הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים במרפק

• פותח/ת השרשור Tank
  • פורסם בתאריך

Tank

משתמש על
11,357
7,609
נק' מוניטין:
19,644
11,357
7,609
אהלן, רציתי להתייעץ לגבי פציעה ספציפית במרפק שקוראת לי בזמן האחרון בסקוואט.
הכאבים הם ממש בנקודה שמסומנת כאן:
upload_2017-12-16_20-19-17.png

וכנראה שהם באמת כאן כי מה שמגרה את הכאב זה סיבוב כף יד כלפי פנים וכלפי חוץ שזה משהו שמאוד עובד אצלי במהלך כל שלבי הסקוואט. בזמן מנוחה אני כמעט ולא מרגיש את זה גם אם מנסה לגרות את זה בכוח.
אשמח לעצות לטיפול. כרגע מפסיק לבצע את כל וריאציות הback squat.

תודה מראש!

זה נראה כמו פציעה באיזור שרירי כופפי שורש כף היד לפי המיקום שאתה מראה וכנראה שזה תלוי בצורת האחיזה שלך , יכול להיות גם תלוי בהתנהלות היומיומית שלך (אופי העבודה).
דבר ראשון זה לשנות את צורת האחיזה של המוט .

• פותח/ת השרשור
זה נראה כמו פציעה באיזור שרירי כופפי שורש כף היד לפי המיקום שאתה מראה וכנראה שזה תלוי בצורת האחיזה שלך , יכול להיות גם תלוי בהתנהלות היומיומית שלך (אופי העבודה).
דבר ראשון זה לשנות את צורת האחיזה של המוט .

ניסיתי צורות אחיזה שונות. כל צורת אחיזה שניסיתי גרמה לכאבים האלה. ניסיתי אחיזה של low bar סטנדרטי עם מיקום המוט על השכמות, אחיזת high bar צרה עם מוט על הטרפזים וגם כמה גרסאות של אחיזות ביניים ולמען האמת לא הרגשתי שינוי משמעותי בין הכאבים בכל הוריאציות. פרונט סקוואט רגיל לא ניסיתי אבל באחיזה הזאת של פרונט אין לי כאבים אז בינתיים זאת האופציה היחידה.
ההתנהלות היומיומית שלי כוללת עבודה במשרד ולמידה. אם זה משהו שיכול היה להשפיע על זה אז אשמח לדעת איך לשנות את צורת העבודה שלי.
בנוסף אם יש איזשהם תרגילים שאני יכול לעשות על מנת לגרום למקום הזה להחלים מהר יותר אשמח לשמוע.
תודה מיכאל!

• פותח/ת השרשור
אתה אוחז עם אגודל מעל או מתחת? מפרק כף יד ישר?
בעבודה עם המחשב אין כאבים?
אגודל מעל. הסקוואט שאני עושה הוא textbook לפי הספר של ריפטו. מרפק כף יד ישר.
בעבודה עם מחשב אין כאבים. מרגיש אישית שאין קשר בין העבודה במחשב לכאבים האלה ספציפית.

אגודל מעל. הסקוואט שאני עושה הוא textbook לפי הספר של ריפטו. מרפק כף יד ישר.
בעבודה עם מחשב אין כאבים. מרגיש אישית שאין קשר בין העבודה במחשב לכאבים האלה ספציפית.
ניסית אחיזה צרה או רחבה יותר? מהתגובה ההיא נשמע יותר שניסית מיקום מוט שונה
אגודלים מתחת ניסית? (אם לא ואתה תנסה אז בזהירות עם המשקל כמובן)

• פותח/ת השרשור
ניסית אחיזה צרה או רחבה יותר? מהתגובה ההיא נשמע יותר שניסית מיקום מוט שונה
אגודלים מתחת ניסית? (אם לא ואתה תנסה אז בזהירות עם המשקל כמובן)
ניסיתי אבל יתכן והכאבים היו סתם כי כבר אזור הכאב עבר גירוי מקודם בסטים הראשונים. אני חושב שהכי טוב יהיה לקחת כמה אימונים של הפסקה לגמרי מסקוואט ואז לנסות וריאציות אחרות של אחיזה.

במקרה כמו שאתה מתאר זה לא בהכרח האחזיה אלא ההחזקה וייתכן שזו הבעיה כי כאבים במיקום שציינת נובעים מעומס על פושטי שורש כף היד.
תנסה עם משקל קל או בוואריצה שונה כמו פרונט סקווט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית