הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בקשר לסוג תוכנית האימונים

Unique

משתמש מתחיל
7
0
נק' מוניטין:
0
7
0
אהלן 😃

התאמנתי בעבר (בצורה לא הכי מקצועית ורציפה), הפסקתי, וחזרתי לא מזמן - נרשמתי לחדר כושר.
כמה שאלות קטנות בקשר לתוכנית האימונים:

* אני כרגע בתוכנית FBW, שאני דווקא אוהב (לעבוד על כל הגוף באותו אימון, 3 פעמים בשבוע).
הבנתי שאין טעם להמשיך עם התוכנית באופן קבוע, ושעדיף לפצל אותה ל-AB.

- עד כדי כך לא אפקטיבי להמשיך עם התוכנית הזו? ואיך אני יודע מתי לעבור ל-AB?
- בשביל ניפוח מהיר יותר, וגדילה של שריר, עדיף לעשות סטים של פירמידות? או סטים רגילים?

תודה רבה.

למה אין טעם להמשיך? יש סיבה מדעית שFBW לא אפקטיבי לעומת AB?
אין שום בעיה להמשיך איתה כל עוד אתה מנהל את הנפח והעצימות נכון, ובשביל לא להפצע עדיף לך לעשות פרימידה עולה עד למשקל עבודה ואז להתחיל את הסטים של העבודה(שאותם אתה יכול לעשות לפי איך שאתה מעדיף, תחקור על DROP SET ותראה מה אתה חושב)

• פותח/ת השרשור
למה אין טעם להמשיך? יש סיבה מדעית שFBW לא אפקטיבי לעומת AB?
אין שום בעיה להמשיך איתה כל עוד אתה מנהל את הנפח והעצימות נכון, ובשביל לא להפצע עדיף לך לעשות פרימידה עולה עד למשקל עבודה ואז להתחיל את הסטים של העבודה(שאותם אתה יכול לעשות לפי איך שאתה מעדיף, תחקור על DROP SET ותראה מה אתה חושב)
אני לא יודע אם הסיבה מדעית, כמו שהיא הגיונית.. בתוכנית FBW אמורים לעבוד על כל השרירים כדי לחזק אותם, אבל ב-AB נותנים דגש על כמה שרירים כל פעם, וככה אפשר ״להשקיע״ יותר באותו שריר (יותר תרגילים, יותר סטים וכו׳) אז הגיוני שהגדילה וההתפתחות תהיה מהירה יותר.. לא?

אני לא יודע אם הסיבה מדעית, כמו שהיא הגיונית.. בתוכנית FBW אמורים לעבוד על כל השרירים כדי לחזק אותם, אבל ב-AB נותנים דגש על כמה שרירים כל פעם, וככה אפשר ״להשקיע״ יותר באותו שריר (יותר תרגילים, יותר סטים וכו׳) אז הגיוני שהגדילה וההתפתחות תהיה מהירה יותר.. לא?
בעיקרון זה קשור לנפח, וכן יש קשר בין נפח לבין גדילת שריר אך לא בהכרח וזה גם משהו נורא אינדבינדואלי, יש אנשים שמגיבים יותר טוב ליותר תדירות לכל שריר מאשר נפח כולל ולכן FBW יעבור בשבילם יותר טוב, אם אין לך שום תקיעה בהתקדמות הייתי נשאר בFBW עד שתחליט לעבור לAB ולראות איך הגוף שלך מגיב(תצטרך גם להבין איך הגוף שלך עובד בשביל לראות מה הוא מעדיף)

עדיף למתחיל סטים רגילים. תוכנית כמה שיותר פשוטה כל עוד אפשר להתקדם בה.

Back
למעלה תחתית