הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימונים למסה

shim1on222

משתמש מתחיל
64
2
נק' מוניטין:
3
64
2
שלום חברה אני מתחיל לעבור למסה עכשיו אחרי תקופה של חיטוב , איך צריכים להיות האימונים שלי מבחינת חזרות טווחים כמה תרגילים לכל איזור בגוף ,אני יודע שצריך להעמיס משקל ולהגיע לכשל חח כל השאר אצטרך את עזרתכם.. ואני שואף להתאמן לפחות 5-6 פעמים בשבוע..

לא ברור לי בשביל מה האשכול?
כנס לפורטל ותקרא, השאלות שלך בסיסיות.
אני כן אתייחס לכמה דברים פה כדי שתבין ולא תגיד שזה לא רשום בפורטל -
1) אין סיבה להתאמן 5-6 פעמים בשבוע
2) אין חובה להגיע לכשל

אני הייתי הולך על FBW שלוש פעמים בשבוע, תרגיל אחד או שניים (לא יותר) לקבוצת שרירים, 3-5 סטים לקבוצת שרירים באימון. אם אתה מוסיף
תרגילים מבודדים לזרועות אז לא צריך יותר מ-2 סטים. הרעיון הוא לבצע העמסת יתר (להוסיף משקל/חזרות) בתדירות גבוהה ככל הניתן בלי לפגוע
בהתאוששות.

5-6 אימונים בשבוע יאלצו אותך לפצל אותם ל-3 אימונים שונים לפי חלקי גוף וזה יצא שתבצע העמסת יתר פעמיים בשבוע, ואם תפצל את זה ל-2 אימונים ותתאמן 5-6 פעמים בשבוע קרוב לוודאי שפשוט לא תצליח להתאושש. לרוב המתאמנים הטבעיים תדירות עדיפה על נפח פר אימון, ואילו היית בשלב שאתה צריך יותר נפח כבר היית יודע מה לעשות ולא היית שואל אותנו.

• פותח/ת השרשור
אני הייתי הולך על FBW שלוש פעמים בשבוע, תרגיל אחד או שניים (לא יותר) לקבוצת שרירים, 3-5 סטים לקבוצת שרירים באימון. אם אתה מוסיף
תרגילים מבודדים לזרועות אז לא צריך יותר מ-2 סטים. הרעיון הוא לבצע העמסת יתר (להוסיף משקל/חזרות) בתדירות גבוהה ככל הניתן בלי לפגוע
בהתאוששות.

5-6 אימונים בשבוע יאלצו אותך לפצל אותם ל-3 אימונים שונים לפי חלקי גוף וזה יצא שתבצע העמסת יתר פעמיים בשבוע, ואם תפצל את זה ל-2 אימונים ותתאמן 5-6 פעמים בשבוע קרוב לוודאי שפשוט לא תצליח להתאושש. לרוב המתאמנים הטבעיים תדירות עדיפה על נפח פר אימון, ואילו היית בשלב שאתה צריך יותר נפח כבר היית יודע מה לעשות ולא היית שואל אותנו.
אז נגיד אני עושה ab 4 פעמים בשבוע לדוגמה
2 תרגילים לגב
2 תרגילים ליד קדמית
2 תרגילים לכתפיים וכו או שעל שריר גדול כדאי לעשות 3 תרגילים?

לא צריך יותר מ-2, בדרך כלל כל תרגיל נוסף מקשה על ההתקדמות בשאר התרגילים. קח בחשבון שעם FBW אתה כנראה היית מצליח לגדול יותר.

• פותח/ת השרשור
לא צריך יותר מ-2, בדרך כלל כל תרגיל נוסף מקשה על ההתקדמות בשאר התרגילים. קח בחשבון שעם FBW אתה כנראה היית מצליח לגדול יותר.
אז אתה אומר עדיף שני סטים שני תרגילים בין 8-10 חזרות ותמיד לעלות במשקלים?

אני אוהב לקחת תרגיל עיקרי כבד עם טווח חזרות לא גבוה, 5-8 חזרות לשלושה סטים. ובמידה ואני בוחר לעשות תרגיל עזר אז 8-12 בתרגיל השני,
מבחינתי חשוב להוסיף משקל בתרגיל העיקרי, תרגיל העזר פחות חשוב.

זה לא רק מיותר, זה פוגע בהתקדמות שלך. אם זה היה סבבה אף אחד לא היה אומר לך שזה הרבה. מצד שני, אם אתה יכול לעשות שלושה תרגילים
ולהתקדם בכולם... יאללה תשתולל. פשוט סביר להניח שתתיקע מהר מאוד. ואז תפתח עוד אשכול ותשאל איך התוכנית שלך, ונגיד לך שהיא זבל.

• פותח/ת השרשור
אבל
זה לא רק מיותר, זה פוגע בהתקדמות שלך. אם זה היה סבבה אף אחד לא היה אומר לך שזה הרבה. מצד שני, אם אתה יכול לעשות שלושה תרגילים
ולהתקדם בכולם... יאללה תשתולל. פשוט סביר להניח שתתיקע מהר מאוד. ואז תפתח עוד אשכול ותשאל איך התוכנית שלך, ונגיד לך שהיא זבל.
אבל זה נראה קצת מידי מה שאתם אומרים איך אפשר לגדול אם כמות כזו קטנה

כשתלחץ 120 קילו ל-3 סטים של 5 חזרות תרגיש חופשי לומר לנו שזה "קצת מדי". איך אפשר לגדול? בזה שמרימים יותר משקל בכל אימון, באותם תרגילים, לאותו מספר חזרות וסטים.

• פותח/ת השרשור
כשתלחץ 120 קילו ל-3 סטים של 5 חזרות תרגיש חופשי לומר לנו שזה "קצת מדי". איך אפשר לגדול? בזה שמרימים יותר משקל בכל אימון, באותם תרגילים, לאותו מספר חזרות וסטים.
אז 3 כפול 5 זה יותר סבבה?

שתיהיה לי בריא... טווח חזרות בין 5 ל-10 זה סבבה, 3 עד 5 סטים לתרגיל... אבל לעשות 3 תרגילים לכל חלק בגוף בתור מתאמן מתחיל זה טיפשי.
תרגיל אחד זה מספיק, גג שניים.

• פותח/ת השרשור
שתיהיה לי בריא... טווח חזרות בין 5 ל-10 זה סבבה, 3 עד 5 סטים לתרגיל... אבל לעשות 3 תרגילים לכל חלק בגוף בתור מתאמן מתחיל זה טיפשי.
תרגיל אחד זה מספיק, גג שניים.
אני לא מתחיל אבל אני מתאמן כמה שנים כבר

טוב זה מתחיל להימאס לי... אתה יכול להתאמן גם 10 שנים ועדיין להיות מתחיל אם לא התאמנת כמו שצריך. תקרא אם בא לך.

מושגים בסיסיים בתכנון אימונים - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

כל אחד בא לפה לבקש יעוץ, ואז צריך להתחיל לשכנע אותו למה מה שעובד עובד ומה שלא עובד לא עובד, ולהעביר מיני קורס...

בדיוק היום @NeCHineCh דיבר איתי על זה שיש לך סבלנות פה לאנשים חחח
גם לי היתה פעם סבלנות אבל כשאנשים ישר באים ושואלים שטויות בלי לקרוא את הפורטל חבל לשבור את הראש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית