הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה ותוספים אגוזים קלויים (לא בשמן) כנגד לא קלויים

Mike Bikov

מנהל אתר
103,293
12,431
מנהל
נק' מוניטין:
58,708
103,293
12,431
מחקר דיי מוזר - אגוזים קלויים (לא בשמן) כנגד לא קלויים.

לפחות במחקר אחד, שנמשך סה"כ חודש, נראה שלא היה הבדל במשתנים המשפיעים על בריאות הלב בין אלו שצרכו אגוזים/שקדים קלויים כנגד לא קלויים. גם הפרופיל הקלורי, ויטמינים ומינרלים לא כזה שונה...

בערכים התזונתיים מה ששונה באופן מובהק זו כמות הנתרן (פי 10 באגוזים הקלויים). מבחינת מה קרה ל-2 הקבוצות שצרכו כל סוג של אגוזים:

** צריכת השומן הרב-בלתי רוויו והסיבים תזונתיים הייתה גבוהה יותר בקבוצה שצרכה אגוזים טבעיים/ לא קלויים

** צריכת הנתרן (באופן אולי מפתיע) הייתה גבוהה יותר אצל אלו שצרכו אגוזים טבעיים/לא קלויים. כנראה שהיה פה מנגנון פיצוי קל על החוסר במלח/נתרן ו/או המנעות ממזונות מלוחים בקבוצה שצרכה את האגוזים הקלויים

** ביחס לכמות שהמשתתפים צרכו לפני שהתחילו את המחקר (ולא צרכו אגוזים כלל), כמות השומן, שומן חד בלתי רווי, וויטמין E עלתה משמעותית בשתי הקבוצות, אלו שצרכו אגוזים קלויים ולא קלויים. מנגד, כמות הקלוריות שהמשתתפים צרכו מפחמימות ירדה באופן משמעותי סטטיסטי כאשר המשתתפים התחילו לאכול אגוזים (מכל סוג)

** ב-2 הקבוצות הכוסלטרול ה"טוב" (HDL) עלה משמעותית בעת צריכת האגוזים ביחס למצב שהמשתתפים היו בו לפני שהם צרכו אגוזים קלויים או לא קלויים. היה יתרון קל ברמות ה-HDL לקבוצה שצרכה אגוזים לא קלויים. לא היה שוני במשקל גוף בין 2 הקבוצות וגם לא היה שוני משמעותי במאזן הנוזלים בגוף (כנראה עקב צריכת נתרן כפיצוי בקבוצה שאכלה אגוזים טבעיים). לא היה הבדל משמעותי בלחץ הדם בין שתי הקבוצות

אז אם מישהו ממש לא אוהב אגוזים טבעיים, כדאי אולי לשלב מעט אגוזים קלויים כדי לקבל לפחות איזשהו יתרון מבחינת פרופיל המינרלים/ויטמינים ולקבל קצת שומן "איכותי" בתפריט היומי

Do dry roasting, lightly salting nuts affect their cardioprotective properties and acceptability?

Depositphotos_62629259_l-2015.jpg

תודה רבה, עכשיו אני יכול לפצח בכיף שלי ולא להתענות עם שקדים לא קלויים או משהו אחר לא קלוי 🤩

טוב תכלס תוצאות המחקר לא היו משפיעות על הרצון שלי לפצח לא משנה מה...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית