הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימוני כוח וחצי מרתון

• פותח/ת השרשור Ohana
  • פורסם בתאריך

Ohana

משתמש מתחיל
185
38
נק' מוניטין:
53
185
38
אהלן, אז לאחר שכבר פתחתי נושא שמדבר על ההכנה למרתון בעבר (ניתן לראות אותו פה ) - חזרתי מלפני חודש וחצי לעבוד על כוח (בתוכנית מפוצלת, 4 פעמים בשבוע) והחלטתי שאני לא רוצה "לזרוק" את זה לפח. יש לי עוד לאן להתקדם בכוח, וזה פשוט כיף ומגוון. מצד שני, אני מאוד נהנה מהריצות הארוכות, אז כן אכוון לעשות חצי מרתון באזור פברואר, שהמטרה היא להגיע לתוצאה האחרונה שעשיתי (קצב 5:03) - פחות או יותר, או לפחות לרדת מ1:50 במקרה הגרוע.

השאלה שלי היא כזו - איך אוכל לשלב אימוני כוח, שכן אתקדם בהם, עם אימוני הריצה?

כרגע אני בגרעון קלורי כי חזרתי מטיול של חודשיים שמנמן, עם נתונים של 173 גובה, 65 ק"ג, ומשקלים נמוכים של דדליפט 85, סקוואט 80, בנצ 55, פרס 35. מבחינת הריצות, יכול לרוץ בכיף 15 קמ בקצב של 5:20. רצתי לפני שבוע ריצה יחסית עצימה מבחינתי, 49 דקות ל10 קמ, הדופק לא היה בשמיים יותר מידי (166).

עברתי די הרבה על הלוג זקן וחלש אבל רץ יותר ממך הנהדר, וזה נותן השראה שזה אפשרי. לא להתקדם כל אימון במשקלים כמובן ולא למצות את מלוא הפוטנציאל האירובי שלי, אלא להגיע לנקודת איזון, של התקדמות מתונה (נגיד, כל שבוע-שבועיים) ופשוט לשלב את שני הדברים שאני מאוד אוהב.
אפשרי, למישהו כמוני שלא כמו ברמה של TvrSp12 גם מבחינת האירובי וגם מבחינת הכוח, להגיע לפיצול הזה?

מה שחשבתי זה לעבוד עם התוכנית הלינארית (כפי שחנן המליץ לי), רק 3 פעמים בשבוע, ולהוסיף 2 אימוני ריצה, ולקראת תקופה הטייפר באמת לקצץ אימון כוח ולהשאר על אימון ריצה.

אוכל לשלב אימון שכזה, או שיש המלצות אחרות? בעיקר בדגש על העצימויות.
יש המלצות ספציפיות לתזונה (כמובן שאעבור למאזן חיובי, עם חלבון פעמיים ממשקל גוף, אבל יש משהו נוסף מעבר לדברים הברורים?

@hanan
@TvrSp12
אשמח לעזרתכם - מצטער אם התיוג לא במקום, אתם פשוט נראים לי שהכי רלוונטים לכל מה שקשור לאירובי וכוח
🙌

נערך לאחרונה:
נתחיל מצד הריצה. שני אימוני ריצה בהכנה לחצי מרתון זה מעט מאוד.
אבל בהנחה שתרוץ ריצה אחת ארוכה בסוף שבוע באזור שעה וחצי ועוד אימון איכות בין שעה לשעה ורבע אז תוכל לשלב אימוני כוח כמו הלינארית.
השאלה שרק אתה יודע לענות עליה היא איך מרגיש לך אימון כוח אחרי 15 ק'מ ריצה.

• פותח/ת השרשור
פרט לסקווטים, שמאוד קשה לי להתקדם איתם גם היום - מצליח להעלות משקלים למרות המאזן השלילי. מניח כי פשוט אני ממש בשלב של מתחיל, ויש עוד פוטנציאל רב.

אם באמת אעבוד רק על סקווטים, בלי אף תרגיל עזר, מאמין שאצליח להתקדם טיפה. פה נכנס העניין של האוכל, ומאמין שאם אוכל קצת יותר, אפילו טיפה מעל לנטרלי לפחות בימים של הריצות, אצליח להתאושש.

עוד נקודה שתחשוב עליה, לדעתי אתה לא מספיק חזק ולא מספיק מהיר ביחס לפוטנציאל שלך בשביל לשלב.
אני הייתי מתמקד שנה באחד התחומים ואז משלב

• פותח/ת השרשור
שקלתי את זה , אבל להיות טוטאלי רק לכוח או רק לריצה נראה לי מוגזם. פשוט אוהב להיות "חובב" בשני התחומים האלו.
להשקיע עכשיו שנה רק בכוח למשל? ולא לעשות מעל ל10-15 קמ שבועיים? נראה לי מוגזם. כנל גם ההפך. פשוט... פחות כיף.

גם אם יקח לי שנתיים להגיע ל140 קילו בסקווט למשל, במקום שמונה חודשים, אבל אצליח לשלב גם אירובי וגם לא לאכול בכמויות גדולות - זה יהיה לי עדיף.

הלוג המדובר נתן לי השראה שזה אפשרי. אולי לא אגיע ל80 קילו בבנצ שנה מעכשיו (שזה לא הרבה), אבל כל עוד תהיה התקדמות? למי אכפת. רק השאלה הגדולה היא האם תהיה הקדמות בכלל, אפילו , או שחוסר הבסיס האיכותי באחד מהתחומים הוא עד כדי כך משמעותי.

אולי זה גם משהו מנטלי: תמיד הייתי שמנמן, והריצות הביאו אותי למקום שנוח לי יחסית עם הגוף. ומעדיף להיות רזה ולהתקדם לאט לאט במשקלי העבודה, ולהעלות במשקל לאט לאט ובבקרה, מאשר לאכול, נגיד, 400-500 קל' יותר , להתקדם יותר, אבל גם להשמין הרבה יותר.

קודם כל תודה, אני שמח שהלוג שלי נתן לך השראה.
אני מסכים עם חנן לגבי הנקודה שאתה נמצא בה ואתה חייב שלוש ריצות בשבוע כדי לעמוד במטרות שלך לחצי מרתון, זה מה שעשיתי במקביל לינארית בחצי מרתון הראשון שלי.
דווקא הסקוואט הוא התרגיל שנפגע מהריצות הכי היא הרבה אצלי ויש בזה הגיון, עד היום הפער בין הסקוואט לדדליפט שלי משמעותי.
יש לך כמעט שלושה חודשים עד תא, שזה זמן מספיק לראות איך הגוף שלך מגיב לשילוב הזה באימונים.
לדעתי פשוט תנסה, אל תגזים בגרעון, תישן כמו שצריך ותתכנן את הריצות ו האימונים שתוכל להתאושש כמו שצריך. אחרי תא תהיה לך נקודת מבט טובה על איך אתה יכול להמשיך הלאה..

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובות שלכם דבר ראשון. מעריך מאוד!
אעבור בקרוב למאזן נטרלי לשבוע-שבועיים, ואז לחיובי עם התוכנית הבאה:

כוח לינארית- ראשון, שלישי, חמישי, בצורה הזו:
A: סקאווט, בנצ', מתח + עזר בטן (מנופים ופלנאק)
B: פרס, דדליפט, וסקווט קל להתאוששות (אולי פרונט סקווט במשקלים נמוכים?)
C: העצים: סקאווט, בנצ' ומתח + עזר בייספס טרייספס 3 סטים לכל אחד מהם.

עלייה במשקלים כמעט בצורה אחידה 2.5 לשבוע, אולי בדדליפט 5. תלוי באיך ארגיש ובעמוסים.

ומבחינת הריצות: שני, רביעי ושבת. שני אינטרוולים/עליות בדופק גבוה, רביעי מרחקים בינוניים בקצב מטרה, שבת נפח בקצב נמוך.
מאמין ומקווה שהמטרה היא לרדת מ1:50 בחצי מרתון ת"א, לא שיא כמובן, אבל אם שבוע אחרי המשקלי עבודה שלי יהיו גבוהים - נגיד ב20-25 קילו לפחות בסקווט, דדליפט ובנצ', מה טוב!

ולהלן השאלות...:
#יש מספיק עבודה לכתפיים? פרס פעם בשבוע ... נראה קצת מידי
#קצת ההתקדמות במשקלים סביר? 2.5 בשבוע בפרס נראה לכם הגיוני?
# אם אני מתכנן טייפר של שבועיים, איך אני מסדר את התוכנית כוח לתקופה הזו של לפני המרוץ עצמו? מוריד נפח בכללי, לא עובד בכלל, מוריד רק ברגליים נפחים?

2.5 קילו בשבוע בפרס זה די הרבה, תכוון ל-2.5 קילו בשבועיים ע"י משחק עם משקלות/סוגרים
הלינארית בתור תוכנית היא תוכנית טובה, אל תדאג.
תתייעץ לגבי הטייפר חודש לפני המרוץ בהתאם לאימונים שתעשה עד אז

• פותח/ת השרשור
תודה ענקית, נתחיל לעבוד!

Back
למעלה תחתית