הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מאזן קלורי ב-SS

• פותח/ת השרשור Yoav
  • פורסם בתאריך

Yoav

משתמש מתחיל
24
0
נק' מוניטין:
79
24
0
אני קורא פה בפורום ובמאמרים הרבה, ויש משהו שהייתי רוצה הסבר יותר מפורט עליו.
במאמרים על עלייה במסה רשום שהמאזן הקלורי האידיאלי הוא כזה שתעלה בו כ-400 גרם בשבוע, חצי מהמשקל שריר וחצי שומן.
ההסבר לכך הוא שבמסה נקייה לחלוטין לא נשיג התקדמות, ושהתקדמות מקסימלית תהיה 10-12 ק"ג שריר בשנה בלי חומרים אסורים.

מחישוב שלי זה יוצא כ-2600 קלוריות מעל המאזן הניטראלי בשבוע, שיוצא כל יום 370.
ברור שלא צריך להיות קטנוניים ואפשר להיות בפלוס של 400-500 וכו' אבל אני רואה שאתם מציעים כאן בפורום לאנשים ב-SS להיות בפלוס מטורף.
עד כמה באמת חשוב כל האוכל הזה להתאוששות? זה לא קצת מוגזם וגורם לעלייה מלוכלכת מדי?

אני קורא פה בפורום ובמאמרים הרבה, ויש משהו שהייתי רוצה הסבר יותר מפורט עליו.
במאמרים על עלייה במסה רשום שהמאזן הקלורי האידיאלי הוא כזה שתעלה בו כ-400 גרם בשבוע, חצי מהמשקל שריר וחצי שומן.
ההסבר לכך הוא שבמסה נקייה לחלוטין לא נשיג התקדמות, ושהתקדמות מקסימלית תהיה 10-12 ק"ג שריר בשנה בלי חומרים אסורים.

מחישוב שלי זה יוצא כ-2600 קלוריות מעל המאזן הניטראלי בשבוע, שיוצא כל יום 370.
ברור שלא צריך להיות קטנוניים ואפשר להיות בפלוס של 400-500 וכו' אבל אני רואה שאתם מציעים כאן בפורום לאנשים ב-SS להיות בפלוס מטורף.
עד כמה באמת חשוב כל האוכל הזה להתאוששות? זה לא קצת מוגזם וגורם לעלייה מלוכלכת מדי?

קודם כל 400 גרם בשבוע למתחילים זה דיי כלום,יש פה אנשים שעלו כ 15 קילו ויותר בארבעה חודשים או אפילו בפחות זמן,המאזן הקלורי בזמן תוכנית כוח צריך להיות גבוהה יותר,בגלל שההתאוששות של השריר צורכת הרבה יותר קלוריות,מתחת ל 4000 קלוריות אני לא רואה מישהו שיתקדם ב SS כמו שצריך לאורך זמן

• פותח/ת השרשור
לפי המאמר של לייל

לפי המאמר הזה של לייל מקדולנד (תרגום חלקי באתר של קילוגרם):
http://www.bodyrecomposition.com/muscle-gain/muscle-gain-mistakes.html

, realize that a 0.5 lb per week muscle gain over the course of a year comes out to 26 pounds of lean body mass. And most won’t get that past their first year of training.

זאת אומרת שדווקא מתחילים (מתאמנים פחות משנה) צפויים להעלות 10 ק"ג של שריר בשנה, מתקדמים פחות.

Assuming a trainee is not burning off excessive calories through either a ton of cardio (or NEAT), you’re not looking at much more than 500 calories over maintenance to support about the maximum rate of muscle gain for a natural lifter.

בקיצור הוא מדבר על בערך אותו המספר שאני דיברתי עליו. אחרי זה הוא מסייג ואומר שכמובן זה תלוי בהתקדמות האמיתית, ואם נתקעים אז להעלות בצריכה הקלוריות וכו'..

להגיד שלא שווה להתחיל SS בלי לצרוך 4000+ קלוריות נשמע די מופרך, זה מספר עצום לבנאדם ששוקל למשל 65~

זה נכון.
אבל לייל מודה בכך שאצל צעירים הקביעה הזאת לא תמיד תופסת, והאמת שהעובדות דיי מדברות בעד עצמן - אנשים ב-SS עולים במשקל בצורה מאוד לא "הגיונית" (יש כאלה שאף 20 קילו בחודשיים, יותר במסת שריר מאשר בשומן).
עליה "מבוקרת" ב-SS (לפי תפריט) לרוב לא מצליחה.
אני מציע לא להיבהל מהקטע הזה. תתחיל בקטן, 500-1000 קלוריות מעל לתחזוקה. עם הזמן והאימונים, אתה בעצמך תחפש כל הזמן את המקרר (וכסא לשבת עליו).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית