הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טלי חרותי סובר על גל אדטו

מצב
השרשור נעול
לא ניכנסת לכיס של אדטו..
אבל יכולה להעיד בשבועה ש אירגון תחרות כגון זו שתתקיים בנובמבר באשדוד היא מינוס בבנק למארגנים. אם כבר יש חסויות זה לפרסים לזוכים (תוספים וכו). תירצו תאמינו, לא תירצו לא תאמינו

לא ניכנסת לכיס של אדטו..
אבל יכולה להעיד בשבועה ש אירגון תחרות כגון זו שתתקיים בנובמבר באשדוד היא מינוס בבנק למארגנים. אם כבר יש חסויות זה לפרסים לזוכים (תוספים וכו). תירצו תאמינו, לא תירצו לא תאמינו
כמות המשתתפים קטנה מדי בשביל שזה יהיה רווחי וזאת רק סיבה אחת או לאחד כוחות לתחרויות גדולות או לעבור לתחרויות צנועות יותר בתוך מכוני הכושר בלי העלויות של הובלת הציוד, שכירת מקום וכד'

כמות המשתתפים קטנה מדי בשביל שזה יהיה רווחי וזאת רק סיבה אחת או לאחד כוחות לתחרויות גדולות או לעבור לתחרויות צנועות יותר בתוך מכוני הכושר בלי העלויות של הובלת הציוד, שכירת מקום וכד'

דווקא פרסום התחרות כמשהו בומבסטי יכול להשתלם במקרה והתחרות היא לא מקור ההכנסה היחיד. למשל אם יש מכון כושר מטעם המארגן שמרוויח מהחשיפה ומהפרסום או לחילופין עסק של תוספי תזונה.

זה מודל עסקי לא רע בכלל שיכול לעבוד ואני חושב שזה גם מה שקורה בפועל בארץ (למשל אדטו ומכון וולקן וכו').

על פניו זה לא דבר רע בהכרח והוא כורח המציאות.

נערך לאחרונה:
[QUOTE="dr. turtle, post: .

זה מודל עסקי לא רע בכלל שיכול לעבוד ואני חושב שזה גם מה שקורה בפועל בארץ (למשל אדטו ומכון וולקן וכו').

על פניו זה לא דבר רע בהכרח והוא כורח המציאות.[/QUOTE]

כמי שנתנה ונותנת חסויות לתחרויות בילדינו וליפטינג חוץ מטפיחה לאגו ואיזכור השם זה לא מביא פרנסה. בתחרויות האלו המשתתפים פזורים בכל הארץ והסיכוי שלמישהו יש אפשרות להתאמן או להמליץ לבן דודו להתאמן אצלי היא קלושה ולעולם תהיה לא ריווחית יחסית לכסף שהושקע בחסות. חדר כושר זו לא חנות מוצרי טבע שמבקרים בה פעם בכמה זמן ובשביל זה יסעו רחוק, זה מקום שאתה מבקר גו כמה פעמים בשבוע ולכן זה מופרך.

נערך לאחרונה:
גם אם מהתחרויות עצמן אין רווח, אין ספק שיש רווח עקיף. יוקרה, פרסום, "מכוני בית" וכו'.

אף אחד לא עושה שום דבר בהתנדבות, ואף אחד לא מקדם שום דבר רק לשם הקידום.

גם אם מהתחרויות עצמן אין רווח, אין ספק שיש רווח עקיף. יוקרה, פרסום, "מכוני בית" וכו'.

רווח זה לא דבר רע, כל עוד שומרים על שקיפות ולא מספרים סיפורי מעשיות על "התנדבות", "גמילות חסדים", "אלטרואיזם" וכו'. הבעיה היא שהשטויות האלה היו נרשמות פה פעם אחר פעם ואנשים היו קונים את זה.

תתפלא... אני מאמנת ליפטריות שעות רבות בשבוע ללא תשלום. כי חשוב לי ליצור דור המשך. ברור שאם יצליח לי עם מישהי מהן תתלווה לזה יוקרה, אבל בינתיים צוברת עשרים שעות שבועיות של עבודת חינם. אני גם נותנת כניסה ללא תשלום לחיילים שוטרים כבאים למכון שלי שישי ושבת. ולקרביים ברגילה...נותנת חסות כי , שוב, נחמד אכן לראות את הבאנר שלך מצטלם יפה על הבמה, אבל כסף אין. כמו שכתבתי קודם, לא רוצה אל תאמין.

נערך לאחרונה:
בעזהי"ת

עם כל הכבוד , הכינוי שנטלת לעצמך לא יהפוך אותך לצדיק. לא לך הזכות המוסרית להחליט למי יש זכות מוסרית.

הצרה היא, שאני לא זה שמחליט. הצבעתי שמי שתלויה בצווארו כזו קופה של שרצים ומשוא פנים - וכאשר מפורט באריכות הן בדיון הזה והן באלה שקדמו לו, אינו יכול לתת ביקורת מוסרית על אדטו מבלי להצטייר כבדיחה גרועה. את רוצה להמשיך במסע הסטנדאפ? אכן זכותך.

בניגוד ל״צד השני״ שעליו נימנה כנראה הצדיק, שרק מעביר ביקורת בונה תוך מחמאות ל״צד״ שאני לכאורה מייצגת?

הגיון של אוהדי כדורגל. אין דעה אובייקטיבית. או שאתה מהצד שלנו, או מהצד שלהם. ואפעס קצת בעיה: הדמות שלי מספיק מוכרת, הן בחוסר המעורבות שלי עם שום פוליטיקה ארגונית, והן בזאת שמעולם לא חסכתי שבט ביקורת מה-IPC, כך שאינך מעלה כאן על דל לשונך אלא חוסר יכולת להתמודד עם המציאות.

אה. אנא תפסיקי להתהדר באני ואני ואני ואני. יש עוד כמה שעושים כאן בארץ חיל בתחום הרמות הכוח.

group1.jpg
group4.jpg
אני לא חושב שהרווחים מהתחרויות זה משהו שצריך לעניין אותנו בתור משתתפים / צופים / אנשים שמתעניינים בספורט.

גם למי שלא בונה על רווחים, יש אינטרס מאוד ברור לקדם את התחרות שלו, להעלות את כמות המשתתפים וכו׳.

אני חושב שמה שצריך להסתכל זה על רמת ההשקעה והשיפור מתחרות לתחרות - ציוד, ציוד חימום, איזור חימום, תפאורה (באנרים, חוצצים וכו׳, סטריליות של הבמה). ברגע שאין שיפור (ויש מקום לשיפור אני בטוח) מתחרות לתחרות, רצוי מאוד לבקר ולהעלות שאלות למה דורכים במקום. ב10 שנים שהספורט קיים במתכונת הנוכחית שלו, תחרויות מקומיות / ארציות עברו ממוסכים ומרתפים לאולמי כנסים ותיאטרון. אין סיבה לדרוך במקום.

אחד הגורמים המגבילים בארץ, שניתן בהחלט לשינוי בתנאי שטח הנוכחיים - זה העובדה שהתחרויות מתקיימות באולם ספורט. זה אולי די נפוץ אבל בהחלט פוגם קשות בתחרות ובחוויה בתור צופה.
האולם גדול מדי לכמות צופים שבאים, גדול מדי לבמת תחרות, מרחק מהבמה לצופים גדול מדי, הרעש נבלע ומהדהד, גם אם יבואו 100 צופים האווירה תרגיש מתה בגלל הגודל. לרוב קשה למארגן לגרום לאולם ספורט להראות סטרילי ונעים לעין ותמיד יבצבצו סלים ברקע, פרסומות של מפעל הפיס וכו׳.

מה הפתרון? תחרויות מכון. צפיתי והשתתפתי בעשרות תחרויות שהתקיימו במכון. כולל תחרויות ברמה מאוד גבוהה ותחרויות עם 180 משתתפים. נכון להיום בכמות משתתפים שיש בתחרויות בארץ - לא צריך מכון מאוד גדול כדי להרים תחרות. צריך מכון שבנוי ותוכנן עם חשיבה מקדימה.

כיום אני מנוי במכון קטנטן (פחות מ200 מ״ר) שהבעלים תכנן מ0 במטרה להרים תחרויות באופן קבוע (סביב 6 בשנה). באופן קבוע יש 3 במות עם קומבו ראק, 3 במות דדליפט (מה שיהיה איזור חימום) ובמה מרכזית במרכז המכון. הוא קנה ציוד שניתן להזיז ביום התחרות וההסבה של המכון ליום התחרות כוללת:
-חוצץ מאחורי הבמה המרכזית
-הזזה של 2-3 פריטים ממרכז המכון
-מיקום טלויזיה להצגת קובץ האקסל לספוטרים / צופים
-מיקום שולחן תחרות
-מיקום כסאות

כל הסיפור לוקח שעתיים שלוש ותמיד החבר׳ה מהמכון עוזרים. בלי שום הוצאה על מובילים וכו׳. לרוב חברי המכון מתנדבים לעזור או במקרה הטוב מקבלים תשלום סמלי / אוכל / קפה / שתיה. ככה מקבלים עלות תחרות מאוד נמוכה, לא צריך לגבות 350 ש״ח שערורייתיים ממתחרים. לא צריך לשים סכום גבוה מראש בלי לדעת כמה הכנסה תהיה ולא צריך לקחת שבוע חופש מהעבודה.

מצ״ב תמונות רנדומליות כדי להבין את גודל המכון שאפשר להרים בו תחרות יפה.

זכורות לי לפחות שתי תחרויות בשנים האחרונות שנערכו באולמות מופעים וכך תהיה גם התחרות הקרובה באשדוד. ידוע לך היטב כמה מעוצבות התחרויות שעורך gpc/wpc בארץ(כל תחרות בארבע השנים האחרונות), כמה סטרילי ומעוצב וחגיגי איזור הבמה, כמה מושקע איזור החימום. יש תשומת לב לפרטים עיצוביים ולציוד ואני אישית אוהבת להרגיש שתחרות היא אירוע מיוחד וחגיגי, ולא עוד אימון לשיא אישי במכון.
אחת הסיבות שהתחרויות של אדטו פופולריות היא אוירת השכונה שבהן, ואינני צינית. החבר’ה כאן אוהבים את ההתגודדות, את הטפיחות של כל המשפחה על השכם והצ׳בחות והצרחות ממש עד רגע הנגיעה במוט ואת אוירת על האש . זה חלק מהכיף שמביא לשם ילדים בהמוניהם. יש שם מקום באולם הספורט ל חברים אווירת הפנינג.
נהניתי מאוד מתחרות המכון שנערכה ביולי ב פיטנס לנד אבל גם שם עדיין ניגבו אותם 350 ״שעררוריתים״ שחבר׳ה מוציאים בלי לחשוב יותר מידי כשהם יוצאים לשתות בערב שישי או על אבקת חלבון. אז פעם בחצי שנה על תחרות... זה רק עיניין של סידרי עדיפויות.
תחרות מועדון כפי שהדגמת מהמכון שלך היא אפשרות טובה, אין ספק. אני חושבת שיש מקום הן לתחרויות קטנות , הן לתחרויות ״עממיות״, והן לתחרויות מושקעות בסטייל חו״ל . מיקום התחרות באולמות לא בעייתית. נכון שבמכון תהיה אוירה של יותר קהל, אבל גם חלק מהחגיגיות שבתחרות ניפגמת. יש מקום ממש לכל אחת האופציות
ולא זה מה שיציל תענף, אבל שוב, זו אופציה לעוד תחרות, בנוסף לאליפויות גביע, אליפות ישראל וכו, ובהחלט יקדם את הענף וההיכרות של הקהל הרחב איתו

נערך לאחרונה:
זכורות לי לפחות שתי תחרויות בשנים האחרונות שנערכו באולמות מופעים וכך תהיה גם התחרות הקרובה באשדוד. ידוע לך היטב כמה מעוצבות התחרויות שעורך gpc/wpc בארץ(כל תחרות בארבע השנים האחרונות), כמה סטרילי ומעוצב וחגיגי איזור הבמה, כמה מושקע איזור החימום. יש תשומת לב לפרטים עיצוביים ולציוד ואני אישית אוהבת להרגיש שתחרות היא אירוע מיוחד וחגיגי, ולא עוד אימון לשיא אישי במכון.
אחת הסיבות שהתחרויות של אדטו פופולריות היא אוירת השכונה שבהן, ואינני צינית. החבר’ה כאן אוהבים את ההתגודדות, את הטפיחות של כל המשפחה על השכם והצ׳בחות והצרחות ממש עד רגע הנגיעה במוט ואת אוירת על האש . זה חלק מהכיף שמביא לשם ילדים בהמוניהם. יש שם מקום באולם הספורט ל חברים אווירת הפנינג.
נהניתי מאוד מתחרות המכון שנערכה ביולי ב פיטנס לנד אבל גם שם עדיין ניגבו אותם 350 ״שעררוריתים״ שחבר׳ה מוציאים בלי לחשוב יותר מידי כשהם יוצאים לשתות בערב שישי או על אבקת חלבון. אז פעם בחצי שנה על תחרות... זה רק עיניין של סידרי עדיפויות.
תחרות מועדון כפי שהדגמת מהמכון שלך היא אפשרות טובה, אין ספק. אני חושבת שיש מקום הן לתחרויות קטנות , הן לתחרויות ״עממיות״, והן לתחרויות מושקעות בסטייל חו״ל . מיקום התחרות באולמות לא בעייתית. נכון שבמכון תהיה אוירה של יותר קהל, אבל גם חלק מהחגיגיות שבתחרות ניפגמת. יש מקום ממש לכל אחת האופציות
ולא זה מה שיציל תענף, אבל שוב, זו אופציה לעוד תחרות, בנוסף לאליפויות גביע, אליפות ישראל וכו, ובהחלט יקדם את הענף וההיכרות של הקהל הרחב איתו

אשמח להסבר מדוע תחרות צריכה לעלות 350 שח?

אשמח להסבר מדוע תחרות צריכה לעלות 350 שח?
לא יכולה לדבר בשם מארגנים אבל מנסיון עבר-
גביעים ומדליות
ביטוח
תשלום לספוטרים
הובלה
ניקיון
בחלק מהאיגודים יש תשלום לאיגוד בחול כדי שתחרות תוכר כאליפות לאומית/ בינלאומית

נכון שכסף רב עולה לשכור אולם,וגם הביטוח עולה יותר. במקרה כזה 350 שח למשתתף לא יכסו עלויות. במקרה של חדר כושר זה יכול לדעתי להיות זול יותר לא יודעת מה השיקולים שבגללם גובים גם שם סכומים כאלה לתחרות( שיש אגב ב פיטנסלנד בשבת הקרובה)אבל שוב...בסופו של דבר החלטה להוציא סכום כזה היא אישית ועינין של סידרי עדיפות.

הקונספט הזה התחיל באיגוד החדש של אולג, נראה כמה יתפוס בארץ. על פניו הוא נשמע מעולה. מה שבטוח שאם התחרויות שלו לא היו מתרחשות בשבת (מסיבות תחב"צ) זה היה תופס הרבה יותר

• אהבתי
Reactions: SBD
נכון שיש אנשים שלא היו רוצים להפסיד יום עבודה כדי לבוא ולהתחרות, מצד שני יש שומרי שבת שאין באפשרותם לבוא ולהתחרות בשבת אז זה יפה שיש תחרויות בחמישי כדי להתחשב בהם

• אהבתי
Reactions: SBD
אני לא נכנס לאף אחד לכיס אבל עדיין חבל לי שתחרות עולה כמו יום עבודה מוצלח בארץ.

סתם לפרופורציה (בלי לנסות לזרוע מלח)-
תחרות מתחילים ללא איגוד עולה כאן 30-50 דולר
תחרות איגוד עולה 50-65 דולר
תחרות ארצית עולה 100-125 דולר

אין לי הסבר איך בארץ עולה יותר, תחרויות ארציות כאן נערכות במלון / אולם כנסים, כל הצוות שופטים ספוטרים מקבלים תשלום, כל הציוד תחרותי (3 חימום פלוס במה הכל פיקס) ועדיין יותר זול מהארץ שלפעמים האולם בחינם מהעירייה, צוות לפעמים בהתנדבות, ציוד לא באותה רמה (תלוי באיגוד), השכר השעתי פחות מחצי וכו׳. לפני שמישהו יגיד שבאוסטרליה יש יותר מתחרים - כן, אבל לא לוקחים מעל 60 מתחרים ליום, שזה שווה ערך לארץ.

אסכים לחלוטין שהתחרויות של ולרי נראות מעולה, אבל כמו שציינתי עולה הרבה כסף / הרבה עבודה לגרום לאולם ספורט להראות ככה.

אם היציעים מלאים יחסית, אז זה מעולה. אבל לרוב הם ריקים וזה פוגע. עדיף 100 מקומות ישיבה עם 200 צופים מאשר 1000 מקומות ישיבה עם 200 צופים.

לגבי שבת - חובה לעשות בסופש. גם ככה קשה להביא צופים בארץ, מי יבוא לצפות באמצע שבוע עבודה? עם כל הכבוד לדת, שום מקום בעולם לא עושים תחרות באמצע שבוע אלא אם זה תחרות של 3+ ימים שאין מנוס.

תוספת:
GPC אוסטרליה משלם לאיגוד העולמי פחות מ100 יורו לשנה, ככה שקשה להגיד שזו סיבה לעלויות התחרויות.
הביטוח כאן נעשה בצורה שנתית ומכסה את כל המתחרים והצוות. לא יודע איך זה עובד בארץ אבל תמיד אפשר לשפר.

נערך לאחרונה:
נכון שיש אנשים שלא היו רוצים להפסיד יום עבודה כדי לבוא ולהתחרות, מצד שני יש שומרי שבת שאין באפשרותם לבוא ולהתחרות בשבת אז זה יפה שיש תחרויות בחמישי כדי להתחשב בהם
יש את אלה ויש את אלה, אני הגבתי בעיקר ל"לא ברור לי למה" של מארס.

בעזהי"ת

לגבי שבת - חובה לעשות בסופש. גם ככה קשה להביא צופים בארץ, מי יבוא לצפות באמצע שבוע עבודה? עם כל הכבוד לדת, שום מקום בעולם לא עושים תחרות באמצע שבוע אלא אם זה תחרות של 3+ ימים שאין מנוס.

זה לא הדת. זה הדתיים. הפאוורליפטינג, ובאופן ותיק יותר: פיתוח הגוף, תופסים פופולריות רבה בתוך הקהילה החרדית. אני לא אגזים באמירה שעוד לא הרבה זמן תבשיל היכולת לארגן אליפות פתוחה למגזר החרדי - במספרי משתתפים שיעלו על התחרויות הקיימות. נכון שיהיו כל מיני משמרות צניעות שיזעקו חמס, אבל זו כבר הצרה שלהם.

כך גם בנוגע לצופים. אין לי אלא להזכיר את אצטדיון טדי הירושלמי הסמוך למקום מגורי, כמו כן את הארנה לכדורסל. זה הראשון ולא במהלך יום השבת היהודי, גורם לחסימות כבישים מעצבנות בעקבות אלפי רכבים שמחפשים מקומות חניה מאולתרים בכל השכונות הסמוכות, והד ה-15,000 צופים מהדהד הרחק הרחק. כך גם, אמנם במספר קטן יותר, במשחקי הפועל ירושלים כדורסל, הנערכים בכלל באמצע השבוע.

הכל עניין של היצע וביקוש. וכשיש לך במדינה כמליון אזרחים המשתייכים לקהילה החרדית-דתית, ועוד כמספר הזה שומרים שבת - נמצא ביקוש משמעותי לפעילויות ספורטיביות שאינן בשישבת.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית