הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חזרה לאימונים רציפים

• פותח/ת השרשור UBH
  • פורסם בתאריך

UBH

משתמש מתחיל
15
2
נק' מוניטין:
2
15
2
אהלן

חוזר לאימונים אחרי 3 חודשים בעקבות סוג של פציעה אם אפשר לומר (נגרמה מעבודה, לחץ על הדיסקים בגב התחתון, כרגע בפיזיותרפיה), לפני כן הייתי כמה חודשים טובים בSS, הגעתי למשקלים די נחמדים
בעיקרון אני צריך עזרה בשני דברים, הראשון זה תוכנית אימונים, לSS אני לא מעוניין לחזור, מעדיף FBW או AB מורכבים (למרות שכרגע לא יכול לעשות סקוואט, הכאב בגב עדיין מורגש), אז אשמח להמלצות. המטרה היא לחזור למשקלים נורמליים ולהמשיך להתקדם משם תוך כדי עלייה במסת שרירית, סוג של פאוור בילדינג
הדבר השני זה לגביי מסה או חיטוב, אני כרגע שוקל 65 קילו על 173, אפשר לומר שחיף אבל מצד שני הבעיה אצלי היא שכל השומן שקיים נאגר למטה, מה שגורם לי לתחת ענק ורגליים גדולות (בלי קשר לעובדה שהרגליים שלי גדולות גם ככה, הצד החזק בגוף), זה די מציק ביומיום, השאלה אם להיכנס לחיטובון קטן של חודש +- כדי להוריד את התחת או להתחיל עכשיו מסה נקייה ?

תודה על העזרה

אני חושב שכדאי לך להכנס למאזן שלילי לא גדול ולהתחיל fbw.
אתה תתקדם הרבה גם במאזן שלילי בגלל שאתה רק מתחיל ועד שתתקע אתה תגיע לתותאה הרצויה מבחינת החיטוב.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שכדאי לך להכנס למאזן שלילי לא גדול ולהתחיל fbw.
אתה תתקדם הרבה גם במאזן שלילי בגלל שאתה רק מתחיל ועד שתתקע אתה תגיע לתותאה הרצויה מבחינת החיטוב.
3 חודשים של הפסקה הופכים אותי למתאמן מתחיל ? אשמח להסבר

פתוח גם לעוד הצעות ודעות, חוזר לאימונים שבוע הבא

אתה יכול להתאמן גם שנה ולהחשב למתאמן מתחיל. מתאמן מתחיל הוא מתאמן שהמשקלים שלו עדיין נמוכים ביחס לפוטנציאל שלו והוא יכול להתקדם לינארית מאימון לאימון אפילו על מאזן שלילי לא גדול כמו שהבחור מעלי אמר. לעומת זאת, ההתקדמות של מתאמן בינוני או מתקדם תיהיה לרוב שבועית כאשר ההתקדמות של מתאמן מתקדם תיהיה אפילו חודשית ואף יותר זה תלוי..

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אתה יכול להתאמן גם שנה ולהחשב למתאמן מתחיל. מתאמן מתחיל הוא מתאמן שהמשקלים שלו עדיין נמוכים ביחס לפוטנציאל שלו והוא יכול להתקדם לינארית מאימון לאימון אפילו על מאזן שלילי לא גדול כמו שהבחור מעלי אמר. לעומת זאת, ההתקדמות של מתאמן בינוני או מתקדם תיהיה לרוב שבועית כאשר ההתקדמות של מתאמן מתקדם תיהיה אפילו חודשית ואף יותר זה תלוי..
אוקיי.
ממליץ על SS כדי לחזור לאט לאט או FBW מורכבים ?
המטרה זה לחזור למשקלים נורמליים אבל גם לגדול, בSS בלי תרגילי עזר לא גדלתי יותר מידי

• פותח/ת השרשור
הקפצה

במקומך הייתי עושה חיטובון קטן עם הלינארית (יש פחות עומס על הגב) ואז מסה ss/ טקסס( תלוי ברמה שלך) בכול הכוח

• פותח/ת השרשור
במקומך הייתי עושה חיטובון קטן עם הלינארית (יש פחות עומס על הגב) ואז מסה ss/ טקסס( תלוי ברמה שלך) בכול הכוח
העומס שלי בגב בא לידי ביטוי בסקוואט, וכל תוכנית היא עם סקוואט חחחח

• פותח/ת השרשור
עוד הצעות ?

מתאמן מפסיק להיות מתחיל, כשהוא כבר לא יכול להתקדם לינארית בתכניות מתחילים.

כלל אצבע (לא מחייב) אומר שאתה מגיע לשלב הזה +- מתי שאתה יכול לעשות סקוואט x2 ממשקל הגוף שלך ובנץ' פרס x1.5 ממשקל הגוף שלך. (לחזרה אחת).

---

חיטוב או מסה:
אין כמו "מבחן המראה", ומבחן ה-"איך אני מרגיש עם עצמי".

לך על מסה - עד שאתה מבין שזהו, לא נוח לך עם עצמך - > ואז על חיטוב, עד שנוח לך עם עצמך שוב. (העיקר שלא תהיה אובססיבי, ושלא תשבור על זה את הראש).

*לפי הנתונים שסיפקת: המשקל שלך ממש נמוך.
(בכלל אכלת משהו כשבילית כמה לחדשים ב-SS?)

---

לגבי תכנית ללא סקוואטים:
דדליפט - גם בעייתי?
לג פרס - אתה יכול?

נערך לאחרונה:
מתאמן מתחיל זה מתאמן שכבר לא יכול להתקדם לינארית בתכניות מתחילים.

כלל אצבע (לא מחייב) אומר שאתה מגיע לשלב הזה +- מתי שאתה יכול לעשות סקוואט x2 ממשקל הגוף שלך ובנץ' פרס x1.5 ממשקל הגוף שלך. (לחזרה אחת).

---

חיטוב או מסה:

לך על מסה - עד שאתה מבין שזהו, לא נוח לך עם עצמך - > ואז על חיטוב, עד שנוח לך עם עצמך שוב. (העיקר שלא תהיה אובססיבי, ושלא תשבור על זה את הראש).

---

לגבי תכנית ללא סקוואטים:
דדליפט - גם בעייתי?
לג פרס - אתה יכול?

*יכול להתקדם לינארית

• פותח/ת השרשור
מתאמן מפסיק להיות מתחיל, כשהוא כבר לא יכול להתקדם לינארית בתכניות מתחילים.

---

חיטוב או מסה:

---

לגבי תכנית ללא סקוואטים:
דדליפט - גם בעייתי?
לג פרס - אתה יכול?
קודם כל תודה רבה על המענה.
אז ככה, הבעיה אצלי שרוב השומן נאגר למטה, ברגליים ובתחת. הבעיה העיקרית שלי זה שם, גינסים צמודים ברמות, חולצות שצמודות בתחת וכו', בגלל זה חשבתי על חיטובון קצר להוריד קצת באיזור הזה (כי בתכלס שם מתרכז רוב השומן שלי, אין שומן להוריד ממקומות אחרים חחח).

המשקל שלי ממש נמוך כי ירדתי המון בזמן הזה של הפציעה, בSS הייתי על 3 אלף קלוריות (+-, חילוף חומרים מהיר) ושקלתי באיזור ה72-73 אז כן אפשר לומר שאכלתי בזמן הSS

דדליפט אין בעיה בכלל, כנל לגביי לג פרס

תכנית עם לג פרס במקום סקוואטים
(אבל אקסטרה עבודה על הגלוטס, כדי לפצות):

A1:
לג פרס: 3x10 (*ראה הוראת-ביצוע למטה).
בנץ' פרס: 3x5
פנדליי רווס: 3x8

כסא רומי: 3x8 (**ראה הוראת-ביצוע למטה).
פייס פולס: 3x10
הנפות רגליים: 3xmax
פשיטות ידיים בחבל 2x10
תאומים בסמיט': 2x15

A2:
דדליפט סטנדרטי: 3x5
אוברהד פרס: 3x5
פולי עליון: 3x8

כפיפות ברכיים: 3x8
רוורס הייפרס 3xmax (***ראה הוראת-ביצוע למטה).
תרגיל לבחירתך ליד קדמית: 2x10

===

תדירות אימונים: 3 אימונים בשבוע. (ראשון - A1, שלישי - A2; חמישי: A1; ראשון - A2; שלישי - A1; חמישי - A2...וחוזר חלילה).
תרגילים שצבועים באדום: מתקדמים 5kg בשבוע.
תרגילי שצבועים בכחול: מתקדמים 2.5kg בשבוע.
תרגילים שלא צבועים: מתקדמים לאט ובזהירות. (וגם נתן לעשות אותם בסופר סטים אחד עם השני).

*אם נתקעת בתרגיל שבועיים ברצף: ריסט של 15%.

===

*לג פרס: רגליים יחסית למעלה על המשטח. (במטרה להעביר חלק מהעומס להמסטרינגס ולגלוטס).

**כסא רומי: רגליים מצביעות 45 מעלות לצדדים, להביא את התנועה מההמסטרינגס ומהאגן (אתה רוצה "לבצע מעשים מגונים בכסא"): קישור לסרטון הדגמה

***רוורס הייפרס: כפי שמופיע בסרטון הבא (ב-0:42): קישור לסרטון הדגמה
תוכל להקשות על התרגיל באמצעות גומיות התנגדות.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תכנית עם לג פרס במקום סקוואטים
(אבל אקסטרה עבודה על הגלוטס, כדי לפצות):

A1:
לג פרס: 3x10 (*ראה הוראת-ביצוע למטה).
בנץ' פרס: 3x5
פנדליי רווס: 3x8

כסא רומי: 3x8 (**ראה הוראת-ביצוע למטה).
פייס פולס: 3x10
הנפות רגליים: 3xmax
פשיטות ידיים בחבל 2x10
תאומים בסמיט': 2x15

A2:
דדליפט סטנדרטי: 3x5
אוברהד פרס: 3x5
פולי עליון: 3x8

כפיפות ברכיים: 3x8
רוורס הייפרס 3xmax (***ראה הוראת-ביצוע למטה).
תרגיל לבחירתך ליד קדמית: 2x10

===

תדירות אימונים: 3 אימונים בשבוע. (ראשון - A1, שלישי - A2; חמישי: A1; ראשון - A2; שלישי - A1; חמישי - A2...וחוזר חלילה).
תרגילים שצבועים באדום: מתקדמים 5kg בשבוע.
תרגילי שצבועים בכחול: מתקדמים 2.5kg בשבוע.
תרגילים שלא צבועים: מתקדמים לאט ובזהירות. (וגם נתן לעשות אותם בסופר סטים אחד עם השני).

*אם נתקעת בתרגיל שבועיים ברצף: ריסט של 15%.

===

*לג פרס: רגליים יחסית למעלה על המשטח. (במטרה להעביר חלק מהעומס להמסטרינגס ולגלוטס).

**כסא רומי: רגליים מצביעות 45 מעלות לצדדים, להביא את התנועה מההמסטרינגס ומהאגן (אתה רוצה "לבצע מעשים מגונים בכסא"): קישור לסרטון הדגמה

***רוורס הייפרס: כפי שמופיע בסרטון הבא (ב-0:42): קישור לסרטון הדגמה
תוכל להקשות על התרגיל באמצעות גומיות התנגדות.
3 סטים של דד כבד ? לא עדיף לעשות סט אחד כבד כמו בSS ?
יש גם עוד חימום ארוך לפני בגלל זה אני שואל

3 סטים של דד כבד ? לא עדיף לעשות סט אחד כבד כמו בSS ?
יש גם עוד חימום ארוך לפני בגלל זה אני שואל
אין לך ביום הזה סקוואטים, או חתירות; אתה יכול להתאושש מ-3 סטים.

*לא ציינתי זאת, אבל אתה אמור לעשות סטים של חימום לפני המורכבים. (כלומר: זה 3x5 + חימום).

• פותח/ת השרשור
אין לך ביום הזה סקוואטים, או חתירות; אתה יכול להתאושש מ-3 סטים.

*לא ציינתי זאת, אבל אתה אמור לעשות סטים של חימום לפני המורכבים. (כלומר: זה 3x5 + חימום).
ברור ברור, הייתי עושה חימום טוב וארך לפני כל המורכבים בSS
תודה רבה על הכל חבר

Back
למעלה תחתית