הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קרע בחזה מתחיל להציק

• פותח/ת השרשור yoska
  • פורסם בתאריך

yoska

משתמש מתחיל
160
8
נק' מוניטין:
-28
160
8
שלום, לפני כנשתיים במהלך PR בבנץ' נוצר לי קרע יחסית קל מאוד בחזה עליון החיבור עם הכתף.
השבית אותי לבערך חודשיים אבל חזרתי כמו חדש.
התאנתי לאחר מכן כשנה ואז עשיתי שנה הפסקה כמעט מוחלטת מאימונים וחזרתי לפני חודש וקצת, מעלה משקלים מהר מאוד, למען האמת בבנץ' הגעתי בחודש ל120% ממה שהגעתי ב4 שנות אימונים אחרי ההפסקה שלקחתי.
השינוי העיקרי שעשיתי הוא התמקדות בכוח בתרגילים המורכבים, עובד בבנץ' עד לסינגל פעם בשבוע ומשלב סטים של 2-3RM בניגוד למינימום 8RM לפני מה שהביא לי תוצאות יפות במסת שריר אבל כוח נשאר סטטי.
הבעיה שאחרי האימונים האחרונים אני מרגיש את אותו חלק בחזה מתחיל להציק, ורגישות באזור. כאילו מתחיה קלה באותו החלק שעוברת אחרי שניים - ארבעה ימים.

איך אני אמור להתייחס למצב הזה מבחינת אימונים כדי לא לעבור פציעה דומה שיכול להיות שתשבית אותי להרבה זמן?
תודה

מה שהייתי ממליץ כדי להמנע מזה שוב:

- לא לדלג על חימום
- לשתות הרבה נוזלים במהלך האימון
- לא להתעלם מכאבים שלא עוברים, ללכת לאיש מקצוע אם צריך (לא דומס)
- לא לנסות משקלים לא הגיוניים
- להקפיד על דילואד, שינה, התאוששות וכו׳

הועבר לפורום פציעות.

• פותח/ת השרשור
לפני שאוכל להתייחס לנושא אשמח לדעת איך אובחן הקרע ומה היו ההשלכות שלו?

לא אובחן בדימות כלשהיא אם לזה אתה מתכוון.
הרגשתי את זה "נקרע", שתף דם באזור.

חודשיים בחוץ ולאחר מכן כחודשיים חזרה עד למשקלים מלאים

במקרה כזה שחזרת באופן מלא לפעילות ולמשקלים. אתה פשוט צריך לנטר משקלים ועומסים של התוכנית.
אם אתה חווה כאב מציק אז אפשר גם לנסות להחליף את התרגיל, רוחב אחיזה, זווית יישום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית