הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הנדסת תעו"נ?

MiraclesMan

משתמש פעיל
484
85
נק' מוניטין:
97
484
85
אני דיי שוקל ברצינות ללכת ללמוד את המקצוע
מישהו יכול לתת חוו"ד ולפרט קצת עליו מעבר למה שיש באינטרנט?
רופין נחשב יחסית למקום טוב ללמוד?
(הנתונים שלי מבחינת בגרויות ופסיכו' דיי גרועים.. אז האופציות שלי דיי מצומצמות)

סיימתי הנדסת תעשיה וניהול באוניברסיטת ת''א לפני 15 שנה ומאז אני עובד בתחום בעיקר בנושא מערכות מידע.
לטעמי זה תואר שאיבד את הרלוונטיות שלו לשוק העבודה.
למי שיכול ללמוד תו'נ הייתי ממליץ ללמוד מדעי המחשב ובהמשך הקריירה להתמקצע בתחומים שיותר מדברים אליו מבחינת אופי העבודה

סיימתי הנדסת תעשיה וניהול באוניברסיטת ת''א לפני 15 שנה ומאז אני עובד בתחום בעיקר בנושא מערכות מידע.
למי שיכול ללמוד תו'נ הייתי ממליץ ללמוד מדעי המחשב ובהמשך הקריירה להתמקצע בתחומים שיותר מדברים אליו מבחינת אופי העבודה
תרשה לי לא להסכים איתך:P:
נדרשים המון מהנדסי תעשיה וניהול לתעשיה. לתפקידים של תפ״י , רכש , ניהול פרוייקטים ומנהלי לקוח אפילו לתפקידי ניהול איכות.
בזמן אחרון יש ירידה כללית בהצעות עבודה אך עדיין זה תואר נדרש בתעשיה. לא כולם צריכים להתעסק במערכות מידע או לתכנן מוצרים. מישהו צריך גם לייצר אותם וניהול ותמיכה של ייצור - זהו מהנדס תעשיה וניהול( עדיף שיהיה עם רקע טכני, נגיד הנדסאי אלקטרוניקה או מכונות ).

• פותח/ת השרשור

נדרשים המון מהנדסי תעשיה וניהול לתעשיה. לתפקידים של תפ״י , רכש , ניהול פרוייקטים ומנהלי לקוח אפילו לתפקידי ניהול איכות.
בזמן אחרון יש ירידה כללית בהצעות עבודה אך עדיין זה תואר נדרש בתעשיה. לא כולם צריכים להתעסק במערכות מידע או לתכנן מוצרים. מישהו צריך גם לייצר אותם וניהול ותמיכה של ייצור - זהו מהנדס תעשיה וניהול( עדיף שיהיה עם רקע טכני, נגיד הנדסאי אלקטרוניקה או מכונות ).

אתם קצת סותרים אחד את השני אבל אשאל אתכם עוד שאלה
מה הייתם עושים במצב שהממוצע בגרויות לא משהו ואתם לא משהו בלשון המעטה במתמטיקה
ומקצועות ריאליים?

ומקצועות ריאליים?
כמובן שאנחנו סותרים אחד את השני, מכיוון שלשנינו דעות שונות.
במקרה שלך הייתי משפר בגרויות והולך ללמוד הנדסה/ הנדסאי במקום טוב

ומקצועות ריאליים?

אז לפני שבכלל מדברים על איזה סוג של הנדסה אתה רוצה ללמוד, הייתי משלים בגרויות ל5 יחידות פיזיקה ומתמטיקה או לחילופין ניגש ישירות למכינה ייעודית להנדסה באחד המקומות שתבחר ללמוד בהם.

הדבר הזה בכלל יתן לך את האינדיקציה האם אתה מתאים ללימודי הנדסה מבחינת חיבור ויכולת. וזו משום שהתואר (לא משנה באיזו הנדסה), מכיל ברובו מתמטיקה ופיזיקה ברמה גבוהה בהרבה מאשר הרמה בבגרויות\מכינה.

*אני רואה רק עכשיו שציינת שאתה "לא משהו" במקצועות ריאליים, אני לא יודע אם זה נבע מחוסר השקעה או מיכולת, את זה רק אתה יודע. בכל אופן אם זה מחוסר השקעה אז מה שהצעתי עדיין רלוונטי.

יש כמה בעיות בתפקידים שציינת,
1. יש מגבלת שכר די משמעותית בתחומים האלה, לא תמצא הרבה שמרוויחים מעל 20.
2. במקרים רבים התפקידים מבוצעים גם ע'י כאלה שהם לא מהנדסי תו'נ
3. באופן כללי בגלל התפתחות המחשוב ויכולות העובדים הצורך בתפקידים פוחת שלא לדבר על כך שכמות התעשיה בארץ פוחתת.

לכן לדעתי מי שיש לו יכולות ריאליות עדיף לו לפנות לתחום התוכנה ואם זה פחות ימצא חן בעיניו, עדיין תפקידים בתחום ניתוח מערכות, ניהול פרויקטים, ניהול מוצר יהיו פתוחים בפניו.
לעומת זאת כבוגר תו'נ אתה בנחיתות בתפקידי תוכנה
ומקצועות ריאליים?
תואר בתו'נ הוא תואר ריאלי, אם אתה יכול להתקבל ללימודים. הייתי עושה כבר עכשיו קורסי מבוא במתמטיקה כדי להבין את הקושי שצפוי לך.

יש כמה בעיות בתפקידים שציינת,
1. יש מגבלת שכר די משמעותית בתחומים האלה, לא תמצא הרבה שמרוויחים מעל 20.
2. במקרים רבים התפקידים מבוצעים גם ע'י כאלה שהם לא מהנדסי תו'נ
3. באופן כללי בגלל התפתחות המחשוב ויכולות העובדים הצורך בתפקידים פוחת שלא לדבר על כך שכמות התעשיה בארץ פוחתת.

לכן לדעתי מי שיש לו יכולות ריאליות עדיף לו לפנות לתחום התוכנה ואם זה פחות ימצא חן בעיניו, עדיין תפקידים בתחום ניתוח מערכות, ניהול פרויקטים, ניהול מוצר יהיו פתוחים בפניו.
לעומת זאת כבוגר תו'נ אתה בנחיתות בתפקידי תוכנה

תואר בתו'נ הוא תואר ריאלי, אם אתה יכול להתקבל ללימודים. הייתי עושה כבר עכשיו קורסי מבוא במתמטיקה כדי להבין את הקושי שצפוי לך.
חנן, קראת את מה שבחור כתב?
גם פסיכומטרי וגם ציוני בגרות במטמויקה , לא טובים.
איך ילמד תיכנות עם בעיות במתמטיקה?

האם הרמה והדרישה של מתמטיקה בלימודי התארים תעשיה וניהול\הנדסת תוכנה\מדעי המחשב היא בעצם דומה?

האם הרמה והדרישה של מתמטיקה בלימודי התארים תעשיה וניהול\הנדסת תוכנה\מדעי המחשב היא בעצם דומה?

דרישות זו אמירה כללית מידי שנקבעת ביחס לאוניברסיטה\המכללה.

מבחינת הרמה, בשניהם המתמטיקה היא ברמה מאוד גבוהה.

במדעי המחשב הרמה גבוהה יותר.
לדעתי אם השואל חושב שהוא מתאים ללימודי הנדסת תו'נ הוא יסתדר גם במדעי המחשב
לגבי ההתאמה שלו לתארים ריאליים זאת שאלה אחרת והמלצתי קודם מה לעשות

במדעי המחשב הרמה גבוהה יותר.
לדעתי אם השואל חושב שהוא מתאים ללימודי הנדסת תו'נ הוא יסתדר גם במדעי המחשב
לגבי ההתאמה שלו לתארים ריאליים זאת שאלה אחרת והמלצתי קודם מה לעשות

למה אתה חושב שאם הוא מתאים לתעשיה וניהול הוא יתאים למדעי מחשב?
הנדסה תעשיה וניהול היה תואר ׳כאילו׳ יוקרתי פעם עד שהבינו שזה סה״כ עירבוב של קורסים שונים מכל מיני תארים אחרים (שה׳מקצוע׳ היחיד בהם הוא מהנדס) וקשה מאוד לתת למישהי משרת ניהול (בכל ג׳וב) בלי נסיון קודם.
בכל מקרה אין לו סיכוי לעשות תואר ריאלי (כולל מדעי מחשב) אם אין לו ראש מתמטי ורצון להתעסק בהרבה מאוד משוואות וחישובים לאורך התואר.

למה אתה חושב שאם הוא מתאים לתעשיה וניהול הוא יתאים למדעי מחשב?
הנדסה תעשיה וניהול היה תואר ׳כאילו׳ יוקרתי פעם עד שהבינו שזה סה״כ עירבוב של קורסים שונים מכל מיני תארים אחרים (שה׳מקצוע׳ היחיד בהם הוא מהנדס) וקשה מאוד לתת למישהי משרת ניהול (בכל ג׳וב) בלי נסיון קודם.
בכל מקרה אין לו סיכוי לעשות תואר ריאלי (כולל מדעי מחשב) אם אין לו ראש מתמטי ורצון להתעסק בהרבה מאוד משוואות וחישובים לאורך התואר.
הסילבוס של תואר בתו׳נ מורכב מכ 70% קורסים ריאליים באסכולות שונות.
לדוגמא שנה א זהה כמעט לחלוטין בין כל חוגי ההנדסה. לאחר מכן יש שילוב של קורסים הנדסיים ומתמטיים פלוס קורסים בתחום ה"רך" דוגמת שיווק.
לדעתי מי שיכול לסיים תואר בהנדסת תונ יוכל לסיים גם תואר במדעי המחשב ייתכן כי הממוצע יהיה נמוך יותר.

אתה צודק מאוד לגבי תוספת המילה "ניהול" כי בפועל מהנדסי תונ כמעט ולא מנהלים אנשים אלא תחומי פעילות

• פותח/ת השרשור
אוקיי אז שאלה אחרת
אם יש תחום אחד שהוא כן מעניין אותי כרגע שאני יודע בוודאות שהוא מעניין אותי הוא פיזיותרפיה
עשיתי בדיקה וראיתי שאני יכול לגשת למכינה ועדיין אצטרך 600 בפסיכו'
עד כמה משתלם היום ללמוד את המקצוע? אני יודע שיש אחר כך סטאז' וכל זה
אבל שוב , זה שווה את כל הטרחה ? (במיוחד שיש לי את הבעיה עם המתמטיקה והקטע הריאלי)
כי בתכלס? האופציות שלי מאודדד מצומצמות ואני לא כלכך יודע מה בכלל אני רוצה ומה כדאי לי
שהוא לא הנדסה \ תכנות וכל אלה (וגם כמובן שיהיה אפשר להתפרנס בכבוד בהמשך)

נערך לאחרונה:
נו אז הסכמת איתו בלי להבין שהסכמת.
רקע טכני משמע עדיף שילמד משהו פרקטי וישלים ידע בנושאים הרלוונטיים.
מחזק את חנן בכל אופן בכל מילה. אם אתה שוקל לעבוד בכל תפקיד שהוא בהייטק עדיף תואר פרקטי.

נו אז הסכמת איתו בלי להבין שהסכמת.
רקע טכני משמע עדיף שילמד משהו פרקטי וישלים ידע בנושאים הרלוונטיים.
מחזק את חנן בכל אופן בכל מילה. אם אתה שוקל לעבוד בכל תפקיד שהוא בהייטק עדיף תואר פרקטי.
חבר, לא כולם יעבדו בהייטק. מישהו יעבוד אצל קבלני משנה- הרכבות , הלחמות, עיבוד שבבי וזיווד.
אם תקרא טוב מה שכתוב ולא מה שאתה חושב שכתוב אז תראה שכתוב עדיף ולא חובה רקע טכני.

אוקיי אז שאלה אחרת
אם יש תחום אחד שהוא כן מעניין אותי כרגע שאני יודע בוודאות שהוא מעניין אותי הוא פיזיותרפיה
אבל שוב , זה שווה את כל הטרחה ? (במיוחד שיש לי את הבעיה עם המתמטיקה והקטע הריאלי)
כי בתכלס? האופציות שלי מאודדד מצומצמות ואני לא כלכך יודע מה בכלל אני רוצה ומה כדאי לי
תעשה חיפוש בפורום היו על זה כמה דיונים.
קח בחשבון שפיזיוטרפיסט שרוצה להרוויח שכר מכובד ייאלץ להיות עצמאי לטוב או לרע.
תשקול אם זה מתאים לך בעיקר מבחינת יחסי אנוש/יכולת מכירה
חבר, לא כולם יעבדו בהייטק. מישהו יעבוד אצל קבלני משנה- הרכבות , הלחמות, עיבוד שבבי וזיווד.
אם תקרא טוב מה שכתוב ולא מה שאתה חושב שכתוב אז תראה שכתוב עדיף ולא חובה רקע טכני.
אפשר לשאול בן כמה אתה?
הטיעון שלך נכון אבל לדעתי אף אחד מהתחומים שציינת לא ישרוד בעתיד (בישראל) ובטח לא הייתי מכוון להתחיל לימודים שמכוונים לשם.
במציאות הנוכחית בכל רמה של תפקידים הביקוש למתכנתים גדול בסדרי גודל בהשוואה לתעשיית היצור

תעשה חיפוש בפורום היו על זה כמה דיונים.
קח בחשבון שפיזיוטרפיסט שרוצה להרוויח שכר מכובד ייאלץ להיות עצמאי לטוב או לרע.
תשקול אם זה מתאים לך בעיקר מבחינת יחסי אנוש/יכולת מכירה

אפשר לשאול בן כמה אתה?
הטיעון שלך נכון אבל לדעתי אף אחד מהתחומים שציינת לא ישרוד בעתיד (בישראל) ובטח לא הייתי מכוון להתחיל לימודים שמכוונים לשם.
במציאות הנוכחית בכל רמה של תפקידים הביקוש למתכנתים גדול בסדרי גודל בהשוואה לתעשיית היצור
כמובן , אני בן 38. עובד בתעשיה כבר קרוב ל 15 שנים. תחום עיסוק עיקרי הוא הבטחת איכות. כל הזמן הזה אני עובד אצל קבלני משנה ואני רואה מה קורה בשוק. ביום שצעדיה קונבציאונלית תקרוס יהיה בישראל בלאגן גדול וכבר לא יצטרכו מערכות מידע, מהנדסים וכו׳.

אוקיי אז שאלה אחרת

אני חושב שאתה צריך לקרוא עוד בעצמך ולראות מה מתאים לך, בסופו של דבר לך יש את כל התשובות למה שאתה שואל, קפצת כרגע מהנדסת תעשייה וניהול שרשמת שאתה שוקל ברצינות ללמוד לפיזיותרפיה, עולמות שונים לחלוטין.

אין בעיה לשקול כמה כיוונים, אבל נראה שהחוסר מיקוד שלך הוא רציני בגלל חוסר העמקה בנושא. הייתי ממליץ לך לקרוא באופן מקיף על פיזיותרפיה מהתואר עצמו ועד לעבודה עצמה ובאיך הכל מתבטא, תוכל להבין לבד אם זה מתאים לך.

לא מבין מה הקשר בין הבעיה עם המתמטיקה לפיזיותרפיה.

כמובן , אני בן 38. עובד בתעשיה כבר קרוב ל 15 שנים. תחום עיסוק עיקרי הוא הבטחת איכות. כל הזמן הזה אני עובד אצל קבלני משנה ואני רואה מה קורה בשוק. ביום שצעדיה קונבציאונלית תקרוס יהיה בישראל בלאגן גדול וכבר לא יצטרכו מערכות מידע, מהנדסים וכו׳.
מחזק שוב את מה שחנן כתב לך.
ואוסיף- כל התפקידים שציינת מצטמצמים עוברים למערכות ניהול אוטומטיות ומצטמצמים העמדות לאנשים. בנוסף כל מה שהוא בחברות כמו שציינת זה לרוב פרוטקציות, לא סומכים על זה ובטח שלא הולכים ללמוד משהו 4 שנים כי יש סיכוי לקבל את התקן הבודד שיש בכל חברה כזו.
מעבר לזה אני מאמין שהשאיפה של כל אדם צריכה להיות ללמוד משהו שיאפשר לו להגיע לעצמאות כלכלית. כלומר שיעזור לו ליצור משהו שיכניס לו כסף מבלי תלות במעביד. אין לך את זה בהנדסת תעשייה וניהול. במדעי המחשב ושאר ההנדסות אתה לומד כלים פרקטיים ליצור.
מעבר לזה אם עוד לא השתכנעת העתיד הוא טכנולוגי בכל תחום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית