הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הנדסת תעו"נ?

למערכות מידע יש מרכיב של תוכנה, שם מדמ״ח נכנס לידי ביטוי - חבל שזה רק מרכיב ולא הכל.
לכן מה שכתבת פשוט לא נכון מהסיבה הפשוטה שאתה לא מבין בזה.

גבר, נראה לי שחוסר ההבנה פה הוא עליך. מעולם לא טענתי שתחום המערכות מידע זהה לשאר התחומים במדמ"ח או שהעבודה זהה. מלכתחילה דובר פה על לימודים ואפשרויות תעסוקה. אני אנסה לכתוב את זה קצת יותר ברור - בתואר במדמ"ח אצלנו יש מסלול של מע' מידע - הפקולטה שלך היא מדמ"ח, אתה יכול לעשות תואר שני במדמ"ח, כתוב לך "בוגר הפקולטה למדמ"ח בטכניון" על הדף. כאילו, מה עוד צריך בשביל שזה יהיה תואר במדמ"ח, את האישור שלך?
במקרה אותו מסלול קיים גם בתעו"נ, כמעט זהה לחלוטין (אם לא זהה, אני פשוט מתעצל לבדוק), ויותר קל להתקבל אליו. - אלה המהנדסי תעו"נ היחידים שיש להם ביקוש בירידי תעסוקה אצלנו.

ד"א, סתם אנקדוטה בנושא, כבר נתקלתי בויכוח של "האם מע' מידע זה מדמ"ח" פה בטכניון, לרוב המחנות מתפלגים באופן כזה שאלו שלומדים מע' מידע כן רואים בעצמם כמדמ"ח, אלו שלומדים תעו"נ במסלולים האחרים לא רואים בהם מדמ"ח, ולמדמ"חיסטים רגילים (ושאר ההנדסות) לא ממש אכפת.

נערך לאחרונה:
גבר, נראה לי שחוסר ההבנה פה הוא עליך. מעולם לא טענתי שתחום המערכות מידע זהה לשאר התחומים במדמ"ח או שהעבודה זהה. מלכתחילה דובר פה על לימודים ואפשרויות תעסוקה. אני אנסה לכתוב את זה קצת יותר ברור - בתואר במדמ"ח אצלנו יש מסלול של מע' מידע - הפקולטה שלך היא מדמ"ח, אתה יכול לעשות תואר שני במדמ"ח, כתוב לך "בוגר הפקולטה למדמ"ח בטכניון" על הדף. כאילו, מה עוד צריך בשביל שזה יהיה תואר במדמ"ח, את האישור שלך?
במקרה אותו מסלול קיים גם בתעו"נ, כמעט זהה לחלוטין (אם לא זהה, אני פשוט מתעצל לבדוק), ויותר קל להתקבל אליו. - אלה המהנדסי תעו"נ היחידים שיש להם ביקוש בירידי תעסוקה אצלנו.

איך זה קשור לשטויות שכתבת קודם או למה שאני כתבתי?
אתה כנראה לא מסוגל להבין שמדמ״ח בא לידי ביטוי במערכות מידע בצורה שונה מאשר תעשיה וניהול במערכות מידע ולכן השטויות שכתבת בהתחלה פשוט לא רלוונטיות.
אתה משווה בין תפוזים לתפוחים.

בדוגמא שאולי תצליח להבין - זה כמו להשוות בין עיבוד תמונה בהנדסת חשמל לבין עיבוד תמונה במדמ״ח.

נערך לאחרונה:
מערכות מידע זה תואר שקר למי שלא התקבל למדמ"ח
כל אחד יכול לראות בעצמו מה שהוא רוצה יש בעלי מקצוע לדברים כאלה-אופטמטריסטים\פסיכיאטרים\פסיכולוגים וכו'

איך זה קשור לשטויות שכתבת קודם או למה שאני כתבתי?
אתה כנראה לא מסוגל להבין שמדמ״ח בא לידי ביטוי במערכות מידע בצורה שונה מאשר תעשיה וניהול במערכות מידע ולכן השטויות שכתבת בהתחלה פשוט לא רלוונטיות.
אתה משווה בין תפוזים לתפוחים.

זה לא משנה איך זה בא לידי ביטוי. הנקודה היא שמבחינת החברות ביריד, מהנדסי מע' מידע של תעו"נ שקולים למהנדסי מע' מידע של מדמ"ח ששקולים למדמ"חיסטים. כלומר, מחפשים מהנדסי מע' מידע של תעו"נ בגלל המדמ"ח שבתואר שלהם, לא בגלל התעו"נ, אחרת היו מחפשים גם מהנדסי תעו"נ אחרים (ואני גם מכיר אישית 3 סטודנטים למע' מידע שהגיעו לעבודה בתכנה ולא במע' מידע מהירידים האלה).
זה כמו שמתייחסים למדמ"חיסטים שבמסלול ביואינפורמטיקה (חצי מהקורסים שלהם בערך זה ביולוגיה/כימיה) כמו אל כל שאר המדמ"חיסטים. ואני מאמין שאם היה אפשר לעשות את המסלול גם תחת הפקולטה לביולוגיה, אז גם הדרישה לביולוגים היתה עולה פתאום משמעותית.

אני חייב לכתוב משהו ששואלים אותי הרבה בפרטי פה ובכללי תמיד. אז שיהיה לטובת הדורות הבאים:
למי ששוקל ללמוד הנדסה מדעי המחשב ודומיהם- לא נכנסים לתואר, גם אם מתקבלים, לפני שהשלמתם 5 מתמטיקה ואם זה הנדסה אז גם פיזיקה. הסיכויים להצליח בלי זה מאוד נמוכים. זה מאסט ואם זה ניראה לכם קשה מדי אתם לא יודעים בכלל מה מחכה לכם. תשקיעו את הזמן לא רק בשביל הקבלה.
אי אפשר להשלים תוך כדי וכל מה שיגידו לכם שהמרצה מכסה את זה בשבועיים הראשונים זה נסגר ב"איזה סבבה זה 5 יח' יאללה ממשיכים".

אתה יודע מה יכול להיות ואתה צודק והתעשייה הזו לא מתה. אני בכל אופן לא הייתי שואף ללמוד 4 שנים ולעבוד מראש בטווחי שכר מוגבלים ולא בהייטק. ובטח לא בונה על זה שאני אתברג בתפקיד טוב כמו איילדים מפורום אלביאס
ממש לא נכון.
אין ספק שרמת המתמטיקה/פיזיקה יהיו הרבה יותר גבוהות בכל תואר במדעים מדויקים מאשר בבית ספר, אבל להגיד שאם אתה מתקבל לא להכנס לפני השלמת בגרות? זה בזבוז זמן מוחלט.
מכיר לא מעט אנשים שהשלימו את החומר בצורה "לא פורמאלית" בלי לקבל חותמת של בגרות והסתדרו יופי (לדוגמה - כאלה שעשו 5 יח' במתכונת הקודמת ברמה נמוכה לפני מלא שנים, כאלו שסיימו 4 יח' בציון גבוה והתקבלו למדמ"ח וכו').
אתה לא צריך להיות מסוגל לפתור בעיית גידול ודעיכה או הסתברות של בגרות בשביל חדו"א או אפילו הסתברות של אקדמיה, ובטח שאתה לא צריך לדעת את הרמה המגוכחת של חדו"א בבגרות אם אתה מסוגל לעמוד בקצב של חדו"א באקדמיה.

ממש לא נכון.
אין ספק שרמת המתמטיקה/פיזיקה יהיו הרבה יותר גבוהות בכל תואר במדעים מדויקים מאשר בבית ספר, אבל להגיד שאם אתה מתקבל לא להכנס לפני השלמת בגרות? זה בזבוז זמן מוחלט.
מכיר לא מעט אנשים שהשלימו את החומר בצורה "לא פורמאלית" בלי לקבל חותמת של בגרות והסתדרו יופי (לדוגמה - כאלה שעשו 5 יח' במתכונת הקודמת ברמה נמוכה לפני מלא שנים, כאלו שסיימו 4 יח' בציון גבוה והתקבלו למדמ"ח וכו').
אתה לא צריך להיות מסוגל לפתור בעיית גידול ודעיכה או הסתברות של בגרות בשביל חדו"א או אפילו הסתברות של אקדמיה, ובטח שאתה לא צריך לדעת את הרמה המגוכחת של חדו"א בבגרות אם אתה מסוגל לעמוד בקצב של חדו"א באקדמיה.
לדעתי הוא התכוון שאם בעייתי לך החומר של הבגרות אז יהיה לך בלתי אפשרי החומר של האונברסיטה

זה מובן מאליו לדעתי, למרות שגם זה מאוד תלוי כמה אתה משקיע בכל אחד מהם.
כבר ראיתי אנשים שהשקיעו פי 3-4 שעות כשהגיעו לתואר מאשר במכינה ופתאום הוציאו ציונים טובים.
מה גם, שבתוכנה הקושי הוא בעיקר מתמטיקה ולא פיזיקה, ובהנדסות כמו כימית ומכונות הקושי הוא בעיקר פיזיקה ולא מתמטיקה.

לדעתי הוא התכוון שאם בעייתי לך החומר של הבגרות אז יהיה לך בלתי אפשרי החומר של האונברסיטה
בדיוק. התכוונתי שתיכנס שאתה יודע 5 יח' מתמטיקה. והרעיון שאם משתמשים בדיוק בכל או לא- לא רלוונטי. הכל כן מופיע לא תמיד ולא בהכרח אבל יש נגיעות וההבנה המתמטית חשובה.
אני נכנסתי בגלל פסיכומטרי גבוה בלי 5 יח' וזו הייתה טעות. השלמתי תוך כדי וזה קריעת תחת שכמעט בלתי אפשרית. לא ממליץ לעשות את זה עדיף לסיים תחומר לפני.

@Shreder המצב כיום בארץ שתואר מהטופ 5 ניראה לי (טכניון בן גוריון ת"א ועוד כמה) נותן לך כניסה יותר כנראה מהירה לשוק העבודה ויתפסו אותך כאיכותי יותר. בערך אחרי שנתיים לא יהיה כל כך הבדל איפה למדתה למקום העבודה הבאה שלך ( בעיקר במרכז) חברות גדולות כמו אינטל עדיין יכולות לסנן כאלו קו"ח אבל זה רק כי הם מיושנים. במרכז אישית מכיר כמה אנשים אפילו ללא תואר שמרוויחים לצערי יותר ממני. 32 + לחודש.

כמובן לתואר כן יש איזה מדד להצלחה שלך בהמשך אבל זה לא מחייב, וניתן לראות את זה כיום בשוק כמו שרשמתי לפני.

בחו"ל למקומות עבודה לא באמת אכפת איפה למדתה בשבילם טכניון ומכללת בראודה זה אותו דבר. יש לזה השפעה רק בתחום האקדמי להמשך לימודים. אבל תעסוקה זה לא ישפיעה בכלל.

לגבי משרות של מהנדסי תעשייה וניהול אז כן יש כאלו שיש להם קצת הבנה של קוד וכו' להגיעה לתפקידים של פיתוח ו דאטה אנליסט שנהיה חם כיום בשוק. אבל עדיין יש פה מעורבות גדולה כיום של תוכנה. כל אלו שלא עובדים בתוכנה השכר ואפשרויות העבודה והשכר הרבה יותר מוגבלים.

התפקידים שרשמתה באותה דרך מגיעים לשם אנשים ממדמ"ח כי צריך לרשום המון סקריפטים.

אני בוגר מדמח בטכניון עבדתי בסטארטפ כבר וגם בחברה גדולה. עובדת בעיקר אם אנשים בעלי תואר 2 או 3. שרובם עשו פוסט דוק בחו"ל וקצת יודעים מה הולך שם. פלוס אנשים שעשו רילוקשיין לעבודה.

המצב כיום בארץ שתואר מהטופ 5 ניראה לי (טכניון בן גוריון ת"א ועוד כמה)
סליחה שאני מתפרץ לדיון , איפה העברית ממוקמת ביחס לאלו ? אם לא אקבל מספיק בפסיכומטרי אלמד שם כנראה (שמעתי שתהיה רכבת חצי שעה מתל אביב לירושליים) מדבר על מדמ"ח (תאמת שגם לטכניון אתקבל כנראה אחרי הפסיכומטרי הזה)

סליחה שאני מתפרץ לדיון , איפה העברית ממוקמת ביחס לאלו ? אם לא אקבל מספיק בפסיכומטרי אלמד שם כנראה (שמעתי שתהיה רכבת חצי שעה מתל אביב לירושליים) מדבר על מדמ"ח (תאמת שגם לטכניון אתקבל כנראה אחרי הפסיכומטרי הזה)
באותה קבוצה אם אני לא טועה. אם אתה מת"א הייתי מנסה ללכת על אונ' ת"א כדאי להיות קלב.

באותה קבוצה אם אני לא טועה. אם אתה מת"א הייתי מנסה ללכת על אונ' ת"א כדאי להיות קלב.
מנסה אבל צריך 695 + בשביל להתקבל ונראה לי אקבל באזור ה 670-690 אבל אין לדעת
כן עם ממוצע בגרות 110 ובונוס של פיזיקה חח
לא יודע מאיפה הם מביאים כל כך הרבה אנשים שימלאו את המחלקה עם הנתונים הגבוהים האלו

אין לי ספק שבאונ׳ הבוגרים בהחלט יותר מוצלחים מקצועיים, יותר קשה להתקבל לאונ׳ ויותר קשה לסיים אונ׳. זה מסביר חלקית את פערי השכר.

לגבי סילבוס / רמה - מסכים חלקית, קורסי הליבה אצלינו היו מאוד קשים ולא נפלו הרבה מרמה של אונ׳ (תרגלנו עם מבחנים של אונ׳, חלק מהמרצים מלמדים באונ׳). לגבי הקורסים סגנון משא״נ ושאר ירקות אכן הרמה לא הייתה מטורפת. הסילבוס היה זהה, במיוחד במקצועות כמו חדו״א, פיזיקה 1 ודברים שכולם לומדים אותו דבר. הרבה פעמים ההבדל ברמה מתבטא באיך בודקים מבחן וכמה מכסחים.

ללא ספק אין לי ידע כמותי לגבי בוגרי אונ׳ / מכללה בשוק העבודה, יש לי חברים מכל מיני מקומות חלקם השתלבו בהצלחה וחלקם לא. חלקם בגלל שהם עצלנים אגב.

מה שאני כן חושב, שסטודנטים באונ׳ לפעמים חושבים שהשמש זורחת להם מה... ושמכללה זה בית זונות וכל טמבל יכול לסיים של תואר בהנדסה והמצב רחוק מזה, בגלל זה יש אחוזי פרישה מאוד גבוהים (גם בגלל הנתוני קבלה הנמוכים יחסית).

ההגיון שלי בבחירת מכללה זה בשביל לחסוך כסף וזמן (ששווה כסף) בפסיכומטרי, שיפור בגרויות ו/או מכינה קדם אקדמית. דחיית התואר בשנה ושפיכת אלפי שקלים על קורסים - יכול לעלות הרבה יותר מהסכום הוירטואלי שאתה חושב שבוגרי אונ׳ מרוויחים יותר.

בשורה התחתונה כמו שאמרו מעלי, ברגע שיש לך טיפה נסיון ... לאף אחד לא אכפת איפה למדת. שלא נדבר על חו״ל שבמזל הבוס שלך ידע איפה זה ישראל ואם יש לנו חשמל ואם אנחנו גרים באוהל.

בדיוק. התכוונתי שתיכנס שאתה יודע 5 יח' מתמטיקה. והרעיון שאם משתמשים בדיוק בכל או לא- לא רלוונטי. הכל כן מופיע לא תמיד ולא בהכרח אבל יש נגיעות וההבנה המתמטית חשובה.
אני נכנסתי בגלל פסיכומטרי גבוה בלי 5 יח' וזו הייתה טעות. השלמתי תוך כדי וזה קריעת תחת שכמעט בלתי אפשרית. לא ממליץ לעשות את זה עדיף לסיים תחומר לפני.
תראה, אין ספק שחדוא למשל היה לי הרבה יותר קשה אם לא היה לי ידע של 5 יח', אבל אני ממש לא חושב שהידע המתמטי שלי תרם לי משהו בליניארית או דיסקרטית לדוגמה.
ברור שעדיף להגיע כמה שיותר מוכן, אבל ממש לא מסכים ששווה לבזבז על זה שנה.

אני למדתי 4 יח״ל מת׳ 7 שנים לפני שהתחלתי את התואר, ישבתי ליד סטודנטים שסיימו מכינה 5 יח״ל חודש לפני תחילת הלימודים. רמת ההלם שלנו מהחומר הייתה בדיוק זהה.

אני חושב שלימודי הנדסה מבוססים על היכולת שלך ללמוד חומר חדש מהר מאוד מבלי להתבסס על הרבה ידע מוקדם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית