאלה יהיה שינוי במראה על אף שלא אמור להיות שינוי במסה?
גם לטל, זה לא נכון.
מתאמן, ובמיוחד מתאמן מתחיל, יכול לעלות במסת השריר גם בגירעון וגם בנייטרלי.

כמו שאמרתי, אני מסכים איתך שמתאמן מתחיל יראה עלייה במסת שריר גם בניטרלי אבל זה מאוד מוגבל ואם הוא יהיה על מאזן חיובי הוא יראה תוצאות יותר טובות ומהירות ולאורך זמן
ושוב, למה שהוא יעשה את זה? לדעתי חבל על הזמן
מה שכן, חשוב שהוא ידע לעשות את זה נכון ולא סתם להשמין

למה שהוא יעשה את זה? אם האינדיווידואל יבחר לצמצם את העליה בשומן, גם אם זה אומר להתחזק קצת יותר לאט - זו הדרך.

Back
למעלה תחתית