עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
קשה לראות לפרטים מהמרחק הזה, אבל נראה אחלה יחסית
למה החלטת שאתה צריך 5 סטים? אם זה על דעת עצמך אז עדיף שתחזור לתוכנית המקורית, יש סיבה שהיא בנויה ככה
זה יהיה בסדר גמור להוריד אחרי חודשיים.אחרי חודשיים יהיה הגיוני להוריד ל3 סטים?
עשיתי את זה על דעת עצמי, הרגשתי שאני רוצה קצת יותר נפח, זה הכל..
אוקיזה יהיה בסדר גמור להוריד אחרי חודשיים.
הרבה אנשים מרגישים שהם "לא עושים מספיק", אבל לא תמיד יותר זה יותר טוב
זה בסדר גמור, אל תקשיב להםאוקי
לגבי מנוחה
אני נח בין 2 דקות ל-4 דקות,
זה בסדר?
הרבה "ענקים" במכון אומרים לי דקה וחצי גג ופה קראתי שאפשר גם 5 דקות
שאלה אחרונהזה בסדר גמור, אל תקשיב להם
לפני הסקוואט? ברורשאלה אחרונה
אני אמור לעשות חימום טרם כניסה לסט? אם כן כמה משקל? כמה סטים וכו'?
אני רק אחדד את עניין המנוחה, המנוחה צריכה לשרת את המטרה שלך. אם אתה עושה SS המטרה שלך לפחות בתקופת התוכנית היא להתחזק ולעבור משלב המתאמן המתחיל לשלב המתאמן הבינוני. בשביל להתחזק בתוכנית כמו SS המטרה היא להרים על אימון משקלים כבדים יותר בכל הסטים עם אותם תרגילים, ובכדי לעשות את זה אתה לא מגביל את עצמך מבחינת המנוחה כי אתה רוצה לגשת לכל סט עם מקסימום כוח אפשרי (בלי "להתקרר").אוקי
לגבי מנוחה
אני נח בין 2 דקות ל-4 דקות,
זה בסדר?
הרבה "ענקים" במכון אומרים לי דקה וחצי גג ופה קראתי שאפשר גם 5 דקות
wtfלפני הסקוואט? ברור
תלוי במשקלי העבודה שלך, ולפי הרגשה כללית באותו היום, אבל אני אוהב לעשות בערך 4-5 סטים של חימום:
אם נגיד צריך לעשות 100 קילו, אז דבר ראשון אני אעשה 10-15 חזרות עם מוט ריק (זה תופס לכל תרגיל), ואז 50X5, 60X5, 70X3, 80X1, 90X1
דוג' לחימום למשקל הזה:wtf
אם אני אעשה 4 סטים חימום אני לא אצליח להרים משקל גבוה בכלל
איך אפשר לשרוד 7-8 סטים? גם מוט 15 חזרות זה מעייף
אם החימום מעייף אותך סימן שאתה בכלל לא בכושר בסיסי, אתה צריך להוסיף לפחות מעט עבודה אירוביתwtf
אם אני אעשה 4 סטים חימום אני לא אצליח להרים משקל גבוה בכלל
איך אפשר לשרוד 7-8 סטים? גם מוט 15 חזרות זה מעייף
אז 7 סטים בסך הכל? יקח לי שעתיים לסיים את האימון, ככה זה אמור להיות?דוג' לחימום למשקל הזה:
5 חזרות מוט ריק
3 חזרות עם 40 קג
חזרה אחת עם 60 קג
אפשר גם לתת חזרה אחת עם 70 קג
בעיקרון הלכתי על SS כי זה נראה הכי "רציני"הגבול בין over training ל training הוא די דק, אם נתקעת סימן שלא היית זקוק ל 5 סטים כבדים.
ואם חסר נפח, אז לא עושים SS (בכל מקרה מה שעשית הוא לא SS) ולוקחים את עיקרון ההתקדמות - מחליפים סקוואט כבד באמצע השבוע בסקוואט קל ומוסיפים מעט לאנג'ים \ לג פרס אם זקוקים לעוד נפח מבחינת היפרטרופיה.
מכיוון שאנחנו לא ממש יודעים על ההיסטוריה שלך, ועל המטרות שלך.
עבור התחזקות, עשה את ה SS כפי שהיא ללא תרגילים או סטים מיותרים.
לא מעייף מבחינת כושר, פשוט אחרי כל הסטים של החימום לא אצליח להרים משקל גבוה כמו לפניאם החימום מעייף אותך סימן שאתה בכלל לא בכושר בסיסי, אתה צריך להוסיף לפחות מעט עבודה אירובית
איפה ראית שהצעתי טקסס?בעיקרון הלכתי על SS כי זה נראה הכי "רציני"
רגע מה שאתה מציע לי זה טקסס? למה דווקא זה?
אמרת לי לעשות אימון קל באמצע השבוע, זה לא טקסס?איפה ראית שהצעתי טקסס?
כן, אתה פספסת משהו, בSS כמו בכל אימון שבו עושים תרגילי בסיס עם משקלים כבדים (או כל תרגיל עם משקל כבד) צריך לעשות חימום ייעודי לתרגיל.אני מפספס משהו? הרי כתוב ש-SS זה 3 סטים,
איך פתאום כל אחד מוסיף פה עוד 4 סטים חימום ככה בקלות?
הרי זה יפגע בהתאוששות ובמשקלים
כמה סטים וכמה משקל החימום?כן, אתה פספסת משהו, בSS כמו בכל אימון שבו עושים תרגילי בסיס עם משקלים כבדים (או כל תרגיל עם משקל כבד) צריך לעשות חימום ייעודי לתרגיל.
Starting Strength - שאלות ותשובות - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף קרא שוב את החלק על החימוםכמה סטים וכמה משקל החימום?
כל אחד נותן פה מאה גרסאות שונות
מה שלא הבנתי גם למה חימום לא נכלל בסטים של התוכנית אם זה חלק בסיסי מהתוכנית, כי אז SS הוא בעצם 5 חזרות ו7 סטים (או 6 או 8, עוד לא ברור)
אגב כן קראתי את המדריך המלא ל-SS, הכל נראה ברור והגיוני, חוץ מהחלק של החימום ( הגיוני -כן, ברור -פחות)
קראתי, לפי התוכנית החימום שנתתם לי נקרא "פירמידה",Starting Strength - שאלות ותשובות - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף קרא שוב את החלק על החימום