הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הוספת נפח?

12cohenGilad

משתמש פעיל
307
34
נק' מוניטין:
43
307
34
היי אני עובד בתוכנית AB, שוקל 61.5 גובה 166 מעריך שכ13-14 אחוז שומן(יש תמונה אבל בתאורה מאוד מאוד טובה Imgur: The most awesome images on the Internet).
משקלי עבודה ל5RM:
דדליפט 130KG
סקוואט 115KG
בנץ 85KG
פרס 52.5KG
החגורה עדיין לא הגיע לי אז כשתגיע כנראה יהיה עוד משקל על המוט.

התוכנית הולכת ככה:

A חזה כתפיים יד אחורית:
בנץ 5*3
פרס 8*3
מקבילים רחב עם משקל 8*3
בנץ עליון 8*3
הרחקות לצדדים 8*3
לחיצה צרפתית 8*3
פשיטת מרפקים 8*2
ואז עושה בטן סטטי ועוד כמה סטים של הרמת ברכיים

אני עושה רוטציה בין בנץ עצים ופרס עצים כל אימון(כלומר אימון אחד מתחיל מבנץ עצימות ואז פרס נפח ואימון שני פרס עצימות ואז בנץ נפח).

B רגליים גב יד קדמית:
סקוואט 5*3
לאנגים 8*3
פשיטת ברכיים 8*3
מתח עם משקל 8*3
פולאובר 8*3
בנט אובר רואו 8*3
כפיפות מרפקים עם מוט 8*3
פטישים 8*2
ואז עושה תאומים

אני עושה גם פה רוטציה בין סקוואט עצימות ודדליפט כבד לשתי סטים (פעם אחת אימון מתחיל מרגליים וסקוואט כבד ואימון שני מתחיל מדדליפט כבד ואז רגליים כשאת הסקוואט אני עושה נפח).

באופן עקרוני מבחינת התקדמות אין לי בעיה(ככה אני חושב), אני מתקדם כל שבוע בסקואט ובדדליפט ב2.5 קילו, בבנץ כל 2-3 שבועות וככה גם בפרס.
אבל פחות מעניין אותי כרגע כוח, אני מעוניין לבנות קצת יותר גוף וחשבתי אולי להוסיף עוד 3 סטים לשריר גדול(חזה רגליים וגב) 2 לכתפיים וזהו.
לפי ניסיון שלי (אומנם הוא לא גדול יותר מידי) אבל הפלג גוף עליון מגיב טוב עם נפח גבוהה, אז רציתי לשאול מה דעתכם? האם כדאי לי להוסיף נפח למטרות של בניית שריר? (יחד עם אכילה נכונה בהתאם כמובן)
מישהו?

• פותח/ת השרשור
אם אתה מצליח להתקדם כמו שאתה אומר
אז למה להעמיס ולסכן את עצמך ?
פחות מעניין אותי המשקל כרגע, יותר גדילה במסת שריר אז אוליי כדאי להעלות נפח? או קודם להתקדם ואז כשנתקע להעלות נפח?

פחות מעניין אותי המשקל כרגע, יותר גדילה במסת שריר אז אוליי כדאי להעלות נפח? או קודם להתקדם ואז כשנתקע להעלות נפח?

יש יותר מדרך אחת לבנות תכנית.. השיטה ששאלת מתבססת יותר על התקדמות במשקלי עבודה, שיטה שמתאימה יותר להתחזקות.
אני חושב שההגיון אומר שבתכנית למסת שריר צריך להיות בסיס מסויים של נפח, ושעליו מתקדמים במשקלי עבודה, ולא ההפך כמו ששאלת..

• פותח/ת השרשור
יש יותר מדרך אחת לבנות תכנית.. השיטה ששאלת מתבססת יותר על התקדמות במשקלי עבודה, שיטה שמתאימה יותר להתחזקות.
אני חושב שההגיון אומר שבתכנית למסת שריר צריך להיות בסיס מסויים של נפח, ושעליו מתקדמים במשקלי עבודה, ולא ההפך כמו ששאלת..
התכוונתי שאוליי יהיה עדיף להמשיך בהתקדמות הזו ולמצות אותה ואז להוסיף עוד נפח ולעבוד עם עוד משקל מאשר ישר להוסיף עוד נפח ולא להתקדם..

התכוונתי שאוליי יהיה עדיף להמשיך בהתקדמות הזו ולמצות אותה ואז להוסיף עוד נפח ולעבוד עם עוד משקל מאשר ישר להוסיף עוד נפח ולא להתקדם..
כל עוד אתה מתקדם למה אתה רוצה להוסיף נפח? אתה מודה לזה שיש מצב גדול שאם תוסיף עוד יותר נפח, זה יכול לא רק להוביל לפציעה אלא גם לירידה בביצועים?!

• פותח/ת השרשור
כל עוד אתה מתקדם למה אתה רוצה להוסיף נפח? אתה מודה לזה שיש מצב גדול שאם תוסיף עוד יותר נפח, זה יכול לא רק להוביל לפציעה אלא גם לירידה בביצועים?!
ובמידה ואני נעצר בהתקדמות? כיצד להמשיך?

• פותח/ת השרשור
בודק אם התזונה טובה. התאוששות וכו.. ואפשר להוסיף נפח. בעיקרון פלג גוף עליון צריך יותר נפח מאשר פלג גוף תחתון.
אוקיי אמשיך עם ההתקדמות ואז אראה מה לעשות בהמשך.
אתה מנסה ללמוד תורה שלמה על רגל אחת
הכי טוב להיוועץ עם מדריך שיכיר אותך ..
אין לי את הכסף להוציא על מדריך פרטי, אני רק בן 16..

אם אתה מתקדם - תמשיך ככה.

שתפסיק להתקדם, תתייעץ.

לגבי הוספת נפח - קח בחשבון שאם תוסיף יותר סטים יהיה רצוי ומומלץ לבצע משקל שיהיה יותר קל להרים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית