הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה ותוספים האם משקאות דיאט/זירו גורמים להשמנה או לחוסר בירידה במשקל?

Mike Bikov

מנהל אתר
103,293
12,432
מנהל
נק' מוניטין:
58,709
103,293
12,432
כתבתי סקירה מאוד רחבה על כל נושא של הממתיקים המלאכותיים, כולל מסלולים מטבולים וסקירה רחבה של מחקרים שבוצעו על חיות ובני אדם עם מינונים של ממתיקים מלאכותיים שהם לא פחות מפסיכים בהינתן צריכה של אדם נורמטיבי.
לסקירה למי שפספס: https://www.kilogram.co.il/5315

לעומת זאת נראה שיש אנשים שעדיין מתקשים לקבל את העניין שאם במוצר צריכה כלשהו יש את המילה "מלאכותי" הוא לא בהכרח רע. הירקות והפירות שאתם צורכים הם לא פחות " מלאכותיים" שעברו שינויים גנטיים (בפינצטה) מאוד מסיבים במהלך אלפי השנים האחרונות. רוצים לטעום עגבנייה או מלפפון מלפני כמה אלפי שנים? לא ממליץ לכם.
222 משתתפים השתתפו במחקר כדי לבחון מה עוזר יותר לירידה במשקל, שתייה של משקאות דיאט/זירו או מים?
במשך 12 שבועות המשתתפים ירדו במשקל ובמשך 40 השבועות שלאחר מכן הם נותרו כדי לשמור על המשקל שאיבדו. המשתתפים חולקו ל-2 קבוצות: אלו שהיו צריכים לצרוך כ-700 מ"ל משקה דיאט/זירו ביום (מים ללא הגבלה) במשך שנה והקבוצה השנייה צרכה לפחות 700 מ"ל מים/יום ללא צריכה של משקאות דיאט/זירו וללא ממתיקים מלאכותיים בתפריט היומי (פרט ממסטיקים/סוכריות) במשך שנה.
התוצאה:
אלו שצרכו ממתיקים מלאכותיים במשקאות דיאט/זירו ובתפריט היומי שלהם כדרך קבע איבדו יותר משקל מאלו שצרכו רק מים, הן בתקופה של ה-12 שבועות דיאטה שביצעו והן בתקופה של השימור במשך 40 שבועות לאחר הדיאטה (סה"כ כשנה). סביר להניח שאלו שנמנעו ממתיקים מלאכותיים חיפוש את ה"מתוק" במוצרים אחרים, עם סך קלורי גבוה יותר ולכן איבדו פחות משקל.

ממתיקים מלאכותיים לא יכולים לגרום לאדם כזה או אחר להעלות במשקל גוף מאחר והם כמעט ולא מכילים קלוריות. המשוואה הקלורית עדיין מנצחת כאן ולא משנה מה יטענו חכמולוגים כאלו ואחרים.

האם צריכה של ממתיקים מלאכותיים גורמת לאכילה מוגברת בסוף אותו יום והגברה של ה"חשק" למתוק? גם זה לעולם לא הוכח ואם כבר הוכח ההפך, כמו במחקר הזה, שצריכה של מוצרים עם ממתיקים מלאכותיים מפחיתים את החיפוש למתוק ומורידים את הצריכה הקלורית היומית באופן משמעותי. הדבר היחיד שעוד אולי שנוי במחלוקת זה האם ממתיקים מלאכותיים משפיעים לרעה על החיידקים במעי. לדעתי זה תלוי בממתיק וסביר להניח שבממתיקים כמו סוכרלוז ואספרטיים זה לא רלוונטי (עד כה נראה שממתיק היחיד שבעייתי זה סכרין).

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26708700

32.jpg

פוסט מעולה, תודה מייק.

אני נתקל כל יום באנשים שמעדיפים לשתות כמויות של קולה רגילה או שתייה מתוקה בטענה שזה בריא יותר משתייה "מלאכותית".

ועוד שאלה שמעניינת אותי.
הסוכר לא בריא בכל מקרה או שהבעיה איתו זה ההשמנה, הפלוס הקלורי שמגיעים בקלות ותזונה עם מחסור בחלבון ושומנים איכותיים?
כי ראיתי "תזונאים" כאלו ואחרים שאומרים שסוכר זה מעובד והוא מקור לכל המחלות.
הטענה שלהם היא שסוכר לא בריא לא משנה איך אתה אוכל בנוסף ולא משנה באיזה מאזן קלורי אתה. הוא גורם לסרטן ומחלות לב וכו בכל מקרה.

תודה!
באמת מידע מועיל.

אני מרגישה אחרי צריכה של ממתיקים- רעב.
כמעט תמיד אני רוצה עוד אוכל והרבה פעמים מתחשק לי עוד מתוק אמיתי.
יש לזה הגיון? או שזו רק אני?

מייק תודה, זה היה אחד הדברים הכי מעניין שקראתי לאחרונה.

שאלה, מה עם החומרים האחרים שמכניסים למשקאות האלו, האם ידוע מהם החומרים האלו ואיך הם משפיעים על הגוף.
לא מבחינה קלורית אלא מבחינה בריאותית כללית?

מה בעצם יכול להשפיע על המערכת שלנו במשקאות האלו חוץ מהממתיקים?

אם המשתתפים במחקר לא קיבלו תפריט מזון זהה אז יש כאן בעייתיות.
אפילו כתוב "סביר להניח שאלו שנמנעו ממתיקים מלאכותיים חיפוש את ה"מתוק" במוצרים אחרים".

בעצם מה שאפשר להניח מהמחקר הזה זה שעדיף ממתיקים מלאכותיים על פני סוכר.

• פותח/ת השרשור
תודה!
באמת מידע מועיל.

אני מרגישה אחרי צריכה של ממתיקים- רעב.
כמעט תמיד אני רוצה עוד אוכל והרבה פעמים מתחשק לי עוד מתוק אמיתי.
יש לזה הגיון? או שזו רק אני?
סביר להניח שזה קורה כי:
1. את לא מסדרת נכון את הארוחות במהלך היום
2. חסר לך קלוריות בתפריט
3. הרכב המזונות אצלך בתפריט אינו אידאלי

זה לא ממש קשור לממתיקים המלאכותיים. הרבה פעמים מאשימים אותם ברעב מוגבר כי הם לא מכילים קלוריות, אז מין הסתם אם מנסים לשתות קפה עם ממתיק מלאכותי ולצפות שזה ישביע אותך במקום ארוחה אז זו טעות.

מייק תודה, זה היה אחד הדברים הכי מעניין שקראתי לאחרונה.

שאלה, מה עם החומרים האחרים שמכניסים למשקאות האלו, האם ידוע מהם החומרים האלו ואיך הם משפיעים על הגוף.
לא מבחינה קלורית אלא מבחינה בריאותית כללית?

מה בעצם יכול להשפיע על המערכת שלנו במשקאות האלו חוץ מהממתיקים?
חומרים אחרים הם צבעי מאכל, חומרי טעם וריח בד"כ גם הם טבעיים. המינונים שמתמשים בהם במשקאות דיאט הם מאוד מינורים ביחס ל-ADI שהם פי 100 יותר (מה שמשתמשים בו במחקרים כדי לכסות אוכלוסיות רגישות כמו ילדים/נשים בהריון). כמובן שיהיה מינון שיזיק לבריאות, אבל כדי להגיע אליו אתה תצטרך להיות מאוד יצירתי.

אם המשתתפים במחקר לא קיבלו תפריט מזון זהה אז יש כאן בעייתיות.
אין פה שום בעיתיות. הם קיבלו דיאטה במשך 12 שבועות ושם הם כן התערבו למשתתפים תזונתית כך שהם ירדו במשקל. לאחר מכן הם הנחו אותם כיצד לאכול "נכון" ובעצם שיחררו אותם לחופשי (ad libitum). זה מדמה מאוד את המצב האמיתי מה שקורה בעולם ולכן אפשר לראות ששתי הקבוצות פעלו באופן דיי זהה רק שהקבוצה שצרכה ממתיקים מלאכותיים הצליחה לשמור יותר על המשקל שאיבדה במשך ה-12 שבועות הראשונים למחקר בזמן שהקבוצה השנייה העלתה כמעט פי 2 במשקל מהקבוצה הראשונה. אי לכך אפשר להסיק שלממתיקים מלאכותיים יש שימוש רב בבקרה על המשקל החדש לאחר דיאטה ו/או בעזרה בדיאטה עצמה (הקבוצה שצרכה ממתיקים מלאכותיים איבדה גם יותר משקל בזמן 12 שבועות הדיאטה ששם נותרו הקלוריות).
אם אתה מחפש מחקר בתא מטבולי, זה לא יקרה לעולם וגם לא מדמה את העולם האמיתי לכן אין בזה שום דבר פרקטי

סביר להניח שזה קורה כי:
1. את לא מסדרת נכון את הארוחות במהלך היום
2. חסר לך קלוריות בתפריט
3. הרכב המזונות אצלך בתפריט אינו אידאלי
תודה!

אני לא ממש יודעת אם חסר לי קלוריות, אפשר להעלות תפריט או שזה נוגד ת'כללים כאן?
חדשה, ולא הכי הבנתי איך משתלבים פה 😃

אז אתה אומר שאם נגיד אני רוצה לשתות 5 פחיות של קולה זירו ביום זה בסדר?

תודה!
אני 7 שבועות אחרי לידה ומניקה וזה התפריט שלי
הוא לפי 1800 קל'

בוקר- 2 ביצים- 2 פרוסות לחם
ביניים- חצי קוטג'- 7 שקדים
צהריים- חזה עוף- כוס של אורז/ פסטה - 7 שקדים
ביניים- פרי, לחם וטונה במיים
ערב- 250 גר' גבינה 2 פרוסות לחם- מנת שומן נוספת.
לילה- פרי ושומן.

והנתונים שלי- גובה 154 (נמוכה....😃 )
משקל עכשיו 59
עליתי המון בהריון כמעט 28 קילו שעכשיו מתחילים לרדת.
(שקלתי בתחילת ההריון 47, עם כושר של 5 ימים בשבוע)

מתחילה עכשיו לחזור לאימון
למעשה כל ההריון הזה לא התאמנתי.

איך אתה יודע שכל החומרים שיש בקולה זירו לא מזיקים במינונים כאלו ולאורך זמן?
לגבי ממתיקים מלאכותיים סגרת את הפינה, אבל יש במשקאות האלו עוד הרבה חומרים, כל חומרי הטעם והריח למיניהם, חומצה זרחתית, צבעי מאכל וכו', אני לא בטוח אם באמת נעשו מחקרים מעמיקים על כל אחד מהם שאפשר להגיד בוודאות שהם לא מזיקים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית