הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פסקי זמן בין הסטים כמה נכון או לא נכון לעשות

דימון

משתמש מתחיל
120
0
נק' מוניטין:
-441
120
0
שלום רב.

אני יודע ש:

סט של 8 חזרות מומלץ דקה מנוחה(בערך)
סט של 10 חזרות מולמץ 45 שניות מנוחה (בערך)
סט של 12 חזורת מומלץ 45 שניות מנוחה (בערך)
סט של 15 חזרות מומלץ 30 שניות מנוחה (בערך)

עכשו אני באופן אישי יכול לסחוב יותר משקל ולשמור על מספר חזרות לפי התוכנית עם 2 דקות (בערך) של מנוחה בין סט לסט. (אני בתכונית A B C)
השאלה שלי האם אני פוגע ביעילות האימון?
האם חשוב לשמור על זמני מנוחה כמו שרשמתי?
המאמן שלי אמר שחשוב לשמור על הזמנים ולא ללכת על 2 דקות מנוחה.
מאמן אחר אמר לי שאפשר להתחיל סט מתי שהדופק חוזר למצב תקין..
מה דעתכם על הנושא הזה..?
מי מוכן לעשות לי (ולאחרים פה בטוח) סדר בבלאגאן הזה?

תודה 😃

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
coldfire ערכתי שוב את התגובה שלי.
תקרא מה אומר ד"ר איתי זיו ותן דעתך אבל ברצינות בלי חארטות (שיראה פורום רציני ולא קרקס מודרנו) 😃

נערך לאחרונה:
בינתיים אתה עושה את הפורום הזה קרקס. יש תגובה רצינית בלינק שהבאתי לך. תפתח את העיניים, טרול.

• פותח/ת השרשור
בינתיים אתה עושה את הפורום הזה קרקס. יש תגובה רצינית בלינק שהבאתי לך. תפתח את העיניים, טרול.

זה אשכול של איזה 100 תגובות...איזה מספר הודעה לקרוא?!

לעומת זאת המקור שלי זה דף 1 ברור של דוקטור..לא איזה כמה בחורים עם יד 50 שחושבים שהם רופאי ספורט ואלילי חדר כושר 😃 (צוחק)

נערך לאחרונה:
אתה רושם ברצינות? ...אז מה דעתך...ההפסקות שבעצם בגללו פתחתי את האשכול הזה נכונות...מסתבר ככה לא?

אם ד"ר איתי זיו כותב, אז כנראה שהוא יודע.
אני אתחיל לתזמן את ההפסקות שלי לבדיוק 45 שניות, נראה אם תוך חודש גם לי תהיה יד 50.

אתה רושם ברצינות? ...אז מה דעתך...ההפסקות שבעצם בגללו פתחתי את האשכול הזה נכונות...מסתבר ככה לא?

אני אנסה לענות לך:

בהנחה שמתאמן כלשהו רוצה לפתח כוח, הוא צריך להוסיף כמה שיותר משקל למוט (בהדרגה ובעקביות). כאשר המשקל קל עבורו, אין צורך במנוחה ארוכה ומספיק אפילו דקה בין סט לסט. אבל, כשמגיעים למשקלים כבדים, נדרשת מנוחה ארוכה יותר: 5,6 ואפילו 10 דקות; העיקר להרים את המשקל בסט הבא.
כמו שאתה רואה, זמן המנוחה משתנה ממתאמן למתאמן, מאימון לאימון ואף באותו האימון. אתה יודע הכי טוב כמה זמן אתה צריך לחכות לפני הסט הבא וכל עוד לא הלכת הביתה וחזרת, זה בסדר.
אם אתה רציני ומעוניין להתחזק ולהשתפר, אני מציע שתקדיש זמן לקריאת המאמרים בפורטל "קילוגרם" (הפנייה בחלק העליון של כל עמוד באתר הזה) וקרא הודעות בפורומים; אם אתה רוצה להמשיך ולהקשיב לגורילות מסוממות, שכל קשר בין האימונים שלך לשלהם הוא שהם מתבצעים עם משקולות, או לקרוא מאמרים של בעלי תארים אקדמאיים בלי ניסיון בשטח, אין לך מה לחפש פה וחבל על זמנך וזמננו.

לפותח האשכול:

זה מה שאני חושב עליו ועל המאמר שלו:

http://www.lbs.co.il/showpost.php?p=120273&postcount=19

זה שהוא ד"ר לא אומר שיש לו מושג על מה הוא מדבר, לידיעתך ריפ רשם את הספרים שלו יחד עם לון קילגור שהוא פרופסור לקינזיולוגיה, מקודם שאלת מאיפה הבאתי את כל מה שרשמתי, מקריאת הספרים של ריפטו ומאמרים באתר. ולפאוור ליפטרים יש מסת שריר פחות או יותר שווה לזאת של בודיבילדרים אם לא רבה יותר, וגם אחוז שומן יותר גבוה אבל מיותר לציין שהם גם חזקים בהרבה. המאמר ההוא זאת ערימה של שטויות חסרות כל בסיס מדעי מעבר להיפוטזות שגובלות במיסטיקה.

קודם כל בוא נקרא לילד בשמו. אומרים בילדר.

דבר שני בילדר הוא אחד שאוהב להסתובב בתחתונים ולמרוח על עצמו צבע, לעבוד ב19 אלף חזרות תוך שהוא מפגין ביצועים כושלים לכל תרגיל ותרגיל.

אתה סתם מכליל ומזלזל.

• פותח/ת השרשור
לפותח האשכול:

זה מה שאני חושב עליו ועל המאמר שלו:

http://www.lbs.co.il/showpost.php?p=120273&postcount=19

זה שהוא ד"ר לא אומר שיש לו מושג על מה הוא מדבר, לידיעתך ריפ רשם את הספרים שלו יחד עם לון קילגור שהוא פרופסור לקינזיולוגיה, מקודם שאלת מאיפה הבאתי את כל מה שרשמתי, מקריאת הספרים של ריפטו ומאמרים באתר. ולפאוור ליפטרים יש מסת שריר פחות או יותר שווה לזאת של בודיבילדרים אם לא רבה יותר, וגם אחוז שומן יותר גבוה אבל מיותר לציין שהם גם חזקים בהרבה. המאמר ההוא זאת ערימה של שטויות חסרות כל בסיס מדעי מעבר להיפוטזות שגובלות במיסטיקה.

סבבה... מקבל..אז אני הולך על התגובה של משה ושל אחרים, מנוחה עד להתאוששות(מספר דקות מועט מאוד כמובן) בלי סטופורים של זמנים כמו שרשמתי בראש האשכול.

לדעתי במנוחות ארוכות ההיפרטרופיה תהיה יותר איטית מאשר בהקצבת דקה וחצי גג בין הסטים ששם התנאים הכי אופטימליים להיפרטרופיה, אני רואה יותר ויותר הוכחות גם על עצמי שזה נכון ושיש משהו במה שרושמים מומחים לגבי המנוחות..
יכול להיות שבמנוחות ארוכות במשקלים ממש כבדים גודלים בסופו של דבר כי בכל זאת מרימים יותר משקל והעומס גדל לאורך זמן, אבל כשמגיעים להתאוששות מלאה בין סטים הכוח ייתפתח יותר ופחות היפרטרופיה
לדעתי הכל תלוי במטרות של הבנאדם, אבל לבוא לחתוך ככה את איתי זיו ולהגיד שהוא מדבר שטויות, זה לא לעניין אני חושב..

גם אני ד"ר ולכן צריך להקשיב לי

לדעתי במנוחות ארוכות ההיפרטרופיה תהיה יותר איטית מאשר בהקצבת דקה וחצי גג בין הסטים ששם התנאים הכי אופטימליים להיפרטרופיה, אני רואה יותר ויותר הוכחות גם על עצמי שזה נכון ושיש משהו במה שרושמים מומחים לגבי המנוחות..
יכול להיות שבמנוחות ארוכות במשקלים ממש כבדים גודלים בסופו של דבר כי בכל זאת מרימים יותר משקל והעומס גדל לאורך זמן, אבל כשמגיעים להתאוששות מלאה בין סטים הכוח ייתפתח יותר ופחות היפרטרופיה
לדעתי הכל תלוי במטרות של הבנאדם, אבל לבוא לחתוך ככה את איתי זיו ולהגיד שהוא מדבר שטויות, זה לא לעניין אני חושב..

הכל נכון אבל לא כשאתה מתאמן מתחיל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית