הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון האם ערכים זה באמת כל מה שחשוב?

amit13579

משתמש פעיל
372
12
נק' מוניטין:
5
372
12
אני רואה פה לא מעט שאנשים אומרים שמה שחשוב זה הערכים וזהו, ותהיתי, זה באמת כל מה שחשוב? בלי קשר לבריאות.
אם לדוגמא אני במסה ואוכל את רוב הפחמימות שלי מפחמימה מורכבת, זה יתן לי את אותה התוצאה אם אני אוכל אותה כמות פחמימה מפחמימה פשוטה?
או האם באמת פחמימה מורכבת תעלה אותי בצורה יותר "נקייה"?
אם אני אוכל שיבולת שועל או לחם ואקבל משניהם את אותה כמות פחמימה, זה ייתן את אותו אפקט מבחינת גוף? או שהלחם יצבר כשומן והשיבולת שועל פחות? בקיצור אני אשמח אם מישהו יעשה לי סדר.

אם החלוקה בין חלבון, שומן, פחמימות הגיונית.
ההבדלים בין המאכלים זניחים, בנושא השומן כדאי להקפיד יותר על שומן איכותי

יש חשיבות לויטמינים בתהליך הפקת אנרגיה מהמזון, אבל כל עוד אתה לא חי על מוצרים מתועשים חסרי ויטמינים ומינרלים
כנראה שההבדל יהיה זניח, כמו שאמר חנן..
בלחם לא מלא כנראה שחסר ויטמינים אז לא הייתי משווה אותו לכל פחמימה לא מעובדת אחרת, במיוחד לא לשיבולת שועל..
לגבי פחמימות פשוטות או מורכבות זה יותר עניין של בריאות. אפשר לקבל סכרת מצריכה מרובה בחד סוכר.
ואם מדובר על פחמימה פשוטה מלאכותית, אז היא לא באה גם עם ויטמינים ומינרלים..
אני לא יודע להגיד עד כמה זה משנה אבל כן יש הבדל בהוצאה האנרגטית של מערכת העיכול בין מזון קל לעיכול למזון מורכב ועשיר .
תחשוב שבמקום לשתות אבקת חלבון, באותה כמות גדולה של חלבון לאכול בשר במקום, תחושת העיפות שתגיע אחרי ארוחה כזאת כן מרמזת שהשקעת הרבה אנרגיה בלפרק אותה, לעומת אבקת החלבון.

נערך לאחרונה:
יש חשיבות להכל גם מאקרו גם מיקרו
השאלה באיזו מידה ובאיזה בקשר
פחמימה מסוג מסויים לא תעלה אותך "נקי" או "מלוכלך", אלא העודף הקלורי במעלה הראשונה

אם אתה צעיר, בריא, ובתחילת דרכך באימונים, המאקרו הם העיקר והדרך להגיע אליהם פחות קריטית. ככל שאתה מתרחק משלושת הנקודות האלה, החשיבות של ה''נקיות'' של התזונה הולכת וגדלה, וצריך לכוון לאיכות גבוהה יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית