הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תמונה גם פאוורליפטרים יכולים

BarBibas

משתמש קבוע
1,573
1,247
נק' מוניטין:
5,883
1,573
1,247
טוב אז בפעם הראשונה (וכנראה שגם האחרונה) נתתי חיטוב במסגרת אימוני פאוורליפטינג
המטרה שלי הייתה לרדת כדי לעלות , לחזור לקטגוריה שלי (עד 82.5) חזק יותר ותחרותי יותר , והייתי חייב לדלל קצת את השומן כדי להגיע לזה
אני חייב להגיד שלא היה לי קשה מבחינת תזונה. החיטוב בוצע בכ3 חודשים , עם כמעט 0 אירובי , ולא זוכר מצבים שהייתי מורעב או מנעתי מעצמי אוכל בצורה מוקצנת.
המטרה הייתה להוריד 5 ק"ג בתקופה קצרה , אבל רציתי להגיע ל"בטן שטוחה" (אולי קצת קוביות) למטרה של "הוכחת יכולת" , להראות לעצמי שגם אני יכול , ולהראות לכולם שפאוורליפטינג משמעו לא בהכרח להיות שמן .
כשאני בסוף התהליך (עכשיו) , הבנתי על עצמי שזה פשוט לא בשבילי . הדבר ששבר אותי בחיטוב הזה היה הקושי באימונים , לבוא למכון ולהגמר מאימון כשעדיין לא סיימתי איתו . להכשל במשקלים שהיו חימום בשבילי עד לא מזמן - הכי שבר אותי מנטלית
אין לי בעיה להשאר עם הכרס שלי , ולהמשיך להיות חזק , או לפחות למנוע את הרצף הארוך של אימוני חרא , כי לא משנה כמה אתבאס (ואני לא מתבאס מזה) על הכרס , ההרגשה של אימון טוב או שבירת שיאים - מעל הכל . ובחיטוב היה חסר לי את זה

אשתדל לא לחפור
למתעניינים לגבי משקלי העבודה :
השיאים לפני החיטוב (בתחרות שנערכה בסוף מאי) היו 190ק"ג סקוואט , 130ק"ג בנצ' , 235 ק"ג דדליפט (180 לנפח ללא חגורה , 195 לנפח עם חגורה) , ובפרס הייתי לוחץ 82.5 ק"ג לשלשות
כל זה נעשה על משקל של 82 ק"ג (שקילה לפני התחרות) . מהתאריך 25.5 . יצאתי משם לשבועיים ניטרלי והתחלתי מאזן שלילי בסביבות ה6.6

היום , 3 חודשים אחרי (סיימתי את התהליך לפני שבועיים בערך , באיזור ה15.9) אני שוקל 74 ק"ג ומשקלי העבודה שלי הם : 190ק"ג לסקוואט (השוואת שיא) . בנצ פרס 110 ק"ג להמון שלשות (ירידה של בערך 5 ק"ג מהשיא) , דדליפט 180 לנפח ללא חגורה (השוואת שיא , תוך כדי תיקון טכניקה וריסט עמוק) . בפרס העניינים פחות הלכו ואני כרגע על 70 ל3x5

אגש לתמונות . לפני :

21100323_2461520313873678_1853909226_n.jpg
21076701_2461520410540335_1213185733_n.jpg
21103515_2461520537206989_847137189_o.jpg

סתם תמונה מאמצע התהליך (לקראת הסוף האמת) :
21100191_2461520777206965_1716250124_n.jpg

אחרי : (מכווץ ורפוי)

22157052_2510665025625873_2063794283_n.jpg
22155473_2510665862292456_373681146_n.jpg
22156747_2510665412292501_163869143_n.jpg

נערך לאחרונה:
כל הכבוד בר!
אני זוכר אותך עוד הרבה לפני הצבא כשרק התחלת את האימונים ואיך התחזקת ועלית במסה במהלך השנים.
כל עוד אתה יודע מה המטרות שלך ולאן אתה רוצה להגיע\לשמר, אתה כבר במקום טוב יותר מרוב המתאמנים הממוצעים שלא ממש יודעים.

ועשית אחלה עבודה בחיטוב לדעתי.
כל הכבוד:sporty074-39:

אני חושב "שהבעיה" אצל פאוורליפטרים מסויימים היא לא שהם שמנים, אלא שהם לא כל כך "נראים מתאמנים" לעומת אחרים.
למה זה קורא לדעתך? שואל באמת מתוך התעניינות שכן אני שומע את את המשפט הזה המון לאחרונה

למה זה קורא לדעתך? שואל באמת מתוך התעניינות שכן אני שומע את את המשפט הזה המון לאחרונה
ישנם הבדלים ויזואלים בהיפרטרופיה של muscle fibers type I vs II, בנוסף להרבה מתאמני כוח (ואני לא מדבר על ספורטאי על, גנטיקה מבורכת או כאלה שעל חומרים) חסרה עבודה בתנועות מסויימות שעוזרות לפתח מסת שריר בראשים שונים של השריר.
מה שכן, אצל מתאמנים מתחילים זה נראה פחות לעין.

אני לא מבין איך ירידה במשקל קשורה להאם אתה "בילדר" או פאוורליפטר?
חיטוב עושים במטבח, לא בחדר כושר.

ולפותח האשכול, תוצאות מרשימות! כל הכבוד!

נערך לאחרונה:
מלבד אנשים עם רגליים באמת גדולות. האפקט של הגודל מגיע מפלג גוף עליון, כלומר רוחב גב, טרפזים וידיים.
ליפטר שמשקיע יותר בסקווט ודדליפט יכול להיות עם ידיים קטנות יחסית וכרס ולכן ייראה שמנמן.
במשקלים מכובדים של דדליפט וסקווט כבר מקבלים 'צוואר' וגב מרשימים יותר.

• פותח/ת השרשור
אני לא מבין איך ירידה במשקל קשורה להאם אתה "בילדר" או פאוורליפטר?
חיטוב עושים במטבח, לא בחדר כושר.

ולפותח האשכול, תוצאות מרשימות! כל הכבוד!
כי הגישה הרווחת על פאוורליפטרים זה שהם שמנים (לא אומר שהיא נכונה) או לא משקיעים בלבודד

כשאני חושב על זה, אחרי שקראתי את המאמר של @MasterSplitter , כתוב באחת השורות, וגם מאוד הגיוני שכמה שיותר מהמשקל שלך זה מסת שריר, ככה אתה תהיה יעיל יותר וחזק יותר בתחרויות כוח. כי נגיד בסקוואט ודדליפט כל הקילוגרמים של השומן שיש עליך הם גם חלק מהמשקל וזה לא משקל יעיל מבחינתך לעומת מסת שריר. למה פאוורליפטרים בעצם לא שואפים להיות אחוז שומן נמוך כדי להיות יותר יעילים וכתוצאה מכך להרים יותר משקל ביחס למשקל גוף שלהם?

למה פאוורליפטרים בעצם לא שואפים להיות אחוז שומן נמוך כדי להיות יותר יעילים וכתוצאה מכך להרים יותר משקל ביחס למשקל גוף שלהם?
ברמות הגבוהות הרבה מאוד (חוץ מSHW שיהיה כמעט חסר משמעות - חוץ מwilks יותר טוב) עושים ייבוש, במיוחד אלה שנשקלים 24 לפני התחרות, וכך שוקלים "פחות" בשביל תוצאה יותר טובה.

• פותח/ת השרשור
כשאני חושב על זה, אחרי שקראתי את המאמר של @MasterSplitter , כתוב באחת השורות, וגם מאוד הגיוני שכמה שיותר מהמשקל שלך זה מסת שריר, ככה אתה תהיה יעיל יותר וחזק יותר בתחרויות כוח. כי נגיד בסקוואט ודדליפט כל הקילוגרמים של השומן שיש עליך הם גם חלק מהמשקל וזה לא משקל יעיל מבחינתך לעומת מסת שריר. למה פאוורליפטרים בעצם לא שואפים להיות אחוז שומן נמוך כדי להיות יותר יעילים וכתוצאה מכך להרים יותר משקל ביחס למשקל גוף שלהם?
אם תקרא את הפוסט - אתה תבין שאחת הסיבות שעשיתי את החיטוב הזה , היא כדי להיות "תחרותי" יותר , כלומר לחזור ל82 ק"ג , עם פחות שומן , יותר מסת שריר , ויותר חזק

גם נגיד בקטוגריה אבסולוטית, נשמע לי הגיוני שאם תוריד 20 קילו שומן שמפריעים לך זה אפילו עלול לעזור לך להוסיף משקל על המוט. למה זה לא קורה?
אם תקרא את הפוסט - אתה תבין שאחת הסיבות שעשיתי את החיטוב הזה , היא כדי להיות "תחרותי" יותר , כלומר לחזור ל82 ק"ג , עם פחות שומן , יותר מסת שריר , ויותר חזק
קראתי את הפוסט. אני שואל בכללי לגבי הליפטרים בטופ כמו מאלניצ'ב וכו.

אין כל כך סיבה שמלאניצ׳ב או ליפטרים ברמה שלו בSHW יעשו חיטוב או ייבוש לצרוך העניין, חוץ משיפור תוצאת הwilks (אם בכלל) או אם מתכננים לפרוש והבינו שלהיות 160(?) קילו חודשים על גבי חודשים לאורך שנים לא בריא במיוחד ללב.
בנוסף, ליפטר בגודל של מלאניצ׳ב משתמש הרבה בנקודות leverage, כמו כרס גדולה ורגליים מאסיביות (שעוזרות לו מהחלק התחתון של הסקוואט).

אין כל כך סיבה שמלאניצ׳ב או ליפטרים ברמה שלו בSHW יעשו חיטוב או ייבוש לצרוך העניין, חוץ משיפור תוצאת הwilks (אם בכלל) או אם מתכננים לפרוש והבינו שלהיות 160(?) קילו חודשים על גבי חודשים לאורך שנים לא בריא במיוחד ללב.
בנוסף, ליפטר בגודל של מלאניצ׳ב משתמש הרבה בנקודות leverage, כמו כרס גדולה ורגליים מאסיביות (שעוזרות לו מהחלק התחתון של הסקוואט).
ואם הוא יוריד 40 קילו של שומן מיותר שהוא מרים ביחד עם המשקל שכבר יש על המוט, הוא לא יוסיף 10-20 קילו למוט על חשבונם?

ואם הוא יוריד 40 קילו של שומן מיותר שהוא מרים ביחד עם המשקל שכבר יש על המוט, הוא לא יוסיף 10-20 קילו למוט על חשבונם?
כנראה שהתשובה הפשוטה היא לא, כי אם זה היה ככה הוא כבר היה עושה את זה.

ליפטרים ברמות הגבוהות בד״כ כבר מצאו את הנקודה שבה ״נוח״ להם להישאר והם הכי יעילים..מה גם שלדעתי ההערכת א.ש של מרבית האנשים על ליפטרים ב SHW לרוב יותר גבוהה מהמצב האמיתי (צריך לזכור שמדובר באנשים עם מסת שריר עצומה).
אני לא חושב שלמלניצ׳ב לצורך הדוגמא יש 40 ק״ג של שומן מיותר, לכל היותר אם הייתי צריך להעריך הייתי אומר שהוא באזור ה-20-25% שומן(אולי פחות, לא יודע) מה ששם אותו על סך שומן בגוף של 31-38 ק״ג(מדובר על סך כל השומן בגוף!)
כמו שכבר אמרו מדובר גם בעניין של מנופים ומסה כללית גבוהה, ולבסוף נכנס עניין החיטוב שלא בטוח שישאיר את אותו ליפטר חזק או בשיא שלו מבחינת התזונה בתקופה הזו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית