הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פסקי זמן בין הסטים כמה נכון או לא נכון לעשות

דימון

משתמש מתחיל
120
0
נק' מוניטין:
-441
120
0
שלום רב.

אני יודע ש:

סט של 8 חזרות מומלץ דקה מנוחה(בערך)
סט של 10 חזרות מולמץ 45 שניות מנוחה (בערך)
סט של 12 חזורת מומלץ 45 שניות מנוחה (בערך)
סט של 15 חזרות מומלץ 30 שניות מנוחה (בערך)

עכשו אני באופן אישי יכול לסחוב יותר משקל ולשמור על מספר חזרות לפי התוכנית עם 2 דקות (בערך) של מנוחה בין סט לסט. (אני בתכונית A B C)
השאלה שלי האם אני פוגע ביעילות האימון?
האם חשוב לשמור על זמני מנוחה כמו שרשמתי?
המאמן שלי אמר שחשוב לשמור על הזמנים ולא ללכת על 2 דקות מנוחה.
מאמן אחר אמר לי שאפשר להתחיל סט מתי שהדופק חוזר למצב תקין..
מה דעתכם על הנושא הזה..?
מי מוכן לעשות לי (ולאחרים פה בטוח) סדר בבלאגאן הזה?

תודה 😃

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הבחור כאן הוא לא בודיבילדר, תתעלם מהודעה זו אם זה נאמר בצחוק.

איך מוגדר בודיבילדר במושגים שלך שאתה קובע שאני לדוגמא לא ? (בכול אופן עובד במכון+אוכל כמוהם , מאמין שכולנו בפורום ככה)

סתם מסקרנות איש..

😵
איך מוגדר בודיבילדר במושגים שלך שאתה קובע שאני לדוגמא לא ? (בכול אופן עובד במכון+אוכל כמוהם , מאמין שכולנו בפורום ככה)

סתם מסקרנות איש..
בודיבילדר מבחינתי זה אדם שמטרתו היא פיתוח גוף והוא עבר את שלב המתאמן הבינוני, משהו שאתה רחוק ממנו עד שיוכח אחרת.

סתם מסקרנות איש..

קודם כל בוא נקרא לילד בשמו. אומרים בילדר.

דבר שני בילדר הוא אחד שאוהב להסתובב בתחתונים ולמרוח על עצמו צבע, לעבוד ב19 אלף חזרות תוך שהוא מפגין ביצועים כושלים לכל תרגיל ותרגיל.

• פותח/ת השרשור
😵
בודיבילדר מבחינתי זה אדם שמטרתו היא פיתוח גוף והוא עבר את שלב המתאמן הבינוני, משהו שאתה רחוק ממנו עד שיוכח אחרת.

גם אותו בדיבילדר התחיל את צעדו הראשונים כמו כולם פה...
לכן הטענה שלך קצת לא מפוקססת.
אם 45 טוב בהיפרטרופיהזה יהיה טוב גם למי שהתחיל גם לצעוד.

אתה מפספס את הדבר החשוב ביותר, והוא להרים כבד.
מי שנח 45 שניות לא יכול להרים כבד.
לנוח 45 שניות זה טוב אם אתה עושה תרגילי ליצנות עם כבלים, וכאלה.
באף תרגיל לא מבודד (כלומר נורמלי) לא תוכל לנוח 45 שניות ולהרים כבד.

דימון, עוד פעם אחת אתה קורא לי בדיבילדר, אתה עף מפה. ומה שהוא כתב זאת לא טענה. שאלת מה ההגדרה שלו והוא ענה לך.

• פותח/ת השרשור
דימון, עוד פעם אחת אתה קורא לי בדיבילדר, אתה עף מפה. ומה שהוא כתב זאת לא טענה. שאלת מה ההגדרה שלו והוא ענה לך.

מה זה?

עף מפה?? על מי ולמה?? מקווה שאתה צוחק ...אם לא מצבך עגום.
ובכלל מי בכלל פנה אליך ב "בדיבילדר"?? אתה רוצה להיות אולי בודיבילדר ;)
כנראה לקחת יותר מידי קריאטין הבוקר 😃

נערך לאחרונה:
אתה מפספס את הדבר החשוב ביותר, והוא להרים כבד.
מי שנח 45 שניות לא יכול להרים כבד.
לנוח 45 שניות זה טוב אם אתה עושה תרגילי ליצנות עם כבלים, וכאלה.
באף תרגיל לא מבודד (כלומר נורמלי) לא תוכל לנוח 45 שניות ולהרים כבד.

סקווט זה תרגיל נורמלי עבורך אני מניח?

מה זה כבד בסקווט למשל?

מה זה?

עף מפה?? על מי ולמה?? מקווה שאתה צוחק ...אם לא מצבך עגום.
ובכלל מי בכלל פנה אליך ב "בדיבילדר"?? אתה רוצה להיות אולי בודיבילדר ;)
כנראה לקחת יותר מידי קריאטין הבוקר 😃

אמרת שכולם פה רוצים להיות בודיבילדרים. דבר בשם עצמך.

כן, אתה צודק, פארקוריסט מתחיל צריך פשוט לקפוץ מקומה שנייה בלי בעיה, כי הרי ככה מתאמנים המקצוענים.

הגורם העיקרי להיפרטרופיה הוא ההסתגלות של הגוף להעמסת יתר מתמשכת שזה אומר בשפה פשוטה להוסיף משקל למוט איך שלא תסתכל על זה, מנוחה של 45 שניות זה כבר פרט ספציפי למתאמן שלפחות מיצה את ההתקדמות הליניארית ומטרתו היפרטרופיה, למתאמן מתחיל אין צורך להיכנס לפרטים ספציפיים כי הגוף שלו רחוק מלהיות מפותח ברמה שהוא יזדקק ל"יחס מיוחד" בהתאם למטרה, תבין, אם תוסיף למוט 40 קילו אתה תעלה במסת שריר בלי קשר לזמני המנוחה שלך או מספר החזרות בתנאי שהוא קבוע, יכול להיות שבאמת תצבור יותר מסה אם את ה40 קילו למוט תוסיף עם מנוחות של 45 שניות, אבל נחש מה? זה יקח נצח בהשוואה לזמן שתוסיף את ה40 קילו האלה עם תוכנית למתחילים, אני בכלל לא מבין למה אני מבזבז את הזמן שלי על מישהו שסתם מחפש להתווכח... בקיצור להגיד למתאמן מתחיל לעשות מנוחות של 45 שניות כי זה מה ש"טוב להיפרטרופיה" זה כמו לשלוח ילד בן 5 ללמוד באוניברסיטה כדי שיהיה חכם.

• פותח/ת השרשור
כן, אתה צודק, פארקוריסט מתחיל צריך פשוט לקפוץ מקומה שנייה בלי בעיה, כי הרי ככה מתאמנים המקצוענים.

הגורם העיקרי להיפרטרופיה הוא ההסתגלות של הגוף להעמסת יתר מתמשכת שזה אומר בשפה פשוטה להוסיף משקל למוט איך שלא תסתכל על זה, מנוחה של 45 שניות זה כבר פרט ספציפי למתאמן שלפחות מיצה את ההתקדמות הליניארית ומטרתו היפרטרופיה, למתאמן מתחיל אין צורך להיכנס לפרטים ספציפיים כי הגוף שלו רחוק מלהיות מפותח ברמה שהוא יזדקק ל"יחס מיוחד" בהתאם למטרה, תבין, אם תוסיף למוט 40 קילו אתה תעלה במסת שריר בלי קשר לזמני המנוחה שלך או מספר החזרות בתנאי שהוא קבוע, יכול להיות שבאמת תצבור יותר מסה אם את ה40 קילו למוט תוסיף עם מנוחות של 45 שניות, אבל נחש מה? זה יקח נצח בהשוואה לזמן שתוסיף את ה40 קילו האלה עם תוכנית למתחילים, אני בכלל לא מבין למה אני מבזבז את הזמן שלי על מישהו שסתם מחפש להתווכח... בקיצור להגיד למתאמן מתחיל לעשות מנוחות של 45 שניות כי זה מה ש"טוב להיפרטרופיה" זה כמו לשלוח ילד בן 5 ללמוד באוניברסיטה כדי שיהיה חכם.

לא מחפש להתווכח איך הגעת לזה? מחפש תשובה סך הכול.
התשובה של הסבירה לי את זה באופן מצויין.
תודה רבה 😃

אנשים רוצים לפתח את ה1rm שלהם, לא את הגוף.
את האמת זה לא נכון, אנ יכול לספור כאן על 2 ידיים אנשים שבאמת מעניין אותם ה RM ובכלל לא מעניין אותם איך הם נראים, כמה הם מתפתחים ביחס למשקל שהם מרימים וכו'.
בסופו של דבר המטרה של רוב האוכלוסיה כאן באתר (וגם בחדרי הכושר) הוא להראות כמה שיותר טוב (לפי זווית הראייה שלהם).

• פותח/ת השרשור
משה

מה אתה אומר על מה שרושם ד"ר איתי זיו ??
הוא מדבר על מנוחות קצרות על מנת להפיק מקסימום מאימון תוך הפרשת טסטסרון רב
ציטוט "למשל, אימוני כוח המאופיינים בהפסקות קצרות בין הסטים, כפי שנהוג לקיים באימון המיועד להעלאת מסת שריר, יתרמו לשינויים אנאבוליים משמעותיים יותר לעומת אימונים המאופיינים במנוחה ארוכה בין הסטים"

אשמח לשמוע תגובות

מי זה ד"ר איתי זיו?

ד"ר איתי זיוITAIZIV.CO.IL . WWW
סגן מנהל קמפוס 'שיאים' באוניברסיטת תל אביב.
מנהל תחום הקורסים למדריכי מועדוני בריאות וכושר.
מומחה לפעילות ספורט, פעילות גופנית וחדרי כושר, הוציא לאור את האנציקלופדיה לפעילות גופנית בשם: "עוצמות חדשות, כושר במעגלי החיים" שהנו המדריך המקיף ביותר שנכתב בשפה העברית העוסק בתחום הפעילות הגופנית וחדר הכושר על כל היבטיהם ומיועד למתאמנים ולמדריכים ובעלי עניין ומודעות בספורט

נערך לאחרונה:
משה

מה אתה אומר על מה שרושם ד"ר איתי זיו ??
הוא מדבר על מנוחות קצרות על מנת להפיק מקסימום מאימון תוך הפרשת טסטסרון רב
ציטוט "למשל, אימוני כוח המאופיינים בהפסקות קצרות בין הסטים, כפי שנהוג לקיים באימון המיועד להעלאת מסת שריר, יתרמו לשינויים אנאבוליים משמעותיים יותר לעומת אימונים המאופיינים במנוחה ארוכה בין הסטים"

מקור : http://www.**********.org/Index.asp?ArticleID=1599&CategoryID=193

אשמח לשמוע תגובות

מאמר מדהים.

http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=9536

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית