הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
שמנמן חלשלוש ואוהב לרוץ

שמנמן חלשלוש ואוהב לרוץ

• פותח/ת השרשור Ohana
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור
  • פותח/ת השרשור
Ohana עדכן/ה את הלוג ״שמנמן חלשלוש ואוהב לרוץ״:

שבוע 4: כוח/B

סקאווט (קל) 55-60-65-70
אובהרד פרס - 25-30-35-40X4
דדליפט 70-75-80-90X4
צ'ין אפס (משקל גוף) - 7-6-5

אימון לא טוב.
בפרס הנחתי שלא אסגור חמישיה כי לא פשוט להתקדם, אז ניחא, בדדליפט אני מאוכזב כי הבעיה אצלי נטו באחיזה. מרגיש שיכול להרים יותר משקל אבל האמות שלי פשוט חלשות וזה מתסכל. לא שוקל לעבור למשולבת, פשוט שבוע הבא אעבוד שוב על אותם משקלים, אולי אתן קצת יותר מנוחות כי היום יחסית מיהרתי.

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור
  • פותח/ת השרשור

שבוע 4: כוח/C

סקאווט 65X5 - 75X5 - 82.5X5 - 90X5 - 95X3 - 70X8
בנצ' 35x5 - 40X5 - 45X5 - 50X5 - 60X1 - 45X10
מתח 7-5-5

חרא אימון הבוקר, שוב.
הסקאווט - מעולה. PR שלי והייתי בטכניקה טובה, הרגיש טוב.
הבנצ' שוב נתקע לי על 60 ואין לי מושג למה. אכלתי טוב, ישנתי טוב, והייתי בטכניקה טובה. עברתי אתמול בלילה על הסברי ריפטו למינהם לבנצ' ועדיין הרגיש זבל. מבואס ממש.
המתח עדיין לא מתקדם לכלום כבר חודש וחצי (5 שבועות) לתוך הלינארית.

@hanan הייתי שמח לעזרתך, שוב 🙁
מה עושה עם הבנצ'? ובעיקר עם המתח?
האוכל , השינה והטכניקה - הם אחלה לגמרי.
שבוע שעבר שלא התקדמתי חשדתי באוכל - כי האנרגיות שהולכות על הריצות (וגם תוספת כדורגל פעם אחת השבוע) היא גדולה, ואני עוד צריך להיות בפלוס נחמד. אז טחנתי, ועוד לפני האימון באתי מפוקס ומלא אנרגיה.
בסקאווט אני מתקדם לפי הספר ובקפיצות יפות למרות הריצה והעומס על הרגליים.

אגב, החדשות הטובות של האימון - יש פאקינג משקולות של רבע, חצי ושל קילו! מטורף בשביל תרגילים כמו פרס, בטח בהתקדמות איטית כמו שלי.
המכון הזה מפנק לגמרי

קרא את שאר עדכון הלוג...

בכנות אין לי רעיון, אם אתה בפלוס קלורי הייתי מצפה שהבנץ׳ יתקדם וגם המתח

• פותח/ת השרשור
כוסעמק... משהו פה הרי לא מסתדר.
אנסה לאכול יותר (למרות שהכל מתועד בMyfitnesspal, אחרי שגם חישבתי את האנרגיה של הריצות משקל גוףXקילומטרז' שבועי), לישון קצת יותר טוב ולעבוד על הטכניקה. אין פה כנראה איזה סודות, אני לא ברמה שמצריכה תוכניות מסובכות. המשקל מראה שכן עליתי כמעט בקילו בשלושה שבועות האחרונים וכנראה שזה לא מספיק.

שבוע הבא שוב אחזור על אותו שבוע בבנצ' ונקווה לטוב.

לגבי המתח אני פשוט חושב שאני מגיע מותש לגמרי אחרי הסקאווט והבנצ'.

• פותח/ת השרשור
צודק, אעלה מהאימון של יום ראשון את החמישייה האחרונה ("הכבדה") בסקאווט ובבנצ'.

• פותח/ת השרשור

שבוע 4: ריצה (נפח)

18 ק"מ, דופק 158, קצב 5:58.
הכנסתי תו"כ: 500מ"ל מים, תמר מג'הול 1 (25 ג' ~)

הרגיש מעולה! אחת הריצות המוצלחות שהיו לי.
הייתי בפנאן כל הריצה, לא שמתי לב שהיא עברה. הפעם לא הרגשתי מתוסכל בגלל הקצב האיטי אלא למדתי להנות ממנו למרות שסיימתי את הריצה בזמן המטרה של החצי מרתון שלי 🙄

בקיצור היה פנאן. מקווה שהרגליים לא מחר יאכזבו בסקאווט.

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור

שבוע 5: כוח/A

שבוע 5 לינארית והכנה לחצי מרתון ת"א

כוח - A (הכל x5 פרט למתח)
סקאווט
- 55-65-75-85-95
בנצ' 40-45-50-55-60X3
מתח - 8-7-5
בטן (עליות רגליים) - 12X3

לפני האימון -
שקילה: 65.6. הייתי אמור להיות קצת יותר, אבל זה סביר בהנחה שאחרי הריצה אין לי ככ הרבה נוזלים. צריך לאכול יותר.
בת'כלס, סביר להניח שעד החצי מרתון אעמוד על 66.5 ולא יותר (עליה של קילו בחודש, במקום 2 קילו שמתוכנן). אחרי החצי מרתון אמשיך עם חודשיים של יותר אוכל ופחות ריצות, עד אמצע אפריל ככה ונראה מה תהיה שלום הכרס עד אז.
מצרף סרטונים של סקאווט ובנצ' בפוסט הבא.

לא אימון טוב, הטכניקה בסקאווט הייתה לא משהו, הרגליים קצת עייפות מאתמול (למרות שהקפדתי להרביץ אוכל אחרי הריצה).
הבנצ' הרגיש מעולה ואמרתי שננסה 60 לחמישיה למרות הכשל שהיה לי שבוע שעבר, טעות מפגרת. אוריד את המשקלים ל57.5 להשבוע, ורק סוף שבוע הבא (שבוע 6) אנסה לתת שלישיה של 60 קילו. הטכניקה בסרטונים הבאים...
המתח, כרגיל, אותו חרא. משגע אותי שיש לי חבר טוב שמתאמן איתי , שנינו אותו גובה, אומנם הוא שוקל יותר, אבל במשקלי עבודה אנחנו די דומים - פרט למתח. הוא עושה עם 10-15 קילו לטווחים של 5-7 חזרות , 4-5 סטים. אני לא מצליח לסחוט 8 עליות של משקל גוף :(

קרא את שאר עדכון הלוג...
@TvrSp12 ו - @hanan אודה לעזרתכם.
מצרף פה סרטוני טכניקה מהיום לסקאווט (95 קילו) בנצ' (55 קילו). אני שוקל 65.6 נכון להבוקר.

בבנצ' דווקא לדעתי הטכניקה סבירה. לא הייתי במייטבי בסקאווט - קרסתי קדימה, בעיקר ב2 חזרות האחרונות, לא ירדתי עמוק מספיק. הריצה השפיעה...
הקושי על הרגליים אחרי ריצה ארוכה (בשבילי), מורגש, למרות שהקצב היה נינוח ולא הייתי גמור אחרי הריצה. עדיין, עברו 10 שעות מסוף המתיחות לאימון עצמו.
אבל תרוצים זה ללוזרים ולמרות שאני שם לב לטעויות העלתי (עומק וקריסה קדימה) הייתי שמח כן לביקורת נוספת.

בנצ'

סקאווט

העומק הוא לא דבר שולי. כשתרד לעומק הנכון כל התנועה שלך תשתנה.
גם בבנץ׳ וגם בסקווט אתה לא יציב.

• פותח/ת השרשור
בסקאווט אני מבין, אבל בבנצ' מה הכוונה? לא יציב כי אני מרים יותר מידי?

בסקאווט אני מבין, אבל בבנצ' מה הכוונה? לא יציב כי אני מרים יותר מידי?
זה לא נראה שזה כבד לך בבנץ׳, אבל אתה לא מקובע לא ברגליים, לא בשכמות והתוצאה שהמוט 'רוקד'

• פותח/ת השרשור
זה לא נראה שזה כבד לך בבנץ׳, אבל אתה לא מקובע לא ברגליים, לא בשכמות והתוצאה שהמוט 'רוקד'

אממ מבין למה אתה מתכוון. למרות שניסתי לעשות סט אפ טוב ולנעול את הרגליים ברצפה... שיהיה.
נראה לי אעבוד על אותם משקלים השבוע-שבועיים הקרובים, ואנסה לעבוד עוד על הטכניקה.

לגבי הבנץ' אין לי מה להוסיף על מה שחנן כתב, לגבי הסקוואט אתה צריך לחשוב על לשבת אחורה ולא סתם לרדת (מעבר לעומק)

• פותח/ת השרשור
ננסה "לנעול" את עצמי יותר על הספסל, ואת הרגליים על הרצפה. לדעתי אוסיף 2-3 סטים של משקל נמוך (40~) ביום שלישי במקום דיפס כדי לשפר טכניקה. ראיתי אתמול (שבת) מעל שעה של סרטוני יוטיוב כמו רפיטו, אלן טרהל (הבחור המזוקן) של בנצ'ים. קראתי שוב בSS. ועדיין לא הצלחתי ליישם טוב :( . הלוואי והיה לי איזה מאמן נורמלי במכון...נחכה שחבר טוב שלי יחזור מחו"ל, היה פאוורליפטר בעברו, ונעזר בו.

אגב, @TvrSp12 , עברתי שוב, והפעם לעומק, על הלוג שלך - החלק הראשון, עד סובב העמק שהיה ב2015... פאק. זה פשוט מעורר השראה.

ננסה "לנעול" את עצמי יותר על הספסל, ואת הרגליים על הרצפה. לדעתי אוסיף 2-3 סטים של משקל נמוך (40~) ביום שלישי במקום דיפס כדי לשפר טכניקה. ראיתי אתמול (שבת) מעל שעה של סרטוני יוטיוב כמו רפיטו, אלן טרהל (הבחור המזוקן) של בנצ'ים. קראתי שוב בSS. ועדיין לא הצלחתי ליישם טוב 😭 . הלוואי והיה לי איזה מאמן נורמלי במכון...נחכה שחבר טוב שלי יחזור מחו"ל, היה פאוורליפטר בעברו, ונעזר בו.

אגב, @TvrSp12 , עברתי שוב, והפעם לעומק, על הלוג שלך - החלק הראשון, עד סובב העמק שהיה ב2015... פאק. זה פשוט מעורר השראה.
אם זה היה תלוי בי היו בלוג עוד דברים משוגעים כמו הסובב אבל זה יצטרך לחכות עוד קצת..

@Ohana
על אף שההישגים של @TvrSp12 מרשימים גם בתחום הריצה וגם בכוח.
תהיה בטוח שאם הוא היה מתמקד בתחום אחד ההישגים היו משתפרים.

לגבי הבנץ':
קשה לשפוט מהזווית הזו, באיזה רוחב אתה תופס? נראה שזה צר מידי, אני לא בטוח אבל. בכ"מ אתה לא מכווץ בכלל ומניע את המוט ללא שליטה, ככה אתה מאבד המון כוח. שים לב לזה, כמו שחנן כתב השכמות חא מקובעות והרגליים לא מקובעות.
סקוואט:
טווח תנועה, אין הרבה מה לפרט כאן, תרד עוד עד לשבירת מקביל. גם כאן נראה שאינך מכווץ טוב ואתה מבצע את התנועה ללא שליטה טובה. ממליץ להתחיל לבצע וכמובן גם לצלם לנו סקוואט בטווח מלא (מה שידרוש ממך ריסט טוב) וככה נוכל לתת עוד דגשים, כי זה יראה אחרת בטווח הזה.
בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
אם זה היה תלוי בי היו בלוג עוד דברים משוגעים כמו הסובב אבל זה יצטרך לחכות עוד קצת..

מזכיר לי קצת את החצי מרתון שעשיתי שנה שעברה. הרגשתי כמו תותח, ואז אתה רואה את החבר'ה של המרתון מסיימים ואתה קצת מתאבס, קצת מתקנא וקצת מתמלא בצפייה למשהו חדש.
מאמין שהמקסימום שאעשה זה מרתון, אבל זה יצטרך לחכות לדעתי עד שנה הבאה 😃

@Ohana
על אף שההישגים של @TvrSp12 מרשימים גם בתחום הריצה וגם בכוח.
תהיה בטוח שאם הוא היה מתמקד בתחום אחד ההישגים היו משתפרים.

אין ספק, אבל לדעתי זה מרשים יותר שיש לו הישגים מעולים בשני תחומים שלא מעט אנשים יגידו לך שקשה לפתח אותם. בהתחשב בזה שהוא גם לא בן 25 זה עוד יותר מרשים - ילדים, עבודה, משפחה.
קצת גורם לי אישית בתור בן 23 "להתבייש" כי אני רחוק ממנו (וגם ממך מן הסתם) גם בכוח וגם באירובי. נקווה שיום אחד נגיע לנקודה הזו.

אגב אני יותר אוהב את הגישה הזו, להתקדם לאט לאט ולא להזניח יחסית אף תחום - פשוט כי שניהם כיפים ומהנים אותי. למה לוותר? אני הרי לא הולך להתחרות על מקומות בפודיום. ברור שאחרי החצי מרתון אתמקד יותר בלבנות כוח, ומאמין שלקראת אוקטובר אכנס חזרה יותר לריצה לכיוון המרתון אחרי שגם אבנה בסיס אירובי טוב.

לגבי הבנץ':
קשה לשפוט מהזווית הזו, באיזה רוחב אתה תופס? נראה שזה צר מידי, אני לא בטוח אבל. בכ"מ אתה לא מכווץ בכלל ומניע את המוט ללא שליטה, ככה אתה מאבד המון כוח. שים לב לזה, כמו שחנן כתב השכמות חא מקובעות והרגליים לא מקובעות.
סקוואט:
טווח תנועה, אין הרבה מה לפרט כאן, תרד עוד עד לשבירת מקביל. גם כאן נראה שאינך מכווץ טוב ואתה מבצע את התנועה ללא שליטה טובה. ממליץ להתחיל לבצע וכמובן גם לצלם לנו סקוואט בטווח מלא (מה שידרוש ממך ריסט טוב) וככה נוכל לתת עוד דגשים, כי זה יראה אחרת בטווח הזה.
בהצלחה!

תודה על ההתייחסות!
לגבי הסקאווט אני ממש מבין אתכם, עשיתי גם יותר טובים.
לגבי הבנצ' באמת שניסתי לכווץ, כנראה שלא מספיק.

אצלם שוב מחר (אימון B בלינארית) את הסקאווט הקל יותר וגם אעשה 2-3 סטים של בנצ' קל כדי לתרגל טכניקה ואשמח לעוד התייחסות.

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית