הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ העמסת פחמימות בחיטוב

Fitness_Is_Life

משתמש מתחיל
70
3
נק' מוניטין:
3
70
3
היי,
אני כרגע תקופה מסוימת בתפריט חיטוב של 1700 קלוריות ליום. האחוז שומן שלי הוא בערך 18.
חלבון: 170 גרם
שומן: 65 גרם
פחמימות: 109 גרם

אני אוכל הרבה מאוד ירקות ( בעיקר מלפפונים, עבגניות, גזרים) ואני לא מחשבי אותם בתפריט אז יכול להיות שיוצא שאני אוכל יותר מ1700 קלוריות אבל אני עדיין נמצא בגירעון שלילי. ביום של אימון אני אוכל קצת יותר כי אני מוסיף עוד פחמימות (עוד 100-200 קלוריות)

ירדתי בערך 0.5 ק"ג בשבוע והיו כמה שבועות שטיפה פחות מזה ובשבועיים האחרונים שמתי לב שאני נתקע קצת במשקל. שבוע שעבר כאשר נשקלתי, המשקל היה 79.2 בערך ונשקלתי השבוע והוא היה 79. זה אומר שבערך נשארתי באותו המשקל ואני יודע בוודאות שאני נמצא בגירעון קלורי.

הבנתי שהעמסת פחמימה יכול מאוד לעזור וקראתי את המאמר מאתר קילוגרם אבל ראיתי שיש גם הרבה שאומרים אחרת.
רציתי לדעת האם העמסת פחמימה פעם בשבועיים יכולה באמת לעזור לי בירידה במשקל ואם כן אז איך מומלץ לעשות אותה?
אני חושב על יום ללא אימון עם 500 קלוריות מעל התחזוקה כאשר 70% פחמימות, 15% חלבון ו15% שומן. האם לדעתכם זה סביר ויעזור לי בחיטוב?

הדרך הכי טובה היא לנסות על עצמך. לי אישית זה לא הכי עבד (אלא אם 'חסכתי' את כמות הקלוריות בגירעון מעט גדול יותר בשאר הימים) כשאכלתי תזונה רגילה "מאוזנת".
מניסיון, ככל שהחיטוב מתמשך, הגוף אוגר יותר נוזלים, והמשקל מתחיל "לזייף" גם אם אתה ברמת סופר ירקות.

טכניקה אחרת מהעמסה היא לעלות לאט לנייטראלי מהלך של שבועיים ולהישאר נייטראלי שבועיים (ולא להיבהל מהמשקל נוזלים!!!) חודש ריסט כזה.

אני היום אוכל פחות מ50 גרם פחמימה ביום, שרובו מגיע מירקות ומוצרי חלב, ושישישבת העמסה, במקרה הזה העמסה באמת עוזרת ואני שם לב שאם זה לא קורה אז יש עצירה משמעותית בנראות של החיטוב מבחינת אחוז שומן.

שוב, כשאכלתי "מאוזן" זה לא השפיע, ולפעמים גם חירב לי תוצאות של שבוע שלם. (למרות ש500 קלוריות זה כלום אם אתה עומד בזה, וזה בריא מאוד לנפש)

אני חושב שאם מתאים לך, לקצץ קצת יותר בגירעון (עד מאה קלוריות יומי, עדיפות לפחמימה) ולהכניס יום אכילה מעל הנייטראלי באופן מתון אחת לשבוע (שונא שקוראים לזה "צ׳יט, אין פה באמת רמאות).

• פותח/ת השרשור
הדרך הכי טובה היא לנסות על עצמך. לי אישית זה לא הכי עבד (אלא אם 'חסכתי' את כמות הקלוריות בגירעון מעט גדול יותר בשאר הימים) כשאכלתי תזונה רגילה "מאוזנת".
מניסיון, ככל שהחיטוב מתמשך, הגוף אוגר יותר נוזלים, והמשקל מתחיל "לזייף" גם אם אתה ברמת סופר ירקות.

טכניקה אחרת מהעמסה היא לעלות לאט לנייטראלי מהלך של שבועיים ולהישאר נייטראלי שבועיים (ולא להיבהל מהמשקל נוזלים!!!) חודש ריסט כזה.

אני היום אוכל פחות מ50 גרם פחמימה ביום, שרובו מגיע מירקות ומוצרי חלב, ושישישבת העמסה, במקרה הזה העמסה באמת עוזרת ואני שם לב שאם זה לא קורה אז יש עצירה משמעותית בנראות של החיטוב מבחינת אחוז שומן.

שוב, כשאכלתי "מאוזן" זה לא השפיע, ולפעמים גם חירב לי תוצאות של שבוע שלם. (למרות ש500 קלוריות זה כלום אם אתה עומד בזה, וזה בריא מאוד לנפש)

אני חושב שאם מתאים לך, לקצץ קצת יותר בגירעון (עד מאה קלוריות יומי, עדיפות לפחמימה) ולהכניס יום אכילה מעל הנייטראלי באופן מתון אחת לשבוע (שונא שקוראים לזה "צ׳יט, אין פה באמת רמאות).
בגלל שכמות הפחמימות שאני אוכל היא לא נמוכה מאוד (לא דל פחמימה) אז לא נראלי שכדאי לעשות אכילה מעלה הנטרלי בפעם בשבוע.
לדעתי אתה צודק, אני באמת צריך להתנסות בעצמי ולראות אבל באופן כללי, האם כדאי ללכת לפי הנוסחא של 70% פחמימות, 15% חלבון ו15% שומן פעם בשבועיים ביום ללא אימון?
כי הבנתי שזה מאוד תלוי בתפריט העכשווי שלי עכשיו.

פעם בשבועיים, העמסה לא מטורפת קלורית בפלוס קטן יחסית יכולה רק להועיל, לגבי האחוזים, כן, אני באופן כללי שותה שתי סקופים וחצי באותו היום (גרם חלבון איכותי לקילו) בצורה מפוזרת או לחלופין עושה לי סלט טונה גדול, והשאר אוכל ממש לפי מה שמתחשק לי, העמסה איכותית נחשבת העמסה שבה ניצלת כמה שיותר מהתקציב הקלוריות לפחמימה, ואין מה לדאוג לחלבון כל כך באותו היום (יש מאמר נהדר בקילוגרם) אני מגדיר את זה מעט אחרת - כמה שיותר פחמימה תוך התחשבות ברצון שלי.

לצאת ממאזן שלילי לחיובי אחת לתקופה מאוד חשוב בכל הנוגע לחילוף החומרים מניסיון. את החיטוב הראשון שלי סיימתי עם מלא כוח רצון ובלי טיפת כוח פיסי. היום אני מקפיד לאכול מעל הניטראלי, אחת לשבועיים לפחות, גם אם מעט מעליו בחיטוב, ורואה תוצאות נהדרות, אין בכלל מה להשוות. חוץ מזה שזה מוריד לי את כל החשקים הטורדניים שלפעמים מתעוררים בחיטוב (בננות ושוקולד מישהו?)

תמיד אני מתעודד שגם אם זה לא מושלם מבחינת פחמימה, יש הרגשת שיפור נהדרת בכוח באימון, ותוך יום יומיים 'פיציתי' על ההעמסה, גם אם כל קלוריה חורגת הלכה לשומן (וזה אף פעם לא באמת כך)

לך על זה, חשוב, תנסה על עצמך, אל תכביד ראש יותר מדי, בנושא הזה הכל הפיך.

• פותח/ת השרשור
פעם בשבועיים, העמסה לא מטורפת קלורית בפלוס קטן יחסית יכולה רק להועיל, לגבי האחוזים, כן, אני באופן כללי שותה שתי סקופים וחצי באותו היום (גרם חלבון איכותי לקילו) בצורה מפוזרת או לחלופין עושה לי סלט טונה גדול, והשאר אוכל ממש לפי מה שמתחשק לי, העמסה איכותית נחשבת העמסה שבה ניצלת כמה שיותר מהתקציב הקלוריות לפחמימה, ואין מה לדאוג לחלבון כל כך באותו היום (יש מאמר נהדר בקילוגרם) אני מגדיר את זה מעט אחרת - כמה שיותר פחמימה תוך התחשבות ברצון שלי.

לצאת ממאזן שלילי לחיובי אחת לתקופה מאוד חשוב בכל הנוגע לחילוף החומרים מניסיון. את החיטוב הראשון שלי סיימתי עם מלא כוח רצון ובלי טיפת כוח פיסי. היום אני מקפיד לאכול מעל הניטראלי, אחת לשבועיים לפחות, גם אם מעט מעליו בחיטוב, ורואה תוצאות נהדרות, אין בכלל מה להשוות. חוץ מזה שזה מוריד לי את כל החשקים הטורדניים שלפעמים מתעוררים בחיטוב (בננות ושוקולד מישהו?)

תמיד אני מתעודד שגם אם זה לא מושלם מבחינת פחמימה, יש הרגשת שיפור נהדרת בכוח באימון, ותוך יום יומיים 'פיציתי' על ההעמסה, גם אם כל קלוריה חורגת הלכה לשומן (וזה אף פעם לא באמת כך)

לך על זה, חשוב, תנסה על עצמך, אל תכביד ראש יותר מדי, בנושא הזה הכל הפיך.
הבנתי אותך. אני כנראה באמת צריך לנסות על עצמי ולראות איך זה עובד. אני אנסה להיות בפלוס קלורי לא של 500 אלא קצת פחות כמו שאתה אומר ולראות איך זה ישפיע עליי. (בתקווה שאני לא פתאום אעלה שומן בצורה מטורפת בגלל זה חח)

תודה אחי, עזרת לי מאוד.

ההעמסות הכבדות שאולי קראת עליהן נועדו לספורטאים מתקדמים, שנמצאים באחוזי שומן מאוד נמוכים.

המטרה העיקרית היא להעלות את הרמה של ההורמון לפטין באמצעות העמסה של פחמימות לאורך 48-72 שעות. הפרוטוקול כולל בין היתר גם אימון מאוד מתיש לפני ההעמסה, על מנת לרוקן את מאגרי הגליקולן. Lyle Mcdonald כתב בזמנו שיש מגבלה לכמות הגליקולן שהגוף יכול לסנתז בפרק זמן מסוים, והמליץ (אם אני זוכר נכון) על אכילה של 200g פחמימה בכל שעתיים.

---

אבל כל המידע הזה לא אמור להיות רלוונטי עבורך: להעמסה מהסגנון אין תכלית עבור מתאמנים כמוך וכמוני, והיא סתם תעכב את החיטוב שלך.

*לא ידוע לי על כך שיום של "צ'יט", אחת לתקופה, "מתקן את המטבוליזם". (אבל כן עוזר לשפיות).

*נסה להשקל מדי יום, ולעקוב אחרי התנודות שלך. יכול להיות שסתם נפלת על יום שבו אתה "למעלה".

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
ההעמסות הכבדות שאולי קראת עליהן נועדו לספורטאים מתקדמים, שנמצאים באחוזי שומן מאוד נמוכים.

המטרה העיקרית היא להעלות את הרמה של ההורמון לפטין באמצעות העמסה של פחמימות לאורך 48-72 שעות. הפרוטוקול כולל בין היתר גם אימון מאוד מתיש לפני ההעמסה, על מנת לרוקן את מאגרי הגליקולן. Lyle Mcdonald כתב בזמנו שיש מגבלה לכמות הגליקולן שהגוף יכול לסנתז בפרק זמן מסוים, והמליץ (אם אני זוכר נכון) על אכילה של 200g פחמימה בכל שעתיים.

---

אבל כל המידע הזה לא אמור להיות רלוונטי עבורך: להעמסה מהסגנון אין תכלית עבור מתאמנים כמוך וכמוני, והיא סתם תעכב את החיטוב שלך.

*לא ידוע לי על כך שיום של "צ'יט", אחת לתקופה, "מתקן את המטבוליזם". (אבל כן עוזר לשפיות).

*נסה להשקל מדי יום, ולעקוב אחרי התנודות שלך. יכול להיות שסתם נפלת על יום שבו אתה "למעלה".
אז לפי מה שאני מבין ממה שאתה אומר, העמסת פחמימות לא רלוונטית בכלל במקרה שלי?
אם כן, אז זה קצת סותר את מה שראתי ונאמר בהרבה מקומות שהעמסת פחמימות זה דבר חשוב בכל תפריט חיטוב ויש לעשות את זה. בלי שום קשר להאם אתה ספורטאי.

אז לפי מה שאני מבין ממה שאתה אומר, העמסת פחמימות לא רלוונטית בכלל במקרה שלי?
אם כן, אז זה קצת סותר את מה שראתי ונאמר בהרבה מקומות שהעמסת פחמימות זה דבר חשוב בכל תפריט חיטוב ויש לעשות את זה. בלי שום קשר להאם אתה ספורטאי.
הוא לא אמר שזה לא רלוונטי בכלל, הוא כתב שזה חשוב לשפיות ;) זה נותן מוטיבציה להמשיך, ואם הגרעון מתמשך (מעל שבועיים במקרה שלך) זה גם ממלא מאגרי גליקוגן שהתרוקנו לאורך החיטוב. הסייג, שוב במקרה שלך, שזה לא צריך להיות מוגזם קלורית, אלא מתון. אם זה באמת בשליטה קלורית שום "העלאת שומן מטורפת" לא תהיה כאן זה בטוח, גג גג מעט נוזלים שינפחו אותך ליום יומיים, ויתנקזו טבעית תוך הקפדה על שתייה של מים בכמות מספקת והמשך חיטוב

העמסת פחמימות לא רק עוזרת לשפיות אלא גם מאזנת את הגוף הורמונלית.

Back
למעלה תחתית