הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ צריך עזרה בנוגע לדדליפט / סקוואט וגמישות עקב

TricepsGod

מושעה
64
11
נק' מוניטין:
-18
64
11
טוב ככה, לפני כמה זמן עשיתי סקוואט והכול היה טוב ויפה, התקדמתי במשקלים כמו שצריך, הכול היה נראה כמו שצריך
תמיד צילמתי את הטכניקה לראות שאני שובר מקביל, אבל אז שמתי לב שהעקבים עולים לי מהמקום, זאת אומרת
אני נשען על קצות האצבעות, משם הכוח בא, וזה אמור להיות ההפך הגמור (לבוא בעיקר מהעקבים) מה שאומר שאני כנראה לא משתמש בתחת / האמס כמו שצריך
ניסיתי HB, ניסיתי LB כלום לא עובד, העקבים עולים והכוח בעיקר על קצות האצבעות והבנתי שזה יכול לדפוק את הברכיים.

מכיוון שאני בחיטוב כרגע, אני לא רוצה להעמיס בדדליפט כדי לגלות אם הבעיה הזו נמצאת גם שם (כי לא עשיתי אותו לפני זה, אין טעם להתחיל בחיטוב)
רציתי לדעת, אם העקבים עולים בסקוואט, מה הסבירות שזה יעלה גם בדדליפט? הרי זו לא אותה תנועה, אני מתעניין אם זה אותו דבר
ויהיו לי בעיות גם בדדליפט עם העקבים.

ודבר שני, איך אני יכול לסדר את זה? אני לא מתכוון לפלטות מתחת לעקבים וכאלו שטויות, אני מתכוון איך לסדר את זה ממש, יש מתיחות לעקב?
אבל משהו שבאמת עוזר, לא איזה סרטון ביוטיוב של איזה חנטריש שחושב שהוא עלה על שיטה, אם יש איזה משהו שיעזור, אני באמת אשמח
למה אני די נואש בעניין הזה.
@PowerLifting
@ZivFarbman36

LBS Experts NEED YO HELP

• פותח/ת השרשור
תראה, המאמר הזה לא נולד מכלום, תחפש קצת feet rooting ו-ankle stacking, אתה תראה כל מני מידע מרופאים ואנשי מקצוע בנושא, זו כנראה השיטה הטובה ביותר לסדר את תפקוד כף הרגל והקרסול

זה במיוחד מצביע לי שיש בעיה בטכניקה, ולא בעיה אנטומית כמו גמישות

אז מה בעצם הבעיה? מה הפרט החשוב? במדריך שלך דיברת על בריאות כף הרגל וכול מיני כאלו, אין שם ספציפיות לגבי מה שאני שואל עליו.

אז מה בעצם הבעיה? מה הפרט החשוב? במדריך שלך דיברת על בריאות כף הרגל וכול מיני כאלו, אין שם ספציפיות לגבי מה שאני שואל עליו.
החלק החשוב הוא ללמוד להרגיש את המשקל על כף הרגל ולאזן את עצמך לפי זה
בריאות כף הרגל חשובה כי כדי שהמפרקים יוכלו לחוש שינוי במשקל, ולשלוח לגוף רפלקס לאיזון המשקל.
בלי השיטה הזאת זה כמו לנסות לאחוז ביצה בלי לשבור אותה עם כפפת אגרוף, אתה פשוט לא יודע כמה, איפה ואיך אתה לוחץ, אבל בעזרת השיטה הזאת הגוף מקבל שדרים טובים יותר לגבי נקודת האיזון שלך וכמה כוח אתה מפעיל באיזה כיוון, ואז אפילו בלי לחשוב אתה תתאזן יותר טוב והעקב ידבק לרצפה

• פותח/ת השרשור
החלק החשוב הוא ללמוד להרגיש את המשקל על כף הרגל ולאזן את עצמך לפי זה
בריאות כף הרגל חשובה כי כדי שהמפרקים יוכלו לחוש שינוי במשקל, ולשלוח לגוף רפלקס לאיזון המשקל.
בלי השיטה הזאת זה כמו לנסות לאחוז ביצה בלי לשבור אותה עם כפפת אגרוף, אתה פשוט לא יודע כמה, איפה ואיך אתה לוחץ, אבל בעזרת השיטה הזאת הגוף מקבל שדרים טובים יותר לגבי נקודת האיזון שלך וכמה כוח אתה מפעיל באיזה כיוון, ואז אפילו בלי לחשוב אתה תתאזן יותר טוב והעקב ידבק לרצפה

מה שאתה אומר בעצם, תשכח מהכול, תעשה את התרגיל הזה שדיברת עליו במדריך שלך, והבעיה תסתדר?

מה שאתה אומר בעצם, תשכח מהכול, תעשה את התרגיל הזה שדיברת עליו במדריך שלך, והבעיה תסתדר?
רוב הסיכויים שכן
אל תצפה שהבעיה תיפטר במיידית, אבל אתה כן אמור לראות שיפור, שעם הזמן יפתור את הבעיה

• פותח/ת השרשור
רוב הסיכויים שכן
אל תצפה שהבעיה תיפטר במיידית, אבל אתה כן אמור לראות שיפור, שעם הזמן יפתור את הבעיה

את האמת, אם זו לא הייתה בעיה של גמישות, ורק טכניקה, פה ושם הייתי צריך לקלוע ושהעקב לא יעלה, אבל הוא כן עולה בכול פעם.

טוב נראה אין לי שמץ, אני וויתרתי על הסקוואט לחלוטין, לדעתך בדדליפט גם תהיה הבעיה הזו? הכוונה, עקבים שעולים
בסקוואט זו בעיה מוכרת, אבל גם בדדליפט זה ככה? או שיותר קל בדדליפט

שואל ולא עושה בעצמי, כי אני במהלך חיטוב ולא עשיתי דדליפט לפני זה, לא רוצה לדפוק את האימון.

את האמת, אם זו לא הייתה בעיה של גמישות, ורק טכניקה, פה ושם הייתי צריך לקלוע ושהעקב לא יעלה, אבל הוא כן עולה בכול פעם.

טוב נראה אין לי שמץ, אני וויתרתי על הסקוואט לחלוטין, לדעתך בדדליפט גם תהיה הבעיה הזו? הכוונה, עקבים שעולים
בסקוואט זו בעיה מוכרת, אבל גם בדדליפט זה ככה? או שיותר קל בדדליפט

שואל ולא עושה בעצמי, כי אני במהלך חיטוב ולא עשיתי דדליפט לפני זה, לא רוצה לדפוק את האימון.
בסקוואט זה כנראה קורה לך יותר ויותר בגלל שעם אחוז גבוה יותר של משקל הגוף שלך הגוף מתקשה יותר להתאזן.
אם זה קורה לך בדדליפט זה 99% אומר שאתה מתחיל עם המוט רחוק מדי מהגוף

• פותח/ת השרשור
בסקוואט זה כנראה קורה לך יותר ויותר בגלל שעם אחוז גבוה יותר של משקל הגוף שלך הגוף מתקשה יותר להתאזן.
אם זה קורה לך בדדליפט זה 99% אומר שאתה מתחיל עם המוט רחוק מדי מהגוף

אז אתה אומר בדדליפט לא תהיה לזה שום השפעה כנראה.

אני שואל בכלליות, על עקבים שעולים בסקוואט
אתה לא שואל בכלליות, אתה שואל ספציפית עלייך, ניתנה לך פה תשובה כללית אחת, יש כמובן עוד תשובות, אבל בגדול אם אתה רוצה תשובה כללית אני יכול להמליץ לך על כמה ספרים טובים.
כשתרצה לקבל את התשובה שאתה צריך תעלה סרטון בבקשה.

• פותח/ת השרשור
אתה לא שואל בכלליות, אתה שואל ספציפית עלייך, ניתנה לך פה תשובה כללית אחת, יש כמובן עוד תשובות, אבל בגדול אם אתה רוצה תשובה כללית אני יכול להמליץ לך על כמה ספרים טובים.
כשתרצה לקבל את התשובה שאתה צריך תעלה סרטון בבקשה.
אוקיי תתייחס לזה בכלליות, סבבה?

אני שואל בכלליות, על עקבים שעולים בסקוואט

סבבה אז גם נענה לך בכלליות.
זה יכול להיגרם משימוש לא נכון בכף הרגל, המשקל לא מאוזן באמצע, חוסר גמישות בקרסול וכנראה שיש עוד סיבות שלא עולות לי כרגע.
עזר לך?

• פותח/ת השרשור
סבבה אז גם נענה לך בכלליות.
זה יכול להיגרם משימוש לא נכון בכף הרגל, המשקל לא מאוזן באמצע, חוסר גמישות בקרסול וכנראה שיש עוד סיבות שלא עולות לי כרגע.
עזר לך?
יש לך הצעות מה לעשות לגבי חוסר גמישות בכף הרגל?

1:50

זה מה שאני הייתי עושה לפני כל אימון(1-2 סטים) ואחרי אימון פעם או פעמיים בשבוע(5-6 סטים)
פשוט לשבת עם המשקל על הברכיים, לתת להם לקרוס קדימה ולנסות כמה שיותר לשמור על גב מאונך לרצפה
תוך חודש אמור להיות כבר שיפור

בנוסף כשאתה עושה סקוואט או דדליפט תנסה לעשות קשת עם הכף רגל
זה יהיה לא נוח בהתחלה אבל כשאתה מתרגל לזה זה יעזור למניעת הקריסה של העקבים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית