הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

השלמת חוסרים בקופה מכיסי האישי?

• פותח/ת השרשור Ger
  • פורסם בתאריך
ואם זה שוד לא אלים, נגיד עוקץ? סיכוי טוב שהמוכר לא ידע אפילו שגנבו ממנו. אז גם במצב הזה הוא צריך להשלים?

ובכלל, מה זה משנה הגיוני לא הגיוני? די בטוח שלא חוקי שהמעסיק על דעת עצמו יקזז חוסרים משכר. אם כבר, אז זה נשמע יותר כמו צורה של הלנת שכר.
אני לא בקי יותר מדי במשפטים, אבל אני די בטוח שאם מעסיק חושד שעובד שלו גונב ממנו, הוא צריך להתייחס לזה כאל כל אדם אחר שגונב ממנו ולהגיש נגדו תלונה.
אולי, אבל אני רשמתי מה היה בפועל. במשך מעל 10 שנים עם המון עובדים ותחלופה.

זה מהדברים שככל הנראה לא חוקיים אבל הטרחה והזמן והעצבים ללכת לתבוע על סכומים יחסית מאוד נמוכים - לא שווים את זה.

אם אני לא טועה יהיה לך קשה לתבוע על חוסר בקופה, המעסיק יטען שאתה גנבתה כסף כי רק אתה במשמרת. נגיד ואם יבוא לשדוד אותך אז כמובן זה משהו אחר כי פה יש ביטוח של המעסיק.

אבל חוסרים בקופה זה אחרויות שלך. אתה נוגע בכסף והגיוני שאתה תשלים אותם.

חבר שעבד עכשיו בערך 10 שנים בתור מנהל 2 חנויות סיפר שהם היו מקזזים מהעובדים שכר על חוסרים והוא אמר ב 100% שאין מצב שהעובד היה זוכה בבית משפט.
חובת ההוחכה על המעסיק לפי מה שאני יודע.
בית משפט לא ממהר לקחת כסף מעובד הפשוט

זה באמת אחד מהדברים היותר קטנים שהמעסיקים עושים ושאף אחד לא שם לב אליהם. בין היתר יש קיזוז שכר מזמן הפסקה של העובד למרות שהוא לא לקח שום הפסקה בזמן המשמרת, הלנת שכר באופן כמעט עקבי ואי עמידה בשעות בעבודה שהובטחו לעובד בחוזה.
ברמת העיקרון מימה שהבנתי הסיבה שהרבה אנשים לא עושים עם זה כלום כי :
א זה לא שווה הרבה וזה אולי סך הכול רק ידפוק את המעסיק
ב לרוב השופטים לא ממש אכפת מדברים כאלו והם רק רוצים שתגיעו לבוררות בעניין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית