הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ רוצה להתחיל חיטוב ויש לי כמה שאלות 😃

אדירגבאי

משתמש מתחיל
119
5
נק' מוניטין:
5
119
5
אז אני שוקל 74 על 171 ובערך 20 אחוז שומן. אני במסה שנה בדיוק ואני רוצה לעבור לחיטוב כבר ויש לי כמ שאלותף אשמח אם תענו לי עליהם.

1. איך נמנעים בכמה שפחות לאבד שריר ?
2. האם מומלץ לעשות תוכנית כוח בחיטוב ? אם כן, איזו הכי מומלצת ?
3. כמה זמן בערך לעשות מאזן קלורי ניטרלי לפני השלילי ? כאילו תקופת מעבר.
4. כדאי לשלב אירובי נכון ?
5. במידה ומשלבים אירובי, זה יוצא שבימים שאני מתאמן ועושה אירובי אני שורף יותר קלוריות מיום ללא אימון.
האם זה אומר שאני אצטרך לאכול יותר ביום הזה של האימון כי שרפתי יותר מביום ללא אימון או שפשוט אותה כמות קלוריות בכל הימים ?
6. איזה תוספי מזון כדאי לקחת בחיטוב ? BCAA וכו'

תודה 😃

1. תפריט נכון, אכילה מרובה של חלבון, תוכנית אימונים מתאימה ונכונה
2. לפי דעתי לא, הגיונית - תוכנית כוח זה עלייה במשקלים ובחיטוב אתה בדר"כ יורד במשקלים.. ואולי במצבים קיצוניים שומר על המשקלים יחסית, אבל בטח שאתה לא עולה (אלא אם אתה מתחיל)
3. אני חושב שבין 2-4 שבועות זה מספיק.
4. תמיד מומלץ לשלב אירובי, חייב להשלים את הקלוריות בתפריט (לחשב בהתאם את ההוצאה הקלורית)
5. נכון, כמו שרשמתי ב 4.
6. אם אתה אוכל מספיק וטוב, אז לא צריך כלום. כמובן שאתה יכול להשתמש בתוספים שתורמים לבריאות לכל אדם, אבל אין משהו ש"כדאי לקחת"

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
1. תפריט נכון, אכילה מרובה של חלבון, תוכנית אימונים מתאימה ונכונה
2. לפי דעתי לא, הגיונית - תוכנית כוח זה עלייה במשקלים ובחיטוב אתה בדר"כ יורד במשקלים.. ואולי במצבים קיצוניים שומר על המשקלים יחסית, אבל בטח שאתה לא עולה (אלא אם אתה מתחיל)
3. אני חושב שבין 2-4 שבועות זה מספיק.
4. תמיד מומלץ לשלב אירובי, חייב להשלים את הקלוריות בתפריט (לחשב בהתאם את ההוצאה הקלורית)
5. נכון, כמו שרשמתי ב 4.
6. אם אתה אוכל מספיק וטוב, אז לא צריך כלום. כמובן שאתה יכול להשתמש בתוספים שתורמים לבריאות לכל אדם, אבל אין משהו ש"כדאי לקחת"

בהצלחה

תודה רבה ! עד עכשיו אכלתי כפול 2 ממשקל הגוף שלי כחלבון. האם זה אותו דבר או שצריך יותר ?

ובנוגע לאירובי, זה אומר שאני צריך להכין שני תפריטים ? אחד ליום של אימון ואחד של יום מנוחה ?

ואיזה תוכנית אתה הכי ממליץ לחיטוב ? עד עכשיו הייתי ב AB רגיל

נערך לאחרונה:
תודה רבה ! עד עכשיו אכלתי כפול 2 ממשקל הגוף שלי כחלבון. האם זה אותו דבר או שצריך יותר ?

ובנוגע לאירובי, זה אומר שאני צריך להכין שני תפריטים ? אחד ליום של אימון ואחד של יום מנוחה ?

לפחות כפול 2 חלבון, אני הייתי מעדיף אפילו יותר.
בקשר לתפריט, כמובן בהתאם להוצאה הקלורית ככה גם ההכנסה.

אימונים תחכה לאחרים. בהצלחה

הגוף שלך לא עושה "ריסטרט" כשנגמר היום.
-אירובי יגדיל את כמות הקלוריות שאתה צריך להכניס לגוף, אבל אתה לא מוכרח להשלים את הקלוריות האלו דווקא באותו היום. (ואתה גם לא מוכרח לעשות אירובי).

הגוף שלך לא עושה "ריסטרט" כשנגמר היום.
-אירובי יגדיל את כמות הקלוריות שאתה צריך להכניס לגוף, אבל אתה לא מוכרח להשלים את הקלוריות האלו דווקא באותו היום. (ואתה גם לא מוכרח לעשות אירובי).
לפי מה שאתה אומר אם כל יום אני יוריד עוד 300 קלוריות הציט לא ישפיע על הגוף בכלל?

לפי מה שאתה אומר אם כל יום אני יוריד עוד 300 קלוריות הציט לא ישפיע על הגוף בכלל?

זה לא מה שבאתי לומר - אבל המסקנה שלך נהדרת.

נניח שאתה מראשון עד שישי ב-גירעון קלורי של 500 קק"ל מתחת לניטרלי (כל יום) ואז בשבת אתה עף על עצמך עם עודף של 900 קק"ל מעל לניטרלי.

בתכלס, בגדול, לאורך השבוע - עדיין היית בגירעון קלורי של 2100 סה"כ! (גירעון של 300 ביום בממוצע).

*ייתכן שאחרי הזלילה של שבת תראה עלייה במשקל ותרגיש מנופח עקב אגירה של נוזלים, אבל זה ייעלם בתוך כמה ימים.

אז אם אני יהיה בגירעון של 900 קלוריות כל יום אוכל לעשות ציט כל 4 ימים?
🤩
חחח סתם אני צוחק המטרה לא להיכנס לגירעון גדול מדי אני יודע

חחחח. 😃
המטרה היא להשאר שפוי.

דיאטה טובה זו דיאטה שאתה מצליח להתמיד בה.

Back
למעלה תחתית