הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ערך תזונתי של אבקת חלבון

• פותח/ת השרשור Avanti
  • פורסם בתאריך

Avanti

משתמש קבוע
1,090
829
נק' מוניטין:
1,116
1,090
829
אני מאוד מתלבט אם להכניס אבקת חלבון לתפריט שלי, אני יודע שזה אף פעם לא יהיה מקור טוב לחלבון כמו בתזונה רגילה אבל אני פשוט לא מצליח להגיע לכמות החלבון היומית הנדרשת.
אני גם לא כל כך מצליח לעמוד בתפריט היומי שלי כי אני במסה אבל גיינר אני לא מתכוון לשתות בגלל הפחמימות הפשוטות והזלות שנמצאות בו אז אני יעשה מאמץ, אבל נראה לי שאבקת חלבון זה צעד ראשון כדי לעמוד בהצלחה בתפריט היומי שלי לאורך זמן.
ההתלבטות שלי היא עניין הרכיבים באבקת החלבון, סודיום, סוכרלוז וכל מיני חומרים לא הכי מומלצים. האם הן מונעות באיזשהו מקום התקדמות? ברור שזה עדיף מכלום אבל האם הפער באיכות בין צריכת חלבון באמצעות אבקה לבין צריכת חלבון מהחי\צומח שווה את זה בכלל?
האם במסה כדאי ללכת על אבקת חלבון רגילה כדי לא לפספס את הפחמימות והשומנים שנמצאים בה או שכדאי בכל מקרה ללכת על חלבון איזו כי יש פערים באיכות? (אני מתכוון לקנות חלבון של MP אם זה משנה במשהו).
תודה לעוזרים.

ההתלבטות שלי היא עניין הרכיבים באבקת החלבון, סודיום, סוכרלוז וכל מיני חומרים לא הכי מומלצים
אין פה שום דבר שהוא לא מומלץ אין לך מה לדאוג

האם הן מונעות באיזשהו מקום התקדמות?
לא

האם הפער באיכות בין צריכת חלבון באמצעות אבקה לבין צריכת חלבון מהחי\צומח שווה את זה בכלל?
אבקת חלבון זה חלבון מן החי, זה מגיע מחלב

האם במסה כדאי ללכת על אבקת חלבון רגילה כדי לא לפספס את הפחמימות והשומנים שנמצאים בה או שכדאי בכל מקרה ללכת על חלבון איזו כי יש פערים באיכות?
לא הבנתי מה אתה מנסה לשאול.
אבל גיינר יעזור לך גם להכניס חלבון וגם להכניס קלוריות, מה שבדרך כלל קשה יותר במסה, אבל אם אתה יכול להסתדר עם הקלוריות ורק חלבון יש לך בעיה, אז אתה יכול בקלות לפנות לאבקת חלבון רגילה

אני מתכוון לקנות חלבון של MP אם זה משנה במשה
הם ידועים בספייקינג, הייתי הולך על חברה אחרת

• פותח/ת השרשור
אין פה שום דבר שהוא לא מומלץ אין לך מה לדאוג

לא

אבקת חלבון זה חלבון מן החי, זה מגיע מחלב

לא הבנתי מה אתה מנסה לשאול.
אבל גיינר יעזור לך גם להכניס חלבון וגם להכניס קלוריות, מה שבדרך כלל קשה יותר במסה, אבל אם אתה יכול להסתדר עם הקלוריות ורק חלבון יש לך בעיה, אז אתה יכול בקלות לפנות לאבקת חלבון רגילה

הם ידועים בספייקינג, הייתי הולך על חברה אחרת

תודה רבה על העזרה.
מה זה ספייקינג? כמו שאתה שם לב אין לי מושג בתחום הזה. קראתי שהחלבון של Myprotein מאוד מומלץ וגם כאן הרבה אנשים עושים בו שימוש, עדיף דיימטייז או ON או BPI או משהו בסגנון?

תודה רבה על העזרה.
מה זה ספייקינג? כמו שאתה שם לב אין לי מושג בתחום הזה. קראתי שהחלבון של Myprotein מאוד מומלץ וגם כאן הרבה אנשים עושים בו שימוש, עדיף דיימטייז או ON או משהו בסגנון?
ספייקינג זה כשמוסיפים חלבון זול כמו חלבון חיטה לאבקת חלבון כדי להקפיץ את ערכי החלבון
חשבתי שאתה מתכוון ל-MP אחר (musclepharm), אם זה מייפרוטאין אז זה בסדר גמור

• פותח/ת השרשור
ספייקינג זה כשמוסיפים חלבון זול כמו חלבון חיטה לאבקת חלבון כדי להקפיץ את ערכי החלבון
חשבתי שאתה מתכוון ל-MP אחר (musclepharm), אם זה מייפרוטאין אז זה בסדר גמור

הבנתי. תודה רבה!
שאלה אחרונה בנושא אחר לגמרי אבל מקווה שתוכל לעזור לי, אני קצת מתקשה להתאושש מאימון לאימון בתקופה האחרונה ומרגיש קושי להעלות משקלים בצורה ליניארית, אני שוקל לקחת קריאטין מונו (גם של myprotein אם זה משנה במשהו) כי לשם הדברים הללו התוסף הזה נוצר אבל שוב אני מפחד מתפקוד מוגבר של הכליות והשפעה שלילית לטווח הרחוק. יכול להיות שאני שוב מושפע מדעות קדומות ושמועות לא מבוססות אבל יש אמת בדברים? האם צריכה יום יומית של קריאטין יכולה לפגוע בגוף? והאם אפשר להפסיק אחרי שימוש מתמשך בתוסף בלי להרגיש תופעות לוואי?
שוב תודה, מעריך מאוד את העזרה.

קושי בהתאושות זו בעיה מורכבת יותר, ולרוב קריאטין לא יהיה הפיתרון לזה, ואולי אפילו יחמיר את הבעיה במידה והחוסר בהתאוששות נובע מאימון יתר.
צריך קודם כל לראות שאתה ישן מספיק, אוכל מספיק לצרכים שלך, ושהתוכנית שלך לא דורשת ממך יותר מדי, רק אחרי זה הייתי מסתכל על תוספים שיכולים לעזור.
לגבי הקריאטין, אתה יכול לקחת כל יום בראש שקט ללא דאגות, וגם אם תרצה להפסיק לא תהיה שום בעיה, אין תופעות לוואי לא בזמן הלקיחה ולא בזמן ההפסקה, חוץ מאולי שינויים קלים במאגר הנוזלים בגוף.
אם תיקח קריאטין אז כנראה בבדיקות דם יעלה לך הקראטינין, שמשמש כמדד לתפקוד כליות, אבל הוא יעלה לא בגלל שהכליות לא עובדות כמו שצריך, אלא פשוט בגלל ייצור מוגבר של קריאטינין, שהוא תוצר פירוק של קריאטין, ככה שאין מה לדאוג גם לגבי זה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית