הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קרע בכתף (slap)

CrazyPenguin

משתמש מתחיל
1
0
נק' מוניטין:
0
1
0
הי:)
לפני כשנה נפצעתי בכתף לאחר בדיקת mri גילו כי יש לי קרע דרג 2.
באפשרותי לעבור ניתוח או להמשיך בטיפולי פיזיותרפיה יש לציין כי יש לי טווח תנועה מלא ולבצע תרגילי חיזוק בלי בעיה.
בנוסף לאחר שנחתי חצי שנה לא הרגשתי שום בעיה וחזרתי להתאמן כרגיל אך לאחר כמה חודשים חזרו הכאבים.
רציתי לשאול מה עדיף עם לבצע את הניתוח או להמשיך בטיפולי פיזיותרפיה ולחזק את הכתף.
ועם יש מישהו שעבר את אותה הבעיה כמוני ואפילו הבריא וחזר להתאמן בלי ניתוח.
(מאוד חשוב לי לחזור להתאמן)
תודה מראש:)

ממליץ להתיעץ עם פיזיו ספורט לגבי טיפול, אם התאמנת תקופה ללא כאבים ייתכן שתוכל להמשיך להתאמן ללא כאבים אם תמשיך לחזק בצורה יזומה את האזור ותשמור על טכניקה וזהירות בביצוע תרגילים, וייתכן וזה לא יעזור והפתרון הוא ניתוח, פיזיו יוכל לעזור לך להבין מה מצבך ומה עדיף אחרי איבחון וכנראה תקופת טיפול מסוימת.

קודם כל שתדע, דרגה 2 היא לא דרגה חמורה יותר מידי ואם יש לך טווח תנועה מלא אז האופציה של הניתוח עומדת בעינה אם תרצה.
שתדע רוב הרופאים לא ממליצים ללכת לניתוח בדרגה 2, זה שמור לקרעים קצת יותר קשים אך שוב בגלל שיש לך טווח מלא לטענתך אז ניתוח עדיין אפשרי.

ההמלצה שלי האישית תהיה ללכת לפיזיותרפיסט במטרה לחזק את שאר שרירי הכתף שיפצו על האזור הכאוב.
מאמין שתוכל לחזור להתאמן עם התאמה מסוימת של האימונים אליך.

אני עברתי את הניתוח אצל ד"ר גבריאל מוזס, חצי שנה שיקום וחזרה מלאה לשגרת אימונים.

קיבלת פה תשובות יפות.
ניתוח אתה תמיד תספיק לעשות , אם עזר פעם אחת אין סיבה שהפיזיו לא יעזור שוב רק הפעם קח את זה למטרות לטווח הארוך.
לך לפיזיו ספורט וחוץ מהטיפולים אין לי שספק שיידע להחזיר אותך למצב הרצוי לטווח האורך בלי לחזור כל חצי שנה .
אצלי בקליניקה יש הרבה מקרים דומים של ספורטאים פעילים שנפצעו וקיבלו המלצות לניתוח , וחזרו לפעילות משיקום או הכנה לפני ניתוח .
גם המחקר היום תומך בעניין ,אבל כמובן כל מקרה לגופו. לא יכול לענות באופן חד משמעי בלי בדיקה והערכה אישית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית