הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית מחפש תוכנית קצרה אבל משמעותית למסה

שחרנ

משתמש מתחיל
35
0
נק' מוניטין:
1
35
0
אני בן 22 שוקל כ92 קילו.
אני עשיתי a b ועשיתי פול באדי.
אני מחפש תוכנית שבה אני לא צריך להיות שעה שעה וחצי בחדכ ולצאת עם מקסימום היפרטרופיה כיביכול.
כרגע אני עושה את התוכנית הזו אבל אני לא שלם איתה בכלל:
Dorian Yates' Blood & Guts 6-Week Trainer
אני יכול 3 עד 4 ימים בשבוע חדכ אני עובד במשמרות אז הלוז שלי משתנה.
שוב מדובר רק על אימון בתזונה אני מרגיש מחוסה.
מישהו?

מה שאני ״לא אוהב״ בתרגילים האלו - הם מאוד מבודדים, משקלים נמוכים יחסית, אתה מקבל תועלת נמוכה עבור הזמן שלך והם מתבצעים במכונה.

הייתי מעדיף לעבוד תרגילים מבודדים עם משקל נמוך בצורה חופשית בדרכים שיהפכו את התרגיל לקשה יותר, אבל זה בעיקר בשביל בריאות ולא בשביל היפרטרופיה.

למתאמן ״רגיל״ שעושה AB זה פשוט בזבוז זמן, יש המון תרגילים יותר יעילים מאלו שינצלו יותר שריר ויהיה יותר ריאלי להתקדם לאורך זמן לצד היפרטרופיה.

הייתי ממליץ לך לנסות get אם יש לך וותק בתור מתאמן היא לא ארוכה כל פעם ומאוד אפקטיבית למות שריר מנסיון בהצלחה

מה שאני ״לא אוהב״ בתרגילים האלו - הם מאוד מבודדים, משקלים נמוכים יחסית, אתה מקבל תועלת נמוכה עבור הזמן שלך והם מתבצעים במכונה.

הייתי מעדיף לעבוד תרגילים מבודדים עם משקל נמוך בצורה חופשית בדרכים שיהפכו את התרגיל לקשה יותר, אבל זה בעיקר בשביל בריאות ולא בשביל היפרטרופיה.

למתאמן ״רגיל״ שעושה AB זה פשוט בזבוז זמן, יש המון תרגילים יותר יעילים מאלו שינצלו יותר שריר ויהיה יותר ריאלי להתקדם לאורך זמן לצד היפרטרופיה.

אבל אתה לא מסכים שיש לבידודים תפקיד חשוב במסת שריר לחלקים מסויימים, כמו לידיים,כתף אחורית, בטן,תאומים ,טרפזים וכו...

אבל אתה לא מסכים שיש לבידודים תפקיד חשוב במסת שריר לחלקים מסויימים, כמו לידיים,כתף אחורית, בטן,תאומים ,טרפזים וכו...

כמעט כל השרירים שכתבת אלו שרירים שרואים שיפור משמעותי בשימוש בחומרים, ושיפור זניח עד לא קיים למתאמן הטבעי. בגלל זה אנשים רואים מוזרקים עושים ומחקים אותם.

תאומים בטן טרפזים כתף אחורית לא הייתי מבזבז זמן עליהם.

ידיים ניתן לבודד במינון נמוך.

רוב השרירים הללו יעבדו מעולה עם תרגילים מורכבים או אפילו מכונות בעבודה על גב, חזה, כתפיים.

@AQUANGEL אם הוא כל-כך גרוע מה הסיבה שבוריס שייקו בחר להכניס דווקא אותו לתוכנית האימונים המתקדמת שלו כתרגיל עזר לבנץ׳?

@AQUANGEL אם הוא כל-כך גרוע מה הסיבה שבוריס שייקו בחר להכניס דווקא אותו לתוכנית האימונים המתקדמת שלו כתרגיל עזר לבנץ׳?
שאלה נהדרת, אתה מוזמן לשאול את בוריס שייקו, אני לא הדובר שלו.
הוא גם אמור לעשות סמינר בקרוב בארץ למיטב זכרוני.
והנה שאלה לך, למה נראלך שתוכנית גנרית למתאמן מתקדם שבוריס שייקו בנה רלוונטית לך, לפותח האשכול או לאיזשהו מתאמן בעולם מלבד בוריס שייקו?
תכנון אימונים מתקדם אמור להיות אינדיווידואלי למתאמן ולא הגיוני שתיקח את אותו תכנון ואותם תרגילים ותיישם אותם על אנשים שונים, אתה כן יכול לקחת כללים וקווים מנחים בהתאם לתרגילים מסוימים(תרגילי בסיס בעיקר), אבל לקבוע שמתאמן מתקדם צריך לבצע פרפר זה תמוהה בעיני עם כל הכבוד לשייקו(תרגילי עזר בעיקר באימוני כוח אמורים לטפל בחולשות בתרגילי בסיס ולכן לכל מתאמן ידרשו תרגילי עזר שונים).

נערך לאחרונה:
פשיטת ברכיים:
עובד בצורה מעוותת על הארבע ראשי ללא איזון בין השרירים הפועלים, הרקטוס פמוריס מקוצר לכל אורך התנועה והווסטוס מדיאליס (אם אני זוכר נכון) מקבל יותר מידי מה שבפני עצמו יכול לעשות בעיות בברך לטווח רחוק
ההאמסטרינג לא מעורב, מה שמגדיל את העומס על הברך (הרצועות בעיקר אבל גם הסחוס)
והתרגיל עצמו מתבסס על מנוף גדול על הברך בשילוב כל הדברים האלו עדיין לא ברור לי איך זה שהסקוואט נחשב לתרגיל דופק רגליים בכל חדר כושר אבל זה לא
(הוא כן נהדר לבילדרים לצורך אסתטיקה אבל רוב האוכלוסיה אינה עולה על במה עם ביקיני)
לא ראיתי על זה אף פעם מידע , רק על זה שזה לא עובד על ההאמסטרינג , אבל למשל אם אני פצוע במפשעה ועושה רק פשיטת ברכיים ודדליפט אני פוגע לעצמי בברך עם הפשיטות ברכיים ? (תאמת שפעם אחת נתתי את כל המכונה עם רגל אחת וכאב לי קצת הברך יום אחרי)

לא ראיתי על זה אף פעם מידע , רק על זה שזה לא עובד על ההאמסטרינג , אבל למשל אם אני פצוע במפשעה ועושה רק פשיטת ברכיים ודדליפט אני פוגע לעצמי בברך עם הפשיטות ברכיים ? (תאמת שפעם אחת נתתי את כל המכונה עם רגל אחת וכאב לי קצת הברך יום אחרי)
אני לא יכול להגיד חד משמעית שאתה תשחוק משהו בברך מזה, אני כן יכול להגיד שהעומס יהיה יותר גדול מבסקוואט, זה גם מופיע בפירוש באחד מהמחקרים שמופיעים באחד המאמרים של הסקוואט בפורטל
אני גם יודע שלא מעט פיזיותרפיסטים משתמשים משום מה בתרגיל הזה בשביל לשקם/לחזק דברים ספציפים בברך, אבל חלק מהמניעים בבחירת התרגילים על ידי פיזיו נשגבים מבינתי כמו במקרה זה או בחלק גדול מהמקרים בהם מעורב בוסו ודומיו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית