הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פציעה במקרבים/ המסטרינג

LifterS

משתמש פעיל
632
147
נק' מוניטין:
457
632
147
שלום חברים,

לאחרונה התחילו לי כאבים באיזור ההמסטרינג ובאיזור המקרבים, הכאבים באים והולכים אבל הם מורגשים ממש בחוזקה יום אחרי סקוואט (אפילו ללא משקל)
לדוגמא אתמול התחלתי פרוטוקול פציעות עשיתי סקוואט עם מוט ריק ל 25 חזרות כפול 3 פעמים והכל הרגיש מעולה! היום בבוקר התעוררתי עם כאבים חזקים מאוד לכל אורך היריך הפנימית ( בשתי הרגליים).

רציתי לדעת מה לדעתכם אפשר לעשות כדי להיפתר מהכאבים? אגב אני משלב קרח ומשחות כמה פעמים ביום (תראומיל, בן גאי, וולטרן)
תודה מראש

@Michael Pichenuk
@MikeRozner אשמח לשמוע מה דעתכם.

נערך לאחרונה:
הייתה לי פציעה בהאמסטרינג במשך חצי שנה ועד שפשוט לא נתתי מנוחה למשך שבועיים שלוש לאיזור הוא לא הראה שום סימן של שיפור. מציע לך להפסיק כרגע עבודה לפלג גוף תחתון ולתת לזה מנוחה.

• פותח/ת השרשור
להפסיק כרגע עבודה לפלג גוף תחתון
נשמע מבאס ברמות... במידה ובאמת לא תיהיה ברירה זה מה שאעשה אבל פשוט הבנתי שעדיף תמיד להזרים דם ולא לנוח לגמרי.

חוץ מזה שאני מתכונן לבר אור בקרוב אז בכלל אני בבעיה

נשמע מבאס ברמות... במידה ובאמת לא תיהיה ברירה זה מה שאעשה אבל פשוט הבנתי שעדיף תמיד להזרים דם ולא לנוח לגמרי.

חוץ מזה שאני מתכונן לבר אור בקרוב אז בכלל אני בבעיה
מבין אותך לגמרי, אבל אם הייתי נותן מנוחה ישר אז הייתי מחלים הרבה לפני. אני לא הרגשתי שום כאב בסקוואט עצמו אבל כנראה ששה נתן גירוי לאיזור שמנע ממנו להחלים.

היי נשמע כמו עניין של טכניקה.
במקרה וזה אכן דו"צ ומופיע יום אחרי.
לא רואה שום הגיון בלהפסיק את הפעילות ולא מבין על סמך מה זה מבוסס @Grizzly Bear כמו גם למשוך פציעה חצי שנה . יש לי לא מעט שחקנים שחוזרים למשחק מלא אחרי חודש חודש וחצי .

רצוי שמישהו יעשה הסתכלות על הטכניקה קודם כל לפני שמתחילים בהפחדות והספקולציות.
אם תהיה החמרה אז שווה בהחלט בדיקה אבל בו תתחיל בשינוי טכניקה , שינוי תרגיל , הורדת משקלים ואז תעדכן

• פותח/ת השרשור
היי נשמע כמו עניין של טכניקה.
במקרה וזה אכן דו"צ ומופיע יום אחרי.
לא רואה שום הגיון בלהפסיק את הפעילות ולא מבין על סמך מה זה מבוסס @Grizzly Bear כמו גם למשוך פציעה חצי שנה . יש לי לא מעט שחקנים שחוזרים למשחק מלא אחרי חודש חודש וחצי .

רצוי שמישהו יעשה הסתכלות על הטכניקה קודם כל לפני שמתחילים בהפחדות והספקולציות.
אם תהיה החמרה אז שווה בהחלט בדיקה אבל בו תתחיל בשינוי טכניקה , שינוי תרגיל , הורדת משקלים ואז תעדכן
היי,

הטכניקה בסדר גמור (לא מושלמת אבל לא ברמה כזאת שתגרום לפציעה) כמה ממנהלי הפורום בדקו אותה בסרטונים ואפילו הייתי אצל מאמן מהפורום באימון אישי על מנת לשפר את הטכניקה.
מה שכן אני מאמין שזה עניין של ניהול עומסים ( פעמיים סקוואט כבד בשבוע ופעם דדליפט כבד בשבוע פלוס 2 ריצות שבועייות) הכל היה בסדר עד שהתחלתי לשלב את הריצות.
שוב אני לא מוסמך אבל זאת רק השערה שלי.. מה שכן הכאבים כבר חודש בערך באים והולכים אבל אחרי שאני מבצע סקוואט או דדליפט זה ממש מחמיר
אפילו ללא משקל.

עריכה*

מיקום הכאב התחיל בהמסטרינג ברגל שמאל ואחרי כמה ימים של רגיעה זה עבר ממש ליריך הפנימית בשני הרגליים( מהצד של הברך עד איזור המפשעה.

אז כמו שאמרתי העניין שווה בדיקה , לך לפיזיו ספורט שיבדוק אותך גם בריצה גם בתנועה וגם תחת עומסים ואז תגיעו לאבחנה ראויה.
זה מה שאני הייתי עושה במקרים של מטופל עם בעיה דומה.

• פותח/ת השרשור
אז כמו שאמרתי העניין שווה בדיקה , לך לפיזיו ספורט שיבדוק אותך גם בריצה גם בתנועה וגם תחת עומסים ואז תגיעו לאבחנה ראויה.
זה מה שאני הייתי עושה במקרים של מטופל עם בעיה דומה.
הלוואי וזה היה כזה פשוט, אני גר באילת והיחיד באילת שמתעסק עם ספורטאים הוא בינוני בכל הקשור לחדר כושר.

הממ , וואו , יש סיכוי שאני הולך ללוות כמה תחרויות באילת.
מקווה שיעבור עד אז כמובן .
אבל אם לא , אארגן מטופלים ואעשה יום טיפולים באילת.
בכל מקרה ממליץ לך לנסות להחליף תרגיל. לנסות תרגילים א-סימטריים נגיד לאנגים . ואז תראה איך אתה מרגיש

• פותח/ת השרשור
הממ , וואו , יש סיכוי שאני הולך ללוות כמה תחרויות באילת.
מקווה שיעבור עד אז כמובן .
אבל אם לא , אארגן מטופלים ואעשה יום טיפולים באילת.
בכל מקרה ממליץ לך לנסות להחליף תרגיל. לנסות תרגילים א-סימטריים נגיד לאנגים . ואז תראה איך אתה מרגיש
אנסה, בכל מקרה כבר דיברנו בפייסבוק בעבר על האפשרות שתגיע לאילת חח אם אתה פה אשמח להיפגש (בהנחה באמת שלא יעבור )

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית