הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לא מגיב לאימונים

david8005

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
אהלן, אני לא מתאמן בהרמת משקולות אלא בקאליסטניקס (תרגילי משקל גוף) אבל פעם הרמתי משקולות בתוכנית SS.
אני כבר כשנה מתאמן בתרגילי משקל גוף ואני לא מרגיש שיפור משמעותי, אמנם היה שיפור אף ביחס לזמן שאני מתאמן הוא כמעט ולא נראה או מורגש.
קראתי על אנשים שגופם לא מגיב כמעט בכלל אם בכלל לאימונים (לפחות לסוג מסוים של אימונים), האם ייתכן שאני אחד כזה? ואיך אפשר לבדוק את זה?
אני יודע שבדרך כלל אומרים לכל מי שאומר שהוא לא רואה תוצאות שהוא עצלן או שהוא עושה משהו לא נכון, אבל אני החלפתי מספר תוכניות אימונים בשנה (כולן תוכניות שאנשים ניסו וכו' ולא החלפתי בלי לנסות חודש לפחות) והתזונה שלי קפדנית יחסית ועדיין השיפור כמעט בלתי מורגש כשאנשים שהתחילו להתאמן איתי השתפרו בצורה ניכרת. אז בבקשה לא להגיד לי שאני לא מתאמן חזק מספיק או עצלן. בנוסף בתקופה שבה התאמנתי ב SS ראיתי שיפור ניכר בכוח שלי, ולכן חושב לחזור להרים משקולות למרות שסגנון תרגילי משקל גוף יותר מושך אותי אבל אם אני לא אצליח להשתפר בו אז מה הטעם.
אז לסיכום, איך ניתן לבדוק את הנושא? איזה בדיקות אפשר לעבור?
ועוד שאלה, האם אתם מכירים תוכנית עם משקלים שמערבת תרגילי משקל גוף (בתוספת משקל כמובן)? כאשר יהיו בה את התרגילי הרמת משקולות הקלאסיים אך גם תרגילי משקל גוף (מתאמן בין היתר לצבא וחשוב להגיע בכושר top notch)

לאיזה שיפור אתה מצפה?
האם עלית המקסימום חזרות שלך במתח, שכיבות סמיכה וכד'?

מה השינוי במשקל גוף? היקפים?

• פותח/ת השרשור
לאיזה שיפור אתה מצפה?
האם עלית המקסימום חזרות שלך במתח, שכיבות סמיכה וכד'?

מה השינוי במשקל גוף? היקפים?
אני לא יודע מה בערך אמור להיות השיפור תוך שנה שלמה של אימונים, אבל אלה השיפורים שלי:
מתח, עליתי בשני חזרות, מ -8 לעשר.
שכיבות סמיכה לא השתנו כמעט בכלל (חזרה או שתיים אבל לא בדיוק מדדתי לפני)
שאר התרגילים דומה מאוד, חל שיפור אבל הוא מינורי..
מאנשים אחרים שמתאמנים אני רואה שתוך זמן דומה לשלי הם מגיעים לתוצאות לפעמים פי כמה ממה שאני השגתי. וזה בעוד שאני אוכל כמו שצריך.
חשבתי על שני סיבות לדבר,
1. בזמן שהתאמנתי ב SS הגוף שלי אולי התרגל למשקלים גבוהים לחזרות נמוכות ולכן תרגילי משקל גוף כבר לא משפיעים עליו (עומס נמוך יותר ליותר חזרות)
2. מבחינה גנטית קשה לי יותר בסוג הזה של אימונים, כמו שכתבתי בפוסט על הסוג מסוים של אנשים שלא מגיבים לאימונים (non responders) ואולי זה מה שקורה לי.
בכל מקרה עכשיו החלטתי לקחת שבועיים הפסקה מאימונים לגמרי (אימוני כוח) לתת לגוף דילואד אחד חזק, קראתי על זה באיזה מאמר, זה יהיה דילואד בלי שום אימון כוח, לא כמו ב SS.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית