הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
שמנמן חלשלוש ואוהב לרוץ

שמנמן חלשלוש ואוהב לרוץ

• פותח/ת השרשור Ohana
  • פורסם בתאריך
לא חוויתי itb חוויתי כאבים אחרים,אני קצת שמרן ומשתדל מאוד לא לרוץ על כאב,אם עובר תוך כדי הריצה סבבה אם לא אני מפסיק.
לדעתי קח שבוע הפסקה ואחר שים את הקצבים והאגו בצד ותנסה לרוץ ללא כאב,אם אתה לא מצליח שים את המרתון הזה בצד.
מרתונים לא יברחו אבל פציעות יכולות להשאר..
זה מה שעשיתי השבוע. הורדתי עומס, ואת ה26 עשיתי . מהקמ ה20 צפונה זה כבר נהיה קשה, וב2-3 האחרונים בלתי נסבל.

זה מה שעשיתי השבוע. הורדתי עומס, ואת ה26 עשיתי . מהקמ ה20 צפונה זה כבר נהיה קשה, וב2-3 האחרונים בלתי נסבל.
יכול להיות שלא הורדת מספיק...
קח שבוע דילואד תעשה ארוכה של לא יותר מ20 קמח ואז תתן שלושה שבועות מלאים. לאור מה שסיפרת הייתי מכוון לריצה מסכמת קצרה יותר 32 או 34. עם כל זה אני עדיין עומד מאחורי מה שאמרתי הנסיבות הביאו אותך למצב לא אידאלי לפני המרתון,לא יקרה כלום אם תדלג הלאה. לי הרצון לסיים מירוץ לא עלה הפציעה (למרות שאני כן סוחב איזה רגישות עד היום) אבל כן חצי שנה של אימונים הלכה לפח בגלל תוכנית לא מתאימה

מבאס לשמוע.
מהנסיון שלי עם itb זאת חרא של פציעה. לרוב הכאב מגיע אחרי כמה קילומטרים בודדים וזה כואב רצח.
אני הייתי מציע לקחת כמה ימי מנוחה מלאים כולל כוח במקביל לטיפולי פיזיותרפיה טובים. ככל שתמשוך את הכאב הבעיה תחריף ותעשה כרונית.

אחרי שפיזיו׳ יראה אותך אפשר להעריך מה המצב האמיתי

Ohana עדכן/ה את הלוג ״שמנמן חלשלוש ואוהב לרוץ״:

14/1

קבעתי תור לאורטופד מומחה שטיפל בי בזמנו בצבא שהיו לי דלקות ברגליים. אז הוא היה כוכב , נקווה שיעזור.

היום -
ריצה קלה על הליכון 2 קמ. לא ככ כאב.

אימון כוח
סקאווט 60X4X5
לחיצת חזה עם דאמבל 15X10X3
דדליפט 60X3X5 + 65X1X5

והוספתי מתח בפוזיציה עם הכפות ידיים לכיווני (יותר יד קדמית מוערבות), 6-5-6.

מחר/רביעי אנסה לרוץ 10. בשישי גם 10 בתכנון.
הנפח הבאה בתקווה ובעזרת השם בשישי הבא 25/1, אנסה לתת 30.

קרא את שאר עדכון הלוג...

Ohana עדכן/ה את הלוג ״שמנמן חלשלוש ואוהב לרוץ״:

עדכון לוג: 26/01/19

תם החלום. היום הייתי אמור לעשות 32 כמסכמת של הנפח אחרי שנחתי ממש טוב מאז ה26 האחרונים.
כבר אחרי 2-3 קמ כאבי תופת בברך שמאל. לא ויתרתי. באזור הק"מ ה21 כבר נהיה בלתי נסבל (ובנוסף - כאב שרירים אחר "לגיטימי". ב24 קמ עברתי לדידוי-הליכה-ריצה קלה, ככה עד שסגרתי 28 ק"מ.

אנסה לנוח וכן לעשות את החצי מרתון הקרוב, עם הכאב, ולאחר מכן אעבור למתכונת של שחייה (יש לי פה בטכניון) + ריצה אחת בשבוע מבחינת האירובי.
חבל, השקעתי המון ,אבל הITB הרג אותי ועד עכשיו כאבי תופת.

בשבועיים האחרונים הייתי עם המתכונת הרגילה של שני-רביעי כוח, אין משהו מיוחד לספר, לא שאני במשקלים נורמליים אפילו למצבי.

קרא את שאר עדכון הלוג...

זה אכן מבאס. אבל הדבר החשוב זה ללמוד מה לעשות אחרת בפעם הבאה.
רמז, לצאת מהראש הצבאי שקשה וכואב זה בסדר
שיהיה בהצלחה

הייתי מפסיק הכל עד אחרי הטיפול ולא משתתף בשום תחרות, אתה רוצה לגרום לעצמך פציעה שתגרור שנים?
אל תקצר לעצמך את קריירת הריצה בכוונה,יש מספיק סיבות שזה יקרה בטעות.

תודה על התמיכה והעזרה...
אכן מבאס. אולי אכוון לנוח עד להר לעמק ולעשות מקטעים קלים.

אני פשוט נהנה מלרוץ. אנסה להתחיל לשחות בנתיים...

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית