הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פציעה בסקוואט

tomer330

משתמש פעיל
479
131
נק' מוניטין:
134
479
131
את האמת אני מרגיש שמצאתי את הדרך להשתקם מהפציעה אבל אני עדיין מרגיש צורך לשתף אותכם כדי לדעת אם אני פועל נכון, שתעזרו לי לאבחן את הפציעה ואולי גם תעזרו לי לפענח ממה היא נגרמה כי הגורם חשוב לא פחות מהשיקום לדעתי, אם אני לא אדע ממה זה נגרם זה יחזור לי עוד פעם במהלך הסקוואט.

לפני שבועיים בערך נפצעתי, פשוט באימון אחד במהלך הסט הראשון בסקוואט הרגשתי כאב חזק בגב תחתון, חשבתי שזה שטויות ואז עשיתי עוד סט ואחריו בקושי יכולתי ללכת, אני ממש לא יודע ממה זה נגרם כי הטכניקה שלי הייתה די בסדר, בחיים לא היו לי כאבים מסקוואט ופתאום באימון אחד זה התחיל בלי שעשיתי שום שינוי משמעותי בטכניקה.
נראה לי שזה בלט דיסק כי זה מרגיש כאב עצבי ופחות כאב מכני, בגב תחתון עצמו לא כואב לי, זה בעיקר כשאני מיישר את רגל שמאל (אני לא יכול לשבת וליישר את הרגל) אבל רגל ימין שלי בסדר.

הפסקתי לעשות סקוואטים לשבועיים (עשיתי רק דדליפט במשקלים קלים) ואתמול כשעשיתי עוד פעם סקוואט (60 קילו) הכאבים חזרו לי ובקושי יכולתי ללכת, חשבתי לסיים פה את האימון אבל החלטתי לעשות דדליפט ובאופן לא מפתיע אחרי סט אחד של דדליפט הכאבים פחתו בצורה משמעותית, אחרי זה עשיתי עוד כמה סטים וזה מאוד עזר לי.
עקב האימון הזה החלטתי להתחיל פרוטוקול פציעות עם דדליפט, זה מרגיש לי טוב וזאת הדרך לעקוף את הכאב ובו זמנית לחזק את האיזורים שנפגעו, מה אתם אומרים?

לא צילמתי את הסט בו נפצעתי, אבל יש לי צילום מאימון אחד לפני, תעזרו לי לפענח ממה נגרמה הפציעה.

נערך לאחרונה:
טוב קודם כן אתה צריך להפסיק עם הנפילה הזאת ולרדת יותר לאט ובצורה מבוקרת. דבר שני שווה ללמוד להוציא את המוט-2-3 צעדים ולהשאר מכווץ. תלמד לדחוף עם הברכיים החוצה בנוסף וגם תכווץ תחת לפני כל ירידה.

• פותח/ת השרשור
דבר שני שווה ללמוד להוציא את המוט-2-3 צעדים ולהשאר מכווץ.

אני לא מכווץ? זה שזזתי קצת יותר מ 2-3 צעדים זה לא אומר שאיבדתי את הכיווץ.

תלמד לדחוף עם הברכיים החוצה

מודע לזה, יש לי בעיה של קריסת ברכיים במשקלים גבוהים.

בנוסף וגם תכווץ תחת לפני כל ירידה.

בירידה התחת ימתח בחזרה מה זה ייתן לכווץ אותו לפני הירידה?

אני לא מכווץ? זה שזזתי קצת יותר מ 2-3 צעדים זה לא אומר שאיבדתי את הכיווץ.

מודע לזה, יש לי בעיה של קריסת ברכיים במשקלים גבוהים.

בירידה התחת ימתח בחזרה מה זה ייתן לכווץ אותו לפני הירידה?
אחת הטעויות שהייתי עושה זה להוציא תחת אחורה-סיבוב אגן לפנים לפני ירידה. את צריך לכווץ את התחת ולשבת אחורה תוך כדי הטייה קדימה של הגוף והוא אמור להשאר מכווץ. והוצאה בכל כך הרבה צעדים מבזבז הרבה מהאנרגיה שהיית יכול לנצל לעוד כמה חזרות או יכולה להיות ההבדל בין הצלחה לכשל במשקלים גבוהים.

• פותח/ת השרשור
אחת הטעויות שהייתי עושה זה להוציא תחת אחורה-סיבוב אגן לפנים לפני ירידה. את צריך לכווץ את התחת ולשבת אחורה תוך כדי הטייה קדימה של הגוף והוא אמור להשאר מכווץ

איך זה אפשרי? בשנייה שאני לוקח את האגן אחורה ויורד למטה הוא מאבד כיווץ.

איך זה אפשרי? בשנייה שאני לוקח את האגן אחורה ויורד למטה הוא מאבד כיווץ.
השריר לא אמור לאבד כיווץ. הוא אמור להתארך תוך כדי ירידה-כיווץ תוך כדי שהשריר מתארך-כיווץ אקסצנטרי. בגלל זה אתה צריך לרדת יותר לאט כדי לא לאבד את הכיווץ ולהתפוצץ מלמטה תוך כדי דחיפה חזקה של הברכיים החוצה. אם הברכיים קורסות לך אז תנסה לעמוד טיפה יותר צר או רחב ותנסה גם לשחק עם הזווית של הכפות רגליים ותמצא מה מתאים לך.

• פותח/ת השרשור
השריר לא אמור לאבד כיווץ. הוא אמור להתארך תוך כדי ירידה-כיווץ תוך כדי שהשריר מתארך-כיווץ אקסצנטרי. בגלל זה אתה צריך לרדת יותר לאט כדי לא לאבד את הכיווץ ולהתפוצץ מלמטה תוך כדי דחיפה חזקה של הברכיים החוצה. אם הברכיים קורסות לך אז תנסה לעמוד טיפה יותר צר או רחב ותנסה גם לשחק עם הזווית של הכפות רגליים ותמצא מה מתאים לך.

בחיים לא הצלחתי להבין מה זה אומר כיווץ אקסצנטרי, זה לא נשמע הגיוני בכלל.
אני עכשיו מנסה את זה עם סקוואטים מ.ג בבית בשביל לנסות את זה וזה פשוט לא אפשרי, בשנייה שאני יוריד אני מאבד כיווץ, אני לא מצליח להאריך את השריר ובו זמנית לשמור בו על כיווץ.

בחיים לא הצלחתי להבין מה זה אומר כיווץ אקסצנטרי, זה לא נשמע הגיוני בכלל.
אני עכשיו מנסה את זה עם סקוואטים מ.ג בבית בשביל לנסות את זה וזה פשוט לא אפשרי, בשנייה שאני יוריד אני מאבד כיווץ, אני לא מצליח להאריך את השריר ובו זמנית לשמור בו על כיווץ.
תקרא על המושג קצת באינטרנט. זה לא משהו שאתה אמור לעשות במודע. כשאתה יורד בצורה מבוקרת מה שקורה זה הכיווץ הקסצנטרי והשרירים נמתחים. פשוט אל תיפול כמו לפני אלא תרד בצורה יותר איטית תוך כדי שליטה.

קודם כל נשמע שעשית נכון כשמצאת תרגילים שכן מתאימים לך והמשכת להתאמן כרגיל.
הסקווט כמה שאפשר לראות מהסרטון נראה שיש מה לשפר ,הדבר הראשון תוריד משקל.

לגבי אופי הכאבים בהחלט ייתכן שיש פה מעורבות עצבית אך זה לא אומר שום דבר על פריצת דיסק או בלט וזה גם לא משנה במיוחד.
ממליץ לך להוריד משקל ולעבוד על התנועה בהשגחה מקצועית.
ולפנות לפיזיו אם הכאבים ימשיכו. כן יש דרך לטפל בזה.

• פותח/ת השרשור
תקרא על המושג קצת באינטרנט. זה לא משהו שאתה אמור לעשות במודע. כשאתה יורד בצורה מבוקרת מה שקורה זה הכיווץ הקסצנטרי והשרירים נמתחים. פשוט אל תיפול כמו לפני אלא תרד בצורה יותר איטית תוך כדי שליטה.

אני עדיין לא מצליח לשמור על כיווץ אקסצנטרי בישבן.
קראתי קצת והצלחתי להבין יותר את המושג, אני כן מצליח לעשות את זה עם הארבע ראשי למשל בדדליפט, שזה כמו בישיבה על כיסא שאתה עושה כיווץ אקסצנטרי בארבע ראשי כדי לא ליפול.
בקיצור הדגש שאני צריך לקחת זה לרדת בצורה איטית יותר?

קודם כל נשמע שעשית נכון כשמצאת תרגילים שכן מתאימים לך והמשכת להתאמן כרגיל.
הסקווט כמה שאפשר לראות מהסרטון נראה שיש מה לשפר ,הדבר הראשון תוריד משקל.

לגבי אופי הכאבים בהחלט ייתכן שיש פה מעורבות עצבית אך זה לא אומר שום דבר על פריצת דיסק או בלט וזה גם לא משנה במיוחד.
ממליץ לך להוריד משקל ולעבוד על התנועה בהשגחה מקצועית.
ולפנות לפיזיו אם הכאבים ימשיכו. כן יש דרך לטפל בזה.

אתה צודק אני באמת חושב שאני צריך לקחת מאמן לפני שאני חוזר לסקוואט, זה תמיד היה התרגיל הבעייתי אצלי.
תודה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית