עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
בעיקרון בסוף כולם כותבים קוד.
צודק. כתבתי את הטייק שלי. אתה מוזמן לכתוב את הצורה שאתה רואה את הדברים, אין לי כוונה לריב או להתווכח. בכל אופן אתה מוזמן לפרט ולתרום לדיון במקום סתם לכתוב הערות.בכל הנדסה בסופו של דבר אתה כותב קוד? אתה טועה ומטעה.
אתה מוזמן להאיר את עינינו ולהראות לנו את האמת שפספסנו.כמה קישקושים נכתבו פה, הפורום הזה מתעלה על עצמו כל פעם מחדש.
אתה מוזמן להאיר את עינינו ולהראות לנו את האמת שפספסנו.
למדתי הנדסת תעו״נ ברופין, סיימתי ב2014.
לרוב הבעייתיות של אנשים שהם חושבים שהתואר קובע להם במדוייק מה הם הולכים לעסוק, אני מכיר חבר׳ה מהתואר, חלקם עובדים בתפ״י, חלקם בניהול איכות, חלקם במערכות מידע, חלקם בשיווק, אחד צלם והשני פתח בר.
תואר זה ״חותמת איכות״ על הבנאדם, נדיר למצוא עבודות שמשתמשים באופן מובהק במה שלמדת בתואר. להוציא מתארים מקצועיים (אחות מוסכמת, רופא, עו״ד, רו״ח וכו׳, שגם שם לרוב יש בחינה לרשיון).
מה שנדב ועוד רבים אמרו זה נכון - בתואר יש בסיס שמשותף לכל ההנדסה (מת׳ ופיזיקה בעיקר) הרבה קורסים כלליים של מקצועות הנדסה אחרים (מחשבים, תכנה, חשמל וכו׳) בתוספת של קורסים מתחום מנהל עסקים - שיווק, משא״נ, רו״ח וכד.
יש עדיין רשימה של קורסי ליבה טהורים של תעו״נ (תפ״י, חקב״ץ, ניהול מלאי, ניהול פרוייקטים) אבל לטעמי הם מהווים חלק לא גדול מספיק מהתואר.
החסרון של התואר הוא גם יתרון - הוא לא מגביל אותך לתחום מצומצם. אפשר להשתלב במגוון מאוד רחב של תפקידים בשוק העבודה בניגוד לתפקידי הנדסה אחרים שדי מצומצמים.
אסכים בכל הנוגע לתחום של תכנה / מערכות מידע - אני בהחלט חושב שלבוגר מדמ״ח / הנדסת תכנה יהיה יתרון מאוד גדול על פני בוגר תעו״נ מבחינת ידע
(לא יודע מבחינת קבלה לשוק העבודה). מבחינת תפקידי תעו״נ טהורים אני משער בלבד שיש יותר ביקוש מהיצע לתפקידים האלה בגלל שהתואר מאוד פופולרי.
לגבי התהייה אם התואר ״כאילו יוקרתי״ - אתה מהנדס. בכל העולם זה נותן קרש קפיצה קטן למגוון רחב של תפקידים שלאו דווקא קשורים לתואר. לראייה, אני עובד בתפקיד שנחשב הנדסת מכונות (מהנדס מעליות) ומיותר לציין שלא הייתי מתקבל אם לא היה לי תואר הנדסי.
הערה אחרונה - קח בחשבון שאחוזי הפרישה מהתואר מאוד גבוהים, הרבה חבר׳ה לא מפנימים שהתואר קשה ולא ממש אלטרנטיבה מגניבה למנה״ע.אני מאמין שאצלינו פרשו קרוב ל50%, בעיקר בשנה הראשונה ששם נכשלים המון במבחנים.
אני בחרתי במכללה כי אני לא מאמין להבדל החד והברור בין מכללה לאונ׳. אנשים חושבים שהשכלה זה הכל, אבל זה בסה״כ נקודת התחלה. נסיון של שנה בחברה טובה שווה יותר מכל תואר בהצטיינות מאוניברסיטה.
אין לי שום דרך להוכיח אם זה משנה הרבה או לא, במקרה שלי כמובן זה לא רלוונטי כי אף אחד לא יודע כאן מה ההבדל בין טכניון לסמי שמעון. סיימתי בגרות עם ממוצע לא רע, הייתי יכול להוציא פסיכומטרי טוב ולהתקבל לאונ׳ בלי המון בעיות. אני פשוט חושב שזה בזבוז זמן בשביל מוסד שמשתין עליך. אולי טעיתי, מי יודע.
אגב, אני מנחש שאתה סטודנט באוניברסיטה?
אני בחרתי במכללה כי אני לא מאמין להבדל החד והברור בין מכללה לאונ׳. אנשים חושבים שהשכלה זה הכל, אבל זה בסה״כ נקודת התחלה. נסיון של שנה בחברה טובה שווה יותר מכל תואר בהצטיינות מאוניברסיטה.
אין לי שום דרך להוכיח אם זה משנה הרבה או לא, במקרה שלי כמובן זה לא רלוונטי כי אף אחד לא יודע כאן מה ההבדל בין טכניון לסמי שמעון. סיימתי בגרות עם ממוצע לא רע, הייתי יכול להוציא פסיכומטרי טוב ולהתקבל לאונ׳ בלי המון בעיות. אני פשוט חושב שזה בזבוז זמן בשביל מוסד שמשתין עליך. אולי טעיתי, מי יודע.
@Shreder תואר בהנדסת תו'נ מאוניברסיטה הוא בטח לא דבר רע. אבל מי שרואה את עתידו בתחום ה it. לדעתי תואר במדעי המחשב יהיה יעיל ורווחי יותר גם בתפקידי 'מערכות מידע'.
אני חושב אחרת. לדעתי טבלאות השכר גם תומכות בכך.במערכות מידע זה פשוט לא נכון.
זה היה נכון לפני 15+ שנים כשתארים היו נראים אחרת והקשר היחידי בין תואר אקדמי לעולם המחשוב (תוכנה/חומרה) היה מדמ״ח והנדסת חשמל. (הנדסת תוכנה לא היה קיים בכלל או באופן מוגבל מאוד).
אני חושב אחרת. לדעתי טבלאות השכר גם תומכות בכך.
כתבת שהכל שטויות ובסוף כתבת אותו דבר. לא טענתי שכל התפקידים הם קוד נטו, אבל מרכיב עיקרי ברוב ההנדסי שבהם-> כולם כותבים קוד.דבר ראשון, יש לעשות הפרדה ברורה וחדה בין תואר שנרכש במכללה לבין תואר שנרכש באוניברסיטה, המשק מסתכל על זה אחרת והאמת שהבוגר הממוצע באוניברסיטה מוצלח יותר מבחינה מקצועית.
דבר שני, המשק צמא למהנדסים מכל סוג וסוג - אני מכיר אישית מהנדסי תעשיה וניהול שעובדים כמתכנתים בפירמות גדולות ואני מכיר כאלה שעובדים בתחומם (data analysts למשל) - נכון שהשכר ההתחלתי יכול להיות נמוך מבעלי תארים ״סקסיים״ כגון מדמ״ח או הנדסת תוכנה אך אחרי זמן מסויים הפערים קצת מצטמצמים והזכיר הממוצע בהייטק גם ככה לא נהיה עשיר מופלג או חי בדוחק (לראיה, data analyst בחברת הייטק מוכרת עם שנתיים נסיון מרוויח כ24k ברוטו, לא רע בכלל למישהו שלמד ״תואר שאיבד את הרלוונטיות שלו לשוק העבודה״).
אנשים חושבים שעולם ההייטק מורכב ממתכנתים בלבד (יכול להיות שחלק גדול כותב קוד בצורה כזאת או אחרת אבל זה ממש לא לתכנת במלוא מובן המילה) מספיק לראות ברושורים של ירידי תעסוקה באוניברסיטאות השונות או לדבר עם בכירים במשק ולהבין את מצב השוק (את שניהם עשיתי, ממליץ גם לכם).
גילוי נאות, אני סטודנט להנדסה ומכיר אישית חברה בכלל קשת ההנדסה (+מדמ״ח), סטודנטים ובוגרים.
כתבת שהכל שטויות ובסוף כתבת אותו דבר. לא טענתי שכל התפקידים הם קוד נטו, אבל מרכיב עיקרי ברוב ההנדסי שבהם-> כולם כותבים קוד.
כתבתי כמוך שתואר בהנדסת תעשייה וניהול מאונ' ת"א הוא מאוד פרקטי כי אני מכיר את התוכנית, בסוף כתבת אותו דבר.
מה שכתבת נכון אבל אני במקומך נזהר מלהגיד "אני הכי טוב אני לומד באוניברסיטה" מה גם שיש הרבה יוצאי דופן אז לא הייתי מתרגש מהכלל הזה.
מה אדוני לומד ואיפה.
הבדלים בשכר אפשר לצמצם אבל מי שהתחיל מ20 יגיע מהר יותר ל30 ממי שהתחיל מ12.
כמה קישקושים נכתבו פה, הפורום הזה מתעלה על עצמו כל פעם מחדש.
אין לי יותר מדי נסיון בשוק, אבל בירידי תעסוקה שעושים אצלנו (טכניון), תעו"נ זה בערך התואר ה-3 או ה-4 הכי מבוקש (אחרי מדמ"ח וחשמל). הקאצ' כמובן הוא שהביקוש הוא כמעט אך ורק לאלו שבמסלול מערכות מידע. מה שבעצם מוביל למסקנה האפשרית היחידה - הנדסת תעו"נ נכון להיום, זה מדמ"ח לאלו שלא הצליחו להתקבל למדמ"ח/לא שורדים במדמ"ח.
מהמילה קאצ׳ פשוט כתבת גיבוב של שטויות.
תדבר עם מנמ״ר או בעל תפקיד דומה בהזדמנות, מערכות מידע זה ממש אבל ממש לא מה שאתה חושב שזה.
מעניין, כי יש אצלנו אפשרות למסלול במערכות מידע גם בתעו"נ וגם במדמ"ח (ובכללי זה נחשב תואר של 2 הפקולטות), ככה שאם אין לזה שום קשר למדמ"ח, אני חושב שמישהו צריך לעדכן פה את הדיקן או משהו...