הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

השלמת חוסרים בקופה מכיסי האישי?

• פותח/ת השרשור Ger
  • פורסם בתאריך

Ger

משתמש פעיל
832
335
נק' מוניטין:
922
832
335
שלום חברים

ביום רביעי התחלתי לעבוד כקופאי בתחנת דלק (שירות עצמי, אני אחראי על קופות המזומן של הדלק והקופה הרגילה) וחתמתי באותו יום על חוזה שסעיף ממנו טוען כי אם מתגלים חוסרים בקופה, בלי שום קשר לסיבה גם נתתי יותר מידי עודף, מישהו גנב, קיבלתי שטר מזויף, וכו', אני אשלים מכיסי האישי. הסכמתי.

בדיעבד גיליתי היום שזו לא דרישה חוקית, אך הבעיה שכן חתמתי על החוזה הזה.
האם החוזה הזה תקף? תודה מראש.

לא. גם אם חתמת לחוזה כזה הוא עדיין כפוף לחוק.ובאסה למעסיק שהוא שהוא חושב שהוא מעל החוק

מציע לך לבדוק את העניין בקבוצת "תשאל עו"ד" בפייסבוק - אני בטוח שיוכלו לתת לך תשובות הרבה יותר מקצועיות מהפורום כאן.

מציע לך לבדוק את העניין בקבוצת "תשאל עו"ד" בפייסבוק - אני בטוח שיוכלו לתת לך תשובות הרבה יותר מקצועיות מהפורום כאן.

או פשוט לתייג עורך דין שנמצא כאן בפורום?

סעיפים לא חוקתיים בחוזה אחיד נמחקים אוטומטית (כלומר אם יהיה לכם על זה ויכוח והסעיף אינו חוקי ביהמ"ש ימחוק את הסעיף כלא היה מהחוזה והכסף יוחזר אליך , אם יילקח ממך)

בכל מקרה במידה וכן שמת לב לנושא, וכדי למנוע בעיות בעתיד, עדיף להביא לתשומת ליבו של המעסיק (שכנראה אין לו שום קשר לחוזה הזה כי אם זאת חברה של תחנות דלק יש להם עורך דין שכותב להם את זה ומליוני סוגי מנהלים) שאתה שמת לב לסעיף על זה ואתה יודע שזה חוזה אחיד אז לא ניתן לשנות את הסעיף אך אינך מסכים איתו.
הוא יגיד לך שאין לו מה לעשות עם זה כל כך, תגיד לו שאתה לחוץ מאוד על העבודה ולכן אין לך ברירה אלא לחתום.

וזהו אם תהיה בעיה , תצטרך להגיע עם זה לביהמ"ש.

אני לא עוסק בזה כרגע כי אני חי בארה"ב , בארץ התמחתי במסחרי אזרחי ומשפחה , עשיתי גם קצת גיגים של דיני עבודה ודיני חברות ודיני תעופה
אז אם אתה לא עוסק בזה אפשר לשאול במה אתה עוסק כרגע?
והאם בכלל יצא לך שווה לעשות את כל התואר או שבדיעבד היית מוותר עליו?

או פשוט לתייג עורך דין שנמצא כאן בפורום?

סעיפים לא חוקתיים בחוזה אחיד נמחקים אוטומטית (כלומר אם יהיה לכם על זה ויכוח והסעיף אינו חוקי ביהמ"ש ימחוק את הסעיף כלא היה מהחוזה והכסף יוחזר אליך , אם יילקח ממך)

בכל מקרה במידה וכן שמת לב לנושא, וכדי למנוע בעיות בעתיד, עדיף להביא לתשומת ליבו של המעסיק (שכנראה אין לו שום קשר לחוזה הזה כי אם זאת חברה של תחנות דלק יש להם עורך דין שכותב להם את זה ומליוני סוגי מנהלים) שאתה שמת לב לסעיף על זה ואתה יודע שזה חוזה אחיד אז לא ניתן לשנות את הסעיף אך אינך מסכים איתו.
הוא יגיד לך שאין לו מה לעשות עם זה כל כך, תגיד לו שאתה לחוץ מאוד על העבודה ולכן אין לך ברירה אלא לחתום.

וזהו אם תהיה בעיה , תצטרך להגיע עם זה לביהמ"ש.
לפי מה שאתה אומר אם יהיה חוסר המעסיק ינכה לו את זה מהשכר ומה שהוא יכול לעשות זה לתבוע.
הזוי, כי בשביל 200 שקל ואפילו 1000 הטרחה לא שווה.
המדינה ממש מעודדת ככה עבירה על החוק

אז אם אתה לא עוסק בזה אפשר לשאול במה אתה עוסק כרגע?
והאם בכלל יצא לך שווה לעשות את כל התואר או שבדיעבד היית מוותר עליו?

עד לא מזמן עבדתי עם איזה איש עסקים בתור מנהל פרוייקט בתחום הריטייל.
עזבתי שם בשביל לנסות להגיע לאמן אתלטים ולנסות לפתוח מכון משלי בבוא העת.
לא הייתי מוותר על התואר אין דבר בחיים שאני ׳מצטער׳ שעשיתי.

לפי מה שאתה אומר אם יהיה חוסר המעסיק ינכה לו את זה מהשכר ומה שהוא יכול לעשות זה לתבוע.
הזוי, כי בשביל 200 שקל ואפילו 1000 הטרחה לא שווה.
המדינה ממש מעודדת ככה עבירה על החוק

מסכים איתך, מצד שני בארץ יש עורך דין על כל 5 אנשים ככה שזה לא כזה סיפור כמו שזה נשמע.

אבל בישראל הדיפולט זה לנסות לדפוק אותך ואם יש לך כוח אז אתה תוכל להחזיר את הכסף ואם לא אז לא.
לדוג׳ פרטנר החליטו שנה שעברה להתחיל לחייב אותי ב40 שח כל חודש, הוראת קבע.
אני לא לקוח שלהם כבר 3 שנים ונמצא בארהב שנה+ .
כמובן שהם יקבלו תביעה, אבל אני מרחם על אזרחים שהם עושים להם את זה ואין להם את הכוח הזה להלחם.

עד לא מזמן עבדתי עם איזה איש עסקים בתור מנהל פרוייקט בתחום הריטייל.
עזבתי שם בשביל לנסות להגיע לאמן אתלטים ולנסות לפתוח מכון משלי בבוא העת.
לא הייתי מוותר על התואר אין דבר בחיים שאני ׳מצטער׳ שעשיתי.
אני כותב בתור אחד שמתכנן שנה הבאה להתחיל תואר אבל זה תואר שממוצע לוקח 4 שנים כאילו זהה חלק נכבד מהחיים שלך
מה זה נתן לך אם אתה לא עוסק בזה?

אני כותב בתור אחד שמתכנן שנה הבאה להתחיל תואר אבל זה תואר שממוצע לוקח 4 שנים כאילו זהה חלק נכבד מהחיים שלך
יש מעט מקצועות בהן יש קשר חד ערכי בין מה שאתה לומד לבין מה שתעשה בפועל.
התואר אמור להקנות לך נקודת פתיחה לתחום שאתה רוצה לעסוק בו ובהחלט שווה לבחון האם יש דרך אלטרנטיבית להכנס אליו.

החיים הם דבר דינאמי, העדפתי ללמוד מקצוע מאשר תואר כללי.
ידעתי שאני ב95% לא אהיה עורך דין אבל לא ידעתי שאעבור לארצות הברית וכו׳..
בכל מקרה בכל דבר עסקי שתעשה או בכללי כל עסקה שהתעסקה כל חוזה שתעשה כל דבר שיש לו תוקף משפטי אתה תלמד להסתכל עליו אחרת וגם יסתכלו עליך אחרת שתציג את עצמך בתור עורך דין (לא משנה איפה).
אגב בזמן בלימודים עבדתי פול טיים , רק במבחני לשכה לא עבדתי.

החיים הם דבר דינאמי, העדפתי ללמוד מקצוע מאשר תואר כללי.
ידעתי שאני ב95% לא אהיה עורך דין אבל לא ידעתי שאעבור לארצות הברית וכו׳..
בכל מקרה בכל דבר עסקי שתעשה או בכללי כל עסקה שהתעסקה כל חוזה שתעשה כל דבר שיש לו תוקף משפטי אתה תלמד להסתכל עליו אחרת וגם יסתכלו עליך אחרת שתציג את עצמך בתור עורך דין (לא משנה איפה).
אגב בזמן בלימודים עבדתי פול טיים , רק במבחני לשכה לא עבדתי.

אתה ממליץ ללמוד עריכת דין? אפילו לכאלה שאינם מעוניינים לעבוד כעורכי דין, אלא רק רוצים להגן על עצמם?
אשמח לתשובה, תודה.

אתה ממליץ ללמוד עריכת דין? אפילו לכאלה שאינם מעוניינים לעבוד כעורכי דין, אלא רק רוצים להגן על עצמם?
אשמח לתשובה, תודה.

אני ממליץ ללמוד עריכת דין למי שרוצה ללמוד עריכת דין, אין קשר לעיסוק אחר-כך , אותי זה עניין גם באופן כללי.

אם אתה רוצה להגן על עצמך הייתי ממליץ ללמוד ג׳יאוג׳יטסו או קרב מגע.

אם אתה שואל אם מסתכלים עליי אחרת וביותר כבוד ו׳פחד׳ מאז אני עורך דין? כן.. (במיוחד חברות גדולות שאני שולח להם מיילים או מדבר איתם בטלפון, גם דברים נעשים יותר מהר ויעיל)

אני ממליץ ללמוד עריכת דין למי שרוצה ללמוד עריכת דין, אין קשר לעיסוק אחר-כך , אותי זה עניין גם באופן כללי.

אם אתה רוצה להגן על עצמך הייתי ממליץ ללמוד ג׳יאוג׳יטסו או קרב מגע.

אם אתה שואל אם מסתכלים עליי אחרת וביותר כבוד ו׳פחד׳ מאז אני עורך דין? כן.. (במיוחד חברות גדולות שאני שולח להם מיילים או מדבר איתם בטלפון, גם דברים נעשים יותר מהר ויעיל)

התכוונתי למה שתיארת בחלק האחרון של התגובה שלך.
תודה רבה על התשובה.

יצא לי לעבוד שנים בתור ברמן, ובכל מקום שעבדתי הברמנים היו משלימים חוסרים מהקופה אלא אם יוצא משהו לא הגיוני או גבוה מדי ואז האחמ״שים מקבלים החלטה.

מנגד, אם יש עודף בקופה זה גם הולך לברמנים (במקומות הוגנים).

בכל 7 שנותי עם הנוהל הזה לא מאמין שיצא לי להשלים סה״כ משהו חצי משמעותי. אם אתה היחיד שנוגע בקופה (כלומר אין מנהלים / עובדים אחרים שפותחים ומתעסקים איתה) אז לא חושב שזה הדבר הכי נוראי בעולם.

אם אני לא טועה יהיה לך קשה לתבוע על חוסר בקופה, המעסיק יטען שאתה גנבתה כסף כי רק אתה במשמרת. נגיד ואם יבוא לשדוד אותך אז כמובן זה משהו אחר כי פה יש ביטוח של המעסיק.

אבל חוסרים בקופה זה אחרויות שלך. אתה נוגע בכסף והגיוני שאתה תשלים אותם.

חבר שעבד עכשיו בערך 10 שנים בתור מנהל 2 חנויות סיפר שהם היו מקזזים מהעובדים שכר על חוסרים והוא אמר ב 100% שאין מצב שהעובד היה זוכה בבית משפט.

אם אני לא טועה יהיה לך קשה לתבוע על חוסר בקופה, המעסיק יטען שאתה גנבתה כסף כי רק אתה במשמרת. נגיד ואם יבוא לשדוד אותך אז כמובן זה משהו אחר כי פה יש ביטוח של המעסיק.

אבל חוסרים בקופה זה אחרויות שלך. אתה נוגע בכסף והגיוני שאתה תשלים אותם.

חבר שעבד עכשיו בערך 10 שנים בתור מנהל 2 חנויות סיפר שהם היו מקזזים מהעובדים שכר על חוסרים והוא אמר ב 100% שאין מצב שהעובד היה זוכה בבית משפט.

ואם זה שוד לא אלים, נגיד עוקץ? סיכוי טוב שהמוכר לא ידע אפילו שגנבו ממנו. אז גם במצב הזה הוא צריך להשלים?

ובכלל, מה זה משנה הגיוני לא הגיוני? די בטוח שלא חוקי שהמעסיק על דעת עצמו יקזז חוסרים משכר. אם כבר, אז זה נשמע יותר כמו צורה של הלנת שכר.
אני לא בקי יותר מדי במשפטים, אבל אני די בטוח שאם מעסיק חושד שעובד שלו גונב ממנו, הוא צריך להתייחס לזה כאל כל אדם אחר שגונב ממנו ולהגיש נגדו תלונה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית