הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים בגב עליון/צוואר בחוליה

almogarmoza123

משתמש מתחיל
1
0
נק' מוניטין:
0
1
0
לפני כשבוע עשיתי סקוואט, ובזמן שהמוט היה על הגב הרגשתי מין סוג של קנאק פנימי בחולייה של עמוד השדרה שהמוט נח עליה.
לא הייתה לי בעיה להמשיך את האימון, אבל אחרי שבוע הכאבים לא יורדים ואפילו מחמירים והיום הייתי צריך לבטל אימון בגלל שלא יכולתי להניח מוט סקוואט על המקום ופחדתי להחמיר את המצב.
כרגע הכאבים מופיעים בהפעלת לחץ על החוליה, או הפעלת לחץ על השרירים שלידה, וקירוב השכמות יחד לאזור.
עוד דבר ששמתי לב אליו, כשאני לוחץ על השכמה זה מרגיש כמו התחלת קנאק, כיאילו אם הייתי לוחץ יותר חזק ויותר פתאומי היה יוצא קנאק מהחוליה, אבל אני מפחד לגרום לנזק אם אני יעשה או אחד מהחברים שלי ינסה לעשות את זה.

למישהו יש היסטוריה עם דבר כזה? כדאי לי להפסיק להתאמן או שאני יכול להמשיך? איך לפתור את הכאבים?

תודה

היי, קודם כל אין ממה לחשוש, גם אם יש רגישות בחוליה יש דרכים לטפל בזה ולחזור לפעילות במהרה.
דבר שני כל עוד לא הייתה טראומה, חבלה ,תאונה אז מבצך טוב ונזק לא ייגרם אם תקשיב לגוף שלך ותעשה דברים בצורה הדרגתית
החוכמה היא לחזור הדרגתי לפעילות, אבל במקרה שלך ולאור החששות שלך הייתי ממליץ לקבוע אצל פיזיותרפיסט ספורט לפגישה והערכה.
אני עושה המון מפגשים חד פעמיים כאלו למטופלים שמפחדים או לא יודעים איך לחזור לפעילות ובד"כ הם גם לא צריכים כלום מעבר לזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית