איזה תואר כדאי ללמוד

• פותח/ת השרשור kosta
  • פורסם בתאריך

kosta

מושעה
3,955
2,114
נק' מוניטין:
3,874
3,955
2,114
אקטיב "ACT" ,חיפה
אז ככה
הגיע השלב הזה בחיים שצריך לחשוב טיפה על העתיד ולצערי הגעתי לשלב הזה
אין לי מושג מה ללמוד
מתלבט בין מדמח/הנדסת תוכנה/חשמל /עו"ד/רו"ח/פסיכולוגיה/מנהל עסקים
בקיצור כל דבר שבשלב מסוים עם כיוון נכון יכול להכניס לי הרבה כסף

למה אתה מתחבר
מה למדת
מעדיף להיות שכיר או עצמאי
איפה אתה רואה את עצמך עוד 5 שנים
איך אתה עם מתמטיקה
מכללה או אונ
מתכנן להגר
תוסיף סימני שאלה לכל המשפטים

יש לך מושג אם אתה אוהב את אחד מאלה? יותר נכון, יש משהו בחיים שאתה יודע שאתה אוהב ויש בו כסף? בעקרון ההמלצה שלי היא למצוא את האיזון הנכון בין מה שאתה אוהב למה שמכניס כסף, כדי שלא יקרה מצב שאתה משקיע את החיים שלך במשהו שאתה לא מתחבר אליו.
ההתלבטות שלך רחבה מדי. אתה צריך קודם להסגר על מה אתה רוצה לעשות בחיים ואחר כך לפי זה לבחור את התואר בהתאם, או אלטרנטיבית, אם מה שאתה רוצה בחיים בכלל דורש תואר.

אין שום קשר בין ההתלבטויות שלך, ממליץ לך לחקור עוד הרבה על מנת לקבל רקע טוב יותר על מה תרצה לעשות בעתיד, כרגע כל האופציות שלך שונות שמיים וארץ אחת מהשנייה ובלתי אפשרי לנסות להמליץ.

בניגוד לכולם אני ממליץ לך לחשוב במה אתה הכי טוב במקום מה אתה אוהב ,זה יפתור לך חלק גדול מהבעיות.

שיקול לא נכון של הרבה צעירים שלא יודעים מה לעשות עם עצמם, מקצוע שיכניס לך כסף ?

כל עוד לא תאהב את מה שאתה עושה כנראה שלא תצליח בו בטווח הארוך ולא תכניס ממנו כסף.

תשאל את עצמך טוב טוב מה אתה אוהב לעשות, מה אתה טוב בו ובאיזו עבודה תקום עם חיוך ועם זה תקבל החלטה.

אגב, לא חייב תואר, גם לימודי תעודה/קורסים למינהם אפקטיבים.

תזכור שאתה יכול להיות ירקן עשיר ורופא עני. הכל תלוי בך.

בעיניי בחירת המקצוע צריכה להתאים לאופי שלך.
לדוגמא האם אתה מעדיף לעבוד עם אנשים או לבד.
עד כמה חשוב לך סדר ותכנון
איך אתה בלשווק את עצמך / למכור וכד'
אתה מעדיף בעיות טכניות/לוגיות או דברים כלליים יותר
איך אתה מתמודד עם לחץ

אחרי שתבנה לעצמך 'פרופיל' כזה, תוכל לחשוב איזה מקצועות מתאימים לך.
בנוסף יש שונות גדולה מאוד בתוך כל מקצוע. עו''ד עצמאי בתחום הפלילים זאת עבודה שונה לגמרי מעו'ד שכיר בחברת בנייה

אני חושב שזה בא ביחד בד"כ.
תתפלא אבל לא בהכרח , אני מספיק אנשים שטובים במתמטיקה אבל שונאים כול המקצוע שקשור לנושא
בכללי תסתכל יש הרבה מאוד אנשים שהם מחנכים טובים בעלי ידע ויכולת לימוד טובה , אבל יחסי האנוש שלהם עם התלמידים איום וקר כי
שונאים את המקצוע.

תתפלא אבל לא בהכרח , אני מספיק אנשים שטובים במתמטיקה אבל שונאים כול המקצוע שקשור לנושא
בכללי תסתכל יש הרבה מאוד אנשים שהם מחנכים טובים בעלי ידע ויכולת לימוד טובה , אבל יחסי האנוש שלהם עם התלמידים איום וקר כי
שונאים את המקצוע.

נו אז אם מישהו שונא מתמטיקה אבל טוב בה, זה אומר שהוא צריך לעסוק בתחום הקשור אליה כל חייו?

להרבה אנשים לא הכל סובב סביב כסף, ולא יעשו כל החיים שלהם משהו שהם לא אוהבים רק בשביל משכורת יותר גבוהה, אמנם כאן על פי הנתונים ההמלצה שלך נראית הגיונית כי הבחור נתן פה תחומים בלי טיפת קשר וציין שהמטרה המרכזית היא כסף,

אבל בשורה התחתונה לא הייתי ממליץ לאף אחד ללמוד משהו שהוא טוב בו אבל לא אוהב אותו.

נו אז אם מישהו שונא מתמטיקה אבל טוב בה, זה אומר שהוא צריך לעסוק בתחום הקשור אליה כל חייו?

להרבה אנשים לא הכל סובב סביב כסף, ולא יעשו כל החיים שלהם משהו שהם לא אוהבים רק בשביל משכורת יותר גבוהה, אמנם כאן על פי הנתונים ההמלצה שלך נראית הגיונית כי הבחור נתן פה תחומים בלי טיפת קשר וציין שהמטרה המרכזית היא כסף,

אבל בשורה התחתונה לא הייתי ממליץ לאף אחד ללמוד משהו שהוא טוב בו אבל לא אוהב אותו.

אחלה אבל הוא ציין שהמטרה המרכזית שלו זה להרוויח הרבה כסף משמע אולי הוא מאחוז הזה של האנשים שכן יכולו לעבוד בעבודה שיש בה הרבה כסף אבל הוא לא אוהב אותה.

• פותח/ת השרשור
למה אתה מתחבר
מה למדת
מעדיף להיות שכיר או עצמאי
איפה אתה רואה את עצמך עוד 5 שנים
איך אתה עם מתמטיקה
מכללה או אונ
מתכנן להגר
תוסיף סימני שאלה לכל המשפטים

מתכנן להגר
מתמתיקה בא לי בקלות
שכיר/עצמאי לא משנה לי - כל עוד הכנסה גבוהה
טכניון אם לא טכניון אז מוסד אחר בארץ שהתעודה שלו נחשבת גם בחו"ל

יש לך מושג אם אתה אוהב את אחד מאלה? יותר נכון, יש משהו בחיים שאתה יודע שאתה אוהב ויש בו כסף? בעקרון ההמלצה שלי היא למצוא את האיזון הנכון בין מה שאתה אוהב למה שמכניס כסף, כדי שלא יקרה מצב שאתה משקיע את החיים שלך במשהו שאתה לא מתחבר אליו.
ההתלבטות שלך רחבה מדי. אתה צריך קודם להסגר על מה אתה רוצה לעשות בחיים ואחר כך לפי זה לבחור את התואר בהתאם, או אלטרנטיבית, אם מה שאתה רוצה בחיים בכלל דורש תואר.

לא משנה לי אם אוהב את זה או לא כל עוד אני יודע שההכנסה תיהיה גבוהה
אני יודע שאני לא אוהב את העבודה לפחות שהיא תכניס לי כסף והרבה

בניגוד לכולם אני ממליץ לך לחשוב במה אתה הכי טוב במקום מה אתה אוהב ,זה יפתור לך חלק גדול מהבעיות.

מקצועות כגון מתמתיקה/מדעי המחשב/פיזיקה באו לי ממש בקלות בתיכון

שיקול לא נכון של הרבה צעירים שלא יודעים מה לעשות עם עצמם, מקצוע שיכניס לך כסף ?

כל עוד לא תאהב את מה שאתה עושה כנראה שלא תצליח בו בטווח הארוך ולא תכניס ממנו כסף.

תשאל את עצמך טוב טוב מה אתה אוהב לעשות, מה אתה טוב בו ובאיזו עבודה תקום עם חיוך ועם זה תקבל החלטה.

אגב, לא חייב תואר, גם לימודי תעודה/קורסים למינהם אפקטיבים.

תזכור שאתה יכול להיות ירקן עשיר ורופא עני. הכל תלוי בך.

אני לא אשקר לך אני אוהב כסף
אם המשכורת גבוהה המאמצים שלי/מה שאני אתרום/מה שאני אעשה יהיו גבוהים

יש לך גישה טכנולוגית?
תתחיל מפיתוח. אחכ תשלב תשתיות ותתקדם לכיוון devops.

• פותח/ת השרשור
יש לך גישה טכנולוגית?
תתחיל מפיתוח. אחכ תשלב תשתיות ותתקדם לכיוון devops.
כל עוד אין תגמול כספי אני לא אבזבז את הזמן שלי
סתם לכתוב שורות קוד כי יש שאלה קשה באינטרנט - אני לא אעשה

כל עוד אין תגמול כספי אני לא אבזבז את הזמן שלי
סתם לכתוב שורות קוד כי יש שאלה קשה באינטרנט - אני לא אעשה
לא יודע מה הקשר בין מה שכתבת למה שאני המלצתי אבל כסף יש הרבה.

בהצלחה

לא משנה לי אם אוהב את זה או לא כל עוד אני יודע שההכנסה תיהיה גבוהה
אני יודע שאני לא אוהב את העבודה לפחות שהיא תכניס לי כסף והרבה
אם אתה רוצה הכנסה גבוהה בצורה בטוחה בתור שכיר, לך על תואר בחשמל או הנדסת מחשבים. אם אתה רוצה להכנס לעולם העסקים, הבורסה והנדלן כי שם מגיע הכסף האמיתי ממליץ להתייעץ עם מישהו שמבין בזה טוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית