הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר האם תאי השומן בגופנו זהים?

• פותח/ת השרשור Ohad
  • פורסם בתאריך

Ohad

משתמש משקיע
3,289
859
נק' מוניטין:
2,714
3,289
859
בבית 😃
שאלה שמסקרנת אותי היא האם תאי השומן שנמצאים ברגל לדוגמה, זהים לתאי השומן שנמצאים בשאר המקומות בגוף?
אם כן, למה אצל חלקנו הרגליים יהיו חטובות מאשר הבטן .(בעיקר אצל גברים).
האם זה נובע משוני בתאי השומן? האם בשוני במספר תאי השומן המרוכזים במקום מסוים ?
אשמח לקצת מידע בנושא.

@White Walker @Mike

אם אני לא טועה פיזור השומן בגוף זה ברובו גנטיקה. ולכן יש שוני בין אנשים. אבל כמובן נגיד גברים בעיקר משמינים בבטן. נשים יותר ברגליים, שזה גם גנטיקה.

אבל בטח למשה יהיה הסבר יותר טוב

צר לי לבאס אותך אבל אין דבר כזה תאי שומן :(

צר לי לבאס אותך אבל אין דבר כזה תאי שומן 😭
a6b18bd40ee736128e1a32a25fa3933e.jpg

אז איך אתה קורא לזה?

תאי שומן מתחלקים ל-3 סוגים שונים: תא שומן לבן, תא שומן חום ותא שומן בז' (בין חום ללבן). תאי שומן חומים כמעט ולא קיימים אצל בני אדם מבוגרים ועוברים להיות תאי בז' או לבנים ככל שאנחנו מתבגרים מאז שאנחנו תינוקות עד גיל הבגרות (18+).

לרוב נמצא תאים חומים באזור הצוואר כי תאי שומן חומים אחראים בין היתר לשמירה על חום הגוף ואצל תינוקות זה כנראה יותר משמעותי/מסיבי ממבוגרים שמפתחים מסת שריר משמעותית שמחליפה מבחינה תרמית את תאי השומן החומים. לתאי שומן יש גם קולטנים (רצפטורים) ביחסים שונים, אלפא או בטא (מסוג 2). הסבירות אומרת שככל שיש יותר רצפטורי אלפא סוג 2 על תא שומן מסויים כך השומן יותר "עיקש".

שאלה שמסקרנת אותי היא האם תאי השומן שנמצאים ברגל לדוגמה, זהים לתאי השומן שנמצאים בשאר המקומות בגוף?
אם כן, למה אצל חלקנו הרגליים יהיו חטובות מאשר הבטן .(בעיקר אצל גברים).
האם זה נובע משוני בתאי השומן? האם בשוני במספר תאי השומן המרוכזים במקום מסוים ?
אשמח לקצת מידע בנושא.

@White Walker @Mike
יש הרצאה על זה בצאנל של starting strength אחד מהסרונים האחרונים שעלו שם זה על תאי שומן בגוף האדם

Back
למעלה תחתית