הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ להפסיק לנסות לעלות במשקל?

3ortima

משתמש מתחיל
28
2
נק' מוניטין:
2
28
2
אהלן. אני 1.74 מטר. שוקל 79 ק"ג. השתחררתי לפני כמה חודשים מצה"ל שירתתי כלוחם בצנחנים. היה לי רקע פיזי כללי בשירות.
התחלתי להתאמן לפני 5 שבועות SS כשהייתי 75 ק"ג (מאז עליתי 4 ק"ג).
המשקלים שלי על המוט בינתיים מתקדמים טוב. כרגע דדליפט 115 ק"ג. סקוואט 107.5 ק"ג. בנץ' פרס 65 ק"ג. אובר הד פרס 45 ק"ג. (התחלתי בכל התרגילים האלו במשקל של בערך 40-50 קג).
אני משתדל עד עכשיו (אני לא ממש בטוח למה) לעלות קילו בשבוע. זה מה שקראתי שריפטו כתב, אבל היה נראה לי שהוא יותר מתכוון לשחיפים.
השרירים שלי גדלים אבל גם הכרס שלי נהיית בולטת יותר עם האימונים.
באמת שאין לי מושג מה אני אמור לעשות מבחינת תזונה והמשקל שלי? לאכול רגיל ורק להתחיל לאכול יותר כשאני רואה שאני מתקשה להוסיף משקל על המוט? או לא לנסות להוסיף משקל גוף בכלל? או שרק עם תוספת של משקל גוף אני אוכל לדאוג שגם השרירים יתפתחו ולהפיק משהו מתקופת המסה הראשונה שלי?
ובהקשר אחר, את התוכנית אני חושב שאמשיך עד שאראה שאני לא מצליח להעלות בדדליפט. מה עם המעבר לחיטוב? אני עושה אותו אחרי שאני מסיים עם התוכנית? אחרי שאגיע למשקל מסויים?

העובדה שעלית קילו בשבוע אפשרה לך לעלות 50 קילו בסקווט תוך 5 שבועות.
בגדול תוך חודשיים אתה צפוי לסיים את הסבב של ה SS.
ואח'כ אם תרצה להוריד את השומן שנצבר תוכל לחטב.

לדעתי אם המצב לא 'דרמטי' מבחינת השומן תמשיך להתקדם במשקלים זה רק יעזור לך בהמשך כולל בחיטוב

• פותח/ת השרשור
תוך חודשיים ככה אני אגיע ל88 ק"ג. מה אתה אומר? להמשיך למשקל כזה?
וגם אחי, באמת העלייה במשקל היא מה שעזרה לי להוסיף 50 ק"ג סקוואט? אני באמת חייב את זה במשקלים נמוכים יחסית?

תוך חודשיים ככה אני אגיע ל88 ק"ג. מה אתה אומר? להמשיך למשקל כזה?
וגם אחי, באמת העלייה במשקל היא מה שעזרה לי להוסיף 50 ק"ג סקוואט? אני באמת חייב את זה במשקלים נמוכים יחסית?
1. אתה תראה שהעלייה תתמתן אם לא תוסיף קלוריות
2. מ 88 עם מסת שריר יפה לחטב ל 82-83 לא ייקח הרבה זמן
3. בהנחה שהתזונה שלך היא אוכל ולא אלכוהול וממתקים זה בהחלט עוזר לך להתקדם.

• פותח/ת השרשור
חשבתי לחטב יותר למשהו בסביבות 75. אמנם התחלתי עכשיו כבר די כבד. אבל כבר הייתי באותו גובה במשקל 67 ק"ג לפני שלוש שנים. אז אמרתי אולי לא כדאי להעלות עד ל88.כי לחטב מעל 10 ק"ג ייקח המון זמן.
אתה חושב שצריך לחטב פחות?

בסוף זאת החלטה אישית שלך, אם כבר עכשיו אתה מרגיש 'שמן' אז תעצור עם העלייה במשקל.
אם יש לך סבלנות, בעיקר שעכשיו חורף. הייתי מושך עוד חודשיים שלושה ומתחזק עוד.
חיטוב על מסת שריר גבוהה תמיד יראה טוב יותר

• פותח/ת השרשור
תודה אחי. וכמה זמן תאורטית יכול לקחת חיטוב של עשר קילו? אם אני אעשה את זה בחודשיים זה בסדר? או שאאבד יותר מדי מסת שריר?

חודשיים זה לא יעד ריאלי. חיטוב הגיוני של 10 קילו ייקח 4 חודשים ואפילו יותר.
אם אתה חושב שזה מה שתצטרך בשביל להיות חטוב, תעצור את העליה במשקל כבר עכשיו

• פותח/ת השרשור
אז מה עכשיו? להמשיך ss עם המשקל הנוכחי ולחכות לעשות חיטוב אח"כ? כי אני חושב שעם חיטוב עכשיו לא אוכל להתקדם כלום בss.

אם אתה לא רוצה להמשיך לעלות במשקל, תעבור למאזן נייטראלי ותעשה את הלינארית.

• פותח/ת השרשור
נראה לי שאשאר בss כל עוד היא עובדת.
תודה לך על כל העזרה. רק דבר אחרון. ממה שקראתי הבנתי שאו שבזמן אימון הגוף במאזן חיובי ויוצר יותר מסת שריר, או שהוא במאזן שלילי ושורף יותר שומן. יש טעם להתאמן במאזן נייטראלי? זה גם יוסיף מסה וישרוף שומן?

מאזן נייטראלי מאפשר התקדמות מסוימת כל עוד אתה רחוק מהפוטנציאל שלך (כמו אצלך)
זה אמור לאפשר לך להתקדם למשך תקופה נוספת בצורה מתונה יותר.
כאשר תתקע תוכל להחליט אם לחטב או לבצע שוב מסה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית