הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

להתחיל ללמוד בגיל 24.

תואר שני זה פחות זמן אז לא נראה לי 120 אבל עדיין נראה לי כרגע שווה
עלות שנה ב MIT היא $60K כולל הוצאות מחייה. שנתיים לתואר שני אלא אם אתה סופרמן. תעשה את החישוב..
אם אתה לא מתכוון להשאר בארה"ב ולעבוד שם, הסיכוי שלך להחזיר את ההשקעה שואף ל-0 ועדיף להשאר ולעשות תואר שני בישראל.

בדקתי על זה די הרבה ויש המון מלגות ככה שזה יוצא בסוף יותר כ20 לשנה
אתה לא תקבל שום מלגה לתואר שני בתור תושב חוץ אלא רק לתואר שלישי וגם זה בספק. גם תושב מקומי יקבל מלגות רק אם חייו היו קשים ויש לו איך להוכיח את זה. תבין שאוניברסטאות כאלו מרוויחות מאנשים כמוך כסף. אין להם שום מוטיבציה לתת לך מלגה.
הם לוקחים את הכסף שמשלמים תושבי חוץ ומעבירים אותם למלגות לתושבים מקומיים.

בכל מקרה אתה צריך באמת להיות משהו מיוחד כדי להתקבל ל-MIT. בוא נגיד שהסיכוי שלך שואף ל-0 מבלי לזלזל. חלומות לחוד, אבל גם מציאות לחוד.

אתה לא תקבל שום מלגה לתואר שני בתור תושב חוץ אלא רק לתואר שלישי וגם זה בספק. גם תושב מקומי יקבל מלגות רק אם חייו היו קשים ויש לו איך להוכיח את זה. תבין שאוניברסטאות כאלו מרוויחות מאנשים כמוך כסף. אין להם שום מוטיבציה לתת לך מלגה.
הם לוקחים את הכסף שמשלמים תושבי חוץ ומעבירים אותם למלגות לתושבים מקומיים.

בכל מקרה אתה צריך באמת להיות משהו מיוחד כדי להתקבל ל-MIT. בוא נגיד שהסיכוי שלך שואף ל-0 מבלי לזלזל. חלומות לחוד, אבל גם מציאות לחוד.
לדעתי הייתי יכול להתקבל לתואר ראשון אבל אותו אעשה בארץ בגלל הכסף
ולא דברתי על מלגות שמביאים לך כסף הבנתי שיש שאתה מתנדב / עושה דברים בשביל האונברסיטה לא חקרתי יות מידי לעומק יש עוד 4 שנים לזה וכאילו מקבל על זה כסף

תקשיב למייק הוא יותר מנוסה ממני לגביי החיים האקדמיים בארהב

ולא דברתי על מלגות שמביאים לך כסף הבנתי שיש שאתה מתנדב / עושה דברים בשביל האונברסיטה לא חקרתי יות מידי לעומק יש עוד 4 שנים לזה וכאילו מקבל על זה כסף
זה נקרא לעבוד (work-study) ומשלמים לך פר שעה. בד"כ הסכום מגוחך וקרוב לשכר מינימום. זה גם מוגבל בד"כ כספית ורוב האנשים באוניברסיטה שלי לא עשו מזה יותר מכמה מאות דולרים בחודש עקב לחץ בלימודים. מדובר בד"כ על חצי משרה (כ-20 שעות/שבוע).
קבלה ל MIT בתור תושב חוץ לתואר ראשון היא פחות מ-1% (7% לתושב מקומי) אז אני לא בטוח מאיפה הבטחון הרב כל כך שיכלת להתקבל. נעזוב את זה שהסכום שהיית צריך לשלם לתואר ראשון ב-MIT הוא כ-$250K

זה נקרא לעבוד (work-study) ומשלמים לך פר שעה. בד"כ הסכום מגוחך וקרוב לשכר מינימום. זה גם מוגבל בד"כ כספית ורוב האנשים באוניברסיטה שלי לא עשו מזה יותר מכמה מאות דולרים בחודש עקב לחץ בלימודים. מדובר בד"כ על חצי משרה (כ-20 שעות/שבוע).
קבלה ל MIT בתור תושב חוץ לתואר ראשון היא פחות מ-1% (7% לתושב מקומי) אז אני לא בטוח מאיפה הבטחון הרב כל כך שיכלת להתקבל. נעזוב את זה שהסכום שהיית צריך לשלם לתואר ראשון ב-MIT הוא כ-$250K
לא אכפת לי לכתוב לך בהודעה פרטית למה הבטחון אבל לא חושב שיעניין אותך והייתי בטוח שאפשר לקבל מלגות הצטיינות וכאלה והכסף זו הסיבה שבסוף אני אלך לטכניון או לתא (יש הבדל משמעותי בינהם?)
ואיך אתה הגעת לברקלי?
גם מה האובססיה הזאת לMIT עכשיו?
לא יודע מאז שהייתי קטן רציתי
כנראה ביבי משפיע...
מה?

• פותח/ת השרשור
לא אכפת לי לכתוב לך בהודעה פרטית למה הבטחון אבל לא חושב שיעניין אותך והייתי בטוח שאפשר לקבל מלגות הצטיינות וכאלה והכסף זו הסיבה שבסוף אני אלך לטכניון או לתא (יש הבדל משמעותי בינהם?)

סתם שתדע שאתה בקלות יכול לחקור לבד ולהבין מהר מאוד מה הרמה של כל אוניברסיטה בארץ, כל המידע נגיש.

כשמדובר בארץ אין הבדל גדול בין טכניון לת"א, בשני המקרים מדובר בתואר נחשק.

ביבי למד בMIT.

סתם שתדע שאתה בקלות יכול לחקור לבד ולהבין מהר מאוד מה הרמה של כל אוניברסיטה בארץ, כל המידע נגיש.

כשמדובר בארץ אין הבדל גדול בין טכניון לת"א, בשני המקרים מדובר בתואר נחשק.

ביבי למד בMIT.
וחקרתי יש מלא דירוגים שונים ואני מעדיך לשאול גם אנשים שעשו את זה
הייתי בטוח שהוא למד בהרוואד

לצורך השוואה מחיר MBA בארץ לא עובד את ה60K ש"ח, כולל חומר לימודי ואיזה קורס חוזר ואפילו אקצין ואוסיף - כולל חנייה במוסד הלימודים.

וחקרתי יש מלא דירוגים שונים ואני מעדיך לשאול גם אנשים שעשו את זה
הייתי בטוח שהוא למד בהרוואד
הדירוגים האלה מעניינים רק מתואר שני ומעלה אין לזה כמעט משמעות לגבי תואר ראשון. ובתחום מדעי המחשב מכון ויצמן אחד הנחשבים בעולם, וגם בארץ בפער גדול (שוב, זה מדבר על תואר שני ומעלה)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית