הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון יום כיפור אתם צמים?

אבל זה פוגע בעולם, לא שהם עושים את זה מכוונה רעה אבל שטיפת המוח הזאת גורמת למלחמות, הומופוביה, סקסיזם, בזבוז עצום של כסף ויש עוד רשימה ענקית שלא תגמר.
צריך לדבר על הדברים האלה ולשכנע כמה שיותר אנשים לחשוב בצורה ביקורתית על החיים, כי הדת פוגעת בנו.
זה לא שאני משכנע אנשים לחשוב כמוני ולהגיד להם שהמפץ הגדול זאת התיאורה היחידה שנכונה (היא כן, אבל נעזוב את זה עכשיו), אלא פשוט לגרום לאנשים לחשוב ולבחור את מה שהם מאמינים בו, ולא מה שלימדו אותם להאמין בו.
במדע אם לא שללו את התאוריה אז היא נכונה - בהצלחה להוכיח שאלוהים לא קיים בצורה מדעית
כי כל ההתנסחות שלך זה של ילד שמצא את פורום יעוץ מיני בFXP

אבל זה פוגע בעולם, לא שהם עושים את זה מכוונה רעה אבל שטיפת המוח הזאת גורמת למלחמות, הומופוביה, סקסיזם, בזבוז עצום של כסף ויש עוד רשימה ענקית שלא תגמר.
צריך לדבר על הדברים האלה ולשכנע כמה שיותר אנשים לחשוב בצורה ביקורתית על החיים, כי הדת פוגעת בנו.
זה לא שאני משכנע אנשים לחשוב כמוני ולהגיד להם שהמפץ הגדול זאת התיאורה היחידה שנכונה (היא כן, אבל נעזוב את זה עכשיו), אלא פשוט לגרום לאנשים לחשוב ולבחור את מה שהם מאמינים בו, ולא מה שלימדו אותם להאמין בו.
תשמע הלכת קצת רחוק.. שכל אחד יאמין במה שבא לו מה אכפת לך? הדעה שלך של ה״לשכנע אנשים לחשוב בצורה בקורתית על החיים״ - גם סוג של דת. אתה לא יכול ללכת ברחוב ולהתחיל לשכנע בן אדם מאמין שאין אלוהים או שהעולם נוצר מהמפץ הגדול. יש אנשים שאמונה באלוהים מאוד חשובה להם כי זה נותן להם תקווה מסויימת וזה מאוד מאוד מסריח כשבאים ומזלזלים באמונה של אדם אחר ולא משנה מה היא. לי לא מפריע שאנשים צמים, מבקשים סליחות או מתפללים בכותל, שיבושם להם. אבל המון המון אנשים במדינה הזאת עושים את זה מתוך צביעות מגעילה. אי אפשר להתנהג כמו בהמה כל השנה ואז כאילו לשחק אותה צדיק יום וחצי ואז שוב להתנהג כמו חרא. זה דוגל בטימטום. כל הערסים הלובשי כיפות השחורות שההתנהגות שלהם במשך כל השנה לא שונה מבבון בגן חיות ופתאום הם צדיקים שעושים סלפי מול הכותל. אני מאוד מכבד אנשים שצמים ואם לא הייתי מכבד, הייתי מבשל בבית ושם פס על כל השכונה או יורד למטה ושותה בירה ברחוב. אני לא מכליל את כולם, ממש לא, אבל היום הזה הפך לבדיחה ואני דווקא כן מאמין שנשאר קומץ של אנשים שדווקא כן מקבלים את היום הזה כמו שצריך ולא מבקשים סליחה רק כי צריך אלא מכל הלב ומתנהגים במשך כל השנה כמו בני אדם קודם כל.

בא לי לנסוע לאילת בתחבורה ציבורית בשבת, אני יכול?
בא לי שחרדים לא יקבלו פטור משירות צבאי כי הם לומדים תורה, אפשר?

יש הגבלה וכפייה דתית בנושאים מסויימים וזה לא משנה את החופש שלך מדת ולדת.
לא ממליץ לך לראות מה קורה לאתאיסטים במדינה ללא חופש מדת.

לדעתי מי שסובל סבל רב במדינה יכול ללמוד גרמנית/אנגלית ולנסות את מזלו בארץ אחרת כי אלמנט היהדות בארץ לא יעלם ולדעתי אסור שיעלם

לדעתי מי שסובל סבל רב במדינה יכול ללמוד גרמנית/אנגלית ולנסות את מזלו בארץ אחרת כי אלמנט היהדות בארץ לא יעלם ולדעתי אסור שיעלם
מה זה קשור לשפה? יש לי אנגלית טובה זה אומר שיש לי שאפשרות לעזוב?!

אתה לגמרי צודק. בגלל זה אני אישית לא מנסה להלחם באנשים כמוך שמתנגדים להפרדת דת מדינה כי אני יודע שאין לי סיכוי לנצח. אתם חזקים מדי. מחכה להזדמנות הראשונה שלי לסיים תואר ולמצוא תעסוקה בחו"ל ולעבור למדינה שבה קיימת הפרדת דת מדינה כי זאת דרך החיים שאני מאמין בה.

נו באמת... תתקדמו כבר... זה הזוי שאתם מאמינים לזה שתשמרו שבת ותצומו זהו מובטח לכם מקום בגן עדן. עוד יותר גרוע זאת הצביעות שחוגגת ביום כיפור. בואו נעשה מה שבז*ין במשך כל השנה ובכיפור נסובב תרנגולת מעל הראש שיעני תקח על עצמה את כל החטאים שלנו ונבקש סליחה מול קיר. פשוט הזוי ומגוחך.. חבל שאתה מאכיל את עצמך סרטים עם סיפורי מעשיות במקום לחשוב טיפה בהגיון. אתה רוצה תצום רוצה אל תצום אבל תעשה את זה כי אתה רוצה ולא מתוך פחד שתשרף בגהינום אם לא תעשה את זה.
ההודעה שלך משקפת דעות שמתהדרות בבורות וטמטום.

יש לך את התכונה הסופר ייחודית להתעסק תמיד בטפל ולא בעיקר, אני כמעט בטוח שהבנת לגמרי את המסר שהוא ניסה להעביר, אבל בכל זאת בחרת להתמקד בדבר הכי שולי ואידיוטי רק על מנת לנסות להוציא אותו אידיוט.

ומה שבפועל קורה - זה שאתה מוציא את עצמך אידיוט.

יש לך את התכונה הסופר ייחודית להתעסק תמיד בטפל ולא בעיקר, אני כמעט בטוח שהבנת לגמרי את המסר שהוא ניסה להעביר, אבל בכל זאת בחרת להתמקד בדבר הכי שולי ואידיוטי רק על מנת לנסות להוציא אותו אידיוט.

ומה שבפועל קורה - זה שאתה מוציא את עצמך אידיוט.

צודק נשמה. תמשיך עם הקללות אל תשכח לשים כיפה ולבקש סליחה יצדיק.

אתאיזם היא הדת החדשה, והיא תהיה נוראית מכל דת שהייתה.

קשקוש. דת מבוססת על אמונה בדברים לא מבוססים כמו אלוהים לדוגמא. אתאיזם לעומת זאת,מתייחסת למערכת הטענות הדתית בדיוק כמו לכל מערך טיעונים אחר. היינו,היא דורשת הוכחות.אתה טוען שיש אלוהים?תוכיח.
לגבי ״היא תהיה נוראית יותר מכל דת שהיתה״ אני מציע לך לפתוח את הפרקים בתנ״ך שמדברים על מה יקרה אם לא נציית לאל. יש שמה עינויים ואיומים שהנאצים,דאע״ש והאינקוויזיציה הספרדית לא דמיינו אפילו.
אתאיזם לעומת זאת לא כופה את עצמו אלא אומר איש באמונתו יחיה

קשקוש. דת מבוססת על אמונה בדברים לא מבוססים כמו אלוהים לדוגמא. אתאיזם לעומת זאת,מתייחסת למערכת הטענות הדתית בדיוק כמו לכל מערך טיעונים אחר. היינו,היא דורשת הוכחות.אתה טוען שיש אלוהים?תוכיח.
לגבי ״היא תהיה נוראית יותר מכל דת שהיתה״ אני מציע לך לפתוח את הפרקים בתנ״ך שמדברים על מה יקרה אם לא נציית לאל. יש שמה עינויים ואיומים שהנאצים,דאע״ש והאינקוויזיציה הספרדית לא דמיינו אפילו.
אתאיזם לעומת זאת לא כופה את עצמו אלא אומר איש באמונתו יחיה
אמונה, שם למצב פסיכולוגי בו אדם חש כי הנחה כלשהי היא נכונה.
דיי להיות דפרים לעזאזל
אדון מבין גדול בתנך, תשלח אותי לפרק הספציפי עליו אתה מדבר, ולמה אין הצעה לפתוח את אותם הפרקים בתנך שמדברים על אהבת השונה, התמיכה ביתום הגר והאלמנה?
אם לא הייתי מכירה אותך, הייתי חושבת שאתה מבלבל את השכל.. אוי, רגע

אמונה, שם למצב פסיכולוגי בו אדם חש כי הנחה כלשהי היא נכונה.
דיי להיות דפרים לעזאזל
אדון מבין גדול בתנך, תשלח אותי לפרק הספציפי עליו אתה מדבר, ולמה אין הצעה לפתוח את אותם הפרקים בתנך שמדברים על אהבת השונה, התמיכה ביתום הגר והאלמנה?
אם לא הייתי מכירה אותך, הייתי חושבת שאתה מבלבל את השכל.. אוי, רגע

אשלח אותך.ספר דברים פרק כח פסוקים טו-סח. הפסוקים שמדברים על ״אהבת הגר היתום והאלמנה״ מתגמדים לעומת שאר סיפורי הזוועה בתנ״ך. לדוג׳ סיפור המבול בו אלוהים הטיל עונש קולקטיבי על האנושות והטביע את כולם. גברים נשים ילדים ותינוקות ללא אבחנה.התנ״ך בנוסף לכך מלא בעונשי מוות וסיפורי טבח מכל הסוגים. שאול מלך ישראל הודח מתפקידו מכיוון שבמלחמה נגד עמלק הוא לא רצח את הנשים והילדים ועוד ועוד

כל מי שרוצה משהו ימצא דרך לעשות זאת, אני תכננתי ללמוד מכונאות ולעבור לאוסטרליה, בסוף ירדתי מזה
אתה לגמרי צודק. בגלל זה אני אישית לא מנסה להלחם באנשים כמוך שמתנגדים להפרדת דת מדינה כי אני יודע שאין לי סיכוי לנצח. אתם חזקים מדי. מחכה להזדמנות הראשונה שלי לסיים תואר ולמצוא תעסוקה בחו"ל ולעבור למדינה שבה קיימת הפרדת דת מדינה כי זאת דרך החיים שאני מאמין בה.
אני גם חשבתי לעזוב את המדינה אחרי הצבא בגלל הדת, חרדים ורווחה כלכלית, בסופו של דבר הבנתי שטוב לי פעם בשנה לצום, טוב לי שנחים בשבת, יש כל כך הרבה חרא פה אבל גם טוב, שכל אחד יעשה את שיקוליו, לשנות את פני המדינה יגרום להכחד הדת היהודית, שהיא בסך הכל בסדר יחסית לדתות אחרות, יש מה ללמוד ממנה, אני נגד הקיצוניים שרואים פסוקים בה ומפרשים מה שב*** שלהם "קול באישה ערווה" למשל, מי החליט שאסור לשמוע אישה שרה על פי זה?
זה לדעתי שטויות, אבל בסך הכל יש בדת הזאת אלמנטים טובים, פשוט האנשים הרסו אותה והפכו אותה לחרא

יכול, יש מונית
ואם אין אז תקנה רכב כמו ל70%+- מהאוכלוסיה מעל גיל 21
ואם אין כסף אז תחכה ליום אחר ותסע,
כל הזמן הקטע הזה עם התחבורה הציבורית בשבת... יאללה.. גם לי אין רכב, מסתדר יופי בשבת.
החרדים זה סיפור אחר, אני בכללי לא חושב שצריך להכריח אנשים להתגייס, יש כאלה שלא צריכים להתגייס אז שיתרמו באזרחות, אבל כמובן לעודד תעסוקה, זה הבעיה העיקרית אצל החרדים, לא הגיוס.
עכשיו יגידו לי "איך אתה מעז להגיד שלא כולם צריכים להתגייס"??
מעז, תבדקו בכל המקומות שאתם רוצים, הייתה וועדה מטעם המדינה לבחינת המודל לצבא מקצועי ואפילו הם הגיעו למסקנה שזה הכי טוב, אבל אנשים מפחדים משינוי ולכן עד היום זה לא השתנה.
אבל אי אפשר לטעון שזה לא פוגע אם אתה מכריח אותי לקנות מכונית / לנסוע ביום אחר/לקחת מונית, ואני חושב שצבא מקצועי זה הפתרון, אבל לומר שהדת לא פוגעת.. בוא נגיד שזה לא נכון.
תתבגר, זה נראה לא טוב.
מה אתה רוצה?

יש הגבלה וכפייה דתית בנושאים מסויימים וזה לא משנה את החופש שלך מדת ולדת.
לא ממליץ לך לראות מה קורה לאתאיסטים במדינה ללא חופש מדת.
לרגע לא טענתי שזה משנה את החופש לדת. אבל סוריה ולבנון זה לא הרף שלי, לא יודע מה איתך.

אשלח אותך.ספר דברים פרק כח פסוקים טו-סח. הפסוקים שמדברים על ״אהבת הגר היתום והאלמנה״ מתגמדים לעומת שאר סיפורי הזוועה בתנ״ך. לדוג׳ סיפור המבול בו אלוהים הטיל עונש קולקטיבי על האנושות והטביע את כולם. גברים נשים ילדים ותינוקות ללא אבחנה.התנ״ך בנוסף לכך מלא בעונשי מוות וסיפורי טבח מכל הסוגים. שאול מלך ישראל הודח מתפקידו מכיוון שבמלחמה נגד עמלק הוא לא רצח את הנשים והילדים ועוד ועוד
שוב, דעות שמתהדרות בבורות.
יש משמעות לכך ששאול צווה למחות את זכר עמלק.
יש סיבה לכך שכל המין האנושי, ככלל, היה ראוי לדין בתקופתו של נוח.
אתה מסתכל על הכל באופן בו הייתי מצפה מאדם שלא מבין להסתכל על הדברים, אדם שלא למד, כך גם ראיתי את הדברים לפני לא מעט זמן.
ההבנה הרדודה של התנך באה להטעות, אל תתן לזה לבלבל אותך.
תשאל שאלות ותמצא תשובות, אין בדת כדי להרע.

• פותח/ת השרשור
באמת מעניין אותי לכל החברה שלא מאמינים באלוהים ומאמינים במדע
בואו תסבירו לי איך נוצר העולם איך המפץ הגדול נוצר מאיפה בא החומר לפיצוץ?.
בקיצור שכל אחד יעשה מה שטוב לו אבל להגיד שהמדע יותר משכנע מהתורה זה בולשיט כי המדע עד היום לא הוכיח שום דבר
בנוגע לאיך נוצר העולם והוא סותר זה את זה עם מלא תאוריות לאיך נברא העולם שזה אומר-שאף אחד לא יודע באמת איך זה קרה.
לעומת זאת התורה נשארה אותו דבר אלפי שנים ולא השתנתה אף פעם אז לכל האלו שלא מאמינים בתורה ולא מאמינים בכלום
אז מבחינתכם גם כל חגי ישראל זה שקר הכל המצאות הכל עושים סתם לא היה יציאת מצריים סתם אוכלים מצות בפסח הכל שקרים והמצאות.

בקיצור שכל אחד יעשה מה שטוב לו אבל להגיד שהמדע יותר משכנע מהתורה זה בולשיט כי המדע עד היום לא הוכיח שום דבר
בנוגע לאיך נוצר העולם והוא סותר זה את זה עם מלא תאוריות לאיך נברא העולם שזה אומר-שאף אחד לא יודע באמת איך זה קרה.
לעומת זאת התורה נשארה אותו דבר אלפי שנים ולא השתנתה אף פעם אז לכל האלו שלא מאמינים בתורה ולא מאמינים בכלום
אז מבחינתכם גם כל חגי ישראל זה שקר הכל המצאות הכל עושים סתם לא היה יציאת מצריים סתם אוכלים מצות בפסח הכל שקרים והמצאות.

LOL

גיהנום או גן עדן בצד,
עדיין המנהג של לבקש סליחה מאנשים שפגעת בהם הוא אחד הדברים הטובים ביותר שהדת הזאת נתנה לנו
לא מסכים, סליחה צריך לבקש אם הבנת שפגעת במישהו ואתה מצטער על זה, לא בגלל שביום הזה צריך לבקש סליחה מכולם בלי לדעת על מה.

לא יודע אם לצחוק או לבכות מהתגובות שלך,אבל אתה די מסכם את המושג "ignorance is bliss"

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית