ייעוץ החיים שלי גיהנום,מאמין שיש לי טסטוסטרון נמוך, איך מתקדמים ? בן 22

HoodieBoy

משתמש מתחיל
9
0
נק' מוניטין:
0
9
0
שלום חברים.

אני בן 22 ומרגיש שיש לי טסטוסטרון נמוך מאוד.
אני מרגיש חולשה לאורך כל שעות היום, לא מצליח להתרכז בשיט, אין לי ביטחון, החברצ'יק למטה מתפקד מאוד מאוד גרוע מה שאפילו גרם לפירוק מערכת יחסים וליותר מפדיחה אחת עם נשים.
אין לי חשק לעשות כלום למרות שיש לי שאיפות מפה עד הירח.
שורה תחתונה החיים שלי כרגע בזבל ולדעתי האשם הוא - טסט נמוך.

לפני קצת יותר משנה במהלך הצבא כבר הייתי ככה, הלכתי לרופא והתלוננתי על הכל, עד שלא לחצתי אותו לפינה עם הטסטוסטרון לא קיבלתי הפנייה לבדיקה (טסטוסטרון כללי).
הבדיקה חזרה והוא אמר שהמצב שלי טוב וזה בטווח הנורמה.
אמר לי תאכל טוב תישן טוב ויהיה בסדר.
כשהשתחררתי קיבלתי תדפיס של כל הבדיקות שעשיתי , מסתבר שהטסט שלי יצא בזמנו 13.2 , אבל על הסקאלה זה תקין .

Total Testosterone 13.2
FSH 1.4

איך אני מתקדם מפה? למי אני הולך ? רופא משפחה? אנדוקרינולוג? אורולוג ?
הם בגילי יתנו לי בכלל הפנייה לבדיקת טסטוסטרון? כי בצבא עשו לי טרור אמרו לי אתה בן 21 הכל אמור להיות תקין איתך.
גם אז לפי הסקאלה העלובה של משרד הבריאות אני כנראה אצא בטווח "הנורמה", מה יקרה משם ?

לפי קריאה שעשיתי, 13 זה נמוך לפי כל מדד אפשרי אבל מבחינת הרופאים "אתה נורמלי" למרות שהחיים שלי פשוט בזבל.

אגב אני מנתניה בקופ"ח לאומית, אם למישהו יש המלצות לרופאים בשבילי ..

מודה לכם מאוד.

הייתי אצל הרופא, לא באתי עם ציפיות והוא בכל זאת הפתיע אותי בתשובה שלו .
תשובת הרופא במילים שלו: "אין לך כלום, לא חולשה ולא בעיות, הבדיקות 100% תקינות, זה הכל אצלך בראש, תעשה קצת ספורט יהיה טוב"
כשהפנתי את תשומת ליבו לתוצאות הברזל הוא אמר "זה בסדר בסדר, תאכל יותר בשר" (אני חי על בשר).
ובנוגע לטסטוסטרון "טסטוסטרון תקין, אתה בריא לגמרי"

אחרי שהתעקשתי הוא רשם לי תוסף ברזל אז נראה מה יצא מזה.

בכל אופן, מה דעת הקהל?

יש לך רופא יותר טוב באזור שלך? כי זו בושה לאנושות מה שאתה ואחרים במצב דומה עוברים..

והרמות סוכר שלך בטווח הגבוה, שווה להעיף בזה מבט קרוב יותר כי יש קשר בין הבעיות שאתה מתאר לבין סיבוכים עם סוכר.

הרופא שלך צודק
הבדיקות שלך יצאו תקינות
כולל טסטוסטרון.

גם לדעתי אין לך בעייה רפואית
כלומר אני לא חולק על מה שאתה מרגיש
אני רק אומר שזה לא מבעייה רפואית.

רמות הברזל בדם משתנות כל 3 שעות.
כנראה שלא אכלת יום קודם מאכלים עתירים בברזל.

בקש בדיקה חוזרת רק לברזל.
אכול טוב יום לפני בשר או מאכלים עתירים בברזל ותראה שתקבל רמות ברזל גבוהות.

באותה הזדמנות בקש גם בדיקה לLH
וFSH

בהצלחה

הרופא שלך צודק
הבדיקות שלך יצאו תקינות
כולל טסטוסטרון.

גם לדעתי אין לך בעייה רפואית
כלומר אני לא חולק על מה שאתה מרגיש
אני רק אומר שזה לא מבעייה רפואית.

רמות הברזל בדם משתנות כל 3 שעות.
כנראה שלא אכלת יום קודם מאכלים עתירים בברזל.

בקש בדיקה חוזרת רק לברזל.
אכול טוב יום לפני בשר או מאכלים עתירים בברזל ותראה שתקבל רמות ברזל גבוהות.

באותה הזדמנות בקש גם בדיקה לLH
וFSH

בהצלחה

לקרוא לרמת טסטוסטרון כזו תקינה בגיל כמו שלו זה מאוד מפוקפק ואפשר להתווכח על זה כמה וכמה.

אם אתה מתכוון להגיד שהבעיה שלו היא לא הורמונלית אז אני יכול להסכים עם זה.

סביר להניח שפותח האשכול שלנו לא יקבל טיפול הורמונלי אז ההמלצה שלי לבחור זה או לחפש באגרסיביות רופא חדש ומתקדם שמתמחה בבעיות שהוא מתאר (סיכוי קלווווווווווש שזה יצליח לו פה בארץ) או לברר אם יש סיבה אחרת להרגשה הגרועה שלו.

מה שבטוח, זה יש פה בעיה כלשהי.

רמות הטסט שלו תקינות
לא כולנו שווים ולא מחייב שיהיו לו רמות טסט גבוהות, גם אם הוא צעיר.

צריך לראות מה רמות הטסט שקיבל בעבר והאם באמת יש ירידה דרסטית או שמה אלו רמות הטסט שהיו לו גם בעבר.
האם יש לו זיפים מלאים, כל כמה זמן מתגלח, צמיחת זקן והשיער וכו'.

עדיין הוא באמצע הסקאלה.
דעתי האישית שככל הנראה אין לו בעייה רפואית.

אני הייתי מתרכז בניתוח אורך חיים ומנסה לשנותם: כלומר, תזונה, ספורט, שינה

• פותח/ת השרשור
רמות הטסט שלו תקינות
לא כולנו שווים ולא מחייב שיהיו לו רמות טסט גבוהות, גם אם הוא צעיר.

צריך לראות מה רמות הטסט שקיבל בעבר והאם באמת יש ירידה דרסטית או שמה אלו רמות הטסט שהיו לו גם בעבר.
האם יש לו זיפים מלאים, כל כמה זמן מתגלח, צמיחת זקן והשיער וכו'.

עדיין הוא באמצע הסקאלה.
דעתי האישית שככל הנראה אין לו בעייה רפואית.

אני הייתי מתרכז בניתוח אורך חיים ומנסה לשנותם: כלומר, תזונה, ספורט, שינה

הטסט שלי הוא 16.1 , ממה שהבנתי זה צריך להיות לקראת ה 20 אם לא יותר בגילי .

הטסט שלי בעבר היה 13.2 , כתבתי את התוצאות בהודעה הראשית.

הזיפים שלי יחסית מלאים, לא צפופים אבל יש לי צורה של זקן פחות או יותר, אני מתגלח אחת לשבוע (מקצץ ל3 מ"מ) ומסתפר אחת לחודש.

וכמו שאמרתי, אוכל נקי, מתאמן 5 פעמים בשבוע וישן יחסית סבבה

היי 😃
חולשה, ריכוז, בטחון ואי חשק לסקס, יכולים לנבוע מבעיות אחרות ולא דווקא מטסט.
עכשיו כשאתה יודע שהטסט שלך בטווח הנורמה, הייתי מציעה לך לעבוד על העניין הפסיכולוגי.
עברת דברים כאלה ואחרים שגורמים לך לתחושת שליליות כמו חוסר בטחון (שאגב תלויים בחינוך שעברת, זה לא טמפרמנט) מה שגורם לך להוריד את עצמך למטה בלי שום סיבה, ועל הדרך לפגוע בכל מיני תחומים אחרים בחיים.
חולשה יכולה לנבוע מחוסר סיפוק פיזי (שינה מזון) וגם נפשי (פסיכולוגי) כלומר פער גדול מידי בין הרצוי לעומת המצוי.
כנל חוסר יכולת ריכוז (אם הצלחת ללמוד ולהתרכז במשך חייך ואז פתאם הגיעה תקופה שבה קשה להתרכז, כנראה זה בגלל חוויה לא נעימה שמפריעה. תנסה למצוא לה פתרון).

תן לי סיבה 1 הגיונית למה שלא יהיה לך בטחון עצמי.

ולגבי סקס, זה יכול לנבוע מחרדה שלא תצליח להשאיר אותו עומד לאורך זמן- כלומר לספק את האישה.
מניסיון כושל שהיה לך, והפחד שזה יקרה שוב. מחשבות שרצות מלחץ כמו ״אני חייב שהוא יעמוד/למה הוא לא עומד״ , ״מה היא חושבת, בטח ירד לה ממני רצח״ וכו...
אלו מחשבות מזיקות, וגורמות לערך עצמי נמוך, ועוד...
זה אמנם מוריד כשהז*ן נרגע אבל זה לא אומר שלא יהיה יותר סקס, וגם ממש אבל ממש לא סיבה לפירוק מערכת יחסים, ההפך, במערכת היחסים צריכה להיות תמיכה והבנה משני הצדדים. כלומר הפירוק הוא לא בגלל הסקס אלא מעיוות חשיבה בריאה.
בקיצור, תהיה גבר, אל תתן יותר מידי יחס לדברים חסרי משמעות (כמו ללכת לעשות עוד בדיקות כשאתה יודע ואומרים לך שאתה בריא),
תמצא מישהי ותראה שבעצם הכל בסדר עם הבחורצ׳יק ושזה הכל בראש.
תעבוד על הבטחון העצמי שלך ע״י הבנת בני אדם (ממליצה לקרוא ספרים בנושא).
תתאמן חזק תכאל מכל אבות המזון, תשן טוב, תתקלח במים קרים, תצא לבלות ותשאף לדבר מציאותי שיקדם אותך בחיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית