הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קושי בדדליפט בגלל גובה

יוסישיטרית

משתמש קבוע
1,980
270
נק' מוניטין:
333
1,980
270
ארץ לעולם לא
שלום אני מנסה כבר הרבה זמן ללמוד דדליפט .
קלטתי כבר את הטכניקה אבל ממש קשה לי לבצע בגלל שאני די גבוה לגילי 185 גיל 15. המדריך במכון אמר לי שדדליפט לא טוב בשביל הגב שלי
בגלל הגובה. מה לעשות??

שלום אני מנסה כבר הרבה זמן ללמוד דדליפט .
קלטתי כבר את הטכניקה אבל ממש קשה לי לבצע בגלל שאני די גבוה לגילי 185 גיל 15. המדריך במכון אמר לי שדדליפט לא טוב בשביל הגב שלי
בגלל הגובה. מה לעשות??
המאמן שלך לייצן כמו רוב המאמנים בארץ.

אני 1.96 ומבצע דדליפט כמו גדול אבל בגלל שהפלטות לא מספיק גבוהות בישבילי (בלשון המעטה), יש לי במכון שטיחונים או מה שזה לא יהיה ואני שם 2 בכל צד וזה מסדר לי יופי של גובה. אם אין לך כאלה במכון, ואם באמת הפלטות מאוד נמוכות, תמיד תוכל לעשות סומו דדליפט.

• פותח/ת השרשור
המאמן שלך לייצן כמו רוב המאמנים בארץ.

אני 1.96 ומבצע דדליפט כמו גדול אבל בגלל שהפלטות לא מספיק גבוהות בישבילי (בלשון המעטה), יש לי במכון שטיחונים או מה שזה לא יהיה ואני שם 2 בכל צד וזה מסדר לי יופי של גובה. אם אין לך כאלה במכון, ואם באמת הפלטות מאוד נמוכות, תמיד תוכל לעשות סומו דדליפט.
אפשר לעשות עם המדרגות ?
ולהתחיל מפלטות של 20?

בפשטות המדריך הזה טועה בגדול, תסתכל אפילו על האנשים עם הדדליפטים הכי גדולים היום, אצל כולם 1.85 זה המינימום שבמינימום.
אין שום מניעה שתצליח לעשות כמו שצריך

• פותח/ת השרשור
בפשטות המדריך הזה טועה בגדול, תסתכל אפילו על האנשים עם הדדליפטים הכי גדולים היום, אצל כולם 1.85 זה המינימום שבמינימום.
אין שום מניעה שתצליח לעשות כמו שצריך
ועוד שאלה, באיזה עצימות כדאי לעשות דדליפט?
אני עושה fbw 3 בשבוע. אני עושה גם סקוואט אם זה משנה

• פותח/ת השרשור
זה תלוי מאוד בתוכנית
אני עושה fbw בסגנון של- סקוואט-לחיצה-משיכה
שלוש אימונים שונים בשבוע זתומרת שבכול אימון יש לחיצות ומשיכות שונות. דדליפט זה נחשב משיכה?

אני עושה fbw בסגנון של- סקוואט-לחיצה-משיכה
שלוש אימונים שונים בשבוע זתומרת שבכול אימון יש לחיצות ומשיכות שונות. דדליפט זה נחשב משיכה?
הכוונה שלי שזה תלוי בהרכב התוכנית, בהתקדמות של התוכנית וברמה האישית שלך, כל תוכנית היא שונה.
ודדליפט זה משיכה, למרות שקצת קשה להשוות אותו לתרגיל גב רגיל

כמו שאמרו גובה זה ממש לא תירוץ.
ת׳ור מושך 460~ שהוא מעל 2 מטר. מהרצפה. בלי הגבהה.

אני חושב שאולי יש מקום להשתמש בהגבהה בהתחלה אבל המטרה צריכה להיות לאט לאט להוריד את ההגבהה ולהרים מהרצפה בסופו של דבר.

כמו שאמרו גובה זה ממש לא תירוץ.
ת׳ור מושך 460~ שהוא מעל 2 מטר. מהרצפה. בלי הגבהה.

אני חושב שאולי יש מקום להשתמש בהגבהה בהתחלה אבל המטרה צריכה להיות לאט לאט להוריד את ההגבהה ולהרים מהרצפה בסופו של דבר.
מה הבעיה לעבוד קבוע עם הגבהה? אם זה נוח מה הבעיה עם זה? זה כמו להגיד שעדיף לא לעשות סומו משום שטווח התנועה קצר משמעותית.

• פותח/ת השרשור
מה הבעיה לעבוד קבוע עם הגבהה? אם זה נוח מה הבעיה עם זה? זה כמו להגיד שעדיף לא לעשות סומו משום שטווח התנועה קצר משמעותית.
אני יכול לעשות דדליפט קלאסי כתרגיל מרכזי במקום הסקוואט?
ואת הסקוואט לחזרות יותר גבוהות אחרי הדדליפט?

ובגלל זה דדליפט קלאסי עדיף על סומו.
לא יודע לגבי זה אבל אני לא רואה סיבה לעשות דדליפט נמוך כל כך. אני לא יודע מה גודל הפלטות אצלו במכון אבל במקרה שלי, אני צריך לרדת לסקוואט כדאי למשוך תמוט כמו בן אדם וזה לא נוח בצורה מוגזמת.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לא יודע לגבי זה אבל אני לא רואה סיבה לעשות דדליפט נמוך כל כך. אני לא יודע מה גודל הפלטות אצלן במכון אבל במקרה שלי, אני צריך לרדת לסקוואט כדאי למשוך תמוט כמו בן אדם וזה לא נוח בצורה מוגזמת.
זה בדיוק מה שקורה לי

@יוסישיטרית

בעיקרון עדיף תמיד לעשות סקוואט לפני הדדליפט גם כדאי להתחמם וגם כי אם תעשה קודם דדליפט כנראה לא ישאר לך כוח לעשות סקוואט עם משקל נורמלי

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית