הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התקפי אכילה דיאטה ומה שביניהם

Naor Cohen

משתמש מתחיל
10
0
נק' מוניטין:
0
10
0
שוב שלום. זה הולך להיות קצת מסובך וארוך אז תתכוננו.
לפני זמן מה פתחתי כאן אשכול שמסביר את הבעיה שלי (קישור למי שמעוניין- ייעוץ - נמצא במאזן שלילי אך כבר לא יורד במשקל, למה? )
בכללי הבעיה היא כזו- הורדתי כ11 קילו במשך 8 חודשים, ובחודשיים האחרונים הירידה במשקל הופסקה לחלוטין.

עכשיו מה.. אחרי שהסתכלתי לאחור על החודשיים האחרונים , הבנתי שהרשיתי לעצמי לנשנש יותר מידי בין הארוחות (פה חתיכת לחם, שם קוביית שוקולד, פה ביס שם ביס.. )
אבל- הסיבה שהרשיתי לעצמי זה כי התחלתי לעבוד במלצרות, ששם אני שורף כ200 עד 500 קלוריות ביום, אז חשבתי לעצמי שאם אנשנש זה לא ישנה דבר כי במילא אני שורף הרבה אנרגיה. (ורק מציין שאני לא אוכל את האוכל שמכינים שם , בכלל לא. )

-תכף מגיעים לפואנטה-

אחרי שראיתי שאני לא יורד במשקל החלטתי לקנות משקל מטבח, לשקול כל גרם וגרם שאני אוכל ומכניס לפה. זה עזר להכניס אותי לפרופורציות (כי אז ראיתי כמה באמת קלוריות יש באותה חתיכת שוקולד שהרשיתי לעצמי. )

אבל, התעסוקה התמידית הזו באוכל היא לא בדיוק הועילה. למה? כי בגלל שאני מתעסק כלכך באוכל, ושוקל כל דבר שאני אוכל, ומחשב כמה קלוריות יש בכל דבר, שאפילו לפני ארוחה משפחתית אני לוקח אוכל ושוקל אותו. מה שגורם לי להרגיש שאני מוגבל בכל הקשור לאוכל.

וזו לא הבעיה היחידה- בגלל שאני מתעסק כלכך הרבה באוכל, תוקפים אותי הרבה יותר התקפי אכילה. נכון להיום כל יומיים-שלושה, כשבעבר זה היה פעם בחודש.
ואני לא שולט בזה יותר. ההתקפים כלכך נוראיים עד כדי כך שאני מגיע למצבים שאני מפוצץ מאוכל, ואז אני מקיא את מה שאני מצליח.

(רק בשביל לציין כמה המצב גרוע - דפקתי קופסת חמאת בוטנים ביומיים , כן אולי זה לא נשמע נורא אבל זה כן, כי חצי קופסא כזו - זה מכסת הקלוריות היומית שלי. וכמובן שבנוסף לקופסא הזו אכלתי שלוש ארוחות מלאות ביום ועוד מלא חרא. )

עכשיו.. זה נוראי. באמת נוראי.
למה לעזאזל מבן אדם שרוצה להוריד במשקל הפכתי לבן אדם שלא שולט על עצמו, מעמיס כמויות אוכל, מקיא, ושוב ושוב.. וזה פשוט סייקל שלא נגמר.

אולי אני נמצא בדיאטה יותר מידי זמן? אולי הגיע הזמן לחזור למאזן ניטרלי למשך זמן מה? אולי אני לא אוכל מספיק וזה מה שגורם להתקפי האכילה?
אני לא יודע מה קורה איתי, ואני רוצה לחזור לשגרה כמה שיותר מהר, כי יש לי מטרה, והיא לא כלכך רחוקה ממני, אבל אם אני אמשיך בדרך הנוראית הזו, המטרה תהפוך לרחוקה יותר מאי פעם.
מהיסודי ועד התיכון, תמיד הייתי עסוק במשקל שלי, תמיד ניסיתי דיאטות לא מוצלחות, ורק השנה הצלחתי להתמודד כמו גבר ולהחזיק את עצמי 8 חודשים שלמים , ואני רוצה להמשיך לנצח את עצמי ולהצליח. אבל אני לא יודע איך להמשיך מכאן.

קיצור, חפרתי, אני פשוט כותב את זה מסערת רגשות אפשר לומר, כי אני אחרי בינג' נוסף , ונמאס לי לשקר לעצמי ולהגיד לעצמי שזה "פעם אחרונה שזה קורה".
נמאס לי להתעסק באוכל ולהיות עסוק בתחת של הקלוריות האלה. אבל אם לא אעשה את זה אני כנראה אף פעם לא אראה שינוי ואף פעם לא אגיע למטרה הסופית שלי- שהיא לרדת עד משקל מסויים ואז סוףסוף לאכול נורמלי ולנסות להחזיר קצת שריר שאיבדתי.

בכל מקרה.. אני נורא אשמח לעצה, או אפילו עידוד קטן, כי אני מרגיש שאני מתחיל להישבר לחלוטין.
תודה לכל מי שקרא.

היי נאור,

קודם כל טוב שפרקת הכל.
זה חשוב להודות בזה שיש לך התקפים - ובעיקר להבין שזה מצב לא תקין.

כמה דברים:

- לנשנש תוך כדי העבודה. זה לא בטוח מה שמשפיע, אבל לא פסול שזה יותר קלוריות ממה שאתה חושב ומביא אותך בטעות לנייטרלי.

אופציה אחרת היא שהחילוף חומרים נפגע וצריך לעשות נייטרלי.

- לשקול כל דבר לפני שאתה אוכל, רע מאוד לטעמי. הכי חשוב זה שתדע להסתדר בלי המשקל. זה קשה לוותר על זה. תרשה לעצמך לשקול בתור התחלה רק חלבונים, פחמימות נסה להעריך לפי העין. ולאט לאט תוציא את המשקל מטבח החוצה. (תהליך לא פשוט - בתור אחד שעבר את זה)

דעתי - כרגע תעבור לנייטרלי של חודש לפחות.
תבין שה 8 חודשים שלך חשובים מאוד. והם לא ילכו לפח, אבל בשביל הטווח הארוך אתה חייב לצאת לנייטרלי להתאפס ולחזור לחיטוב (במידה ובאמת צריך ואתה מרגיש בשל לזה)

חיטוב לא אמור להיות כזה סבל.

טוב שאתה פורק, הרבה עברו דברים דומים.
ממליץ לא להישקל יותר מפעם בשבוע ולהוציא ככל שאפשר את המשקל מטבח.

שיהיה המון בהצלחה! 😃
מומלץ להמשיך ולהתייעץ / לפרוק

• פותח/ת השרשור
היי נאור,

קודם כל טוב שפרקת הכל.
זה חשוב להודות בזה שיש לך התקפים - ובעיקר להבין שזה מצב לא תקין.

כמה דברים:

- לנשנש תוך כדי העבודה. זה לא בטוח מה שמשפיע, אבל לא פסול שזה יותר קלוריות ממה שאתה חושב ומביא אותך בטעות לנייטרלי.

אופציה אחרת היא שהחילוף חומרים נפגע וצריך לעשות נייטרלי.

- לשקול כל דבר לפני שאתה אוכל, רע מאוד לטעמי. הכי חשוב זה שתדע להסתדר בלי המשקל. זה קשה לוותר על זה. תרשה לעצמך לשקול בתור התחלה רק חלבונים, פחמימות נסה להעריך לפי העין. ולאט לאט תוציא את המשקל מטבח החוצה. (תהליך לא פשוט - בתור אחד שעבר את זה)

דעתי - כרגע תעבור לנייטרלי של חודש לפחות.
תבין שה 8 חודשים שלך חשובים מאוד. והם לא ילכו לפח, אבל בשביל הטווח הארוך אתה חייב לצאת לנייטרלי להתאפס ולחזור לחיטוב (במידה ובאמת צריך ואתה מרגיש בשל לזה)

חיטוב לא אמור להיות כזה סבל.

טוב שאתה פורק, הרבה עברו דברים דומים.
ממליץ לא להישקל יותר מפעם בשבוע ולהוציא ככל שאפשר את המשקל מטבח.

שיהיה המון בהצלחה! 😃
מומלץ להמשיך ולהתייעץ / לפרוק

אני בהחלט מנסה להתחיל להסתדר בלי משקל ובלי חישוב תמידי של קלוריות, אבל כל פעם שאני אוכל משהו שלא חישבתי/שקלתי אני מרגיש שהרסתי הכל וישר אני מתחיל להגזים שכנראה אכלתי 300 קלוריות ויותר כשבסך הכל מדובר בביס של לחם..
חיטוב לא אמור להיות סבל זה נכון, והאמת שבחודשים הראשונים הוא בכלל לא היה קשה, אפילו מהנה . אבל לצערי האובססיה הזו לקלוריות ולחישובים ולמשקלים רק גדלה וגדלה עם הזמן..

כנראה באמת אנסה לעלות למאזן ניטרלי ולנער מעצמי קצת את תקופת החיטוב.. נאכל קצת כמו בן אדם. למרות שבשבועיים האחרונים כנראה אכלתי כמו חיה בגלל האכילה ההתקפית..

תודה על המענה חבר.

אני בהחלט מנסה להתחיל להסתדר בלי משקל ובלי חישוב תמידי של קלוריות, אבל כל פעם שאני אוכל משהו שלא חישבתי/שקלתי אני מרגיש שהרסתי הכל וישר אני מתחיל להגזים שכנראה אכלתי 300 קלוריות ויותר כשבסך הכל מדובר בביס של לחם..
זה חלק מהבעיה.

ד"א, אופציה לא רעה היא ללכת לדבר על זה עם מומחה בנושא.

אתה יודע שכלום לא יקרה אם לא תשקול את האוכל.
ודווקא האובססיה היא זאת שתיקח אותך למקומוץ לא טובים.
נסה רץ מה שהמלצתי.
אם מפחיד אותך הפחמימה, תשקול פחמימה אבל את כל השאר לא.
תתחיל מזה, עד שתרגיש בטוח להוציא את המשקל החוצה לגמרי.

כנראה באמת אנסה לעלות למאזן ניטרלי ולנער מעצמי קצת את תקופת החיטוב.. נאכל קצת כמו בן אדם. למרות שבשבועיים האחרונים כנראה אכלתי כמו חיה בגלל האכילה ההתקפית..
חשוב לדעתי שתצא לניטרלי, זה יאזן אותך מאוד

על המענה חבר
בכייף
תרגיש חופשי להמשיך לשאול

תנסה למצוא דברים עם ערך קלורי נמוך שמצליחים לספק את התקף הרעב שלך,
אני לדוגמא שותה קולה זירו או מכין סנדוויץ' עם גבינה וירקות.
מקווה שהעצה תעזור לך

חיטוב לא אמור להיות סבל זה נכון, והאמת שבחודשים הראשונים הוא בכלל לא היה קשה, אפילו מהנה . אבל לצערי האובססיה הזו לקלוריות ולחישובים ולמשקלים רק גדלה וגדלה עם הזמן..

תודה על המענה חבר.
אתה בכל רדע נתון יכול פשוט להפסיק לשקול את האוכל שלך וזהו, זאת נטו בחירה שלך אם לשקול או לא ואגב אתה לא חייב לשקול תמיד פשוט כי אתה הכנסת את עצמך למצב שבו אתנ שוקל כל הזמן את האוכל גם בארוחות משפחתיות או סתם כשאתה.יוצא למסעדה לאכול אז זה נטו בגלל שאתה רוצה לשקול אותו. עצה שלי תוותר על השקילה כשאתה יוצא לאכול במסעדה או ו אוכל עם המשפחה שלך בארוחה חגיגית או משהו מיוחד ותשקול את האוכל כשאתה באמת צריך ולא יקרה לחיטוב כלום אם פעם בתכניס קצת יותר מהגירעון וזה אפילו יועיל

Back
למעלה תחתית