הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון לחם בדל פחמימה

• פותח/ת השרשור
אין עם זה בעיה.
אתה לא בדיאטה קטוגנית.
תודה רבה על המענה המהיר. רציתי לשאול שאלה שלא מצאתי עליה תשובה, יש דבר כזה העמסת פחמימות בניטרלי אם אני אהיה במשך רוב השבוע על 80 גרם ? אם כן, איך וכמה ?

תודה רבה על המענה המהיר. רציתי לשאול שאלה שלא מצאתי עליה תשובה, יש דבר כזה העמסת פחמימות בניטרלי אם אני אהיה במשך רוב השבוע על 80 גרם ? אם כן, איך וכמה ?
אין סיבה לעשות העמסה במצב כזה.

• פותח/ת השרשור
אוקיי, תודה לך. סיפרת לי לפני כמה ימים שאתה בעצם מבצע תזונה דלת פחמימות ביום יום שלך עם 80 גרם פחמימות אם אני לא טועה, נכון ? יוצא לך לעבור את ה80 לעיתים ?
תוכל לתת לי טיפים מהנסיון שלך איך עושים את זה בניטרלי כי אף פעם לא ניסיתי זאת לטווח הארוך אלא רק בחיטוב.
מתי יוצא לך לשלב פחמימות בתזונה שלך ?
עושה צ׳יטים ? אוכל פחמימות בחגים ואירועים ?
בעקרון הייתי רוצה לדעת איך לתזמן את זה כאשר זה מאוד דינמאי וגמיש מאשר בתכנית נוקשה של חיטוב שמאוד מקובעת לתבנית שלה.
אוקיי, תודה לך. סיפרת לי לפני כמה ימים שאתה בעצם מבצע תזונה דלת פחמימות ביום יום שלך עם 80 גרם פחמימות אם אני לא טועה, נכון ? יוצא לך לעבור את ה80 לעיתים ?
תוכל לתת לי טיפים מהנסיון שלך איך עושים את זה בניטרלי כי אף פעם לא ניסיתי זאת לטווח הארוך אלא רק בחיטוב.
בעקרון הייתי רוצה לדעת איך לתזמן את זה כאשר זה מאוד דינמאי וגמיש מאשר בתכנית נוקשה של חיטוב שמאוד מקובעת לתבנית שלה.
@White Walker

יוצא לך לעבור את ה80 לעיתים ?
כן, כשאני בימים לא מסודרים.
כשאני בעבודה יותר קל לי כי אני על תפריט יחסית קבוע. (מבחינת סוגי מאכלים וכמויות)

צהריים וערב

כן.
משתדל פעם בשבוע להנות ממשהו כמו פיצה,המבורגר,חטיף וכו.
לפני שבוע חזרתי מאמסטרדם ובמשך שלושה וחצי ימים אכלתי זבל בלי לחשוב יותר מידיי.
עליתי כמעט 3 קג נוזלים, גם מבחינה ויזואלית.
אחרי שבוע של חזרה לשיגרה חזרתי לעצמי.

• פותח/ת השרשור
כן, כשאני בימים לא מסודרים.
כשאני בעבודה יותר קל לי כי אני על תפריט יחסית קבוע. (מבחינת סוגי מאכלים וכמויות)

צהריים וערב

כן.
משתדל פעם בשבוע להנות ממשהו כמו פיצה,המבורגר,חטיף וכו.
לפני שבוע חזרתי מאמסטרדם ובמשך שלושה וחצי ימים אכלתי זבל בלי לחשוב יותר מידיי.
עליתי כמעט 3 קג נוזלים, גם מבחינה ויזואלית.
אחרי שבוע של חזרה לשיגרה חזרתי לעצמי.
מעניין אותי מאוד לשמוע על הדרך שלך.
1. אפשר לשאול איזה פחמימות אתה נוהג לשלב ? יוצא לך להצליח להכניס פחמימה כמו לחם או שיבולת שועל בתפריט או שאתה מעדיף שלא ?
2. אין אצלך הפרדה בין יום דל פחמימה ויום שמכיל פחמימה ? כל יום שלך הוא דל פחמימה ואתה פשוט נוהג להכניס בו צ׳יט לעיתים וכו׳ ?
3. האמת שגם אני חזרתי מאמסטרדם וברלין לפני כחודש והרגשתי שעליתי בנוזלים אך אני לא יודע כמה כי העדפתי שלא להישקל. במהלך החופשה חישבתי קלוריות ב-MyFitnessPal גם כשאכלתי זבל ומאז אותה חופשה התחלתי להרגיש את הספיחה של הנוזלים חוזרת לי אך לא יצא לי באמת לשלב תקופה של מעל שבוע על 80 גרם פחמימה. ואפילו שילבתי 1-2 אימוני אירובי בכל יום בחופשה כשהרגשתי שזה מגיע, אז מדוע להשערתך זה לא נמנע למרות הכל ?
4. מהי ההגבלה שלך לנתרן ? אני משתדל לא לעבור את ה1300-1400 ביום יום, נראה לך קצת או לגיטימי ?

1. אפשר לשאול איזה פחמימות אתה נוהג לשלב ? יוצא לך להצליח להכניס פחמימה כמו לחם או שיבולת שועל בתפריט או שאתה מעדיף שלא ?
אורז, כוסמת, פריכיות וכו'

2. אין אצלך הפרדה בין יום דל פחמימה ויום שמכיל פחמימה ? כל יום שלך הוא דל פחמימה ואתה פשוט נוהג להכניס בו צ׳יט לעיתים וכו׳ ?
בדיוק

3. האמת שגם אני חזרתי מאמסטרדם וברלין לפני כחודש והרגשתי שעליתי בנוזלים אך אני לא יודע כמה כי העדפתי שלא להישקל. במהלך החופשה חישבתי קלוריות ב-MyFitnessPal גם כשאכלתי זבל ומאז אותה חופשה התחלתי להרגיש את הספיחה של הנוזלים חוזרת לי אך לא יצא לי באמת לשלב תקופה של מעל שבוע על 80 גרם פחמימה. ואפילו שילבתי 1-2 אימוני אירובי בכל יום בחופשה כשהרגשתי שזה מגיע, אז מדוע להשערתך זה לא נמנע למרות הכל ?
זאת הדרך הפחות בריאה לנפש בזמן חופשה להיות מחושבים ברמה של חישוב קלוריות ואירובי כדי להוריד נוזלים.
לא הבנתי את השאלה בסוף, מה לא נמנע?

4. מהי ההגבלה שלך לנתרן ? אני משתדל לא לעבור את ה1300-1400 ביום יום, נראה לך קצת או לגיטימי ?
פעם ייחסתי לזה חשיבות גבוהה יותר, היום פחות.
ממה שאני יודע, 1500-2000 בממוצע בערך.

• פותח/ת השרשור
אורז, כוסמת, פריכיות וכו'

בדיוק

זאת הדרך הפחות בריאה לנפש בזמן חופשה להיות מחושבים ברמה של חישוב קלוריות ואירובי כדי להוריד נוזלים.
לא הבנתי את השאלה בסוף, מה לא נמנע?

פעם ייחסתי לזה חשיבות גבוהה יותר, היום פחות.
ממה שאני יודע, 1500-2000 בממוצע בערך.

מקווה שאלו השאלות האחרונות שלי כי לא נעים לי ממך 😅

1. איך הספיחה של הנוזלים לא נמנעה למרות הכמות הדי גדולה של האירובי שביצעתי ?
2. אז אתה חושב שאם נגיד אני שומר על תפריט דל בפחמימות ויוצא לבלות מדי פעם עם חברים יהיה בסדר לאכול המבורגר וצ׳יפס לדוגמא אחת לשבוע ?
3. האם אתה נוהג לעשות הפרדה בין צ׳יט לבין ארוחות חג וכאלה או שאתה מוכן שיהיה לך משניהם באותו שבוע ? אני שואל כי כרגע מתחילה תקופת חגים ורציתי לדעת מה כדאי לי לעשות.
השיטה שלי היא פשוט להכיל ארוחה גדולה בתפריט שלי שאותה אוכל להחליף כאשר יש אירועים וכאלה.
4. אם נגיד ואכלתי מחוץ לבית היום בארומה, אבל הערכים של המנה היו ידועים לי מהאתר שלהם, אני לא צריך לקרוא לזה צ׳יט נכון ?

ממש תודה לך

1. איך הספיחה של הנוזלים לא נמנעה למרות הכמות הדי גדולה של האירובי שביצעתי ?
גנטיקה\לא מספיק אירובי ביחס לכמות הפחמימה
זה משתנה מאדם לאדם, קשה לתת תשובה כללית וגם די חסר טעם לנסות למצוא לזה תשובות.
רק ניסוי וטעייה.

2. אז אתה חושב שאם נגיד אני שומר על תפריט דל בפחמימות ויוצא לבלות מדי פעם עם חברים יהיה בסדר לאכול המבורגר וצ׳יפס לדוגמא אחת לשבוע ?
כן.

3. האם אתה נוהג לעשות הפרדה בין צ׳יט לבין ארוחות חג וכאלה או שאתה מוכן שיהיה לך משניהם באותו שבוע ? אני שואל כי כרגע מתחילה תקופת חגים ורציתי לדעת מה כדאי לי לעשות.
אם קרה שבשבוע אחד אכלתי פעמיים שטויות אז קרה, מקזזים את זה עם שאר השבוע ובגדול זה לא ממש נורא כל עוד אתה שומר על תזונה נורמלית במהלך השבוע ועל רצף אימונים.

4. אם נגיד ואכלתי מחוץ לבית היום בארומה, אבל הערכים של המנה היו ידועים לי מהאתר שלהם, אני לא צריך לקרוא לזה צ׳יט נכון ?
לא, אתה יכול להכניס את זה אל תוך התפריט היומי.

• פותח/ת השרשור
אוקיי תודה לך על כל העזרה.
בניתי לעצמי תפריט שכולל בסופו 83.31 גרם פחמימה ביום מנוחה או יום אימון כוח+אירובי מתון/ספרינטים. נראה לך בסדר ?
אתן לזה תקופה במשך הניטרלי ואנסה לראות איך זה משפיע עליי.

• פותח/ת השרשור
@White Walker יש לי שאלה שעלתה לי עכשיו. התחלתי את התזונה הדלת פחמימה על מאזן ניטרלי ביום שני, משמע יום ראשון עוד אכלתי פחמימות. אם אני עושה צ׳יט בסוף שבוע זה לא טוב ? בשבוע הבא אני מתכנן לא לעשות צ׳יט בגלל ראש השנה למרות שגם שם לא אוכל משהו שנחשב צ׳יט.
@White Walker יש לי שאלה שעלתה לי עכשיו. התחלתי את התזונה הדלת פחמימה על מאזן ניטרלי ביום שני, משמע יום ראשון עוד אכלתי פחמימות. אם אני עושה צ׳יט בסוף שבוע זה לא טוב ? בשבוע הבא אני מתכנן לא לעשות צ׳יט בגלל ראש השנה למרות שגם שם לא אוכל משהו שנחשב צ׳יט.
@White Walker

התחלתי את התזונה הדלת פחמימה על מאזן ניטרלי ביום שני, משמע יום ראשון עוד אכלתי פחמימות. אם אני עושה צ׳יט בסוף שבוע זה לא טוב ? בשבוע הבא אני מתכנן לא לעשות צ׳יט בגלל ראש השנה למרות שגם שם לא אוכל משהו שנחשב צ׳יט.
לא יקרה כלום אם תאכל משהו שיישאר בתוך הערך הקלורי היומי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית