הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבי ראש וסחרחורות במהלך מאמץ פיזי

• פותח/ת השרשור Arcade
  • פורסם בתאריך

Arcade

משתמש מתחיל
31
0
נק' מוניטין:
0
31
0
תקשיבו אני כבר מתחיל להכנס לדכאון בגלל העניין הזה, לא היה לי אימון אחד נורמלי במשך שבועיים.
אני ישן טוב, אוכל טוב, ובזמן האחרון לא העמסתי על עצמי יותר מדי אבל אני עדיין מרגיש ממש חלש, אנמי כזה.
כשאני מגיע למכון אחרי סט-שניים (גם עם משקל יחסית די נמוך) אני מתחיל להרגיש לחצים בראש וסחרורות.

והדבר שהכי מפריע לי זה בריצות, אני אוהב לרוץ, עושה זאת כל יום והכאבים האלה פשוט לא מאפשרים לי.. אחרי דקה-שתיים ריצה אני מרגיש
שאין לי אוויר ואני עומד להתעלף.
הרופא שלח לעשות בדיקות דם, לב והכל תקין אז מה יכול להיות?
אני חושב שמדובר במיגרנות, יש עצות איך לטפל בעניין אני כבר מתחרפן מלנוח.. גם בעבודה לפעמים צריך להיות פיזי וזה תוקף אותי גם בעבודה.

בא לי לרוץץ בלי להרגיש שדופקים לי פטישים בראש

• פותח/ת השרשור
איזה בדיקות דם עשית?

לא יודע בדיוק, הרופא אמר שזה כל סוגי הבדיקות (לקחו לי מהוריד דם ל-3 מבחנות ב-3 צבעים שונים)

אני ממש מבואס, אני משתוקק כבר כמה ימים ללכת למכון ומשהו עוצר אותי, יש לי פחד כזה ששוב יתקפו אותי כאבים באמצע לחיצת חזה או משהו ואני אעשה נזק לעצמי. אולי זה הכל פסיכולוגי? כי הבדיקות מראות שהכל בסדר, בינתיים אני מחכה לבדיקת CT ראש ואני לא יודע אם להתאמן עד אז או לא. או אפילו סתם לעשות ריצה.

נערך לאחרונה:
אני לא רופא.
אבל:
פרופיל אנמיה בדקו? (ברזל פריטין b12 טרנספרין בדם)
תזונה טובה? מספיק ויטמינים מינרלים?
היו לך היסטוריה של לחץ דם/בעיות במסתמים?
איזה בדיקות ללב עשו?
קוצר נשימה יש?
חיידק/וירוס? דלקת כלשהי?

• פותח/ת השרשור
לא יודע בדיוק, הרופא אמר שזה כל סוגי הבדיקות (לקחו לי מהוריד דם ל-3 מבחנות ב-3 צבעים שונים)
אני לא רופא.
אבל:
פרופיל אנמיה בדקו? (ברזל פריטין b12 טרנספרין בדם)
תזונה טובה? מספיק ויטמינים מינרלים?
היו לך היסטוריה של לחץ דם/בעיות במסתמים?
איזה בדיקות ללב עשו?
קוצר נשימה יש?
חיידק/וירוס? דלקת כלשהי?

הרופא משפחה אמר שהבדיקות דם תקינות אך היום הייתי אצל נירולוגית והיא אמרה לי שיש לי חוסר ב-b12 מה שהרופא לא ציין
אז היום התחלתי לקחת b12 אבל אתה חושב שחוסר בויטמין הזה יכול לגרום לכל זה? ואם כן כמה זמן לדעתך ה-b12 יתחיל להחזיר אותי לעניינים?
וכן יש לפעמים קוצר נשימה כשאני מתאמץ זה כזה קטע ביחד עם הלחץ בראש חחח איזו תופעה מסריחה...
ותודה רבה על ההיענות אגב

התופעה לא כל כך חריגה, מה שאתה מתאר יכול לנבוע גם על רקע פיזי שרירי (שרירי טרפז או זוקפים )
יכול להיות גם על רקע תבנית הנשימה במאמץ .שתי אלו מאוד נפוצים בקרב מתאמני חדר כושר וטיםול בהם הוא לא מורכב כל כך.
אחרי שתסיים את הבירור הרפואי ממליץ לך לגשת לפיזיו לבדיקה . לגבי העניינים הרפואיים , לא הייתי מעלה פה השערות כמו שהיו לפני כן א( זה לא המקצוע שלי), ב(יש מגוון עצום של סיבות שיכולות לגרום לסחרחורות וצריך לדעת לשלול) ופחד וחרדה מיותרים על בסיס השארות תיאורטיות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית