הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ יכול להיות שהBMR שלי שונה לגמרי ממה שיוצא במחשבון?

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
אני כרגע בחיטוב בן 18 גובה 1.63 שוקל 62 עכשיו לפי המחשבון BMR אני שורף 1613 קלוריות ולפי RMR זה כבר יוצא בסביבות ה2000 (מתאמן FBW במכון 3 פעמים בשבוע)
עכשיו בזמן האחרון אני אוכל את התפריט הזה (לא אוכל עוד שטויות חוץ מזה ושוקל הכל במשקל)
200 גרם פסטה\אורז
300 גרם חזה עוף
חביתה מ2 ביצים
חצי גביע קוטג' 9%
כל זה יוצא 1042 קלוריות עכשיו בוא נוסיף הכי גרוע עוד איזה 150 קלוריות אם משהו לא מדויק עדיין יצא 1200 שזה הרבה פחות מכמה שאני צריך אבל בכל זאת אני נשאר תקוע כבר איזה חודשיים על אותו משקל..
עכשיו בכמה ימים האחרונים מחוסר ברירה אכלתי תפריט כזה
350 גרם שניצל
150 גרם לחמניה מקמח מלא
80 גרם חומוס
60 גרם קטשופ
חביתה מ2 ביצים
חצי גביע קוטג' 9%
כל זה יוצא 1800~ קלוריות שזה בעצם אמור להיות על בערך ניטרלי אבל משום מה כשנשקלתי ראיתי שאני פתאום עולה מלא,ביום אחד עליתי 800 גרם ולא שתיתי יותר נוזלים או משהו מהרגיל ובגללי אני עליתי איזה קילו וחצי ב3 ימים
אז השאלה שלי זה,איך זה הגיוני? יכול להיות שהגוף שלי ממש לא מתאים למחשבון BMR שבאינטרנט ושבפועל אני שורף הרבה הרבה פחות קלוריות?

נערך לאחרונה:
זה יכול להיות. אני מציע שתחליף למשך שבוע את כמות הקלוריות של האורז הפרוסות לחם ותראה אם יש שינוי.
כלומר אם אתה אוכל לדעתך 400 קלוריות אורז תחליף ב 6 פרוסות לחם שהערך שלהם יותר מוגדר מאורז.

• פותח/ת השרשור
זה יכול להיות. אני מציע שתחליף למשך שבוע את כמות הקלוריות של האורז הפרוסות לחם ותראה אם יש שינוי.
כלומר אם אתה אוכל לדעתך 400 קלוריות אורז תחליף ב 6 פרוסות לחם שהערך שלהם יותר מוגדר מאורז.
סבבה אני אנסה רק למה בדיוק? יכול להיות שהאורז עצמו משמין או משהו? כי אני גם אוכל פסטה או תפוא לא רק אורז
וגם בכלל איך זה הגיוני שאני שורף כזה הרבה מתחת לbmr? הייתי מבין מאה מאתיים קלוריות פחות אבל 600?!

200 גרם אורז או פסטה זה משהו שקשה להגדיר בגלל המים בבישול.
לפרוסת לחם יש ערך יותר קבוע.

אבל גם יכול להיות שה bmr שלך נמוך מאוד.
אפשר לבדוק את זה אבל זאת בדיקה יקרה.

תבדוק שבוע עם לחם ותעדכן. מציע לרשום במדויק כל מה שאתה אוכל במהלך היום

• פותח/ת השרשור
200 גרם אורז או פסטה זה משהו שקשה להגדיר בגלל המים בבישול.
לפרוסת לחם יש ערך יותר קבוע.

אבל גם יכול להיות שה bmr שלך נמוך מאוד.
אפשר לבדוק את זה אבל זאת בדיקה יקרה.

תבדוק שבוע עם לחם ותעדכן. מציע לרשום במדויק כל מה שאתה אוכל במהלך היום
אני ממש בבלבול בנוגע לBMR שלי ובאמת נראלי שהגוף שלי דפוק ובקושי שורף קלוריות
1.אני מפחד כשכאני אעשה בעתיד מסה ואני אחשוב שהRMR שלי זה 1800 ואני אוכל 2300 קלוריות שבפועל הRMR שלי זה איזה 1400 ויצא שאני אוכל הרבה יותר מידי מעל מה שאני צריך ואני אשמין הרבה..
2.מה שכן אני כן מרגיש שבע ובכלל לא מרגיש כאילו אני "מרעיב" את עצמי אלא אפילו מכריח את עצמי לאכול למרות שכן אמורים "להרעיב" את עצמך בתקופת חיטוב ולכן החשש שלי כן נוטה לזה שבאמת הגוף שלי דפוק ושורף 500 קלוריות מתחת למה שהוא אמור לשרוף. זה הגיוני אבל שאני כזה שבע אם אני אוכל הרבה פחות ממה שאני צריך?

תשקל מחר בבוקר אחרי שירותים.
תרשום במשך שבוע כל דבר שאתה אוכל שותה עד השקילה הבאה ותבוא עם הנתונים.
חבל להתעסק בניחושים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית