הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה לגבי מדידת חזה עוף

אני ממש מבולבל כבר אני חישבתי בתפריט כבר אחרי בישול בגלל שיש יותר קלוריות בין הלא מבושל אז עכשיו בשביל שאני ישיג את הערכיים ששמתי של החזה עוף לאחר בישול אני צריך פשוט לשקול לפני 250 גרם חזה עוף ואז ייצא לי 200 גרם לאחר בישול נכון ?
הסיבה שיש שם יותר קלוריות בשביל אותו המשקל היא בגלל שיש שם פחות מים, זה פחות "מדולל"
פשוט תוריד את החזה עוף המבושל מהתפריט שלך ותחליף אותו לפי הערכים שאתה צריך עם חזה עוף לא מבושל, וזה גם תופס לכל המאכלים שיש לך בתפריט, לך תמיד לפי הלא מבושל.
הסיבה לזה היא שיום אחד אתה יכול לקחת 300 גרם חזה עוף לא מבושל ולבשל אותו עד שישקול 200, ויום אחד לבשל 250 עד שישקול 200, ומבחינתך אכלת את אותו הדבר, אבל בפועל אכלת פחות, אז לך פשוט לפי זה

• פותח/ת השרשור
הסיבה שיש שם יותר קלוריות בשביל אותו המשקל היא בגלל שיש שם פחות מים, זה פחות "מדולל"
פשוט תוריד את החזה עוף המבושל מהתפריט שלך ותחליף אותו לפי הערכים שאתה צריך עם חזה עוף לא מבושל, וזה גם תופס לכל המאכלים שיש לך בתפריט, לך תמיד לפי הלא מבושל.
הסיבה לזה היא שיום אחד אתה יכול לקחת 300 גרם חזה עוף לא מבושל ולבשל אותו עד שישקול 200, ויום אחד לבשל 250 עד שישקול 200, ומבחינתך אכלת את אותו הדבר, אבל בפועל אכלת פחות, אז לך פשוט לפי זה
אם אני ישנה ללא מבושל אני לא יגיע לכמות קלוריות שלי או שאני יגיע ?

אם אני ישנה ללא מבושל אני לא יגיע לכמות קלוריות שלי או שאני יגיע ?
תדאג לזה שתגיע לכמות קלוריות שאתה צריך
תכין לך פשוט כמות עוף שתספיק לך להגיע לכמות קלוריות שאתה צריך, אם אתה צריך להכין 300 גרם, אז תכין 300 גרם

• פותח/ת השרשור
תדאג לזה שתגיע לכמות קלוריות שאתה צריך
תכין לך פשוט כמות עוף שתספיק לך להגיע לכמות קלוריות שאתה צריך, אם אתה צריך להכין 300 גרם, אז תכין 300 גרם
אם עכשין בדקתי באתר חישוב קלוריות בדקתי 200 גרם חזה עוף אחרי בישול כמה קלוריות זה
ואז בדקתי כמה זה 300 לפני בישול וזה יצא אותו דבר אז זה אומר שאני צריך 300 לפני בישול למדוד נכון ?

אם עכשין בדקתי באתר חישוב קלוריות בדקתי 200 גרם חזה עוף אחרי בישול כמה קלוריות זה
ואז בדקתי כמה זה 300 לפני בישול וזה יצא אותו דבר אז זה אומר שאני צריך 300 לפני בישול למדוד נכון ?
תראה זה חשבון פשוט, אני סתם זורק פה מספרים כי אני לא יודע איך בידיוק החזה עוף נכנס בתפריט שלך, אבל אני מניח שאתה רוצה לצרוך 370 קלוריות מחזה עוף, זה יוצא לפי האתר שפירסמת בערך 320 גרם של חזה עוף טרי, כנראה אחרי הבישול הוא ישקול 200-250 גרם, אבל זה ממש לא רלוונטי כמה הוא שוקל אחרי

• פותח/ת השרשור
גם את האורז עדיף לפני בישול, כי הוא סופח הרבה מים, שזה הפוך ממה שקורה עם החזה עוף
לא הבנתי אם אני נגיד מכין כמות אורז כמו שאני תמיד עושה איך אני יכול לדעת כמה לשים בכל מנה ?
אני מבולבל כבר ואי

• פותח/ת השרשור
אולי תס
גם את האורז עדיף לפני בישול, כי הוא סופח הרבה מים, שזה הפוך ממה שקורה עם החזה עוף
איך אני מבשל את זה מבחינת האתר ואם אני מבשל כמות כמה אני צריך לשים אחרי שזה מוכן גם 200 אז ?
איך אני צריך לחשב את זה שייצא אותו דבר במחשבון לפי האורז הלא מבושל נכון ואז מה אני עושה חח אנני מבולבל
אני הייתי מכין ואז שוקל אחרי כל פעם לפי הכמות אז איך ?
אז אם אני רוצה להכין כמות מראש איך אני מחשב את זה ביום יום רגיל ?
את האורז חישבתי לפי זה FoodsDictionary - אורז בסמטי, מגה, ערכים תזונתיים
זה אחרי בישול זה אפשרי כן ?
חישבתי לפי האורז הזה ורשום 100 גרם לאחר בישול אז מה הבעיה ?

אני לא מבין מה אתה שובר תראש הבן אדם אומר לך לשקול לפני הבישול אם אתה רוצה שזה יהיה מדויק, מה לא ברור?

אולי תס

איך אני מבשל את זה מבחינת האתר ואם אני מבשל כמות כמה אני צריך לשים אחרי שזה מוכן גם 200 אז ?
איך אני צריך לחשב את זה שייצא אותו דבר במחשבון לפי האורז הלא מבושל נכון ואז מה אני עושה חח אנני מבולבל
אני הייתי מכין ואז שוקל אחרי כל פעם לפי הכמות אז איך ?

אז אם אני רוצה להכין כמות מראש איך אני מחשב את זה ביום יום רגיל ?

חישבתי לפי האורז הזה ורשום 100 גרם לאחר בישול אז מה הבעיה ?
קצת בלבלת אותי פה, אבל תעשה ככה:
תמדוד כמה היה לך לפני (כלומר לא מבושל), תמדוד כמה אחרי (מבושל), ואז תדע כמה שווה כל מנה.
לדוגמא, אם לפני היה לך 100 גרם אורז, ואחרי בישול הוא שוקל 200, אז אתה יודע שחצי מהמשקל שלו הוא רק מים, אז אם אתה רוצה לאכול 50 גרם אורז לא מבושל (לפי הערכים שאתה צריך בתפריט), אתה יודע שאתה צריך לקחת 100 גרם אורז מבושל

אם יש לך תפריט 200 גרם חזה עוף מבושל זה כנראה מסיבה מסויימת, אתה מחפש ערכים מסויימים, אז פשוט תלך לפי אותם ערכים שתמצא בחזה עוף לא מבושל.
אם למשל אתה רוצה בערך 70 גרם חלבון מחזה עוף, אז במקום להסתכל כמה חזה עוף מבושל יש לך, תיקח פשוט 250 גרם בערך של חזה עוף לא מבושל.
תדע את הערכים לפני בישול ואל תסתכל בכלל על אחריו, אם אתה רוצה אתה יכול לצמצם 250 גרם חזה עוף לא מבושל לאיזה 100 גרם אחרי בישול, אבל בשביל זה תצטרך ממש לייבש את החזה עוף, זה רק כדי להמחיש לך כמה זה לא משנה המשקל אחרי בישול

אם אני משרה את החזה עוף במרינדה הוא סופח נוזלים. שקילה לפני עדיין תהיה עדיפה?

זה בעייתי כי אני מערבב חבילה שלמה.
כבר עדיף לקחת את המשקל הכולל ולחלק במספר הנתחים, אבל זה לא יצא מדויק בגלל שהנתחים בגודל שונה..
כנראה הוא לא יספח הרבה נוזלים, לא משהו משמעותי, אז לא הייתי דואג יותר מדי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית